Τρίτη 2 Ιανουαρίου 2018

Αφράτες πάστες λεμονιού !!!


 Υλικά
1/2 αλεύρι φαρίνα,
1 φλιτζάνι.τσαγιού σπορέλαιο,
1 φλιτζάνι.τσαγιού ζάχαρη,
4 αυγά,
2 φλιτζάνια του τσαγιού γάλα,
2 βανίλιες,
2 κουταλιές ξύσμα λεμονιού.

Χτυπάμε το λάδι με την ζάχαρη,προσθέτουμε τα αυγά ένα ένα.
Ρίχνουμε.σταδιακά αλεύρι,βανίλιες,ξύσμα και τέλος το γάλα.
Τοποθετούμε στα φορμάκια και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά.
Τα αφήνουμε να κρυώσουν.

ΣΙΡΟΠΙ:
1 φλιτζάνι,τσαγιού νερό
1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη,
1 κουτάλια της σούπας χυμό.φρέσκου λεμονιού
Βράσιμο.2 λεπτά.
Αφήνουμε να κρυώσει.

ΚΡΕΜΑ.ΛΕΜΟΝΙΟΥ:
2 αυγά,
3 λεμόνια φρέσκα το χυμό.τους,
μισο.κουταλάκι του γλυκού κορν φλαουρ,
1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη,
250 γραμμάρια βούτυρο

Χτυπάμε τα αυγά σε.κατσαρολίτσα,ρίχνουμε μέσα τα υπόλοιπα υλικά.βράζουμε.3 λεπτά να πήξει!.
Αφήνουμε.να.κρυώσει.

ΚΡΕΜΑ ΠΑΤΙΣΕΡΙ
Έτοιμη ζαχαροπλαστικής Γκαρνί.
Την ετοιμάζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες που γράφει επάνω στην συσκευασία.

ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ
 Κόβουμε.στην μέση τα κεκάκια,τοποθετούμε σιρόπι στους πάτο τους με πινέλο,βάζουμε μέσα κρέμα πατισερί,τοποθετούμε από πάνω πάτο του κέικ και ρίχνουμε κρέμα.λεμονιού!
Διακοσμούμε.με.σαντιγί και ξύσμα.λεμονιού!


Tzeni Tsanaktsidou -Αγαπάμε Μαγειρική !!!! Αγαπάμε Ζαχαροπλαστική !!!

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Ρεβιθάδα αρωματική φούρνου !!!



 Μία ρεβιθάδα που θα την φτιάξετε πολλές φορές !!! Πιο αρωματική και γευστική δεν γίνετε !!

Υλικά
500 γραμ ρεβύθια
2 κρεμμύδια ξερά κομμένα κομμάτια καρέ
1 κύβο κνορ λαχανικών τον οποίο ξύνουμε με το μαχαίρι
3 ώριμες ντομάτες ψιλοκομμένες
1 μεγάλη κουταλιά σούπας πελτέ ντομάτας
1/2 κουταλάκι γλυκού σκόνη σκόρδου
1 κοφτό κουταλάκι γλυκού κουρκουμάς
αλάτι πιπέρι
1/2  κούπας τσαγιού λάδι
2 καρότα κομμένα σε ισόπαχες ροδέλες
λίγο ξερό βασιλικό για το σερβίρισμα
2 κουταλιές σούπας σόδα για τα ρεβύθια.





 Τι κάνουμε
Πλένουμε και βάζουμε τα ρεβίθια από το βράδυ σε νερό να τα σκεπάζει.
Την άλλη μέρα τα στραγγίζουμε και μέσα στο σουρωτήρι ρίχνομαι την σόδα τα ανακατεύουμε  ένα κουτάλι και τα αφήνουμε ένα τεταρτάκι.
Τα ξεπλένουμε με πολλά νερά και τα ρίχνουμε μέσα στην γάστρα .


 Προσθέτουμε μέσα στα ρεβίθια το κρεμμύδι κομμένο καρέ τον κουρκουμά την σκόνη σκόρδου το αλατοπίπερο το λάδι τις ντομάτες ψιλοκομμένες τον κύβο τον οποίο τον ξύνουμε με ένα μαχαιράκι και τον πελτέ ντομάτας τον οποίο έχουμε αραιώσει σε 1 ποτήρι του νερού νερό και τα καρότα.
Βάζουμε νερό τόσο όσο να σκεπάζει  τα ρεβίθια.



