Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2022

Σπετσοφάι με χωριάτικο λουκάνικο πιπεριές και τυρί φέτα !!!


 Σπετσοφάι με χωριάτικο λουκάνικο πιπεριές και τυρί φέτα. Ο απόλυτος μεζές για μοιραστείς με παρέα!!!!

 Υλικά
500γρ χωριάτικο λουκάνικο
4 χρωματιστές πιπεριές
2 πιπεριές κέρατο
2 πιπεριές Φλώρινας
1 μεγάλο κρεμμύδι
½ φλυτζάνι λάδι
½ φλυτζάνι κρασί κόκκινο
Αλάτι
Πιπέρι
2κ.σ ντομάτα πελτέ
4 ντομάτες τριμμένες στον χοντρό του τρίφτη
3κ.σ μαϊντανό
2κ.σ ξύδι
Τυρί φέτα για το πασπάλισμα


Συνταγη εκτέλεση εδω--   https://youtu.be/nwjKjHt6tvA

Κυριακή 16 Ιανουαρίου 2022

Κέικ μυρωδάτο χωρίς μίξερ με λίγα υλικά !!!


 Μόλις το είδα μου έκανε εντύπωση το πόσο εύκολο με ελάχιστα υλικά ..κ μόλις το έφτιαξα !!! Υπέροχο πολύ γρήγορο σε 5 λεπτά έτοιμο για φούρνο χωρίς μίξερ κέικ που θα εξαφανιστεί  αμέσως !!!!!

Υλικά

2 αυγά

1 κούπα τσαγιού ζάχαρη

3 τέταρτα της ίδιας κούπας λάδι ελαφρύ πχ ηλιέλαιο

2 κούπες αλεύρι φαρίν απ κοσκινισμένο καλύτερα

1 κουτ γλυκού  μπέικιν

1 κούπα φρέσκο χυμό πορτοκάλι

1 μασουράκι βανίλια

Σιρόπι

1 κούπα χυμό πορτοκάλι

1και μισή ζάχαρη  .

.


Σε μπολ βάζουμε τα αυγά με την ζάχαρη και με το σύρμα τα χτυπάμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη .

Αμέσως μετά προσθέτουμε το λάδι και ξαναχτυπάμε με τον αυγοδάρτη .

Προσθέτουμε την βανίλια το χυμό κ τέλος το αλεύρι .

Βουτυρώνουμε την φόρμα την αλευρώνουμε να φύγει το περιττό αλεύρι και ρίχνουμε το μείγμα .

.


Σε προθερμασμένο φούρνο 180 βαθμούς το ψήνουμε περίπου 3 τέταρτα ανάλογα με τον φούρνο μας ..δοκιμάστε το με το μαχαιράκι βυθίζοντάς το αν βγεί στεγνό είναι έτοιμο .

Οσο ψήνετε βάζετε τα υλικά για το σιρόπι να βράσουν για 5 λεπτά από την αρχή του βρασμού ...εγώ μέσα στο σιρόπι έβαλα κ μία κουταλιά της σούπας καλό βούτυρο γάλακτος για εχτρα μυρωδιά !!

Μόλις ψήθηκε αμέσως ρίχνουμε το μέτριο σε θερμοκρασία σιρόπι ..και πραγματικά ορμάμε !!! Είναι φανταστικό !!!

.


Την συνταγή την είδα πριν λίγο που χάζευα στις ειδήσεις στο google μου έκανε εντύπωση πόσο εύκολο κ με πόσα λίγα υλικά είναι κ το έφτιαξα για το πρωινό καφεδάκι ...αν προλάβει να μείνει !!!

Φωτό εκτέλεση από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
 

Σάββατο 15 Ιανουαρίου 2022

Κέικ στο ταψί !!!!



Πάρα πολύ αφράτο εύκολο γευστικό ΚΕΙΚ στο ταψί!!

ΣΥΝΤΑΓΗ ΥΛΙΚΑ:

5 αυγα,

μισο ποτηρι χυμο φρεσκων πορτοκαλιων,

1 ποτήρι  λάδι ελαφρύ ,

μισό ποτήρι γάλα φρέσκο  

500 γρ αλευρι Φαριναπ,

ξυσμα 2 πορτοκαλιων,

1και 1/2 ποτηρι νερού ζαχαρη,

1 βανιλια

       ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Χτυπαμε τα αυγα με την ζαχαρη!

