Πέμπτη 1 Απριλίου 2021

Τούρτα σάντουιτς πανεύκολη στο τσακ μπαμ με μπισκότα και κρέμα !!!


 
ΤΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΚΑΙ Η ΚΡΕΜΑ ΣΑΣ ΑΡΕΣΟΥΝ???ΕΥΚΟΛΗ ΤΟΥΡΤΑ ΣΑΝΤΟΥΙΤΣ!!!!!ΜΠΟΥΚΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟΛΑΥΣΗ!!!!

ΣΥΝΤΑΓΗ ΚΡΕΜΑΣ ΥΛΙΚΑ:::

1 λιτρο γαλα,

5 κ.σ.ζαχαρη,

4 κσ.γεματες κορν φλαουρ,

2 κ.σ.γεμ.αλευρι,

4 κ σ.βουτυρο,

1 βανιλια,

3 κροκους αυγων

Εβαλα 20 μπισκοτα στον πατο του πυρέξ ή ταψιού .. εριξα ζεστη την κρεμα και εκλεισα με 20 μπισκοτα από πάνω ..μετά στο ψυγείο λίγη ώρα να δέσει και έτοιμο !!!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.  Tzeni Tsanaktsidou ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!!

Κουλουράκια νόστιμα νηστίσιμα αρωματικά !!!!


 
ΝΟΣΤΙΜΑ ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΑΡΩΜΑΤΙΚΑ ΝΗΣΤΊΣΙΜΑ!!!!!

1 ποτηρι χυμο φρεσκο πορτοκαλιου η μανταρινιου,

1 ποτηρι ζαχαρη,

1 ποτηρι σπορελαιο,

1 κ.γ.σοδα,

2 κ γ μπεικιν,

1 κ γ.βανιλια,

2 κ.ξυσμα πορτοκαλιου η μανταρινιου,

5 με 6 ποτηρια αλευρι εδω το ρυθμιζουμε εμεις!!!!

Βαζουμε στην λεκανη το λαδι,την ζαχαρη,τον χυμο και ανακατευουμε με συρμα!

Ριχνουμε την σοδα και αφηνουμε να ενεργοποιηθει!

Συνεχιζουμε ριχνουμε την βανιλια,το μπεικιν,το ξυσμα και τα ανακατευουμε !!

Ριχνουμε πρωτα 2 ποτηρια αλευρι και αρχιναμε να ζυμωνουμε!!

Συνεχιζουμε ριχνουμε λιγο-λιγο αλευρι και ζυμωνουμε μεχρι η ζυμη να γινει μαλακη να μην κολλαει!!!

Τελος πλαθουμε οτι σχεδιο θελουμε τα βαζουμε στην λαδοκολα στο ταψι και τα.ψηνουμε στους 200 βαθ.προθ αντιστ.μεσαια σχαρα για 20 λεπτα αναλογα τον φουρνο!!!!

Εκτέέση φωτό συνταγή από κ.   Tzeni Tsanaktsidou ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!!

Τετάρτη 31 Μαρτίου 2021

Μιλφέιγ εύκολο !!!


Μιλφέιγ εύκολο ..!!

Υλικά:

750 ml γάλα
2 βανίλιες
4 αυγά
80 γρ. κορν φλάουρ
125 γρ. ζάχαρη
2 κ.σ. βούτυρο
350ml κρέμα γάλακτος
1 φυλλο σφολιατας
Ζάχαρη άχνη, κανέλα

Εκτέλεση:

Σε ενα ταψί με αντικολλητικό χαρτί τοποθετούμε τη σφολιάτα, τη τρυπάμε με ενα πιρούνι παντού. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 10 λεπτά. Την βγαζουμε απο τον φουρνο και την αναποδογυριζουμε. Την πατάμε με τα χερια μας με μια πετσέτα γιατί είναι ζεστή και την βάζουμε να ψηθεί μεχρι να πάρει ωραίο χρώμα και να έχει ψηθεί καλά, στους 180 βαθμούς. Βγάζουμε σε σχάρα να κρυώσει εντελώς.
Σε μια μικρή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα (κρατάμε 100ml πριν ζεσταθεί). Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, το κορν φλάουρ, τα 100ml γάλα που κρατήσαμε και ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν τα υλικά μας. Βάζουμε όλο το μείγμα με τα αβγά μέσα στο ζεστό γάλα και ανακατεύουμε συνεχώς, με σύρμα, μέχρι να πάρει βράση και να πήξει η κρέμα. Αποσύρουμε απο τη φωτιά προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε. Καλύπτουμε με μεμβράνη ηβοποια να ακουμπάει στην κρέμα και αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει.
Χτυπάμε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος με τη βανίλια, μέχρι να γίνει σαντιγί.
Προσθέτουμε την σαντιγί μέσα στην κρέμα ανακατεύουμε και βάζουμε την κρέμα 1 ώρα στο ψυγείο να σφίξει.
Κόβουμε την σφολιάτα στη μεση και γύρω γύρω να την φέρουμε στα μέτρα που θέλουμε.
Σε ενα πυρέξ, ταψάκι βάζουμε το ένα κομμάτι σφολιάτας, από πάνω απλώνουμε τη μισή κρέμα, το δεύτερο κομμάτι σφολιάτας και την υπόλοιπη κρέμα. Τα κομμάτια που κόψαμε απο τριγύρω τα θρυμματίζουμε και τα ρίχνουμε πάνω από την κρέμα. Πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη, κανέλα και απολαμβάνουμε.
Καλή επιτυχία!!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ. Gogo Samiou ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ-ΗΔΕΣ
 

Σοκολατάκια βραχάκια !!!


Σοκολατάκια βραχάκια..!!


Υλικά
Αμύγδαλα καβουρδισμένα 300gr
Μία σοκολάτα γάλακτος nestle dessert
Μία σοκολάτα κουβερτούρα μαύρη Παυλίδης
2 κουταλιές της σούπας λάδι ελαφρύ

.



Εκτέλεση
Καβουρδίζουμε τα αμύγδαλα στο φούρνο αλλά προσέχουμε να μην τα κάψουμε, και ενώ είχα λιώσει τις σοκολάτες σε μπεν-μαρί τις ανακατέψα με το λάδι και μετά έριξα τα αμύγδαλα μέσα, ανακάτεψα καλά να καλυφθούν με τη σοκολάτα και έστρωσα σε ταψί και πάνω σε λαδόκολλα μικρές κουταλιές.   άφησα στο ψυγείο να παγώσουν..!!! 

.


Απλώστε με το κουτάλι και πατήστε ελαφρά να γίνουν λεπτά τα σοκολατάκια για να είναι τραγανά και αφράτα !!!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.   Gogo Samiou  ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Πίτσα καρμπονάρα !!!!


ΠΙΤΣΑ ΚΑΡΜΠΟΝΑΡΑ❤️


ΥΛΙΚΑ για το ζυμαράκι μου❤️
1 κούπα του nescafe χλιαρό νερό (300γρ)
1 φακελάκι ξερή μαγιά
1 κουταλιά της σούπας γιαούρτι
2 φλιτζανάκια του καφέ σιμιγδάλι ότι έχετε
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
500 με 550 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 διαφορετικά τυριά γκούντα emmental ανακατεμένα μεταξύ τους!!
ΥΛΙΚΑ για την γέμιση
1 κρεμμύδι μεγαλούτσικο
1 σκελίδα σκόρδο
3 αυγά
μπέικον και μανιτάρια όσο εσείς θέλετε
1 πιπεριά μέτρια
αλάτι κ πιπέρι
Κρέμα γάλακτος 200ml! για 3 πίτσες!!!!.

.


Σε ένα τηγάνι με ελάχιστο ελαιόλαδο τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι την σκελίδα σκόρδου μπέικον και μανιτάρια, μόλις τσιγαριστουν ελαφρα αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά και σπάμε μέσα τα 3 αυγά τα οποία τα ανακατεύουμε καλά και αυτά ψήνονται...δεν θέλουμε πολύ να ψηθούν!!!Ανοίγουμε το ζυμαράκι με τα χέρια  σε ταψάκι λαδωμένο!!!!! ρίχνουμε πρώτα  το μείγμα και την πιπεριά ψιλοκομμένη και βάζουμε από πάνω τα τυρία και ρίχνουμε περίπου 70 γραμμάρια κρέμα γάλακτος στην κάθε πίτσα!!!!Ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν στους 200 βαθμούς κ σε αντιστάσεις!!!.

