Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2022

Ντόναντς φούρνου γεμιστά με μερέντα !!!


 
Ντόνατς φούρνου γεμιστά με μερέντα!!! Πολύ αφράτα!!!


Υλικά για 12 ντονατς
1 φλ γάλα χλιαρό
1 κύβο μαγιά νωπή
3 κ σ ζάχαρη άχνη
2 αυγά
50 γρ βούτυρο λιωμμένο
600-650 γρ αλεύρι γ.ο.χ
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ βάζω το χλιαρό γάλα με την ζάχαρη την μαγια και ανακατέυω καλά προσθέτω το λιωμμένο βούτυρο τα αυγά και  ανακατέυω να ομογενοποιηθούν αρχίζω να προσθέτω σιγά σιγά το αλεύρι ζυμώνοντας μέχρι να έχω ένα εύπλαστο ζυμαράκι.

Σκεπάζω και αφήνω να ξεκουραστεί και να φουσκώσει μιάμιση ώρα.

Μετά ζυμώνω ξανά και χωρίζω σε 12 κομμάτια.

Τα ανοίγω λίγο με τον πλαστη βάζω μέσα από 1κ.γ μερεντα τα κλείνω καλά κάνοντας τα μπαλακια και τα βάζω σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα με το κλείσιμο από κάτω.

Αφηνω 10 λεπτά  και  ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς 25-30 λεπτά περίπου ανάλογα τον φούρνο σας μέχρι να πάρουν  ωραίο χρώμα !

Όταν τα βγάλω από τον φούρνο τα περνάω με λίγο λιωμένο βούτυρο και μόλις κρυωσουν πασπαλίζω με ζάχαρη άχνη!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ. Αλεξάνδρα Κυριάκη ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ-ΗΔΕΣ

Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2022

Πως αποθηκεύω το Αλεύρι για Μεγάλο χρονικό Διάστημα!!!


 Πως αποθηκεύω το Αλεύρι για Μεγάλο χρονικό Διάστημα!! Αυτός ο τρόπος είναι για όλα τα άλευρα!!

Αποθηκεύστε όλα τα άλευρα για μεγάλο χρονικό Διάστημα με αυτό τον τρόπο χωρίς κανένα πρόβλημα!! Μπορείτε να φτιάξετε τα Πάντα Γλυκά & Αλμυρά.

Διατηρήστε το σε γυάλινα βάζα με φύλλα δάφνης!! Μπορείτε να φτιάξατε όση ποσότητα θέλετε !!

Δείτε το βίντεο εδώ: https://youtu.be/k4NEDkDsi80

Τούρτα κορμός θεική !!!


 
 
Δεν νομίζω να έχετε δοκιμάσει  ωραιότερη τούρτα Κορμό!!! Νομίζω θα ενθουσιαστείτε πάρα πολύ!!!     

Υλικά:

3 πακέτα μπισκότα πτι Μπερ Παπαδοπούλου,

300 γρ βιταμ,

250 γρ άχνη ζάχαρη,

5 κ.σ.κακαο,

20 ml κονιάκ,

250 ml γάλα φρέσκο χλιαρό,

200 γρ κουβερτουρα ,και τρούφα!               

Βάζουμε στο μπολ το βιταμ,την άχνη,το κακάο και το κονιάκ και τα δουλεύουμε να γίνουν κρέμα!

Βάζουμε το γάλα σε ένα μπολ!

Παίρνουμε ενα_ενα μπισκότο το βουτάμε δευτερόλεπτα και το αλοιφουμε με το μείγμα!

Τα βάζουμε τα μπισκότα το ένα πάνω στο άλλο!

Δηλαδή βάζουμε και τα 3 πακέτα μπισκότα στο καθένα γέμιση και στην συνέχεια τα βάζουμε πλαγιαστα!

Αλείφουμε και γυρω-πλαγια με μείγμα και το βάζουμε κατάψυξη για 2 ώρες!    

Λιώνουμε την κουβερτουρα με 2 κ.σ.λαδι !

 Βγάζουμε τον κορμό από την κατάψυξη ρίχνουμε πάνω την σοκολάτα και τελειώνουμε με την τρούφα! Και το βάζουμε στο ψυγείο!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ. Tzeni TsanaktsidouΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!

Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2022

Σαγανάκι !!!

Σαγανάκι !!! Ενα υπέροχο μεζεδάκι της Ελληνικής κουζίνας !!!

Τυράκι χρησιμοποιούμε Γραβιέρα ή κεφαλοτύρι ή χαλούμι .


 Για να φτιάξετε αυτή τη συνταγή τυρί σαγανάκι, κόψτε ένα παραλληλόγραμμο κομμάτι τυρί περίπου 2 εκ. σε πάχος. 

Μην το κόψετε πιο λεπτό θα λιώσει.


Βουτήξτε το τυρί μέσα σε κρύο νερό και στη συνέχεια περάστε το από το αλεύρι, ώστε να κολλήσει επάνω, και τινάξτε το για να φύγει το παραπανίσο αλεύρι. 