 Σκεπάζουμε με την γάστρα και ψήνουμε για 1 ώρα σε δυνατό φούρνο προθερμασμένο .
Ανοίγουμε την γάστρα και προσέχουμε να έχουν λίγη σάλτσα ,αν έχει σωθεί προσθέτουμε λίγο νεράκι και αφήνουμε να πάρει 2 --3 βράσεις .
Σερβίρουμε  προσθέτοντας από πάνω λίγο ξερό βασιλικό .Καλή όρεξη σ αυτό το απίθανα γευστικό φαγητό !!!
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ








Δευτέρα 1 Ιανουαρίου 2018

Γρήγορη τυρόπιτα χωρίς φύλλο !!!




Yλικά
1 ποτήρι αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 ποτήρι σόδα αναψυκτικό
1 αυγό
1 κουτ γλυκού μπέικιν πάουντερ
2 ποτήρια νερού φέτα τριμμένη
λίγο αλάτι -αν η φέτα είναι αλμυρή καθόλου
λίγο λάδι για το ταψί
λίγο λάδι για ράντισμα από πάνω .




Λαδώνουμε  το ταψάκι ή το πυρέξ .
Βάζουμε σε μπολ όλα τα υλικά μαζί .
Ραντίζουμε όλη την επιφάνεια με την χούφτα μας με λίγο λάδι.




Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 40 με 45 λεπτά ανάλογα τον φούρνο να πάρει χρώμα .
Αφήνουμε να κρυώσει και κόβουμε .Καλή όρεξη !!

Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ



Κέικ με μήλα !!!



Για το πολύ νόστιμο κέικ θα χρειαστούμε
4 αυγά
2 ποτήρια ζάχαρη
1 ποτήρι γάλα
1 ποτήρι σπορέλαιο
2 κουταλάκια γλυκού κανέλα
1/2 κουταλάκι γλυκού γαρίφαλο
1 κουταλιά μπέικιν
4 ποτήρια αλεύρι που φουσκώνει
4 μήλα κομμένα σε μικρά κυβάκια.


Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη + γάλα + λάδι +κανέλα+ γαρίφαλο +μπεικιν+αλεύρι + μήλα βάζω σε βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί για 40-45 λεπτά στις 180.
Μπορούμε να το φάμε σκέτο ή να του ρίξουμε ζάχαρη άχνη ή να βάλουμε επικάλυψη. Εμείς στο μισό βάλαμε ζάχαρη άχνη και στο άλλο μισό έφτιαξα με το μάτι. 3 κουταλιές σούπας γάλα, 3 κουταλιές μερέντα, 1 κουταλιά σπορέλαιο, 2 κουταλιές τρούφα σοκολάτα τα ζέστανα να γίνει ρευστό το μείγμα το άπλωσα με ένα κουτάλι και πασπάλισα με λίγο φιστίκι ( αράπικο χωρίς τη φλούδα αυτό βρήκα μπροστά μου)





"ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".- Φωτεινή Παρασκευοπούλου

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ



Κέικ Βραζιλίας !!!



Υλικά
3 καρότα ωμά
3 αυγά
3/4 φλιτζάνι τσαγιού ηλιέλαιο
2 φλιτζάνια ζάχαρη (εγώ έβαλα 1,5)
2 φλιτζάνια αλεύρι κοσκινισμένο
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
1 βανίλια

Επικάλυψη
1 κουταλιά βούτυρο
1 ζαχαρούχο
6 κουταλιές καουτόνικ

Ζεστάνετε σε κατσαρόλα το Βιτάμ προσθέστε το ζαχαρούχο  ρίξτε και το καουτόνικ και ανακατέψτε καλά.

Εκτέλεση κέικ
Βάλτε στο μούλτι τα 4 πρώτα υιικά να χτυπηθούν καλά και μετά ρίξτε τα υπόλοιπα υλικά και χτυπήστε 5 λεπτά.
Λαδώστε και αλευρώσατε ένα μέτριο ταψάκι (εγώ το έφτιαξα σε φόρμα στρόγγυλή ) και ρίξτε το μείγμα και ψήστε στους 170 βαθμούς .
Μόλις ψηθεί τρυπήστετο παντού και ρίξτε την επικάλυψη.

Δεν είχα όμως ζαχαρούχο γάλα και το έκανα με σάλτσα σοκολάτας που μπορείτε να κάνετε κι εσείς σας δεύτερη επιλογή
250ml γάλα
250γρ κουβερτούρα
1κ.σ.βούτυρο
2κ.γ.μέλι

Ολα μαζί να λιώσουν και  το ρίχνουμε επάνω από το κέικ .Καλή επιτυχία !!!

Eleni Kalaitzidou-"ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".

Σε 15 λεπτά υπέροχη σοκολατόπιτα !!!


Μια πανεύκολη και γρήγορη συνταγή για να φτιάξετε μια παγωμένη σοκολατόπιτα σε 15 μόλις λεπτά. Ένα πολύ απλό αλλά τόσο νόστιμο και αφράτο γλυκό, που μάλλον δεν θα μείνει και πολλές μέρες στο ψυγείο σας.


