Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2022

Ρεβανί Με Υλικό έκπληξη !!!

 

Σήμερα έφτιαξα εκπληκτικό Ρεβανί Με Υλικό έκπληξη που θα δώσει Σώμα στο γλυκό και δεν θα τρίβεται!! Με σωστό σιρόπιασμα από κάτω μέχρι πάνω!


ΥΛΙΚΑ
🔪150 γρ αλεύρι γ.ο.χ
🔪200 γρ κρέμα τυρί
🔪4 μέτρια αυγά
🔪200 γρ ζάχαρη άχνη
🔪200 γρ σιμιγδάλι χοντρό
🔪100 γρ ελαιόλαδο
🔪1/2 κτγ αλάτι
🔪10 γρ μπέικεν πάουντερ
🔪1 κτσ υγρή βανίλια
--------------------------------------------
🔪700 γρ νερό
🔪800 γρ ζάχαρη
🔪φλούδες από 1 πορτοκάλι
🔪1 κτσ χυμό λεμόνι
----------------------------------------------
🔪25χ35 εκ.

Δείτε την συνταγή εδώ: https://youtu.be/8VAIGj3DPek

Μεντόκ-Medovic Η γνωστή Ρωσική τούρτα με μέλι και ζαχαρούχο!!!


  ·   ·
Μεντόκ-Medovic
Η γνωστή Ρωσική τούρτα με μέλι και ζαχαρούχο!Αγαπημένη💗.   

Και η ΣΥΝΤΑΓΉ:

Υλικά ζύμη φυλλων_

3 αυγά,

50 γρ ζάχαρη,

100 γρ βούτυρο,

4 κ.σ.γεματες μέλι,

450 γρ αλεύρι,

1 κ.γ.μπεικιν!     

Υλικά γέμισης:

500 γρ κρέμα γάλακτος φυτική,

200 γρ καραμελωμενο ζαχαρουχο!    

Εκτέλεση :

Βάζουμε την ζάχαρη και τα αυγά στο σκεύος και τα ανακατεύουμε!

Ρίχνουμε το μαλακό βούτυρο και το μέλι και βάζουμε το σκεύος μας πάνω από μια κατσαρόλα με νερό που βράζει και ανακατεύουμε συνέχεια !

Ρίχνουμε και το μπέικιν ανακατεύουμε και το κατεβάζουμε!

Τελειώνουμε ρίχνοντας σιγα-σιγα το αλεύρι και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα !

Θέλουμε ζύμη αφρατη να μην κολλάει!

Αλευρωνουμε τον πάγκο μας, βάζουμε την ζύμη πάνω του και την ζυμωνουμε ελαφρώς!

Την κόβουμε σε 8 ίσα κομμάτια!

Αυτά τα κομμάτια τα ανοίγουμε φυλλαράκια η στρογγυλά η τετράγωνα!

Τα βάζουμε ανά 2 στο ταψί    τα τρυπάμε με πιρούνι και τα ψήνουμε στους 180β προθ για 7 λεπτά!  

     Γέμιση:

Χτυπάμε την κρέμα και ρίχνουμε σιγα-σιγα το καραμελομένο γάλα!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.
 ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! Tzeni Tsanaktsidou  ·ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!

Μπιφτέκια κοτόπουλο !!!


Μπιφτέκια κοτόπουλο !!!


1 κρεμμύδι
9 κ.σ. ελαιόλαδο
1 σκ. σκόρδο
αλάτι
πιπέρι
100 γρ. ψωμί για τοστ
1 κ.γ. ζάχαρη κρυσταλλική
1/4 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
2 κ.σ. φύλλα δυόσμου, ψιλοκομμένα
1 κύβο κότας
1 κ.σ. γεμάτη πάπρικα, καπνιστή
5-6 κλ. θυμάρι
500 γρ. κιμά κοτόπουλο
1 αβγό
Βάζουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά να κάψει.
Κόβουμε το κρεμμύδι σε μεγάλα κομμάτια και ψιλοκόβουμε το σκόρδο.
Βάζουμε στο τηγάνι 2 κ.σ. ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, το σκόρδο, αλάτι, πιπέρι και σοτάρουμε.
Προσθέτουμε τη ζάχαρη για να καραμελώσει ελαφρά.
Όταν το κρεμμύδι έχει μαραθεί και πάρει ελαφρύ χρώμα το αφαιρούμε από τη φωτιά και αφήνουμε στην άκρη.
Κόβουμε σε κομμάτια τις φέτες ψωμιού και τις βάζουμε στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια μαζί με τον μαϊντανό, τον δυόσμο, το σοταρισμένο κρεμμύδι, τον κύβο, την καπνιστή πάπρικα, το θυμάρι και χτυπάμε μέχρι το μείγμα να μοιάζει με ψίχουλα.
Δεν το χτυπάμε πάρα πολύ και γίνει σαν ζυμάρι.
Σε ένα μεγάλο μπολ προσθέτουμε το μείγμα με το ψωμί, τον κιμά, 5 κ.σ. ελαιόλαδο, 1κσ ξύδι, το αβγό, αλάτι και πιπέρι και αναμειγνύουμε καλά με τα χέρια μας. Το αφήνουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
Πλάθουμε μπιφτέκια, περίπου 150 γρ. το καθένα, αλείφουμε με το μίγμα (σε ένα μπολ βάζουμε το ένα τέταρτο κύβο κοτόπουλο 1 κ.σ βούτυρο και 3-4 ζεστό νερό) ψήσουμε στον φούρνο στους 200-220° C στον αέρα για 15-20 λεπτά.
Όταν είναι έτοιμα, αφαιρούμε από το φούρνο και σερβίρουμε με πατάτυλες μπέμπη.
Της πατάτες της Βράζουμε λίγα λεπτά, τα κόβουμε στην μέση και της σοτάρουμε στο τηγάνι.