 

Αυτό θα βοηθήσει το σαγανάκι να κρατήσει το σχήμα του όταν τηγανίζεται και να σχηματίσει μια ωραία τραγανή κρούστα.

.



Σε ένα μικρό τηγάνι προσθέστε αρκετό λάδι ώστε να καλύψει περίπου το μισό σαγανάκι όταν τηγανίζεται και ζεστάνεται σε δυνατή φωτιά. 

Τηγανίστε το σαγανάκι μέχρι να ροδίσει γυρνώντας το και απο την άλλη πλευρά.


Σερβίρετε το σαγανάκι με μπόλικο λεμόνι όσο είναι ακόμα ζεστό.

Καλή όρεξη!

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ


Σιροπιαστό Κέικ Πορτοκαλιού!!!


 Ποιο αφράτο δεν γίνεται! Σιροπιαστό Κέικ Πορτοκαλιού!!! Την συνταγή την φτιάχνω πάνω από 15 χρόνια και δεν την αλλάζω με καμιά!! Φτιάξτε το και θα με θυμηθείτε!!!!

Υλικά:

4 αυγά,

160 γρ ζάχαρη,

200 ml ελαφρύ λάδι,

1 ποτήρι και 1/2, χυμό πορτοκαλιού,

350 γρ αλεύρι,

14 γρ μπέικιν!

ΣΙΡΌΠΙ ΥΛΙΚΑ:

1 ποτήρι και 1/2 χυμό πορτοκαλιού,

6 κ.σ.ζάχαρη!!

Εκτέλεση:

Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη!

Ρίχνουμε το λάδι με τον χυμό!

Τέλος ρίχνουμε σιγα-σιγα το αλεύρι με το μπέικιν!

Λαδώνουμε, αλευρώνουμε καλά το πυρέξ η το ταψί και ρίχνουμε το μείγμα!

Το ψήνουμε στους 180 β προθ αντισ μεσαία σχάρα για 1 ώρα!

Σβήνουμε τον φούρνο και το αφήνουμε μέσα για 10 λεπτά!

Βράζουμε το σιρόπι για 2 λεπτά ξαφρίζοντας το και βγάζουμε το ζεστό κέικ από τον φούρνο,το τρυπάμε παντού με ξυλάκι από ένα σουβλάκι και το σιροπιάζουμε με το ζεστό σιρόπι!

Το αφήνουμε τουλάχιστον 30 λεπτά και μετά το κόβουμε!

Το πυρέξ μου είναι 30χ20!

Eκτέλεση φωτό συνταγή από κ .Tzeni Tsanaktsidou ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!!ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!

Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2022

Γλυκιά Κολοκυθόπιτα Αρωματική!!!


 Γλυκά Κολοκυθόπιτα Αρωματική και Φθινοπωρινή!
Μια Άκρως Φθινοπωρινή, Αρωματική και Οικονομική Συνταγή για Γλυκιά Κολοκυθόπιτα γεμάτη Αρώματα και Γεύση που γίνετε σε χρόνο ρεκόρ με λίγα υλικά και σίγουρα θα γίνει μια από τις αγαπημένες σας!!!


Γλυκιά Κολοκυθόπιτα Αρωματική!!!

1 Φύλλο Σφολιάτας
440 γρ πουρέ Κολοκύθας
175ml κρέμα γάλακτος 35 %
Λίγο αλάτι
1/2 κουτ γλυκού Μοσχοκάρυδο
1 1/2 κουτ γλυκού κανέλα σκόνη
1/2 κουτ γλυκού Τζίντζερ σκόνη
1 βανίλια
3 αυγά
100 γρ ζάχαρη κρυσταλλική
70 γρ Καστανή ζάχαρη

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΕΔΩ -->  https://youtu.be/_2a3bYlFQHc

Κουλουράκια πολύ νόστιμα για τον καφέ, για σνακ !!!


 Κουλουράκια πολύ νόστιμα για τον καφέ, για σνακ !!!

Συνταγή ..Για μία δόση

1κουπα βούτυρο,

1κουπα γάλα,

2ποτηρια νερού άχνη,

4 αυγά,

2βανιλες

περίπου 2 πακέτα φαριναπ.  

Ολα τα  υλικά μαζί για να φτιάξουμε μία εύπλαστη ζύμη.

Ψήνω στους 180 για 15 λεπτά περίπου200 250 περίπου.

Το βούτυρο Όλυμπος κ 250 περίπου ml το γάλα ότι γάλα θέλετε.

Δεν χρειάζεται να το ζεστάνετε. 

Από πάνω αφού τα βάλουμε στο ταψί αν θέλετε τα περνάτε με κρόκο αυγού .

Περίπου στα 40 κομμάτια ανάλογα το μέγεθος που θα τα πλάσετε.

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ  Roula kontou ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!