Υλικά
1/2 αλεύρι φαρίνα,
1 φλιτζάνι.τσαγιού σπορέλαιο,
1 φλιτζάνι.τσαγιού ζάχαρη,
4 αυγά,
2 φλιτζάνια του τσαγιού γάλα,
2 βανίλιες,
2 κουταλιές ξύσμα λεμονιού.
Χτυπάμε το λάδι με την ζάχαρη,προσθέτουμε τα αυγά ένα ένα.
Ρίχνουμε.σταδιακά αλεύρι,βανίλιες,ξύσμα και τέλος το γάλα.
Τοποθετούμε στα φορμάκια και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά.
Τα αφήνουμε να κρυώσουν.
ΣΙΡΟΠΙ:
1 φλιτζάνι,τσαγιού νερό
1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη,
1 κουτάλια της σούπας χυμό.φρέσκου λεμονιού
Βράσιμο.2 λεπτά.
Αφήνουμε να κρυώσει.
ΚΡΕΜΑ.ΛΕΜΟΝΙΟΥ:
2 αυγά,
3 λεμόνια φρέσκα το χυμό.τους,
μισο.κουταλάκι του γλυκού κορν φλαουρ,
1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη,
250 γραμμάρια βούτυρο
Χτυπάμε τα αυγά σε.κατσαρολίτσα,ρίχνουμε μέσα τα υπόλοιπα υλικά.βράζουμε.3 λεπτά να πήξει!.
Αφήνουμε.να.κρυώσει.
ΚΡΕΜΑ ΠΑΤΙΣΕΡΙ
Έτοιμη ζαχαροπλαστικής Γκαρνί.
Την ετοιμάζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες που γράφει επάνω στην συσκευασία.
ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ
Κόβουμε.στην μέση τα κεκάκια,τοποθετούμε σιρόπι στους πάτο τους με πινέλο,βάζουμε μέσα κρέμα πατισερί,τοποθετούμε από πάνω πάτο του κέικ και ρίχνουμε κρέμα.λεμονιού!
Διακοσμούμε.με.σαντιγί και ξύσμα.λεμονιού!
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