Σάββατο 6 Μαρτίου 2021

Γιουβέτσι μοσχαράκι..!!


Γιουβέτσι μοσχαράκι..!!Το μαμαδίστικο φαγάκι !!!


Τσιγαρίζω το κρέας που είναι από ελια με δυο μεγάλα κρεμμύδια, σβήνω με μισό ποτήρι του κρασιού κρασί, μετά ρίχνω αλάτι πιπέρι μπαχάρι σπιτική σάλτσα και μια κουταλιά σούπας πελτέ  κανέλα και νερό..Μόλις βράσει το κρέας προθερμαίνω τον φούρνο, ρίχνω αρκετό νερό μετά στην κατσαρόλα κ αφήνω να πάρει βράσει βάζω το κρέας στο ταψί και ρίχνω το καυτό ζουμί ... ρίχνω και το κριθαράκι μέσα στο 1 κιλό κρέας μισό πακέτο και κάτι, και βάζω στο φούρνο και ψήνω στους 220 μέχρι να ψηθεί...!!
Μέχρι το τέλος ανακατεύω 3 -4 φορές αφήνω περίπου 20 λεπτά ..στο τέλος σβήνω και αφήνω λίγο να κρατάει.. μέχρι να σερβίρω για να φάμε φουσκώνει και χυλώνει από μόνο του..!!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.  Gogo Samiou Οι Χρυσοχερες-ηδες !!!

Μαυρομάτικα σαλάτα !!!


ΜΑΥΡΟΜΑΤΙΚΑ ΣΑΛΑΤΑ !!! Υπέροχη δροσερή σαλάτα που τρώγεται και σαν κυρίως πιάτο!!


ΥΛΙΚΑ
1 Πακέτο φασόλια Μαυρομάτικα 500 γραμμ
1 Κρεμμύδι
2 Πιπεριές κέρατο
2 Κουταλιές της σούπας άνηθο
2 Κουταλιές της μαϊντανό
1 Μεγάλη ντομάτα
Ελαιόλαδο
Ξύδι
Αλάτι


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλύνετε καλά τα φασόλια βάλτε τα στην κατσαρόλα με αλατισμένο νερό μόλις πάρουν βράση Πετάξτε πρώτο νερό.. τα Βάζετε σε καινούριο νερό και βράστε για 20 λεπτά με μισή ώρα δεν θέλουμε παραπάνω για να μην μας λιώσουν και ούτε να μας μαυρίσουν!!Στραγγίστε τα φασόλια και βάλτε τα σε ένα μεγάλο μπολ κόψε την ντομάτα σε μικρούς κύβους το κρεμμύδι σε λεπτές φετουλες ψιλοκομμένες τις πιπεριές ψιλοκομμένες τον μαϊντανό τον άνηθο, πρόσθεσε ελαιόλαδο το ξύδι λίγο αλάτι, ανακατέψτε καλά και σερβίρετε...Βάλτε την σαλάτα σε κλειστό μπολ στο ψυγείο και μπορείτε να τη σερβίρετε την επόμενη ημέρα είναι εξαιρετικά νόστιμη και κατάλληλη για μπουφέ!!!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.  Gogo Samiou Οι Χρυσοχέρες-ηδες !!!

Ψητά μανιτάρια πλευρώτους με υπέροχη σως μπαλσάμικου και σκόρδου !!


Ψητά μανιτάρια πλευρώτους με υπέροχη σως μπαλσάμικου και σκόρδου..!!!


 Υλικά για την σως.
4 κουταλιές σ κρέμα μπαλσάμικο
2 κουταλιές σ ελαιόλαδο
3κουταλιές σ νερό
Χυμό από μισό λεμόνι
1 κοφτή κουταλιά του γλυκού σκόνη σκόρδο και λίγο spray σκόρδου.
2 κουταλιές της σούπας μαϊντανό
Αλάτι λίγο πιπέρι.
Εκτέλεση
Αφού ψήσετε τα μανιτάρια χτυπάτε τα παραπάνω υλικά μέσα σε μπλέντερ για 2 με 3 λεπτά μέχρι να γίνει μία  πηχτή κρέμα  και περιχύνετε τα μανιτάρια με αυτο.

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.  Gogo Samiou Οι Χρυσοχερες -ηδες !!!

Χοιρινές μπριζόλες στο φούρνο ..!!!


Χοιρινές μπριζόλες στο φούρνο ..!!!