,



ΕΚΤΕΛΕΣΗ για το ζυμαράκι!!!!
Ζεσταίνετε το νερό και το βάζετε μέσα σε μία λεκανίτσα διαλύετε την μαγιά μέσα,( προσοχή το νερό να μην είναι καυτό γιατί θα καεί η δύναμη της μαγείας και θα έχετε αποτυχία) στη συνέχεια ανακατεύετε το γιαούρτι και το βούτυρο το αλάτι και το αλεύρι κοσκινισμένο με το σιμιγδάλι , φτιάχνετε ένα ζυμαράκι που να μην κολλάει στα χέρια σας και το αφήνετε σε ζεστό μέρος μέχρι να φουσκώσει στη συνέχεια βάζετε μία λαδόκολλα σε ένα ταψί η λίγο λαδάκι και ρίχνετε λίγο αλεύρι επάνω τοποθετείτε το ζυμαράκι και το ανοίγετε με τα χέρια σας μέχρι να καλύψετε όλο το ταψάκι σας,!!!!!
Αυτη η ποσότητα είναι για 3 πίτσες κανονικές του εμπορίου !!!Ψήνω 20 λεπτά στους 200 την κάθε μια!!!!Μπαίνουν κ κατάψυξη όπως είναι!!!!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.   Gogo Samiou ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Αγιορείτικη σαλάτα..!!!!


Αγιορείτικη σαλάτα..!!


Υλικά
2 μεγάλες μελιτζάνες τσακωνικες
10 λιαστές ντομάτες
1 πιπεριά Φλωρίνης
1 κρεμμυδάκι φρέσκο με την πρασινάδα του
3κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο
Ξύδι απλό και μπαλσάμικο
Αλάτι ελαιόλαδο..!!

Εκτέλεση..!!
Ψήνουμε τις μελιτζάνες στο φούρνο ή σε ηλεκτρική ψηστιέρα, όπως είναι καυτές τις ξεφλουδίζουμε και τις κόβουμε σε κύβους τις τοποθετούμε μέσα σε ένα μεγάλο μπολ, κόβουμε ένα ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι μαζί με την πρασινάδα του ρίχνουμε τον μαϊντανό, ψιλοκόβουμε την πιπεριά τις λιαστές ντομάτες τριμμενο σκόρδο στον τρίφτη ρίχνουμε λίγο μπαλσάμικο και λίγο ξύδι κανονικό ελαιόλαδο αλάτι ανακατεύουμε και δοκιμάζουμε.. στην συνέχεια τη βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει και σερβίρουμε παγωμένη... Η έντονη μυρωδιά του σκόρδου θα βγει την επόμενη μέρα στο ψυγείο γι αυτό μην το παρακάνετε..!!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.   Gogo Samiou -Οι Χρυσοχέρες-ηδες !!!

Παϊδάκι κοτόπουλο με την ωραιότερη σάλτσα !!!


Παϊδάκι κοτόπουλο με την ωραιότερη σάλτσα ..καλύτερη και από του εμπορίου !!

Εκοψα το κοτόπουλο σε κομμάτια και το έψησα σε ηλεκτρική ψηστιέρα.. έβαλα επάνω θρούμπι αλάτι σκόνη σκόρδο και λίγο κάρυ.....

ΣΩΣ ΓΙΑ ΠΑΪΔΑΚΙ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ !!❤️

Υλικά

1/2 ποτήρι του νερού λάδι ελαφρύ

1/2 ποτήρι νερού χυμό λεμόνι!!

1/2 κουτάλια του γλυκού κοφτή αλεύρι!!

1 κουταλιά κοφτή του γλυκού μουστάρδα

1/2 κουταλιά του γλυκού ρίγανη και άλλο τόσο αλάτι!!

Εκτέλεση

Όλα τα υλικά στο μπλέντερ η χτύπημα με το μιξεράκι του καφέ για 3 λεπτά και ρίχνετε πάνω στο παϊδάκι!! Είναι η ωραιότερη σάλτσα του εμπορίου...!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.   Gogo Samiou Οι Χρυσοχέρες-ηδες !!!