Δευτέρα 3 Μαΐου 2021

Σαλάτα, πλιγούρι με ντοματινια, αγγούρι κ μαϊντανό !!!

Απλή αλλά πολύ αγαπημένη σαλάτα, πλιγούρι με ντοματινια, αγγούρι κ μαϊντανό !!!


Βάζω σε ένα μπολ το πλιγούρι με καυτό νερό από τον βραστήρα, προσθέτω αλάτι, κουρκουμα κ σκεπάζω με μεμβράνη μέχρι να μαλακώσει, το νερό τουλάχιστον δύο δάκτυλα πάνω από το πλιγούρι. Όταν είναι έτοιμο το σουρωνω πολύ καλά, ψιλοκοβω τα λαχανικά, του πάει πολύ κ η πιπεριά Φλωρίνης, βαζω λεμόνι, ελαιόλαδο κ φρεσκοτριμμενο πιπέρι. Μπορείτε να προσθέσετε κ τόνο σε ελαιόλαδο, είναι πολύ καλή επιλογή.

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κυρία   Alice Chavela

Παγωτό με τσουρέκι !!!


Τσουρέκι παγωτό  με φανταστική γεύση !!!

 Έβαλα σε ένα κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά 500γρ κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά,170γρ ζάχαρη, 1κουτ.γλυκού μαχλεπι(αν θέλετε μπορείτε να βάλετε κ μισό κουταλάκι εμάς μας αρέσει το μαχλεπι) κ 1 δάκρυ μαστίχας(το έβαλα με 1κουτ.γλυκου ζάχαρη κ το κοπάνισα στο γουδί) ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.

Το αφαιρώ από την φωτιά κ το βάζω σε ένα μπολ με μεμβράνη που εφάπτεται στο μείγμα μέχρι να κρυώσει ελαφρώς και το τοποθετώ στο ψυγείο για 4-5 ώρες. 

 

Στο μεταξύ κόβω πολύ μικρά κυβακια το τσουρέκι κ το ψήνω στους 170°C στον αέρα για περίπου 15 λεπτά. Εφόσον περάσουν οι 4-5 ώρες χτυπάω το μείγμα στο μίξερ ίσα που να αφρατεψει όχι να σφίξει θα είναι ακόμα ρευστό, προσοχή όχι παραπάνω, κ προσθέτω τα κυβακια του τσουρεκιου. Βάζω το μείγμα σε μια μακροστενη φόρμα μιας χρήσης σκεπαζω με μεμβράνη και το τοποθετώ στην κατάψυξη μέχρι να σφίξει. Όταν είναι έτοιμο το ξεφορμάρω κ το γαρνίρω με σοκολάτα γάλακτος κ καβουρντισμενα αμύγδαλα.

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κυρία   Alice Chavela

Μια υπέροχη αυγοσαλάτα !!!


 Μια υπέροχη αυγοσαλάτα για το τραπέζι με τα αυγά που θα βάψουμε !!!
Εύκολη και νόστιμη σαλάτα με αυγά για το τραπέζι του αλλά και για γέμιση σε σάντουιτς!! 


 Υλικά
-6 αυγά βρασμένα σφιχτά
-1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε κύβους
-1 φρέσκο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
-2κτσ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
-2κτσ. ελαιόλαδο
-3κτσ. μαγιονέζα
-1κτσ. μουστάρδα
-1κτσ. ξύδι
-αλάτι, πιπέρι, πάπρικα

Δείτε την συνταγή εδώ https://youtu.be/m4PWsfgY9l4

Σουφλέ με τυριά !!!


 Σήμερα φτιάχνουμε ένα εύκολο σουφλέ με τα τυριά και τα αλλαντικά που μας έμειναν!!!
Μια πολύ εύκολη και νόστιμη συνταγή που θα σας αρέσει πολύ!!! Σερβίρετε την ζεστή για το πρωινό, πάρτε την μαζί στην δουλειά και στο σχολείο και συνοδεύστε την με μπύρα ή με κρασί το βράδυ!!! Δοκιμάστε το!!!


  Υλικά
-300gr γραβιέρα τριμμένη
-200gr τυρί φέτα κομμένο σε κύβους
-200gr mix τυριών που λιώνουν
-300gr ζαμπόν
-5 αυγά
-80gr σιμιγδάλι ψιλό
-60gr βούτυρο φυτικό
-500ml γάλα
-αλάτι, πιπέρι
-τριμμένο μοσχοκάρυδο

Δείτε την συνταγή εδώ https://youtu.be/YLxrraTPg_k

Μελιτζανοκεφτέδες πολύ νόστιμοι !!!


Μελιτζανοκεφτέδες θεϊκοί !!!

