Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2021

Μπιφτέκια φούρνου με πιπεριές κ πατάτες !!!


ΜΠΙΦΤΕΚΙΑ ΦΟΥΡΝΟΥ ΜΕ ΠΙΠΕΡΙΈΣ ΚΑΙ ΠΑΤΑΤΕΣ..!!!

Θα χρειαστουμε 1 κιλο κιμά (μισό μοσχαρισιο μισό χοιρινο) χοντροκομμενο..
Θα προσθεσουμε:
1 κρεμμύδι
2 σκελιδες σκορδο
3 φετες ψωμι μουλιασμενες σε νερο
1 αυγο
Μιση κουπα τσαγιου σοδα υγρή
4 κουταλιες λαδι
Αλατι πιπερι ριγανη μαϊντανό
2 κουταλιες μουσταρδα.

Τα ζυμωνουμε καλά και πλαθουμε μπιφτέκια
Κοβουμε λεπτες κυδωνατες 4 πατατες και 6-7 πιπεριες αλατιζουμε λαδωνουμε και τα βαζουμε σε ταψι. Απο πανω τα μπιφτέκια. 

Λιγο λαδακι ριγανη 1 ποτηρι νερο και στο φουρνο μεχρι να ροδισουν στους 200β.

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κυρία Ρουλα Λυρου ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ-ΗΔΕΣ
 

Ρεβίθια με σύβραση κ άνηθο !!!


 
ΡΕΒΙΘΙΑ.. ΜΕ ΣΥΒΡΑΣΗ ΚΑΙ ΑΝΗΘΟ... ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΤΑ !!!!


Μουσκευουμε απο το βράδυ μισο κιλό ρεβιθια...
Την άλλη μέρα τα ξεπλενουμε και τα βάζουμε να βράσουν με αρκετό νερό... μετά από 5 λεπτά βρασμου τα αδειάζουμε σε ένα σουρωτήρι και τα ξεπλενουμε να φύγουν όλοι οι αφροί...
Τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα βάζουμε λάδι καροτο  1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο πιπέρι πιπεριά κόκκινη λίγο καυτερό μπουκοβο και 2 κ. Σ. αλεύρι και τα φέρνουμε δύο βόλτες στη κατσαρόλα.. 

Ρίχνουμε νερό και τα αφήνουμε να βράσουν. 

Προς το τέλος βάζουμε λίγο άνηθο και αλάτι...
Κοβουμε ροδέλες 2 μεγάλα κρεμμύδια και τα καραμελώνουμε λίγο στο τηγάνι με λίγο αλάτι ζαχαριτσα και κύμινο..
Όταν σερβίρουμε ρίχνουμε από πάνω τη ΣΥΒΡΑΣΗ καυτή....!!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κυρία   Ρουλα ΛυρουΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ

Κέικ Σιροπιαστό με γλάσο Σοκολάτας Θεικό !!!


 

Κέικ Σιροπιαστό με γλάσο Σοκολάτας!!!

Συνταγή::Υλικα_

2 αυγά,

2 ασπράδια.αυγων,

250 γρ βούτυρο μαλακό,

250 γρ ζάχαρη,

200 γρ γιαούρτι αγελαδιτσα ,

 φάκελ.μπεικιν παουντερ,

1 βανίλια η 1 κ γ υγρή βανίλια,

μια πρέζα αλάτι,

370 γρ αλεύρι κοσκινισμένο!

   Σιρόπι:Υλικά:

300 γρ ζάχαρη,

250 ml νερό,

μισό λεμόνι το χυμό του!      

Εκτέλεση κέικ:

Χτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη για 5 λεπτά!

Ρίχνουμε ενα-ενα τα αυγά!

Πρόσθετουμε εναλλάξ αλευρι_γιαουρτι-αλευρι!

Δεν το παραχτυπαμε πολύ ίσα να ενσωματωθούν!

Τέλος ρίχνουμε το μπεικιν-βανιλια_αλατι!    

Βουτυρωνουμε καλά το πυρέξ η το ταψί μας (26ν)το αλευρωνουμε και το τινάζουμε!    

Ρίχνουμε το μείγμα!

Το ψήνουμε στους 180 β.προθ αντιστάσεις μεσαία  σχάρα για 50 λεπτά!

Το βγάζουμε το αφήνουμε να κρυώσει και το τρυπαμε παντού με ένα ξυλάκι από σουβλάκι!

 Βράζουμε το σιρόπι για 6 λεπτά από την ώρα που θα αρχίσει να βράζει το μετράμε το κατεβάζουμε να μείνει θερμοκρασία δωματίου να γίνει ζεστο από καυτό και σιροπιαζουμε το κέικ σιγα-σιγα!

 Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει και φτιάχνουμε

Γλάσο Υλικά_

230 γρ κρέμα γάλακτος πλήρες,

250 γρ κουβερτουρα,

2 κ.σ.βιταμ!     

Εκτέλεση:

Βάζουμε στην κατσαρολιτσα στην εστία στο χαμηλό την κρέμα γάλακτος να ζεσταθεί!

Σπάμε μέσα την κουβερτουρα και ανακατεύουμε να ενωθούν!

Το κατεβάζουμε από την εστία και ρίχνουμε το βιταμ!

Ανακατεύουμε διαρκως μέχρι να γίνει λείο και να κρυώσει!

Το ρίχνουμε με προσοχή πάνω στο κρύο κέικ!

