Πέμπτη 29 Ιουλίου 2021

Γκιουζλεμέδες λαχταριστοί !!!


 Για σήμερα έφτιαξα λαχταριστούς γκιουζλεμέδες!!!!


Υλικά για τη ζύμη:


300-350γρ. αλεύρι γ.οχ.

1 ποτήρι (200ml) νερό

2-3 κ.σ. λάδι

1/2 κ.γ. αλάτι

1/4 κ.γ. σόδα



Υλικά για τη γέμιση:

 
200γρ. τυρί φέτα
 
200γρ. τυρί κρέμα
 
1 αυγό μεσαίο
 
1 χούφτα δυόσμο
 
πιπέρι


Η συνταγή εδω: https://youtu.be/I-Q_aGdg1jo

Κέικ Λευκής Σοκολάτας Αφράτο, Ζουμερό και Χωρίς Μίξερ!!!


 
 Κέικ Λευκής Σοκολάτας Αφράτο, Ζουμερό και Χωρίς Μίξερ!!Εύκολο, πεντανόστιμο με λίγα υλικά αλλα χωρίς μίξερ. Δοκιμάστε το και θα μαγευτείτε!!


ΣΥΝΤΑΓΗ
ΚΕΙΚ ΜΕ ΛΕΥΚΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ
250 γρ βούτυρο
180 γρ Λευκή κουβερτούρα
250 γρ ζάχαρη κρυσταλλική
250 γρ γιαούρτι παραδοσιακό με
την πέτσα (την αφαιρούμε)
250 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
15 γρ μπεικιν παουντερ
2 βανίλιες
2 αυγά μεσαία

ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΟ
100 γρ Λευκής Σοκολάτας
1 κουτ Σούπας ηλιέλαιο

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΕΔΩ -->  https://youtu.be/B6V7I3p4xBs

Πίτσα απίθανη !!!!

Πίτσα  σήμερα θέλανε ..κι εγώ χατίρια δεν χαλάω !!!! Εγινε φανταστική !!!

Για το ζυμάρι χρειάστηκα

500 γραμ αλεύρι ,

ένα φακελάκι μαγιά ,

ένα φλυτζανακι ελαιόλαδο ,

μια φλυτζανα τσαγιού χλιαρό γάλα ,

λίγο αλάτι και χλιαρό νεράκι ..

Ολα αυτά τα έκανα μία ζύμη και την άφησα λίγο να ξεκουραστεί.

.




Για επάνω έβαλα  

Σάλτσα την οποία έφτιαξα σε ένα μπολ έβαλα μία κουταλιά πελτέ λαδάκι λίγο νεράκι 2με 3 κουταλιές και λίγο αλάτι και βασιλικό ..ανακάτεψα και έστρωσα πάνω στο ζυμάρι που το άνοιξα μέσα στο ταψί και με τα δάχτυλα του έκανα πρώτα λακουβίτσες ..

.



Αμέσως μετά έβαλα από πάνω τυρί τριμένο τσένταρ-μπορείτε κ γκούντα  σε όλη την επιφάνεια μετά φέτες γαλοπούλα μανιτάρια ψιλοκομμένα κονσέρβας αφού πρώτα τα ξέπλυνα μετά πάλι τυρί και από πάνω μπέικον λουριδίτσες φέτες ντομάτα πιπεριά πράσινη πιπεριά Φλωρίνης ψιλοκομμένες ..γενικά μπορείτε να βάλετε ότι θέλετε και έχετε ..!!

Εψησα σε 180 βαθμούς !

Εκτέλεση φωτό συνταγή από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ...Συνταγή ζύμης από φίλη Palpira Aristou

Κουλουράκια κανέλας με πολύ λίγα υλικά !!!


ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΚΑΝΈΛΑΣ ΜΕ ΠΟΛΥ ΛΙΓΑ ΥΛΙΚΑ..❤️
ΥΛΙΚΑ
1 ποτήρι του νερού κανονικό λάδι ελαφρύ
1 ποτήρι φρέσκο χυμό πορτοκαλιού
1 ποτήρι ζάχαρη
1/2 φλιτζανι του τσαγιού  σιμιγδαλι χοντρο
1 κγ μαγειρική σόδα
2κγ κανέλα
1κγ γαρίφαλο
Αλεύρι  για όλες της χρήσεις όσο πάρει ,περίπου 800-850 γρ

.



ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε με το σύρμα λίγο το λάδι με την ζάχαρη κ το σιμιγδάλι , προσθέτουμε τον χυμό ενώ έχουμε διαλύσει μέσα σε αυτόν την μαγ σόδα!!
Ρίχνουμε και τα υπόλοιπα μυρωδικά και όσο αλεύρι πάρει, περίπου 800-850γρ.!!
Πλάθουμε τα κουλουράκια τα ρολαρουμε μέσα στο σουσάμι η σε κρυσταλλική ζάχαρη να κολλήσει επάνω τα κάνουμε στρογγυλά η μακρόστενα και ψήνουμε στους 180 για 20 λεπτά.

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κυρία Gogo SamiouΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ

Τετάρτη 28 Ιουλίου 2021

Κουλουράκια !!!!

 Πεντανόστιμα κουλουράκια για το καφεδάκι μας !!!

Υλικά

8 αυγα,

400 γρμ ζαχαρη ,

160 γρμ βουτυρο γαλακτος και  φυτινη μαζι, μισο μισο δηλαδη,

3 βανιλιες,

1 κρασοτηρο χλιαρο γαλα με 1 φακελλακι αμμωνια,

1.280 γρμ αλευρι για ολες τις χρησεις μπορει να παρει και λιγοτερο  με 1κ γ  μπέικιν παουντερ.

.



Η ζύμη να ειναι πολύ μαλακή!!

Λαδόκολλα στο ταψί πλάθω και Ψήνω σε 170° σε αεροθερμο εως ότου ροδισουν !!!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κυρία Μαίρη Καπνίση ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!

Καρδιτσιώτικο παραδοσιακό σπεντζοφάι !!!!



Καρδιτσιώτικο παραδοσιακό σπεντζοφάι !Αγαπημένο...Σαν μεζές η και κυρίως φαγητό!
 

Συνταγή!
2 θηλιές χωριάτικα λουκάνικα (με πράσο)
1 κιλό διάφορες πιπεριές σε κομμάτια(πράσινες ,φλωρίνης,κόκκινες,πορτοκαλί.
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλλοκ.
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκ.
2 κούπες ώριμη φρέσκια ντομάτα τριμμένη
1 κ.σ πελτέ
Αλάτι,πιπέρι μαύρο, πιπέρι  κόκκινο γλυκό.
Ελαιόλαδο

.


Πλένουμε και στεγνώνουμε τις πιπεριές και τα λουκάνικα
Σε χωριστά αντικολητικά τηγάνια σωτάρουμε ξανθαίνουμε λίγο τις πιπεριές να μαλακώσουν.
Σωτάρουμε ροδίζουμε στο άλλο   και τα λουκάνικα.
Αφήνουμε στην άκρη.
Σε πλατιά κατσαρόλα(ταβά)ρίχνουμε το ελαιόλαδο και ξανθαίνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο
Ρίχνουμε τη ντομάτα με τον πελτέ,και τα μπαχαρικά, κι αφήνουμε να σωθεί λίγο ν αρχίσει να τσιτσιρίζει(παίζει ρόλο στη συν νοστιμιά!)
Τότε προσθέτουμε νεράκι ζεστό 2  με 3κούπες περίπου  
Όταν πάρει βράση ρίχνουμε εναλλάξ μέσα τις πιπεριές και τα λουκάνικα.
Αφήνουμε να βράσει μισοσκεπασμένο  το φαγητό, έως  μελώσει,  χειλώσει, να μείνει  με τη σάλτσα του!
Είναι ένας μεζές τέλειος για τσίπουρο η κρασάκι!
Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κυρία  Βάνα Ντελή Μαγειρέματα "Deli"cious!


Γεμιστά πολύ νόστιμα !!!!


Σημερινό μου .....Γεμιστά Καταπληκτικά μελάτα μπουκιά και συχώριο !!!!


