Τετάρτη 22 Ιουνίου 2022

Γλυκό κουταλιού Βερίκοκο φίνο !!!


 
  ΒΕΡΊΚΟΚΟ. ΓΛΥΚΌ  ΚΟΥΤΑΛΙΟΎ !!!Θα χρειαστούμε  πολύ λίγα υλικά. Και απλά !!!

ΥΛΙΚΑ
🍊 20 κομμάτια  βερίκοκα
🍊 Ένα κιλό ζάχαρη
🍊 400 γρ γλυκόζη.
🍊 800 ml νερό
🍊 Μια κουταλιά της σούπας ασβέστη
🍊 Χυμό από μισό λεμόνι
🍊 Δύο βανιλιες  για άρωμα
🍊 Δύο  τρείς φύλλα  αρμπαροριζα
Τα βερίκοκα.  Είναι. Ποικιλία. ( ΜΠΕΜΠΕΚΟΥ)
Σε μια λεκάνη με αρκετό νερό. Διαλύουμε τον ασβέστη    που τον έχουμε σε λεπτό πανακι. δεμένο σαν πουγκί
Καθαρίζουμε τα βερίκοκα.  Χωρίς να βγάλουμε τα  κουκούτσια. και τα προσθέτουμε. Μέσα στο  ασβεστόνερο
Και τα αφήνουμε για   ( 5 ) ώρες
Στην συνέχεια. Τα ξεπλένουμε πολύ καλά. Πολλά νερά.  Και αφαιρουμε το κουκούτσι. Με ένα ξυλάκι από τα σουβλάκια
Βράζουμε το σιρόπι με την ζάχαρη.  Για 10 λεπτά. Και μετά προσθέτουμε το βερίκοκα
Και βράζουμε  για 20 λεπτά. Το αφαιρουμε από την φωτιά 🔥 και συνεχίζουμε την επόμενη μέρα.    Το δέσιμο.   Αφού έχουμε. Προσθεση και τα φύλλα. Αρμπαροριζας  
Στο τέλος του βρασμού προσθέτουμε το γλυκόζη.  Την βανίλια και το χυμό. Λεμονιού.
👌 ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΊΑ 👌

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.  Κατερινα ΣτεργιουΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ

Αφράτα μαλακά μπράουνι μπισκότα !!! Οικονομικά. Εύκολα !!!


Αφράτα μαλακά μπράουνι   μπισκότα !!! Οικονομικά. Εύκολα !!!  

      Τα υλικά που θα χρειαστούμε
🍫 100 γρ  σοκολάτα. Κουβερτουρα
🍫 25 γρ  βούτυρο
🍫 1 αυγό.
🍫 80 γρ ζάχαρη
🍫 80 γρ Αλεύρι ...γ. ο Χ
🍫 1 κουταλάκι μπεικιν  κοφτό.
🍫 Μια βανίλια.
🍫 Μια πρέζα αλάτι  
Λιώνουμε το βούτυρο. Και προσθέτουμε την κουβερουρα. Το αφήνουμε λίγο να κρυώσει
Χτυπάμε. Το αυγό.με την ζάχαρη  προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο μαζί με την λιωμένη κουβερτουρα
Στη συνέχεια τα υπόλοιπα υλικά.
Εγώ το άφησα  για κανένα εικοσαλεπτο στο ψυγείο
Προθερμενουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς αντίσταση.
Φτιάχνουμε μπαλάκια.  Περίπου. 20. Βγαίνουν τα τοποθετούμε στο ταψί που έχουμε. Στρώσει λαδόκολλα
Ψήνουμε για. 10. Λεπτά ..
Τα μπαλάκια είναι περίπου  23.  γρ το καθένα.
 ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΊΑ !

Συνταγή από κ. Olha Pazyuk ,εκτέλεση φωτό από κ.  Κατερινα ΣτεργιουΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ

Ζελεδολουκουμάκια.!!! Εύκολο οικονομικό. Γλυκάκι !!!


 
 Ζελεδολουκουμάκια.!!! Εύκολο  οικονομικό.  Γλυκάκι !!!


      Τα Υλικά μας
🍊  Μισό λίτρο. Χυμό πορτοκαλιού. Εμπορίου
🍊 Μισό λίτρο. Χυμό πορτοκαλιού  φρέσκο
🍊 6 κουταλιές της σούπας  κορν  φλαουρ
🍊 Ένα φλυτζάνι τσαγιού τσαγιού ζάχαρη
🍊 2 κουταλιές της σούπας  Βιταμ
🍊 Ξύσμα.  Από ένα πορτοκάλι


Σε ένα κατσαρόλακι  βάζουμε το χυμό. Και προσθέτουμε το κορν φλαουρ. .. την ζάχαρη.
Μπορείτε. Να προσθέσετε ή να αφαιρέσετε ζάχαρη.  Και το βούτυρο. Το ξύσμα και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας
Αφού  πήξει.   Βάζουμε σε φορμακια.
Να κρυώσει πολύ καλά
Μπορούμε και σε τάπερ. Και κόβουμε. Σε ότι σχήμα θέλουμε.  και διακοσμούμε.
Εγώ  το έχω διακόσμηση με γλυκό κουταλιού πορτοκάλι 🍊

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.   Κατερινα ΣτεργιουΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ

Σαραγλί !!!


