Τετάρτη 5 Μαΐου 2021

Λυχναράκια από Κρήτη με αγάπη !!!


Τα αγαπημένα μας λυχναράκια!!!


Μείγμα μυζήθρας
2 κιλά μυζήθρα...(ανθότυρο νωπό)
2 αυγά
4 κουταλιές ζάχαρη
2 κουταλιές μέλι
1 κουταλάκι βανίλια εκχύλισμα
Ζυμάρι
11/2 κούπα ζάχαρη
2 κρόκους αυγών
320 γραμμάρια βούτυρο γάλακτος Κέρκυρας
320 γραμμάρια γιαούρτι στραγγιστό
Μία κουταλιά εκχύλισμα βανίλιας
1 κουταλάκι σόδα
Το χυμό μισού λεμονιού
800 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις

.



Εκτέλεση
Χτυπάμε Το βούτυρο με τη ζάχαρη...* Εγώ βάζω μία συσκευασία βούτυρο και Συμπληρώνω με 70 γραμμάρια ελαιόλαδο....*προσθέτουμε τους κρόκους και συνεχίζουμε το χτύπημα... Κατόπιν αραιώνουμε στο χυμό λεμονιού τη σόδα ρίχνουμε και τη βανίλια το γιαούρτι και το αλεύρι λίγο λίγο... Το ζυμάρι πρέπει να είναι πολύ μαλακό και να κολλάει λίγο στα χέρια... Το αφήνουμε να ξεκουραστεί για καμιά ωρίτσα...
Ανακατεύουμε και τα υλικά της μυζήθρας πολύ καλά ...ανοίγουμε μικρά φυλλαράκια.. μέχρι 2 τεμάχια βάζουμε ένα κουταλακι  γεμάτο στο κέντρο το παίρνουμε στο χέρι μας και το τσιμπάμε γύρω-γύρω τραβώντας το προς τα μέσα... Χτυπάμε 1 κρόκο με μία κουταλιά νερό αυγώνουμε τα λυχναράκια πασπαλίζουμε με κανέλα στο κέντρο που είναι η μυζήθρα και ψήνουμε για 20 με 25 λεπτά στους 180 βαθμούς!!! Είναι θαυμάσια εξαιρετικά για αυτό και τα κάνω κάθε χρόνο οι δικοί μου τρελαίνονται και όσοι τα έχουν δοκιμάσει!!! Και του χρόνου με υγεία φίλοι μου ❣❣
Μόλις βγάλουμε ζεστά τα λυχναράκια από το φούρνο τα καλύπτουμε με φύλλα νερατζιάς και λεμονιάς και σκεπάζουμε για λίγη ώρα με μία πετσετούλα καθαρή... Παίρνουν ένα πάρα πολύ όμορφο άρωμα!!!!!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κυρία Marina Hatzidaki ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ -ΗΔΕΣ
 

Παγωτό μερέντας με 3 υλικά ..έτοιμο σε 10 λεπτά !!!!



Με 3 Υλικά και σε 10 λεπτά φτιάχνουμε γευστική τούρτα παγωτό Μερέντας! .

Υλικά::

500 γρ κρέμα γάλακτος φυτική πολύ παγωμένη,

2 πακέτα μπισκότα πτι-μπερ,

7 κ.σ.μερεντα! 

ΕΚΤΈΛΕΣΗ:

Χτυπάμε την κρέμα σε σαντιγί!

Ρίχνουμε σε δόσεις την Μερέντα!

Βάζουμε στο ταψί η τάπερ(26 ν), στον πάτο μια σειρά μπισκότα!

Τα ραντίζουμε ελαφρώς με γάλα!

Βάζουμε σαντιγί!

Ξανά μπισκότα,σαντιγί !

Και κατευθείαν κατάψυξη!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κυρία  Tzeni Tsanaktsidou ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!

Πουτίγκα με κρέμα !!!!