 ΥΛΙΚΑ.
ντομάτες
πιπεριές
αν θέλετε μελιτζάνα κολοκυθάκι ,ότι σας αρέσει γεμίζετε
πατάτες κομμένες κυδωνάτες
δυόσμο φρέσκο ψιλοκομμένο ή ξερό 2 κουτ.σούπας κοφτές
φρέσκο,μαϊντανό,ψιλοκομμένο
3 κρεμμύδια  τριμμένα στον τρίφτη
2 σκελίδες σκόρδο τριμμένες στον τρίφτη
ρύζι Καρολίνα ποσότητα όσα κομμάτια γεμιστά θα μετρήσετε 1 κουταλιά γεμάτη για το καθένα
αλάτι πιπέρι
λαδάκι μπόλικο στα γεμιστά πάντα
λίγη ζάχαρη 1 κουταλάκι του γλυκού κοφτό
φρυγανιά τριμμένη
λίγο κουρκουμά 1/2 κουτ γλυκού -προαιρετικά -εγώ βάζω σε ολα τα φαγητά μου κάνει καλό-
εγώ ξύνω με το μαχαίρι και ένα κύβο αν δεν θέλετε μην το προσθέσετε αλλά δίνει νοστιμιά.

.



ΕΚΤΕΛΕΣΗ
 Πλένω καλά ότι έχω προγραμματίσει να γεμίσω ,τα ανοίγω και κρατάω την ψίχα από τις ντομάτες λίγη ψίχα από το κολοκυθάκι αν βάλω λίγη ψίχα από την μελιτζάνα αν βάλω-εδώ δεν έβαλα-
Τα τοποθετώ στο ταψί σε ωραία διάταξη.
Σε ένα μπολ τρίβω την ψίχα από τις ντομάτες τρίβω από το κολοκύθι τρίβω απ την μελιτζάνα-λίγη ποσότητα από αυτά-
Προσθέτω τον δυόσμο ψιλοκομμένο ,μαϊντανό, τα κρεμμύδια τριμμένα στο τρίφτη από το χοντρό μέρος,το σκόρδο αλάτι πιπέρι ζάχαρη και μετράω πόσα κομμάτια είναι πχ είναι 17? βάζω 17 κουταλιές γεμάτες  τις σούπας ρύζι [συμβουλή  της θείας μου] κι έρχεται ακριβώς η γέμιση !!

.


.

Βάζω μπόλικο λάδι να είναι από πάνω να πλέει θέλει πολύ λάδι γιατί αν δεν βάλουμε πολύ υπερισχύουν τα υγρά από τα λαχανικά και γίνονται νερόβραστα .
Ανακατεύω όλα μαζί αφήνω κάνα 10λεπτο να δέσουν τα υλικά ..ΩΜΑ ΔΕΝ ΤΣΙΓΑΡΙΖΩ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΜΑ ΚΑΘΟΛΟΥ ΝΕΡΟ .
Μετά  γεμίζω τα γεμιστά και ότι περισσέψει μέσα  στο μπολ από την γέμιση- που συνήθως περισσεύει ελάχιστο - κόβω πατάτες κυδωνάτες βάζω αλάτι πιπέρι λίγο λάδι λίγο κουρκουμά και ανακατεύω και ρύζι λίγο να έχει περισσέψει δεν πειράζει  ρίξτε τις πατάτες και ανακατέψτε τες Γίνονται πολύ νόστιμες και  δεν ξεραίνονται .

.


Τις τοποθετώ ανάμεσα στα γεμιστά,αλλά και σε ένα σημείο τις περισσότερες στο ταψί όπως βλέπετε και γίνονται πολύ πιο ωραίες δεν στεγνώνουν .
 Ρίχνω και  λίγη φρυγανιά τριμμένη από πάνω να πάει παντού γιατί κάνουν έτσι μια ωραία  κρούστα, σκεπάζω με λαδόκολλα και  ψήνω αέρα στους 200 βαθμούς ,
Σε καμία ώρα το ξεσκεπάζω και τα αφήνω να τα δω να ροδοκοκκινίζουν  από πάνω ,δοκιμάζω ΄λίγο ρυζάκι να δω αν ψηθήκανε .

.



Αν βάλετε κολοκυθάκια η μελιτζάνες ,όταν τα βάλετε στο ταψί πριν τα γεμίσετε  άδεια με ένα πιρούνι να τα τρυπήσετε εδώ  κι εκεί γύρω γύρω για να ψηθούν καλά και  μετά τα γεμίζετε ..Νομίζω ότι θα είναι από τις λίγες φορές που θα έχετε φάει τόσο νόστιμα γεμιστά!! Καλή όρεξη !!!

Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