Σαραγλί  !!!


       Τα υλικά που θα χρειαστούμε
🌻 Δύο πακέτα. Φύλλο κρούστας Βηρυτού.
🌻 Δύο κούπες. Λάδι ελαφρύ. Ηλιέλαιο
🌻 Μια κούπα καρύδια  ψιλοκομμένα
🌻 Ένα κουταλάκι του γλυκού κανέλλα
🌻 Μισό κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο
🌻 Μια κουταλιά της σούπας φρυγανιά τριμμ.
            Σιρόπι
🌻 Ένα κιλό ζάχαρη
🌻 Τέσσερα ποτήρια του νερού νερό
🌻 Δύο κουταλιές της σούπας γλυκόζη
🌻 Μισό λεμόνι το χυμό
🌻 Φλούδα λεμονιού
🌻 Ένα ξύλο. Κανέλλα
Απλώνουμε. Στο μπαγκο της κουζίνας. Δύο φύλλα. Και τα λαδονουμε. Με το πινέλο
Στη συνέχεια στο πάνω μέρος του φύλλου. Στρώνουμε το καρύδι. Μετά παραπάνω υλικά
Τοποθετούμε  μια βέργα. Πολύ λεπτή
Τυλίγουμε.  Και με τα δύο μας χέρια το σπρωχνουμε προς το κέντρο της Βέργας.
Και μετά στο ταψί.
 Η μία κούπα λάδι  το παίρνει στα φύλλα.
Το υπόλοιπο το ρίχνουμε πάνω στο τυλιγμένο σαραγλι   
Ψήνουμε στους 150 βαθμούς  στον αέρα. Για μια ώρα. Ανάλογα τον φούρνο μέχρι να πάρει ωραίο χρυσαφένιο χρώμα
Έχουμε ετοιμάσει το σιρόπι. Βράσιμο για δέκα λεπτά  και αφού έχει κρυώσει. Πολύ καλά.
Το ρίχνουμε. Πάνω στο Σαραγλι που έχουμε βγάλει από το φούρνο   ΚΑΛΉ ΕΠΙΤΥΧΊΑ!!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.   Κατερινα ΣτεργιουΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ

Κέικ με κρέμα βανίλιας !!!


 

 👌 Πεντανόστιμο   δεν υπάρχει η γεύση του 👌


          📍 Συνταγή 📍
      Για την κρέμα
📍300 γρ γάλα  φρέσκο
📍 80 γρ ζάχαρη
📍30 γρ  κορν.φλαουτ.
📍25 γρ βούτυρο.
📍 1. Αυγό
📍 Μια βανίλια  


       Για το κέικ 🍰
📍 3 αυγά.
📍 180 γρ. Ζάχαρη
📍 100 γρ γιαούρτι στραγγιστο
📍 240 γρ Αλεύρι γ.ο.χ.
📍 40 γρ κακάο.
📍 150 γρ  Ηλιέλαιο.
📍 8 γρ μπεικ. μπαουντερ.
📍 2 γρ.σοδα  μαγειρική.
📍1 βανίλια
📍 Μια πρέζα αλάτι.
Σε χαμηλή φωτιά. Ετοιμάζουμε την κρέμα με τα παραπάνω υλικά.  Όλα μαζί και ανακατεύουμε  μέχρι να πήξει.
Την αφήνουμε να κρυώσει πολύ καλά.  
Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά σιγά. σιγά.

Σε αποσπώμενο. Ταψακι   ( 28 ) εκ.
Αδειάζουμε το μείγμα του κέικ .
Πριν το  βάλουμε στο φούρνο.  Με κορνε. Ποιο έχουμε την κρέμα. Αφού έχει κρυώσει. Σχηματίζουμε.   Το σχέδιο που έχω  φωτογραφία στα πρώτα σχόλια...
🌡️ Ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο στους  180 βαθμούς 🌡️ Στην αντίσταση..
Για    35 λεπτά..⏰
💯👌 ΚΑΛΉ.  ΕΠΙΤΥΧΊΑ

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.   Κατερινα ΣτεργιουΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ

Μπαμπαδάκια ζουμερά !!!


