Πέμπτη 10 Ιουνίου 2021

Κασεροκροκέτες με 4 υλικά !!!


 Κασεροκροκέτες με 3 υλικά!!! Οι κασεροκροκέτες είναι ένα πολύ νόστιμο ορεκτικό που γίνεται εύκολα, γρήγορα και αρέσει!!!

Συστατικά

    200 γρ. μιξ τυριών
    1 ασπράδι αυγού
    2 κ.σ. φρυγανιά

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΕΔΩ --> https://www.youtube.com/watch?v=ZcIF4Bbjc6g

Εύκολο Προφιτερόλ με 4 ευρώ!!!


 Εύκολο Προφιτερόλ με 4 ευρώ!!!Φτιάξτε αυτήν την υπέροχη και οικονομική συνταγή για σπιτικό προφιτερόλ και απολαύστε !!!

Συστατικά

    1 λίτρο γάλα
    300 γρ. ζάχαρη
    100 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
    100 γρ. κακάο
    8 κρουασανάκια
    φιστίκια Αιγίνης για γαρνίρισμα, προαιρετικά


ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΕΔΩ --> https://www.youtube.com/watch?v=_MqeCGwLmO0

Δροσερό γιαουρτογλυκό !!!


 Αν ψάχνετε ένα δροσερό γιαουρτογλυκό με φρέσκα φρούτα τότε αυτό το γλυκό θα γίνει το αγαπημένο σας!! φτιάχνεται πανεύκολα και τρώγεται στο λεπτό!!
Για την βάση

400 γρ μπισκότα πτι μπερ
200 γρ καραμελωμένο ζαχαρούχο
600 γρ στραγγιστό γιαούρτι
200 γρ φράουλες
2 μπανάνες ( 200 γρ )

Για την σαντιγί

300 γρ φυτική κρέμα γάλακτος κρύα
50 γρ λευκή κουβερτούρα (Sisinni)

Για το στολισμό φράουλες

Διαστάσεις Πυρέξ : 25χ30

Δείτε την συνταγή : https://youtu.be/zmshZenTb9M

Τετάρτη 9 Ιουνίου 2021

Φακόρυζο το Θεικό !!!!



Το θεϊκό φακόριζο !!!

Τι κάνουμε...
Βράζεις μισό σακουλάκι φακές σε νερό για πέντε λεπτά.
Τις σουρώνουμε.
Μέσα στην κατσαρόλα σε ελαιόλαδο τρίβουμε,ένα κρεμμύδι,τρία καρότα,δύο ντομάτες,μερικές σκελίδες σκόρδο.
Σοτάρουμε για λίγο.
Μετά ρίχνουμε νερό μαζί με τρία τέσσερα  φύλα δάφνη,που μόλις αφήσουν το άρωμα τους τα βγάζουμε.
(Αν έχεις και δυο τρία φυλλαράκια δυόσμο)
Χαμηλώνουμε φωτιά.
Βράζουν για δέκα λεπτά και ρίχνουμε μισή κούπα ρύζι μπασμάτι.--Μπορείτε να βάλετε και Καρολίνα .-
Σε δέκα λεπτά είναι έτοιμο !!! 

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κύριο  Αριστείδη Μπάνος.

Κολιούς στο φούρνο πλακί !!!


Κολιούς στο φούρνο πλακί έχουμε σήμερα και έγινε πεντανόστιμο..😋

Υλικά

4 μεγάλους κολιούς
4 μέτριες ντομάτες ώριμες τριμμένες
4 κρεμμύδια σε φετούλες
3 καρότα σε φετάκια
Μισό ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
3-4 σκελίδες σε φετάκια
Ελαιόλαδο
Αλάτι πιπέρι και λίγο κύμινο

Εκτέλεση

Ρίχνουμε σε ένα ταψί τις ντομάτες τριμμένες τα κρεμμύδια τα καρότα το μαϊντανό το σκορδάκι το ελαιόλαδο τα μπαχαρικά, και σκεπάζουμε με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο... βάζουμε στο φούρνο στους 220 βαθμούς για 20 περίπου λεπτά... Στη συνέχεια βγάζουμε το ταψί τοποθετούμε τα ψάρια σκεπάζουμε και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 20 λεπτά... Κατόπιν ξεσκεπάζουμε και αφήνουμε να πάρει χρωματάκι για άλλα 10 λεπτά περίπου..✓✓
Αν χρειαστεί νεράκι προσθέτουμε λίγο... Επίσης αν είναι δυνατός ο φούρνος σας κατεβάζετε τη θερμοκρασία στο 200 με 180...✓✓
Όποιος θέλει μπορεί να βάλει και πατατούλα στο ταψί ή μπορούμε να το συνοδεύσει με τηγανιτές..✓✓ 

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κυρία  Marina Hatzidaki ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ-ΗΔΕΣ

Κρουασανάκια αγαπημένα για όλες τις ώρες !!!


