Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2021

Χειροποίητο ρολό χοιρινό από μπριζόλες λαιμού !!!


Χειροποίητο ρολό χοιρινό από μπριζόλες λαιμού χωρίς κόκαλο με μπέικον τυρί και πιπεριές Φλωρίνης!!


Υλικα
4 μπριζόλες λαιμου λεπτές χωρίς κόκαλο
5-6 φέτες μπέικον
5-6 φέτες τυρί γκουντα
1 πιπεριά Φλωρίνης κομμένη σε λωρίδες
Αλάτι πιπέρι πάπρικα
Λάδι
Πατάτες
Θρουμπι


Εκτελεση
Παίρνω μια μια τις μπριζόλες τις βάζω σε μεμβράνη και τις χτυπάω με το ειδικό σφυρακι του κρέατος να πλατυνει και να γίνει όσο γίνεται πιο λεπτή.

Μετα παίρνω μια λαδόκολλα βάζω τις μπριζόλες την μια δίπλα στην άλλη  απλώνω επάνω το μπέικον το τυρί και της πιπεριές. 

Με την βοήθεια της λαδοκολας τυλίγω σε ρολό και κλείνω καλά με οδοντογλυφίδες .

Το αλατοπιπερωνω βάζω πάπρικα και λίγο λάδι και το βάζω στην γάστρα έβαλα δίπλα γύρω γύρω πατατούλες αλάτι λίγο θρουμπι λάδι και νερό μέχρι την μέση της γαστρας κλείνω το καπακι και ψήνω στους 180 βαθμούς στον αέρα  μιάμιση ώρα περίπου προς το τέλος άνοιξα το καπακι να πάρει χρώμα!!!

 Έγινε λουκούμι !!! 

Πολύ μαλακό!!! Καλή όρεξη!!!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κυρία Αλεξάνδρα Κυριάκη ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ-ΗΔΕΣ
 

Μπισκότα μαλακά με κακάο και ταχίνι! Νηστίσιμα!!!


 


Μπισκότα μαλακά με κακάο και ταχίνι! Νηστίσιμα!!!


Υλικά!!
200 γρ ζάχαρη καστανή
200 γρ ταχινι
200 ml χυμό πορτοκάλι
1 βανίλια
5 κ.σ κακάο
400 γρ  περίπου αλέυρι που φουσκώνει μόνο του!!!


Εκτέλεση
Χτυπάω την ζάχαρη με τον χυμό και το ταχίνι μέχρι να λιώσει η ζάχαρη προσθέτω την βανίλια το κακάο και το αλεύρι και ανακατέυω να ομογενοποιηθούν. Η ζύμη είναι μαλακιά! Βάζω στο ψυγείο μισή ωρίτσα και μετά με λαδωμένο χέρια  φτιάχνω μπαλάκια και τα βάζω σε λαδοκολα.Ψηνω σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 180 12-13 λεπτά ανάλογα τον φούρνο σας. Αφήνω λίγο να κρυώσουν και να σφίξουν !!!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κυρία Αλεξάνδρα Κυριάκη ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ-ΗΔΕΣ

Απλό γλυκάκι με 2 υλικά !!!



Να σας κεράσω ένα απλό γλυκάκι με δύο υλικά σε 5 λεπτά!!!


Υλικά :

ένα ζαχαρούχο γάλα και ένα φάκελακι ζελέ φράουλα.


Βάζουμε σε ένα τηγάνι αντικολλητικο το ζαχαρούχο να βράσει σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύουμε συνεχώς με ένα μαρις όχι πολύ σε 1 λεπτό, να μην μας κοπή το γάλα, να μείνει κρέμα .

Για γρήγορη κίνηση σε ένα μούλτι βάζουμε το φακελάκι ζελέ με μία κούπα ζεστό νερό και το δουλεύουμε μέχρι να διαλυθεί εντελώς το ζελέ. 

Ρίχνουμε το μείγμα στο ζαχαρούχο και βράζουμε μαζί ένα λεπτό ανακατεύοντας συνεχώς .

Αποσύρουμε από την φωτιά. 

Σε ένα πυρέξ βάζουμε μία μεμβράνη και ρίχνουμε το μείγμα μέσα, σκεπάζουμε και από πάνω με μεμβράνη.

Μόλις κρυώσει λίγο τοποθετούμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες. 

Βγάζουμε το μεμβράνη από πάνω και αναποδογυριζουμε σε ένα δίσκο και κόβουμε με μαχαίρι σε κομμάτια.

Eκτέλεση φωτό συνταγή από κυρία   Pellumbesha Lumi ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ-ΗΔΕΣ

Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2021

Σοκολατόπιτα σπέσιαλ !!!


ΣΟΚΟΛΑΤΟΠΙΤΑ ΣΠΕΣΙΑΛ!!!! 

ΣΥΝΤΑΓΗ.ΥΛΙΚΑ ΜΕΤΡΑΜΕ ΜΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΟΤΗΡΙ η ΚΟΥΠΑ:

4 αυγα,

μισο ποτηρι ζαχαρη,

1 ποτηρι γαλα φρεσκο,

μισο ποτηρι σπορελαιο, 

1,5 ποτηρι αλευρι κοσκινισμενο,

1 βανιλια η 1 κ.γ.υγρη βανιλια 

3 κ.γ μπεικιν,

5 κουταλιες της σουπας κακαο! 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ::

Χτυπαμε τα αυγα-ζαχαρη!

Ριχνουμε σιγα σιγα γαλα-σπορελαιο!

Στην συνεχεια αλευρι-βανιλια-μπεικιν-κακαο!

