Παρασκευή 16 Απριλίου 2021

Ελιόπιτα Κυπριακή!!!


Ελιόπιτα Κυπριακή!! Απολαυστική !!!

2 ποτήρια χυμό πορτοκάλι,

1/2 ποτήρι σπορελαιο, 

1/2 ποτήρι ελαιόλαδο,

 μια φαρίνα 500 γραμ, 

2 κ γλ μπεικιν, 

λίγο αλάτι, 

2 ποτήρια ελιές καθαρισμένες, 

3 κσ δυόσμο φρέσκο ψιλοκομμένο, 

1 μέτριο ξερό κρεμμύδι και δύο φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα. 

Ανακατεύουμε όλα σε ένα μπολ.

 Από πάνω λίγο σουσάμι. 

Ψήνουμε στους 180 βαθμούς μια ώρα.

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.   Σοφία Θεοδωρίδου ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ-ΗΔΕΣ

Σοκολατόπιτα !!!


Σοκολατόπιτα...😋😋😋 Τι να σας πω σκέτη απόλαυση😍 η συνταγή είναι του Άκη Πετρετζίκη

Για το σιρόπι
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε
400 ml νερό
400 γραμμάρια ζάχαρη
1κ.σ στιγμιαίο καφέ
30 γραμμάρια κακάο
1κ.σ κονιάκ.
Οταν πάρει βράση αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.

Για το παντεσπάνι
στο μπολ του μίξερ
3 αυγά
100gr ζάχαρη
1κ.γ εκχύλισμα βανίλιας.
Τα χτυπάμε καλά στο μίξερ και στη συνέχεια προσθέτουμε σιγά-σιγά 90γρ ηλιέλαιο 90 γρ νερό.
Από πάνω κοσκινίζουμε 40 γραμμάρια κακάο, 135 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις, 20 γραμμάρια μπέικιν πάουντερ και μία πρέζα αλάτι . Ανακατεύουμε καλά με σπάτουλα. Βουτυρώνουμε ταψί 32 * 25 και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 στον αέρα για 30 λεπτά.
Μόλις το βγάλουμε από το φούρνο και είναι ακόμα ζεστό ρίχνουμε από πάνω το κρύο σιρόπι και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει και να απορροφήσει όλο το σιρόπι.

σε μέτρια φωτιά σε μία κατσαρόλα βάζουμε
300 γραμμάρια γάλα
100 gr ζάχαρη
35 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις και ανακατεύουμε συνέχεια. Μόλις πάρει βράση αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε 100 γρ κουβερτούρα Σε κομματάκια και 150 γρ πραλίνα. Ανακατεύουμε πολύ καλά. Απλώνουμε από πάνω στο παντεσπάνι και αφήνουμε στο ψυγείο να κρυώσει Καλή απόλαυση !!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.  Αννα Κασσανδρεια ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ-ΗΔΕΣ

Γλυκάκια με γέμιση μέλι καρύδια !!!



ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΝΟΣΤΙΜΑ ΓΛΥΚΑΚΙΑ ΜΕ ΓΕΜΙΣΗ ΜΕΛΙ ΚΑΡΥΔΙ!!!!ΛΙΩΝΟΥΝ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑ!!!!! 

ΣΥΝΤΑΓΗ ΥΛΙΚΑ:

380 γρ αλευρι,

200 γρ βουτυρο λιωμενο,

μια πρεζα αλατι,

3 κ.σ.ζαχαρη,

1 αυγο,

100ml σπορελαιο,

100 γρ κορν φλαουρ!! 

ΓΕΜΙΣΗ ΥΛΙΚΑ:

100 γρ καρυδια σε σκονη και ανακατεμενα σε ενα μπολ με 1 κ.σ.μελι!!!! 

.ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΖΥΜΗΣ::

Βαζουμε στο μπολ το αλευρι,το κορν φλαουρ και το αλατι!!

Ανοιγουμε λακουβιτσα και ριχνουμε το βουτυρο !

Ζυμωνουμε μεχρι η ζυμη να γινει τριμματα!!

Ριχνουμε το αυγο και το σπορελαιο και την ζαχαρη και αρχιναμε να ζυμωνουμε θελουμε ζυμη αφρατη μαλακη να μην κολλαει!!!