Ριχνουμε εναλλαξ τον χυμο το γάλα και το λαδι! 

Τελος ριχνουμε σιγα-σιγα το αλευρι το ξυσμα την βανιλια!

Βαζουμε λαδοκολα στο ταψι ριχνουμε το μιγμα και το ψηνουμε στους 180 β προθ αντιστ.μεσαια σχαρα για 50 λεπτα!

Σβηνουμε τον φουρνο και το αφηνουμε αλλα 10 λεπτα !

Το ποτήρι που χρησιμοποιώ (200ml)!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.   Tzeni TsanaktsidouΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!!

Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2022

Το ποιο αφράτο,γευστικό,σπυρωτο Ρεβανί Καρύδας !!!


Το ποιο αφράτο,γευστικό,σπυρωτο Ρεβανί Καρύδας από Τζένη Τσανακτσιδου!!!              

Υλικά:.    

Σιρόπι:

1 κιλό ζάχαρη,

1 λίτρο νερό,

1 κ.σ.βουτυρο,

μισό λεμόνι!

Εκτέλεση:

Βράζουμε το σιρόπι νερο-ζαχαρη-λεμονι για 10 λεπτά και όταν το κατεβάζουμε ρίχνουμε μέσα το βούτυρο!

Ρεβανί:

Υλικα_

6 αυγά,

50 γρ ζάχαρη,

200 ml καλαμποκελαιο,

400 γρ σταγγιστο γιαούρτι,

100 γρ αλεύρι Φαριναπ,

300 γρ σιμιγδάλι χοντρό,

50 γρ καρύδα,

1 βανίλια!!          

Εκτέλεση:

Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη να αφρατεψουν!

Ρίχνουμε το λάδι και το γιαούρτι και τα χτυπάμε 1 λεπτό!

Προσθέτουμε την βανίλια,το σιμιγδάλι και το αλεύρι!

Χτυπάμε ίσα να ενσωματωθούν όλα τα υλικά μαζί!

Σταματάμε το μίξερ και ρίχνουμε στο μείγμα την καρύδα και τα ανακατεύουμε!

Βουτυρωνουμε καλά το πυρέξ η ταψί (30ν) ρίχνουμε το μίγμα,το ισιωνουμε και στην συνέχεια το ψήνουμε στους 180 β προθ αντί μεσαία σχάρα μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα!    

Τέλος μόλις το βγάζουμε όπως είναι καυτό το σιροπιαζουμε σιγα-σιγα με το κρύο σιρόπι!

Το αφήνουμε τουλάχιστον 10 ώρες!

Και ρίχνουμε πάνω καρύδα!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ. Tzeni TsanaktsidouΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!
 

Μαργαρίτα ψωμάκια αφράτα !!!!



Πάρα πολύ Αφρατη γευστική Μαργαρίτα!!!!

ΣΥΝΤΑΓΗ ΜΕΤΡΑΜΕ ΤΑ  ΥΛΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΟΤΗΡΙ:

1 νεροποτηρο γαλα φρεσκο ζεστο,

μισο ποτηρι νερο ζεστο,

25 γραμμαρια μαγια νωπη,

μισο ποτηρι σπορελαιο, 

1 κουταλια της σουπας ζαχαρη,

1 κουταλακι του γλυκου αλατι

4 ποτηρια αλευρι αλλα εδω το ρυθμιζομαι εμεις στο ζυμωμα!!!       

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Βαζουμε στο μπολ την μαγια και το νερο και ανακατευουμε με συρμα!

Ριχνουμε το γαλα-σπορελαιο-ζαχαρη-αλατι και ανακατευουμε με συρμα!

Συνεχιζουμε ριχνουμε 2 ποτηρια αλευρι και ανακατευουμε με ξυλινη κουταλα!

Τελος ριχνουμε λιγο λιγο αλευρι ωσπου η ζυμη να γινει λεια αφρατη οποτε το αλευρι το ρυθμιζουμε εμεις!

Σκεπαζουμε την ζυμη για 1 ωρα!

Στην συνεχεια την τοποθετουμε στον παγκο κοβουμε κομματια τα οποια κανουμε μπαλιτσες και τις σκεπαζουμε για 30 λεπτα!

Συνεχιζουμε καθε μπσλιτσα την παταμε βαζουμε στην μεση τις μπαλιτσας φετα και το κλεινουμε κανοντας το παλι μπαλιτσα!