Πολύ ΑΦΡΑΤΗ!Πολύ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΉ!!Πάρα μα πάρα πολύ εύκολη ΓΕΥΣΤΙΚΗ ΠΟΥΤΙΓΚΑ της ΤΖΕΝΗΣ!!!!Μου πέτυχε!!!!!!      

ΣΥΝΤΑΓΗ Υλικά::

6 αυγά,

100 γρ ζάχαρη,

155 γρ αλεύρι είναι 1 και ακόμα ένα μισό ποτήρι,

2 κ γ .κανέλλα,

1 κ.γ γαρύφαλο,

1 βανίλια,

1 φ.μπεικιν,

200 γρ καρύδια ψιλοκομμενα!!!!    

ΕΚΤΈΛΕΣΗ:

:Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη!!!! 

Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το αλευρι-βανιλια-κανελα-μπεικιν-γαρυφαλο και τα ρίχνουμε στο μείγμα αυγών σιγα-σιγα!

Σταματάμε το μίξερ και ρίχνουμε σιγα-σιγα τα καρύδια και ανακατεύουμε με μαριζ!

Λαδωνουμε το ταψί(28ν)ρίχνουμε το μίγμα και ψήνουμε στους 180 β προθ.αντιστ.μεσαια σχάρα για 35 λεπτά φυσικά ανάλογα τον φούρνο!  

Την βγάζουμε και αφήνουμε να κρυώσει τελείως!        

ΣΙΡΟΠΙ::

Βράζουμε 3 ποτήρια νερό με 3 ποτήρια ζάχαρη,2 και μέλι,1 ξυλάκι κανέλας,μισό λεμόνι τον χυμό του για 5 λεπτά!      

Σιροπιαζουμε κρύο γλυκό καυτό σιρόπι!         

ΚΡΕΜΑ Υλικά:

1 λίτρο γάλα,

5 κ σ.ζαχαρη,

4 κ σ.γεματες κορν φλαουρ,

2 κ.σ.γεματες αλεύρι,

1 βανίλια,

50 γρ βούτυρο,

1 φακελάκι γκαρνι χτυπημένο σε σαντιγί!     

ΕΚΤΈΛΕΣΗ::

Βάζουμε σε ένα μπολ λίγο από το κρύο γάλα και ρίχνουμε μέσα το κορν-αλευρι!

Βάζουμε το υπόλοιπο γάλα με την ζάχαρη να ζεσταθούν!Ρίχνουμε το μείγμα(κορν-αλευρι) ανακατεύουμε και όταν πήξει την κατεβάζουμε και ρίχνουμε την βανίλια και το βούτυρο!

Αφήνουμε να κρυώσει τελείως αφού προηγουμένως την σκεπάζουμε με διάφανη μεμβράνη!

Τέλος αφού κρυώσει καλά την αφρατευουμε με το μίξερ!

Ρίχνουμε την σαντιγί στην κρέμα σε δόσεις και την ανακατεύουμε να γίνει λεία!

Την βάζουμε πάνω στο γλυκό!

Ρίχνουμε και καρύδια με κανέλα και στην συνέχεια το βάζουμε στο ψυγείο!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κυρία Tzeni Tsanaktsidou
ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!

Κανελόνια με κιμά κ μπεσαμέλ!!!


Κανελονια με κιμά κ μπεσαμελ!!!! Aρέσει σε όλους !!!


Σάλτσα ντομάτας
Ψιλοκοβω ένα κρεμμύδι με μια σκελίδα σκόρδο κ σοταρω σε ελαιόλαδο μέχρι να ιδρώσει, προσθέτω ντομάτες(είτε φρέσκες τριμμένες είτε κονσέρβα) λίγο ζάχαρη, σπιτικό ζωμό λαχανικών, λίγο βασιλικό, ελάχιστο αλάτι (έχει ο ζωμος αρκετό) κ μαγειρεύω σε μέτρια φωτιά μέχρι να δέσει.