Την βαζουμε σε μια σακουλα και την βαζουμε στο ψυγειο για 20 λεπτα!

Στην συνεχεια την βγαζουμε απο το ψυγειο και την κοβουμε σε ισα κομματια !Αυτα τα κομματια τα φτιαχνουμε μπαλιτσες!

Τις βαζουμε σε ενα πιατο τα σκεπαζουμε καλα με μια διαφανη μεμβρανη και τα βαζουμε στο ψυγειο για 20 λεπτα!

Συνεχιζουμε τα βγαζουμε απο το ψυγειο !!

Παιρνουμε ενα-ενα στο χερι τα παταμε βαζουμε γεμιση και τα κλεινουμε!

Και στην συνεχεια τα βαζουμε στην λαδοκολα στο ταψι!!!

Τα ψηνουμε στους 200 β προθ.αντισ μεσαια σχαρα για 15 λεπτα φυσικα αναλογα τον φουρνο!!!

Οταν τα βγαζουμε τα αφηνουμε λιγα λεπτα να κρυωσουν και τα περναμε απο την αχνη ζαχαρη! 

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.  Tzeni Tsanaktsidou ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!!

Ψωμάκι σπιτικό !!!


 

Ψωμάκι σπιτικό αφράτο μυρωδάτο ..!!

1 kg αλεύρι Παπαφιλη το κίτρινο το ψηλό

1 φακελάκι μαγια

Μία κουταλιά της σούπας κοφτη ζάχαρη

Μία κουταλιά της σούπας κοφτη αλάτι

Χλιαρό νεράκι όσο πάρει(όχι καυτό)

.


Πρώτα προθερμάνω φούρνο βαθμούς 60... μόλις ζεστάνει  κλείνω .....θέλω να είναι απλά ζεστός και όχι καυτός.... σαν να κάνω μία φωλίτσα για να φυλάξω το ψωμί μου εκεί να φουσκώσει....

Στο μίξερ ρίχνω λίγο αλεύρι με τη μαγια.. λίγο χλιαρό νεράκι και τη ζάχαρη ...ανακατεύω και αφήνω για 5 λεπτά

Στη συνέχεια ρίχνω το αλεύρι σταδιακά και νεράκι ...το αλάτι και ζυμώνω περίπου 15 λεπτά στη μεσαία στροφή...έχω λαδώσει το τσέρκι μου και βάζω το ζυμαράκι μέσα... το αφήνω στο φούρνο αφού βέβαια έχω κλείσει το φούρνο και δεν είναι καυτός ,αλλά απλά ζεστός... Δηλαδή να βάζεις το χέρι σου μέσα και να το αντέχεις.. αφήνω εκεί το ψωμί να φουσκώσει..όταν φουσκώσει και φτάσει μέχρι το χείλος του τσέρκι το ζυμαράκι ανάβω το φούρνο στους 200 βαθμούς...(δεν βγάζω το ψωμί έξω) μόλις κάψει χαμηλώνω στους 180 ...ψήνω περίπου 50 λεπτά..το βγάζω από το τσέρκι και το αφήνω ανάποδα πάνω σε μία πετσέτα να στεγνώσει.. Σήμερα χώρισα το ζυμαράκι στα δύο ,το ζύγισα να είναι ειδικά γραμμάρια.. έκανα ένα φρατζολάκι  τα χαράξα με το μαχαίρι πήρα πινελάκι και έλειψα το ψωμάκι με νερό και έριξα σουσάμι μπόλικο στον πάγκο μου και έπλασα το ψωμάκι επάνω στο σουσάμι..

Eκτέλεση φωτό συνταγή από κ . - Gogo Samiou ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ -ΗΔΕΣ


Πέμπτη 15 Απριλίου 2021

Λουκουμάδες παραλίας νηστίσιμοι !!!



Λουκουμάδες παραλίας νηστίσιμοι !!!Ζεστοί,αφράτοι λουκουμάδες για όλες τις ώρες για μικρούς και μεγάλους  !!!

Υλικά
250 ml χλιαρό νερό
2 κ.σ.σπορέλαιο
1 φακ.ξερή μαγιά
2 κ.σ.ζάχαρη
1/2 κ.γ αλατι
Ξύσμα απο 1 πορτοκάλι(εάν θέλετε)
Αλεύρι γ.ο.χ.περιπου 350 με 400 γρ.