Αν θέλουμε να τους κάνουμε νηστίσιμους αφαιρούμε το τυρι-αυγα  και προσθέτουμε περισσότερο αλεύρι τόσο όσο να δούμε να πλάθονται.

.


Μερίδες: 5
Xρόνος: 60' λεπτά
Bαθμός δυσκολίας:Πολύ εύκολη


Γιά 16 μεγάλους κεφτέδες

6 μελιτζάνες μακρόστενες κομμένες σε κομματάκια περίπου 3 δάχτυλα
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 αβγά
1 φλυτζάνι του τσαγιού τριμμένο τυρί [η παρμεζάνα ,η κεφαλοτύρι,η ρεγκάτο]
1 κύβο knor το ξύνουμε με ένα μαχαιράκι
φρυγανια τριμμένη
ελαιόλαδο για το τηγάνι
αλεύρι [προαιρετικό ]

.


Βράζουμε τις μελιτζάνες αφού πρώτα τις πλύνουμε ,τις καθαρίσουμε και τις τεμαχίσουμε ώσπου να μαλακώσουν και τις ρίχνουμε σε σουρωτήρι να στραγγίξουν και να κρυώσουν .
Τις πιέζουμε με τα χέρια [στίψιμο] να φύγουν όλα τα υγρά και τις βάζουμε σε μπόλ .
Σε ένα τηγάνι βάζουμε 3-4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι ώσπου να μαραθεί.Το προσθέτουμε στις μελιτζάνες μαζί με το λαδάκι του .

.


Προσθέτουμε και το τυρί το τριμμένο,ελάχιστο αλάτι,τον τριμμένο κύβο ,πιπεράκι .τα 2 αβγά και τα ζυμώνουμε προσθέτοντας φρυγανιά τριμμένη τόση ποσότητα ώστε να πλάθετε κεφτές.
Πλάθουμε σε κεφτέδες αλευρώνουμε τινάζουμε να φύγει το περιττό αλεύρι και τηγανίζουμε σε μέτρια θερμοκρασία ..
Τούς γυρνάμε αφού έχουν ψηθεί από την μία πλευρά και μετά από την άλλη .
Τους τοποθετούμε πάνω σε χαρτί κουζίνας για λίγο και μετά σε πιατέλα.
αν θέλουμε δεν αλευρώνουμε ,αλλα γίνονται πιο ωραίοι με το αλεύρι που δοκίμασα και τις 2 μεθόδους .
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Κυριακή 2 Μαΐου 2021

Γλυκό ψυγείου με φράουλες !!!


 Φραουλογλυκό ψυγείου με γιαούρτι και ζελέ!!!

Φραουλογλυκό ψυγείου με γιαούρτι και ζελέ! Βάση από πτι μπερ, πλούσια κρέμα βανίλιας με άρωμα φράουλας και ζελέ με άρωμα φράουλας. Μια εύκολη συνταγή για ένα … μαμαδίστικο γλύκισμα!!!…

Υλικά συνταγής

    1 πακέτο μπισκότα πτι-μπερ
    400 γρ. φράουλες, ώριμες, μεγάλου μεγέθους πλυμένες
    Για τη κρέμα
    2 φλ. τσαγιού χυμός φράουλας, έτοιμος συσκευασμένος
    1 κουτί φρουί ζελέ με γεύση φράουλας
    1 συσκευασία φυτική κρέμα γάλακτος, παγωμένη
    2 κεσεδάκια στραγγιστό γιαούρτι
    1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
    Για το ζελέ
    2 συσκευασίες φρουί ζελέ φράουλα