Κιμάς
Ψιλοκοβω ένα κρεμμύδι, δύο καρότα κ μια σκελίδα σκόρδο κ σοταρω, προσθέτω τον κιμά (1 κιλό άπαχο μοσχαρίσιο) λίγο λίγο τον σοταρω κ τον κομματιαζω,  προσθέτω πελτε, τριμμένη ντομάτα, σπιτικό ζωμό λαχανικών, λίγο αλάτι, πιπέρι, δάφνη, μπαχαρι, 1 ξύλο κανέλας, ελάχιστο γαρύφαλλο κ λίγο νερό κ μαγειρεύω μέχρι να πιει τα υγρά του.,

 



Μπεσαμελ
Λιώνω σε μέτρια φωτιά 100γρ. βούτυρο προσθέτω 100γρ. αλεύρι κ ανακατεύω με το σύρμα λίγα λεπτά μέχρι να ψηθεί το αλεύρι. Προσθέτω σε δόσεις ένα λίτρο γάλα σε θερμοκρασία δωματίου κ ανακατεύω μέχρι να δέσει. Αποσύρω κ προσθέτω λίγο αλάτι, πιπέρι κ μοσχοκάρυδο μία δύο πρέζες.
Αφήνω να κρυώσει ο κιμάς φοράω γάντια κ γεμίζω τα κανελονια.
Βάζω την σάλτσα ντομάτας κάτω, από πάνω τα κανελονια, την μπεσαμελ κ από πάνω πασπαλιζω με 50γρ. τριμμένη παρμεζάνα. Βάζω λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο κ ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά ξεσκεπαζω κ ψήνω για άλλα 15λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα.

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κυρία  Alice Chavela

Τρίτη 4 Μαΐου 2021

Ψωμάκι καταπληκτικό χωρίς ζύμωμα !!!!


 
Μόλις το έφτιαξα στα γρήγορα ..ζεστό ψωμάκι με κασέρι και ντοματούλα ..ότι πιο ωραίο ..ειλικρινά τέτοιο ψωμάκι τραγανό και αφράτο δεν έχω ξαναφάει και είναι και χωρίς ζύμωμα !!!! Απόλαυση !!!

Υλικά 

400 γραμ αλεύρι 

1 φακελάκι μαγιά 

λίγο αλάτι 

360 ml λίγο χλιαρό νεράκι 

.


 Βάζω σε ένα μπολάκι την μαγιά με λίγο χλιαρό νεράκι και την διαλύω πολύ καλά .

ΚΟΣΚΙΝΙΖΩ το αλεύρι και το βάζω στο μπολ΄.

Προσθέτω την μαγιά το αλάτι και το νερό .

Με μία σπάτουλα ή με ένα κουτάλι ανακατεύω καλά να γίνει σαν ζύμη ..θα είναι μαλακιά λίγο ελαφρώς ρευστή μην σας ανησυχήσει .

Την σκεπάζουμε με μία μεμβράνη και το αφήνουμε για 1 ώρα .

Ανάβουμε τον φούρνο αέρα 250 βαθμούς και βάζουμε μέσα την γάστρα σκεπασμένη η μαντεμένια σκεπαστή κατσαρόλα ότι έχετε ή πήλινη γάστρα αλλά σκεπασμένη και την αφήνουμε να κάψει για 10 λεπτά άδεια .

Οταν περάσει η μία ώρα ξεσκεπάζουμε την ζύμη η οποία έχει φουσκώσει.

Βάζουμε στον πάγκο αλεύρι ..ραντίζουμε και αδειάζουμε επάνω το ζυμαράκι και του κάνουμε απλά λίγα διπλώματα .


 ..
Το τοποθετούμε μέσα στην καυτή γάστρα αφού το κάνουμε με το χέρι καρβελάκι το χαράσουμε με ένα μαχαίρι και σκεπάζουμε την γάστρα .


 
 .

Ψήνουμε σκεπασμένο για 45 λεπτά αέρα στους 240 βαθμούς .. ανοίγουμε και άν δεν έχει πάρει χρώμα που θα έχει αφήστε το και ψήστε λίγο ανοιχτή την γάστρα και έτοιμο να το απολαύσουμε ...εμείς το τελειώσαμε αμέσως οπως βλέπετε με κασεράκι και ντοματούλα !!!