Διαλύουμε την μαγιά στο χλιαρό νερό και μετά ρίχνουμε όλα τα άλικα με τελευταίο το αλεύρι.

Η ζύμη ειναι αφράτη,και δεν κολλά στα χέρια.

Σκεπάζουμε και αφήνουμε να φουσκώσει .

Ανοίγουμε με τον πλάστη την ζύμη όχι πολύ λεπτή περιπου πάχος 2 εκ.και κόβουμε με ένα στρογγυλό κουπ πατ η ένα ποτήρι νερού σε δίσκους και κάνουμε στην μέση μια τρύπα με ένα καπάκι από νερό.

Τους τοποθετούμε σε λαδόκολλα και τους αφήνουμε να φουσκώσουν για 15 με 20 λεπτά και τηγανίζουμε με σπορέλαιο σε μέτρια φωτιά.

Τους τυλίγουμε σε ζάχαρη και απολαμβάνουμε.Είναι σούπερ αφράτοι και δεν απορροφούν λάδι.

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.    Μαρινα Μισαηλιδου Οι Χρυσοχερες-ηδες

Πορτοκαλόπιτα σπέσιαλ κέικ νηστίσιμη !!!



ΣΠΕΣΙΑΛ ΠΟΡΤΟΚΑΛΟΠΙΤΑ ΚΕΙΚ ΝΗΣΤΙΣΙΜΗ!! 

ΣΥΝΤΑΓΗ ΥΛΙΚΑ:ΜΕΤΡΑΜΕ ΜΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΟΤΗΡΙ(200ml):

μισο ποτηρι σπορελαιο, 

1 ποτηρι ζαχαρη,

2 ποτηρια σιμιγδαλι χοντρο,

1 ποτηρι αλευρι Φαριναπ,

1 ποτηρι χυμο φρεσκων πορτοκαλιων,

1 κ.γ.σοδα σκονη,

ξυσμα 2 πορτοκαλιων!

 ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Χτυπαμε πολυ καλα το λαδι με την ζαχαρη και το ξυσμα!

Διαλυουμε στον χυμο την σοδα και το ριχνουμε μείγμα!!!!

Τελος ριχνουμε σιγα-σιγα σιμιγδαλι και αλευρι!!!!

Λαδωνουμε το ταψι ριχνουμε το μείγμα και το ψηνουμε στους 180 β προθ.αντιστ.για 40 λεπτα φυσικα αναλογα τον φουρνο! 

ΣΙΡΟΠΙ:: 

Βραζουμε 2 ποτηρια νερο με 2 ποτηρια ζαχαρη ,μισο ποτηρι χυμο πορτοκαλιων,1 φλουδα πορτοκαλιου,μισο λεμονι τον χυμο του για 7 λεπτα! 

Σιροπιαζουμε κρυο σιροπι χλιαρο γλυκο!!!!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.   Tzeni Tsanaktsidou ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!!

Μπισκοτοζελέ με φράουλες !!!


Μπισκοτοζελέ με φράουλες !!! Υπέροχο δροσερό γλυκάκι !!!


Υλικά
2 πακετα μπισκοτα πτι-μπερ
2 φάκελα κρέμα στιγμής βανίλια
2 κουτιά ζελέ φράουλα
1 ποτήρι γάλα

.



Πρώτα φτιάχνουμε το ζελέ και το βάζουμε στο ψυγείο.
Μετά φτιάχνουμε την κρέμα στιγμής όπως λένε οι οδηγίες στο κουτί.
Έπειτα βρέχουμε στο γάλα τα πτι-μπερ (όχι πολύ απλώς τα βουτάμε) και κάνουμε σε ένα πυρέξ δυο στρώσεις απο τα μπισκότα. Ρίχνουμε απο πάνω την κρέμα βανίλια και βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο.
Όταν το ζελέ αρχίζει να πήζει (προσοχή όχι πολύ) τότε το στρώνουμε απο πάνω απο το γλυκό και το ξαναβάζουμε στο ψυγείο μέχρι να πήξει εντελώς το ζελέ.

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.   Ειρήνη Σταματέλλη Οι Χρυσοχέρες-ηδες !!!