Κρουασανάκια αγαπημένα για όλες τις ώρες πεντανόστιμα και πολύ γευστικά.. έγιναν αφρός 👌😋
Η συνταγή για το ζυμαράκι είναι από τις #χρυσέςσυνταγές, μόνο στη γέμιση πρόσθεσα εγώ μυζήθρα και αυγό και λίγο πιπεράκι..✓✓


Υλικά για το ζυμάρι
200gr καλαμποκέλαιο (εγώ έβαλα ελαιόλαδο)
200 γραμμάρια γάλα
200 γραμμάρια γιαούρτι
1 φακελάκι μάγια
1 κουταλάκι ζάχαρη
Μισό κουταλάκι αλάτι
600 με 700 γραμμάρια αλεύρι γ.ο.χ.
Σε ένα μπολ ρίχνουμε τη μαγιά το γάλα ελαφρώς χλιαρό, τη ζάχαρη και ανακατεύουμε να διαλύσει... Προσθέτουμε το ελαιόλαδο το γιαούρτι το αλάτι και ανακατεύουμε με το σύρμα να ομογενοποιηθούν.. στη συνέχεια ρίχνουμε σιγά-σιγά το αλεύρι και ζυμώνουμε... Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε να ξεκουραστεί για 40 λεπτά...✓✓

..



Γέμιση
1/2 κιλό φέτα
1/2 κιλό μυζήθρα νωπή
1 αυγό
Λίγο πιπέρι
Ανακατεύουμε και λιώνουμε πολύ καλά τα τυριά να ομογενοποιηθούν... παίρνουμε ένα κομμάτι ζυμάρι όσο ένα μικρό πορτοκάλι, ρίχνουμε λίγο αλεύρι στην επιφάνεια και ανοίγουμε ένα στρογγυλό φύλλο... Κόβουμε σε 8 κομμάτια... Παίρνουμε μία μικρή ποσότητα από τη γέμιση τη βάζουμε στη φαρδιά πλευρά του φύλλου και τυλίγουμε... Κλείνουμε τις άκρες ελαφρώς για να μη βγει η γέμιση τοποθετούμε πάνω σε λαμαρίνα με λαδόκολλα και αυγώνουμε με ένα κρόκο που έχουμε διαλύσει με λίγο γάλα...πασπαλίζουμε με λίγο σουσάμι και ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδοκοκκινίσουν...✓✓

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κυρία  Marina Hatzidaki ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ-ΗΔΕΣ

Μπιφτέκια λαχανικών ψημένα στο φούρνο όνειρο !!!



Μπιφτέκια λαχανικών ψημένα στο φούρνο όνειρο 😋 πεντανόστιμα και τραγανά που σίγουρα θα τα φάνε τα παιδάκια μας που δεν τρώνε τα λαχανικά..😉👌👌

Υλικά

5 μεγαλούτσικα κολοκύθια
2 μέτριες μελιτζάνες
2 κρεμμύδια ξερά
1 ντομάτα ψιλοκομμένη
1-2 καρότα
1 ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο
1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 αυγό
200gr φέτα
100gr τριμμένο τυρί regato
4 κουταλιές φρυγανιά τριμμένη
5 κουταλιές αλεύρι
2 κουταλιές σιμιγδάλι
1 κοφτή κουταλιά ρίγανη
Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

Τρίβουμε τα κολοκυθάκια στο χοντρό τρίφτη... Καθαρίζουμε το φλοιό από τις μελιτζάνες και τις τρίβουμε επίσης το χοντρό τρίφτη, όπως και τα κρεμμύδια... Αλατίζουμε ανακατεύουμε και αφήνουμε σε σουρωτήρι να κατεβάσουν τα νερά τους... Κατόπιν τα στύβουμε πάρα πολύ καλά σε καθαρή πετσέτα, και προσθέτουμε όλα τα παραπάνω υλικά... Καθαρίζουμε την ντομάτα από το φλοιό την κόβουμε στη μέση τη στύβουμε να φύγουν τα σπόρια και τα ζουμάκι της και την ψιλοκόβουμε... Ανακατεύουμε πολύ καλά σκεπάζουμε και αφήνουμε για λίγο στο ψυγείο... Παίρνουμε με ένα κουτάλι μία ποσότητα την πλάθουμε στο χέρι και τοποθετούμε πάνω σε λαδόκολλα.... Ραντίζουμε με ελαιόλαδο και ψήνουμε στους 200 βαθμούς μέχρι να πάρουν ωραίο ρόδινο χρώμα...✓✓✓

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κυρία   Marina Hatzidaki ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ-ΗΔΕΣ