Τέλος ρίχνουμε πάνω του τρούφα!        

Θα πρέπει να μείνει κάποιες ώρες πρωτου το κόψουμε!

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΊΑ!!!!!!!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κυρία   Tzeni TsanaktsidouΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!

Χοιρινές μπριζόλες στο τηγάνι γευστικότατες !!!!



Χοιρινές μπριζόλες στο τηγάνι..!!!


Υλικα για 3 άτομα...!!!
3 μπριζόλες
1 κρεμμύδι
1 σκελ σκόρδο
1 κουτ μανιτάρια
1 ποτ του κρασιού κρασί
2 λεμόνια
3 κουταλιές σούπας αλεύρι
1 κούπα νερό
λάδι ..αλάτι πιπέρι θυμάρι


Εκτέλεση
Αλατοπιπερώνουμε τις μπριζόλες!!
Σ΄ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε τις μπριζόλες και από τις δύο πλευρές. 

Τις δίνουμε μόνο χρώμα, δεν θέλουμε να ψηθούν μέσα!

Βγάζουμε τις μπριζόλες από το τηγάνι!!
Κόβουμε το κρεμμύδι σε φέτες και τα σοτάρουμε στο ίδιο λάδι μαζί με τα μανιτάρια και σβήνουμε με το κρασί!!

Καθώς το κρεμμύδι και τα μανιτάρια θα αφήνουν υγρά στο τηγάνι, με μία ξύλινη σπάτουλα τρίβουμε τον πάτο μέχρι να καθαρίσει εντελώς. 

Ανακατεύουμε μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.

Προσθέτουμε το σκόρδο, ρίχνουμε το θυμάρι Πασπαλίζουμε με το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να μην φαίνεται πια.!!

Ρίχνουμε 1 φλ. ζεστό νερό.

Ξαναβάζουμε τις μπριζόλες στο τηγάνι και τις βράζουμε σε μέτρια θερμοκρασία μέσα στην σάλτσα για 40 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.

Σε περίπτωση που η σάλτσα δεν είναι ακόμη πηχτή, βγάζουμε τις μπριζόλες σε μια πιατέλα και βράζουμε την σάλτσα σε δυνατή θερμοκρασία για λίγα λεπτά ακόμη μέχρι να πήξει και να μελώσει.!! Τελος σβήνουμε με τα λεμόνια! 

Μπορείτε να το φτιάξετε κ στην κατσαρόλα αν δεν έχετε βαθύ τηγάνι.

Εκτέλεση συνταγή φωτό από κυρία   Gogo SamiouΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ

Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2021

Μπισκοτάκια πτι φουρ !!!


 


Πτι φουρ αφρός !!!!

Υλικά
220 γρ. βούτυρο
120 γρ. άχνη
1 αυγό
30 γρ. γάλα
1 βανίλια
1 κ.γ. μπέικιν
1 πρέζα αλάτι
330 γρ. αλεύρι γ.ο.χ
μαρμελάδα της αρεσκείας σας
1 κουβερτούρα των 200 γρ.
1 κ.σ. καλαμποκέλαιο

Εκτέλεση
Χτυπάμε το μαλακωμένο βούτυρο να αφρατέψει, προσθέτουμε και την άχνη και τα χτυπάμε καλά να γίνουν σαν κρέμα.
Προσθέτουμε και το αυγό και το γάλα και χτυπάμε.
Έπειτα αφού έχουμε κοσκινίσει τα στερεά υλικά τα ρίχνουμε κι αυτά και ανακατεύουμε με μια μαρίζ.
Βάζουμε το μείγμα σε κορνέ με μεγάλη μύτη και σχηματίζουμε τα μπισκοτάκια.

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κυρία Μαρία Καραγεωργου..Μαγειρικές Απολαύσεις

Κεφτέδες στη σάλτσα με χοντρό μακαρόνι !!!



Κεφτέδες στη σάλτσα με χοντρό μακαρόνι κ τα λόγια είναι περιττά !!!!



Ζυμώνω τον κιμά 500 γρ με δύο φέτες ψωμί μουλιασμενο κ τριμμένο, κρεμμύδι τριμμένο, σκόρδο, μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη λίγο ούζο, κύμινο, λάδι. 

Τα περνάω από το τηγάνι κ τα ρίχνω σε φαρδιά κατσαρόλα σε σάλτσα με 3 ντομάτες περασμένες στο μουλτι, μια κουταλιά πελτέ, αλάτι, πιπέρι, κύμινο, μια τσιμπιά ζάχαρη κ τα σιγοβράζω μέχρι να δέσει η σάλτσα!!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κυρία   Σούλα ΛεβέντηΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ

Πίτα φουσκωτή στη λαδόκολλα !!!



Πίτα φουσκωτή στη λαδόκολλα !!!

Βάζουμε λαδόκολλα σε ένα ταψάκι και λαδώνουμε. 

Ένα-ένα φύλλο λαδώνουμε και ρίχνουμε τυράκι ανθότυρο διάσπαρτο. 

Συνεχίζουμε μέχρι να μας τελειώσουν όλα τα φύλλα. 

Χτυπάμε στο τέλος 5 αυγά με 1ml γάλα μία κουταλιά σιμιγδάλι 1 μπέικιν και λίγο πιπέρι. 

Περιχύνουμε με το υλικό αυτό την πίτα μας και ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει. 

Eκτέλεση φωτό συνταγή από κυρία  Ιφιγένεια Αγραφιώτη ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!!