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ. Pellumbesha LumiΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
 

Γίδα γιαχνί με πατατούλες κ κολοκυθάκια !!!


ΓΙΔΑ ΓΙΑΧΝΙ  ΜΕ ΠΑΤΑΤΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ  ...!!!!Γιατί τη γίδα δεν την τρώμε μόνο βραστή......!!!

Υλικά
1 1/2 κιλό γίδα
4 πατάτες κομμένες κυδωνατες
1 κιλό κολοκυθάκια μικρά
1 φλυτζάνακι του καφέ ελαιόλαδο
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο
1 δαφνοφυλλο
3 κόκκους μπαχάρι
1 φλυτζάνακι του καφέ κρασί
1 κ.σ πελτέ
1 φλυτζάνι Χυμό ντομάτας
Εκτέλεση
Ξεπλένω  το κρέας μου και το αφήνω να στεγνώσει.
Βάζω το λάδι μου να κάψει και σοταρω το κρέας και από τις δύο πλευρές.
Προσθέτω το ψιλοκομμένο κρεμμύδι τα σκόρδα ολόκληρα  , το δαφνοφυλλο και τα μπαχαρια και τα γυρίζω να ανταλλάξουν άρωματα.
Σβήνω με το κρασί και αφήνω να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Προσθέτω τον πελτέ και τον καβουρδιζω να βγάλει κι αυτός το άρωμα του.
Αλατοπιπερωνω το φαγητό ,  προσθέτω τον χυμό ντομάτας νεράκι ίσα να σκεπάσει το κρέας και σιγοβραζω μέχρι να μαλακώσει .
Τέλος προσθέτω τα κολοκυθάκια και τις πατάτες και βράζω μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά και να μελωσει η σάλτσα.
Καλή μας όρεξη!!!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.  Aggeliki AntonopoulouΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ

Κουλουράκια φανταστικά !!!


Γιαγιά ΛΈΕΙ .... Ο εγγονός μου !!!! Το κουδούνι στο σχολείο 🏫 χτύπησεΚΟΥΛΟΥΡΆΚΙΑ ..... Δεν έφτιαξες
ΜΌΛΙΣ βγήκαν αφράτα και τραγανά !!!!


ΣΥΝΤΑΓΉ
300 γρ λάδι
300 γρ χυμό πορτοκαλιού
1 ποτήρι του νερού ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού σόδα
1 κουταλάκι του γλυκού μπαικιν παουντερ
Ξύσμα από δύο πορτοκάλια και ένα λεμόνι
2 βανιλιες
Αλεύρι 1 κιλό και λίγο
Να είναι μαλακή η ζύμη είσα που να μην κολλάει στα χέρια
Ψήνω αέρα προθερμασμενο φούρνο στους 170 βαθμούς για 20 λεπτά περίπου ανάλογα με την κουζίνα του καθενός.

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ. Βουλα ΠολυζουΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
 

Αφράτο σκορδόψωμο με τυριά!!!


   Αφράτο σκορδόψωμο με τυριά!!!!

- 300γρ. αλεύρι γ.οχ
.
- 200ml γάλα

- 1 φακ. μαγιά

- 1/2 κ.γ. ζάχαρη

- 1/2 κ.γ. αλάτι

- 2 κ.σ. ελαιόλαδο

- 1 κ.σ. βούτυρο

- 2 σκ. σκόρδο

- 250γρ. τυρί γκούντα

- 100γρ. τυρί φέτα

- θυμάρι & ρίγανη


Η συνταγή εδώ: https://youtu.be/KAICBEq7ROI

Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2022

Τυρόπιτα Τραγανή με χειροποίητο φύλλο !!!


 Διπλώνω την ζύμη με αυτό τον τρόπο και το αποτέλεσμα είναι Εκπληκτικό! Συνταγή για τραγανή τυρόπιτα!!!!

Τυρόπιτα Τραγανή με χειροποίητο φύλλο !!!
Τυρόπιτες
Πεντανόστιμη και τραγανή τυρόπιτα με χειροποίητο φύλλο που θα λατρέψετε!!
Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :

Για την ζύμη

    450 γρ αλεύρι γ.ο.χ
    200 γρ νερό
    60 γρ ελαιόλαδο
    1/2 κτγ λευκό ξίδι
    1 κτγ αλάτι
    Ασπράδι από 1 μέτριο αυγό

Για την γέμιση 1ης πίτας

    150 γρ τυρί φέτα

Για την γέμιση 2ης πίτας

    100 γρ ζαμπόν
    100 γρ τυρί μοτσαρέλα
    100 γρ τυρί γκούντα
    50 γρ τυρί φέτα

Για το πασπάλισμα του φύλλου

    80 γρ ελαιόλαδο
    60 γρ σόδα
    1 κτγ αλάτι
    2 κτσ αλεύρι γ.ο.χ

Για το άλειμμα

    1 κρόκο από μέτριο αυγό

 Δείτε την συνταγή εδώ: https://youtu.be/NdGjJDDJXzc