 Ζουμερά.  Με μπόλικο σιρόπι. ΜΠΑΜΠΑΔΑΚΙΑ.    Για τον απογευματινό μας  
Καφέ !!!
      Τα υλικά που θα χρειαστούμε
💯 Ένα ποτήρι του νερού Ηλιέλαιο
💯 Ένα ποτήρι του νερού. Γάλα χλιαρό
💯 Μισό ποτήρι νερό
💯 Δύο φακελάκια  μαγιά Ξερή.
💯 Δύο κουταλιές. Ζάχαρη.
💯 Περίπου  800 γρμ  αλεύρι .γ.ο.χ
💯 Δύο  βανιλιες.
        Σιρόπι
💯 Ένα κιλό. Ζάχαρη.
💯 Ένα λίτρο. Νερό
💯 Φλούδα  πορτοκαλιού
💯 Δύο βανιλιες.
💯 Τρεις κουταλιές της σούπας γλικοζι.
          Σαντιγί
💯 Ένα κουτί  μορφατ.  ( Το μεταλλικό )
💯 Μισό ποτήρι. Ζάχαρη άχνη
💯 Μισό ποτήρι γάλα. Φρέσκο
💯 Δύο βανιλιες   
💯 250 γρμ μαρμελάδα βερίκοκο  για το γλασαρισμα
      Για την διακόσμηση ότι θέλουμε.
      Κερασάκια.  Φυστίκι Αιγίνης
      Εκτέλεση  
Βράζουμε το σιρόπι. Για δέκα λεπτά. Από την στιγμή που θα αρχίσει ο βρασμός
Και στο τελευταίο πεντάλεπτο. Προσθέτουμε τη γλυκόζη με τα παραπάνω υλικά.
Το αφήνουμε να κρυώσει ...
Σε μια λεκανιτσα.  Διαλύουμε την μαγιά με το χλιαρό  γάλα.   Πολύ καλά.
Στην συνέχεια. Προσθέτουμε  τα υπόλοιπα υγρά υλικά.   Και το αλεύρι.  Που γράφω στην παραπάνω. Συνταγή
Αφήνουμε   σε ζεστό χώρο για μια ώρα  να φουσκώσει
Λαδονουμε.  Αν έχουμε μεταλλικά φορμακια.  Πολύ καλά.  
Με σιλικόνη αν είναι τα φορμακια δεν χρειάζεται
Πλάθουμε μικρά  μπαλάκια περίπου όσο ένα μικρό μανταρίνι. Και μοιράζουμε στα φορμακια
Τα αφήνουμε.  Πάλι για μία ώρα. Μέχρι να φουσκώσουν
Ψήνουμε. Σε αντίσταση. Για   30 λεπτά. Ανάλογα το φούρνο.  Μέχρι να πάρουν  χρυσαφένιο χρώμα. Στους 180 βαθμούς  
Σιροπιαζουμε. Όπως είναι ζεστά. Και κρύο το σιρόπι
Μέσα στα φορμακια. Τα αφήνουμε  να πάρουν το σιρόπι.   
Ζεστενουμε πολύ λίγο. Όχι να βράσει. Η μαρμελάδα. Και τα περνάμε με το πινέλο.
 Διακοσμούμε. Με την χτυπημένη σαντιγί.  
Και με ότι άλλο θέλουμε
♥️♥️♥️ ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΊΑ ♥️♥️♥️

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.   Κατερινα ΣτεργιουΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ

Ρολό με κιμά και αυγά. με πατατούλες !!!



 
Ρολό με κιμά και αυγά. με πατατούλες !!!


Τα υλικά που  θα χρειαστούμε
🌻 Ένα κιλό κιμά μοσχαρίσιο
🌻 Δύο  κρεμμύδια στον τρίφτη
🌻 Δύο αυγά.
🌻 Τρεις κουταλιές της σούπας  φρυγανιά
🌻 Πιπέρι αλάτι. Ρίγανη
🌻 Λάδι
🌻 Προαιρετικά.  .. σκόρδο.
🌻 Πέντε   αυγά. Βρασμένα.
🌻 Δύο κιλά πατάτες.


Ζυμωνουμε. Τον κιμά με τα παραπάνω υλικά.
Και το αφήνουμε για μια ώρα στο ψυγείο.
Στη συνέχεια.

Απλώνουμε τον κιμά.  Σε λαδόκολλα.    

Σε μακρόστενο σχήμα  τοποθετούμε τα αυγά.

Στην. Άκρη Και τυλίγουμε ρόλο.
Κόβουμε  και της πατατουλες.  

Ρίχνουμε τα  μπαχαρικά. Και το  ελαιόλαδο. Και λίγο νερό. Στο ταψί και ανακατεύουμε .  

Προσθέτουμε και το ρολό και
 Ψήνουμε. Στους 200  βαθμούς μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα.
👌👌👌 ΚΑΛΗ. ΌΡΕΞΗ 👌👌👌

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ. Κατερινα ΣτεργιουΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