Υλικά συνταγής
Για τη βάση:
2 πακέτα [250 γρ.] μπισκότα όρεο θρυμματισμένα
150 γρ. βούτυρο λιωμένο
Για τη γέμιση:
300 γρ. κουβερτούρα κομμένη σε μικρά κομματάκια
200 γρ. κρέμα γάλακτος για τη κρέμα
Για γαρνίρισμα:
200 γρ. κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγί για γαρνίρισμα
1-2 κ.σ. ζάχαρη άχνη


Εκτέλεση συνταγής
Για τη βάση: Θρυμματίζετε τα όρεο στο multi, τα ανακατεύετε με το λιωμένο βούτυρο και στρώνετε στο μείγμα στη βάση ενός στρογγυλού ταψιού 25 εκ περίπου. Αν δεν έχετε ταψί με αποσπώμενη βάση, στρώστε το καλά με λαδόκολλα για να το ξεφορμάρετε εύκολα. Το βάζετε στο ψυγείο να κρυώσει.
Για τη γέμιση:
Σε κατσαρολίτσα βάζετε τη  κρέμα γάλακτος και μόλις κάψει ρίχνετε τα κομματάκια κουβερτούρας. Ανακατεύετε μέχρι να λιώσει η κουβερτούρα και ένα μια σοκολατένια κρέμα. Τη κατεβάζετε από τη φωτιά, την αφήνετε για 5 λ να μισοκρυώσει και τη ρίχνετε στο ταψάκι πάνω από τη βάση. Ξαναβάζετε το γλυκό σας στο ψυγείο για 2 ώρες μέχρι να παγώσει καλά.

Για γαρνίρισμα:
 Όταν κρυώσει η σοκολατόπιτα, χτυπάτε στη δυνατή ταχύτητα τη κρέμα γάλακτος με τη 1 κ.σ. ζάχαρη άχνη σε παχύρευστη σαντιγί και γαρνίρετε τη σοκολατόπιτα με κορνέ σε σχέδια. Πασπαλίζετε με τρούφα σοκολάτας [προαιρετικά].
Μπορείτε να τη γαρνίρετε με υλικά της αρεσκείας σας, φρέσκα φρούτα, ξηρούς καρπούς, σταγόνες σοκολάτας, σιρόπι σοκολάτας ή να την απολαύσετε σκέτη.
/www.e-simboules.gr

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Φωλιές με κανταΐφι!!


Υπέροχο και εύκολο γλυκάκι!!

Υλικά:

1 συσκευασία (500 γρ.) κανταΐφι όχι παγωμένο
1 ½ φλ. φυτικό βούτυρο

Για τη γέμιση:

3 ½ φλ. φιστίκια Αιγίνης (ολόκληρα ή χοντροαλεσμένα),
2 κουταλιές κανέλα
½ φλ. ζάχαρη
1-2 κουταλιές σταγόνες ροδόσταγμα

Για το σιρόπι:

3 φλ. ζάχαρη
3 φλ. νερό
½ λεμόνι ο χυμός
2-3 ξυλάκια κανέλα
4-5 καρφάκια γαρίφαλο.


Φτιάχνετε πρώτα το σιρόπι:
Βάζετε όλα τα υλικά σε ένα κατσαρολάκι και αφήνετε να κοχλάσουν.
Στη συνέχεια, χαμηλώνετε τη φωτιά και βράζετε για 6-7 λεπτά.
Αφήνετε να κρυώσει και σουρώνετε.
Σε ένα μπολ, ενώνετε όλα τα υλικά της γέμισης και ανακατεύετε.
Σε ένα κατσαρολάκι λιώνετε το βούτυρο.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C.
Παίρνετε λίγο κανταΐφι, το ξαίνετε, το απλώνετε στον πάγκο της κουζίνας σας και το αλείφετε με το βούτυρο.


Ακολούθως, το τυλίγετε γύρω – γύρω από τα δυο σας δάχτυλα (τον δείκτη και το μεσαίο) μέχρι να δημιουργηθεί ένα μικρό ποτηράκι.
Στερεώνετε τη μια άκρη του φύλλου στη βάση και την άλλη από πάνω.
Επαναλαμβάνετε το ίδιο και με τα υπόλοιπα φύλλα.



Τα τοποθετείτε σε ένα βουτυρωμένο ταψί και βάζετε στο καθένα 1 -2 κουταλιές από τη γέμιση.
Ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά ή μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.
Βγάζετε το ταψί από το φούρνο και περιχύνετε την κάθε φωλιά με 3-4 κουταλιές κρύο σιρόπι.

Elena Psilli OI XΡΥΣΟΧΕΡΕΣ-ΗΔΕΣ

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