Εκτέλεση φωτογραφίες από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ



Ομελέτα διαφορετική εύκολη οικονομική γρήγορη νόστιμη !!!!


 

Σημερινό ...Eξαιρετικά εύκολο γρήγορο και νόστιμο γεύμα που αγαπά όλη η οικογένεια !!!!Μία διαφορετική ομελέτα με πατάτες !!!! Θα την λατρέψουν όλοι !!!

Υλικά  για 2 μερίδες

1 πολύ μεγάλη πατάτα κομμένη σε φετούλες .

3 αυγά

λίγο αλάτι για τις πατάτες

40 γραμ λάδι

1 κρέμα γάλακτος 100  ml η γάλα εβαπορέ αν δεν έχετε 


2 κουτ σούπας αλεύρι γ.χ

λίγο αλάτι  για τα αυγά .

.


Κόβουμε την πατάτα ..δεν τις κόβω στρογγυλές αλλά λεπτά ασύμμετρα φετάκια ,βάζουμε λίγο λάδι σε αυστηρά αντικολλητικό τηγάνι και τις βάζουμε ομοιόμορφα στην σειρά ..ρίχνουμε το αλάτι και τις ανακατεύουμε για λίγο πριν μαλακώσουν .

Σκεπάζουμε σε λίγο χαμηλή θερμοκρασία και αφήνουμε να ψηθούν ..μόλις ψηθούν δυναμώνουμε να πάρουν χρώμα .

.


Συγχρόνως όσο τηγανίζουμε σπάμε σε μπολ 3 αυγά ..εγώ έβαλα 4 και προσθέτυουμε μέσα την κρέμα γάλακτος το αλάτι τον μπέικιν το αλεύρι το λάδι και τα χτυπάμε καλά ..

.


Ρίχνουμε το μεςίγμα από πάνω σε όλη την επιφάνεια από τις πατάτες και μαγειρεύουμε σε χαμηλή θερμοκρασία κουνώντας πέρα δώθε το τηγάνι .



Σηκώνουμε την άκρη προσεκτικά να δούμε αν ψήθηκε και πήρε χρώμα ..αν ναι παίρνουμε ένα πιάτο μεγάλο και γυρνάμε την ομελέτα από την άλλη πλευρά .

Οταν το κάνω αυτό την ώρα που έχω την ομελέτα στο πιάτο σκουπίζω το τηγάνι με χαρτί κουζίνας στον πάτο μόνο και προσθέτω ελάχιστο λαδάκι σε όλη την επιφάνεια και τοποθετώ την ομελέτα ..

.


..


Μαγειρεύω μέχρι να ψηθεί και να πάρει ωραίο χρώμα .

Αδειάζω σε πιατέλα πασπαλίζω με ψιλοκομμένο μαϊντανό τηνν κόβω σε τρίγωνα σαν πίτσα και την απολαμβάνουμε ... καλή όρεξη !!!

Εκτέλεση φωτό από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ




Δευτέρα 3 Μαΐου 2021

Σαλάτα, πλιγούρι με ντοματινια, αγγούρι κ μαϊντανό !!!

Απλή αλλά πολύ αγαπημένη σαλάτα, πλιγούρι με ντοματινια, αγγούρι κ μαϊντανό !!!


Βάζω σε ένα μπολ το πλιγούρι με καυτό νερό από τον βραστήρα, προσθέτω αλάτι, κουρκουμα κ σκεπάζω με μεμβράνη μέχρι να μαλακώσει, το νερό τουλάχιστον δύο δάκτυλα πάνω από το πλιγούρι. Όταν είναι έτοιμο το σουρωνω πολύ καλά, ψιλοκοβω τα λαχανικά, του πάει πολύ κ η πιπεριά Φλωρίνης, βαζω λεμόνι, ελαιόλαδο κ φρεσκοτριμμενο πιπέρι. Μπορείτε να προσθέσετε κ τόνο σε ελαιόλαδο, είναι πολύ καλή επιλογή.

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κυρία   Alice Chavela