Τοποθετουμε στην λαδοκολα τις γεμιστες μπαλιτσες!

Τις σκεπαζουμε για 30 λεπτα!

Τελος αλοιφουμε με κροκο αυγου ριχνουμε σουσαμι και ψηνουμε στους 180 βαθμους προθερμασμενο για 25 λεπτα στον φουρνο!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.   Tzeni TsanaktsidouΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!

Πέμπτη 13 Ιανουαρίου 2022

Γαλακτομπούρεκο Κανταΐφι!!!


  ΣΠΈΣΙΑΛ Γαλακτομπούρεκο Κανταΐφι!!!

ΣΥΝΤΑΓΗ:

500 γρ κανταιφι,

250 γρ βουτυρο αγελαδινο λιωμενο κρυο!

 ΚΡΕΜΑ:

Βαζουμε 1 λιτρο γαλα φρεσκο με 5 κ.σ.ζαχαρη να ζεσταθει!

Ριχνουμε 100 γρ σιμιγδαλι χοντρο ανακατευουμε γρηγορα και οταν πηξει την κατεβαζουμε και προσθετουμε γρηγορα ανακατευοντας 3 κροκους αυγων!

Ριχνουμε 50 γρ βουτυρο και 1 βανιλια!

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Βουτυρωνουμε το ταψι η το πυρεξ(30χ27)!

Βαζουμε στο πατο το μισο κανταιφι λωριδες και το ραντιζουμε με μπολικο βουτυρο!

Το ψηνουμε για 10 λεπτα στους 200 βαθμους(να παρει χρωμα)!

Το βγαζουμε και το αφηνουμε να κρυωσει και ριχνουμε πανω του την κρεμα!

Πανω στην κρεμα.βαζουμε το υπολοιπο κανταιφι το ραντιζουμε καλα με το υπολοιπο βουτυρο και το ψηνουμε στους 200 βαθμους αντιστασεις μεσαια σχαρα μεχρι να κοκκινίσει!

Εχουμε βρασει προηγουμενως το ΣΙΡΟΠΙ:

4 ποτηρια νερο με 4 ποτηρια ζαχαρη το χυμο ενος λεμονιου για 4 λεπτα!

Οταν το κατεβαζουμε ριχνουμε μεσα 2 κ.σ.βουτυρο αγελαδινο!

Αφηνουμε να λιωσει μονο του χωρις να το ανακατευουμε και στην συνεχεια σιροπιαζουμε σιγα-σιγα το καυτο γλυκο με το κρυο σιροπι!

(Η ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΟΥ ΓΛΥΚΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΚΑΛΟ ΡΑΝΤΙΣΜΑ ΤΟΥ ΒΟΥΤΥΡΟΥ ΝΑ ΜΟΥΣΚΕΨΕΙ ΚΑΛΑ ΤΟ ΚΑΝΤΑΙΦΙ ΝΑ ΨΗΘΕΙ ΣΩΣΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΣΙΡΟΠΙΑΣΤΕΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΛΑΣΠΩΣΕΙ)!!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ . Tzeni Tsanaktsidou ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!!

Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2022

(Γιουβαρλάκια Αυγολέμονο) !!!!

Ότι Καλύτερο για τον Χειμώνα! Μαμαδίστικη συνταγή (Γιουβαρλάκια Αυγολέμονο) Θρεπτική σούπα!!

ΥΛΙΚΑ
🔪600 γρ μοσχαρίσιο κιμά
🔪1 μέτριο κρεμμύδι
🔪120 γρ ρύζι γλασέ
🔪1,5 κτγ αλάτι
🔪1 κτσ ψιλοκομμένο άνηθο
🔪1 κτσ ψιλοκομμένο μαιντανό
🔪Πιπέρι
🔪Αλεύρι Γ.ο.χ
🔪2 κτσ ελαιόλαδο
---------------------------------------------
🔪1700 γρ νερό
🔪3 κτσ ελαιόλαδο
🔪1,5 κτγ αλάτι
🔪1 καρότο
--------------------------------------------
🔪1 λεμόνι
🔪2 μέτρια αυγά
🔪1 κτγ κορν φλάουρ
-----------------------------------------------
🔪Ελαιόλαδο+Πιπέρι    

Δείτε την συνταγή εδώ:  https://youtu.be/KZr5mFfexFg 😊👌