Υλικα
Χοιρινές μπριζόλες
Πατάτες
1 πιπεριά σε κομμάτια
1 κρεμμύδι σε κομμάτια
1ντομάτα σε κομμάτια
2 σκελίδες σκόρδο και σκόνη σκόρδου
Ξύσμα από 1πορτοκαλί... χυμό από 2 λεμόνια θυμάρι ..αλάτι ,πιπέρι , ελαιόλαδο και νεράκι να σκεπάζει το ταψί μέχρι την μεση.!!
Πρόσθεσα και ένα λουκάνικο χωριάτικο σήμερα ..!!!
Όλα μαζί τα υλικά  στο ταψί σκεπάζουμε με νεράκι και βάζουμε στο φούρνο στους 220 μέχρι να ψηθεί καλά το φαγητό να φύγουν τα υγρά και να κάνει ωραίο χρώμα και να μείνει το ανάλογο ζουμάκι.!!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.  Gogo Samiou Οι Χρυσοχερες-ηδες !!!

Αφράτο κέικ πορτοκαλιού με σιρόπι εσπεριδοειδών !!!!


 Αφράτο κέικ πορτοκαλιού με σιρόπι εσπεριδοειδών εύκολο και πολύ νόστιμο!!

 Υλικά
-4 μεγάλα αυγά
-300gr ζάχαρη
-500gr αλεύρι φαρίνα
-250gr βούτυρο αγελάδος λιωμένο
-150ml χυμό πορτοκάλι
-ξύσμα πορτοκαλιού
  για το σιρόπι
-500ml χυμό πορτοκάλι
-400ml νερό
-3 φέτες λεμονιού
-3 φέτες πορτοκαλιού
-200gr ζάχαρη
-1 ξύλο κανέλας

Δείτε την συνταγή εδώ https://youtu.be/K18ulEyn-Os

Kαλτσόνε εύκολα και νόστιμα !!!


 Τι λέτε φτιάχνουμε καλτσόνε εύκολα και νόστιμα;  Εύκολα και νόστιμα καλτσόνε!!! Aτομικά καλτσόνε για να βάλει ο καθένας την γέμιση που του αρέσει!!!


 Υλικά
 για την ζύμη
-500gr αλεύρι για όλες τις χρήσεις
-300ml χλιαρό νερό
-50ml ελαιόλαδο
-1κτσ. ζάχαρη
-1 φακελάκι ξερή μαγιά (9gr)
για την γέμιση
-400-500gr τυρί gouda τριμμένο
-8 φέτες μπέικον
-4 φέτες ζαμπόν
-1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
-1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
-1 ντομάτα κομμένη σε φέτες
-1/2 κούπα σάλτσα ντομάτας


Δείτε την συνταγή εδώ https://youtu.be/HkxGr_zs1BQ

Παρασκευή 5 Μαρτίου 2021

Κεφτεδάκια μυρωδάτα τραγανά κ αφράτα μέσα!!!!


 
Κεφτέδες εν τω τηγανίω ......!!!!Αφράτα αφράτα και μοσχομυριστά κεφτεδάκια.......!!!!!

Μυρωδιές και γεύσεις με όμορφες αναμνήσεις!!!!

Υλικά
1 κιλό κιμά ελιά η φέτα
5 φέτες μπαγιάτικο ψωμί
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο
1 μεγάλο  αβγό
1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο( και λίγο παραπάνω)
2 κ.σ γεμάτες  δυόσμο ξερό
2 κ.σ ξύδι μπαλσαμικο
Αλάτι πιπέρι
Λίγο λάδακι.


Εκτέλεση
Ψιλοκόβω το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα περνάω από ένα αντικολλητικό τηγάνι με ελάχιστο λαδακι να γυαλίσουν και να γλυκανουν.
( Γίνονται πιο ελαφριά τα κεφτεδάκια μου).
Σε ένα μεγάλο μπολ προσθέτω όλα τα υλικά μαζί ( το ψωμάκι μουσκεμένο και στιμμενο)και προσθέτω λίγο λάδακι ακόμα. Ζυμωνω με πολύ "πείσμα" τον κιμά μου.....για 4 λεπτακια και αφήνω στο ψυγείο να δέσουν όλα τα αρώματα!!!! 

.



Αλευρώνω και τινάζω τη περίσσεια αλευριού. Τηγανίζω σε καυτό ελαιόλαδο λίγους λίγους τους κεφτέδες!!!!
Αν χρειαστεί σουρωνω το λαδακι μου από το καψαλισμενο αλευρακι που μπορεί να αφήσουν οι κεφτέδες για να μην μαυρίσουν οι υπόλοιποι.
Αφήνω σε χαρτί κουζίνας για να απορροφηθεί το λαδακι!!!!
Καλή σας όρεξη!!!!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.   Tzela Antonopoulou ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