Εκτέλεση συνταγής

    Για τη κρέμα: Σε ένα κατσαρόλι, ζεσταίνετε το χυμό φράουλας. Φτιάχνετε το ζελέ φράουλας σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας του, χρησιμοποιώντας, αντί για το νερό που αναγράφεται στη συσκευασία, το ζεστό χυμό φράουλας (χρησιμοποιείτε όση ακριβώς ποσότητα αναγράφει το πακέτο και αφήνετε στην άκρη όσο χυμό περισσέψει). Αφήνετε το ζελέ να κρυώσει.
    Χτυπάτε στο μίξερ τη φυτική κρέμα γάλακτος μέχρι να αφρατέψει καλά, προσθέτετε το γιαούρτι και ζαχαρούχο γάλα και συνεχίζετε να χτυπάτε μέχρι να έχετε ομοιογενές μείγμα. Ρίχνετε στο μείγμα και το κρύο ζελέ φράουλας και συνεχίζετε το χτύπημα για 1 λ ακόμα μέχρι να ενσωματωθεί.
    Για τη βάση και τη συναρμολόγηση: Βάζετε σε ένα μπολ το χυμό φράουλας που έχει περισσέψει και βυθίζετε στο χυμό ένα-ένα τα μπισκότα πτι-μπερ για 1 δευτερόλεπτο. Στρώνετε τα μπισκότα σε ένα μέτριο, ορθογώνιο κατά προτίμηση πυρίμαχο πυρεξ, καλύπτοντας τελείως το πυθμένα του.
    Πάνω από τα μπισκότα απλώνετε τη κρέμα και σχεδόν βυθίζετε στη κρέμα, ολόκληρες τις φράουλες (φροντίστε να είναι οι φράουλες, όσο το δυνατό περισσότερο βυθισμένες). Σκεπάζετε το πυρέξ με πλαστική μεμβράνη και βάζετε το γλυκό σας στο ψυγείο για 1 – 1½ ώρα, μέχρι η κρέμα να σφίξει καλά.
    Για το ζελέ: Φτιάχνετε τις δύο συσκευασίες ζελέ φράουλας, σύμφωνα με τις οδηγίες συσκευασίας. Αφήνετε το ζελέ στην άκρη να κρυώσει και να σφίξει λίγο ώστε να γίνει ελαφρώς παχύρρευστος.
    Βγάζετε το γλυκό σας από το ψυγείο, αφαιρείτε τη μεμβράνη και ρίχνετε το ζελέ στην επιφάνεια της κρέμας. Ισιώνετε την επιφάνειά του, ξανασκεπάζετε το πυρέξ με τη πλαστική μεμβράνη και το ξαναβάζετε στο ψυγείο για άλλη 1½ ώρα, μέχρι το ζελέ να σφίξει τελείως. Κόβετε το φραουλογλυκό σας σε κομμάτια και σερβίρετε.

Συνταγή από https://www.sintayes.gr/syntages/r/

Ρεβιθοκεφτέδες Σίφνου !!!


 
ΥΛΙΚΑ
1/2 κιλό ρεβίθια, μουλιασμένα
1/2 κιλό πατάτες, καθαρισμένες και βρασμένες
2 ξερά κρεμμύδια, τριμμένα στο τρίφτη
1/2 φλ. τσαγιού ψιλοκομμένο φρέσκο κόλιανρο
1/2 φλ. τσαγιού ψιλοκομμένα φρέσκα φύλλα μαντζουράνας
1/3  φλ. τσαγιού ψιλοκομμένο φρέσκο άνηθο
1/3 φλ. τσαγιού ψιλοκομμένα φρέσκα μαϊντανό
1/4 φλ. τσαγιού φρέσκα φύλλα δυόσμου
αλάτι πιπέρι
1 κ.γ. κύμινο (προαιρετικά)
ελαιόλαδο ή σπορέλαιο για το τηγάνισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζετετε τα ρεβίθια σας σε ένα μπολ προσθέτετε και νερό που να τα σκεπάζει καλά και τα αφήνετε να μουλιάσουν 20-24 ώρες.
Στη συνέχεια τα σουρώνετε, τα ξεπλένετε με μπόλικο τρεχούμενο νερό και τα αφήνετε να στραγγίξουν καλά.
Στη συνέχεια (χωρίς να τα βράσετε) τα αλέθετε σε μπλέντερ ή τμηματικά σε μούλτι μέχρι να πάρουν τη μορφή τριμμένης φρυγανιάς, χωρίς να γίνουν πουρές.
Εν τω μεταξύ έχετε βράσει τις πατάτες σας, τις πολτοποιείτε σε πουρέ και τις μεταφέρετε σε ένα μεγάλο μπολ.
Προσθέτετε τα αλεσμένα ρεβίθια, τα ψιλοκομμένα μυρωδικά, το κύμινο (προαιρετικά) αλάτι και πιπέρι και τα ζυμώνετε πολύ καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Σκεπάζετε το μπολ με μια μεμβράνη και βάζετε το μείγμα στο ψυγείο για 2 ώρες για να σφίξει και να δέσουν οι γεύσεις. (Αν η ποσότητα είναι μεγάλη, πριν τα αλατίσετε αφαιρείτε μέρος του μείγματος και το βάζετε στη κατάψυξη χωρίς αλάτι.
Το αποψύχεται, το αλατίζετε και το τηγανίζετε όποτε το χρειαστείτε).
Πλάθεται το μείγμα σε μικρά κεφτεδάκια και τα τηγανίζετε, χωρίς να τα αλευρώσετε σε μπόλικο καυτό λάδι (γιατί διαφορετικά θα ανοίξουν και θα διαλυθούν) για 2-3 λ από κάθε πλευρά ή μέχρι να πάρουν ένα χρυσο-ρόδινο χρώμα και γίνουν τραγανά.
Τα αφαιρείτε και τα μεταφέρετε σε πιατέλα με απορροφητικό χαρτί ψησίματος, να στραγγίξουν το λάδι μέχρι να τα σερβίρετε.

 https://www.sintayes.gr/