Βουτυρωνουμε το σκευος μας ταψι η πυρεξ 22χ30 βαζουμε το μιγμα μεσα και το ψηνουμε στους 180 βαθμους προθερμασμενο αντιστασεις μεσαια σχαρα για 20 με 25 λεπτα! 

ΣΙΡΟΠΙ: 

Βραζουμε.2 ποτηρια ζαχαρη με 2 ποτηρια νερο,50 γρ κουβερτουρα για 4 λεπτα! 

Σιροπιαζουμε και τα δυο καυτα!

Μπορουμε να μην βαλουμε σιροπι γιατι γινεται πολυ αφρατη!!

Σιροπιαζουμε κατα.διαστηματα οχι ολο αποτομα! 

ΓΛΑΣΣΟ:

250 γρ κουβερτουρα,

250 γρ κρεμα γαλακτος πληρες,

50 γρ βουτυρο! 

Βαζουμε κουβερτουρα-κρεμα.γαλακτος στην εστια στο χαμηλο και ανακατευουμε να.γινει λεια!

Οταν την κατεβαζουμε ριχνουμε το βουτυρο ανακατευουμε πολυ καλα και την ριχνουμε πανω στην ΣΟΚΟΛΑΤΟΠΙΤΑ!!!!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κυρία Tzeni Tsanaktsidou  ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!
 

Μπιφτέκια σχάρας γεμιστά !!!


ΜΠΙΦΤΈΚΙΑ ΣΧΑΡΑΣ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΦΕΤΑ ΚΑΙ ΝΤΟΜΑΤΙΝΙΑ!!!


Υλικά
500 γραμμάρια μοσχαρίσιο κιμά από ελιά
500 γραμμάρια χοιρινό κιμά
2 μέτρια κρεμμύδια
1σκελίδα σκόρδο
1 κύβο κνορ μοσχαρίσιο
1 αυγό
2 χοντρές φέτες ψωμί μουλιασμένο
Μαϊντανό
Πάπρικα γλυκιά σκόνη σκόρδου πιπέρι αλάτι αποξηραμένο ξύσμα πορτοκαλιού
Ελαιόλαδο.!! Χυμό από 2 λεμόνια.
Για τη γέμιση μέσα ένα κομμάτι τυρί φέτα και δύο ντοματίνια..!! μπορείτε και με τσένταρ
Εκτέλεση.
Βάζουμε τον κιμα σε λεκανίτσα..
Στο μπλέντερ μέσα βάζουμε τα 2 κρεμμύδια την μία σκελίδα σκόρδο τον μαϊντανό την σκόνη σκόρδου την κνορ και τα πολτοποιούμε...
Τα ρίχνουμε μέσα στον κιμά ρίχνουμε το αυγό το ψωμί Το ξύσμα πορτοκαλιού την πάπρικα αλάτι πιπέρι ελαιόλαδο και πλάθουμε αφήνουμε στο ψυγείο για μισή ώρα για να βγουν τα αρώματα από τα μπαχαρικά .. παίρνουμε μεγάλη ποσότητα στα χέρια μας από τον κιμά φτιάχνουμε ένα μπιφτέκι βάζουμε μέσα ένα κομμάτι τυρί φέτα και 2 ντοματίνια ,κλείνουμε με τα δάχτυλα και ψήνουμε στη σχάρα από πέντε λεπτά την κάθε πλευρά....Πατάτες φούρνου λεμονατες.!!!!
Πατάτες θρούμπι αλάτι πιπέρι σκόρδο ελαιόλαδο χυμό από δύο λεμόνια και νεράκι και καλό ανακάτεμα... !!!!
ψήσιμο 220 αντιστάσεις πάνω κάτω μέχρι να μελώσουν

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κυρία   Gogo Samiou ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ-ΗΔΕΣ

Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2021

Σοκολατένιο νηστίσιμο γλυκό !!!!


 Eνα φανταστικό γλυκό που θα το φτιάχνετε συνέχεια !!! Εύκολο σοκολατένιο Νηστίσιμο που σίγουρα θα απολαύσετε μέχρι και την τελευταία μπουκιά!!!!!

Υλικά
150 γρ αλεύρι Γ.ο.χ
30 γρ κακαό σκόνη
1 κτγ μπέικεν πάουντερ
1/2 κτγ μαγειρική σόδα
40 γρ ηλιέλαιο
1 κτγ ξύδι
170 γρ ζάχαρη
240 γρ νερό
80 γρ κουβερτούρα
2 βανιλίνες
Vegan Πραλίνα Sisinni
Ταψί 20χ20

Συνταγή εδώ: https://youtu.be/ACtfYnh5fhc😊✌

Μπακλαβάς !!!!


 

Δείτε πως θα φτιάξετε σωστό Μπακλαβά με 43 φύλλα  σωστά ψημένο και σιροπιασμένο χωρίς να λασπώνει μετά και απο Μέρες!!

Υλικά
🔪1 κιλό φύλλα κρούστας
🔪700 γρ λιωμένο βούτυρο
🔪200 γρ φιστίκια Αιγίνης
🔪300 γρ καρύδια
🔪100 γρ φρυγανιά
🔪1/2 κτγ γαρίφαλο
🔪1 κτγ κανέλα
🔪Γαρίφαλο ολόκληρο
----------------------------------------
🔪1 κιλό ζάχαρη
🔪700 γρ νερό
🔪1 λεμόνι
-------------------------------------------
🔪35χ25 εκ.

Συνταγή εδω: https://youtu.be/iJCLn1591bo