Τρίτη 24 Απριλίου 2018

Σοκολατάκια με ινδοκάρυδο!!!

Υλικά
430γρ σοκολάτα γάλακτος
3 φλιτζάνια ινδοκάρυδο
1 φλιτζάνι ζαχαρούχο


Εκτέλεση
Αναμειγνύω την καρύδα με το ζαχαρούχο κάνω ορθογώνια μπαστουνάκια τα βάζω σε πυρέξ με λαδόκολλα και τα βάζω στην κατάψυξη!
Λιώνω την σοκολάτα σε μπεν Μαρί βγάζω την καρύδα από την κατάψυξη και τα βουτάω!
Στολίζω με  λίγο ινδοκαρυδο και έτοιμα!


‎Gianna Apostolou‎ προς "ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Hasselback πατάτες!!



Υλικα:

8 πατάτες
3 κσ βούτυρο
Ελαιόλαδο
Ρίγανη
Σκόρδο σκόνη
Αλάτι πιπέρι

Εκτέλεση:

Πλένουμε καλά τις πατάτες και τις σκουπίζουμε.
Τοποθετούμε μια μια πατάτα σε ξύλινη κουτάλα (αυτό μας βοηθάει να μην πάει το μαχαίρι μας μέχρι κάτω) και τις κόβουμε άνα 5mm περίπου.
Ζεσταίνουμε σε τηγάνι το ελαιόλαδο και το βούτυρο και μόλις ζεσταθεί βάζουμε τις κομμένες πατάτες και τις σοτάρουμε να βουτυρώνουν τελείως.



Τις τοποθετούμε σε πυρέξ ή ταψί, τις αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε τη ρίγανη και το σκόρδο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για περίπου 1 ώρα και 20 λεπτά. Ο χρόνος ψησίματος εξαρτάται από το μέγεθος στις πατάτες.




Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και μικρές πατατούλες και να προσθέσετε ότι μπαχαρικά σας αρέσουν.

Elena Psillia-οι χρυσοχερες-ηδες

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Χωριάτικη τυρόπιτα με φανταστική γεύση !!




ΥΛΙΚΑ
500 γραμ αλεύρι
1 κουτ.γλυκού αλάτι
3 κουτ σούπας λάδι

ΓΕΜΙΣΗ
5 αυγά
1 κιλό φέτα
1 μικρό κουτάκι γάλα εβαπορέ η μια μικρή κρέμα γάλακτος







ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Φτιάχνουμε το φύλο και κόβουμε 6 μπαλάκια να γίνουν 6 φύλα.
-Ανοίξτε τα με τον τρόπο που λέω παρακάτω στην συνταγή του φύλλου.-
Σε ένα μπολ έχετε θρυμματίσει την φέτα μ ένα πιρούνι,ρίχνετε τα αυγά,πιπεράκι,και την κρέμα ,η το γάλα,ανακατεύετε καλά και σε ένα ταψί βάζετε λίγο λάδι σε όλη την επιφάνειά του και φύλο και λάδωμα 2 φύλα από κάτω ,μετά γέμιση εδώ κι εκεί διάσπαρτη την μισή,ξανά φύλο ,λάδι,γέμιση όλη πλέον και από πάνω άλλα 2 φύλα ,χαράσσουμε και βάζουμε σε όλη την επιφάνεια λάδι με αυγό [χτυπάμε ένα ολόκληρο αυγό με 1 φλιτζανάκι του καφέ λάδι] ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο περίπου 35 λεπτά .






Για να ΔΕΙΤΕ το φύλλο πατήστε ΕΔΩ -->  http://mageirikhkaisuntages.blogspot.gr/2018/01/blog-post_74.html


Δείτε περισσότερες συνταγές ΕΔΩ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Πίτα από σουβλάκι σαν πίτσα !!!


Πίτα από σουβλάκι σαν πίτσα [απλά μία νόστιμη εύκολη πρόταση ]


 Π Ε Ν Τ Α Ν Ο Σ Τ Ι Μ Ο !!!

 Υλικά
Έτοιμες πίτες για σουβλάκια
φέτες τυρί γκούντα η ένταμ ή τριμμένο γκούντα-- ότι υπάρχει --
γαλοπούλα ,η ζαμπόν σε φέτες
πιπεριά κομμένη στρογγυλά κομμάτια και λεπτά
λίγο βούτυρο.



Εκτέλεση
Παίρνουμε την πίτα βάζουμε σε  όλη την επιφάνεια μία  λεπτή στρώση από βούτυρο
Προσθέτουμε από πάνω τις φέτες τυρί ή το τριμμένο1 με 2 τεμάχια  ,από πάνω την γαλοπούλα ,από πάνω ξανά 1 φέτα τυρί και τέλος την πιπεριά κομμένη  .
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 200 βαθμούς να λιώσουν τα τυριά και να ροδίσει η πίτα .Τα παιδάκια ξετρελαίνονται μικρά μεγάλα !!!
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ



*Πολλές φορές βάζω στο τέλος στην μέση ένα τρίγωνο τυράκι ή κάνω και μία ελαφριά γρήγορη σαλτσούλα για την βάση αντί για βούτυρο βάζοντας σε ένα μπρικάκι 1 κουταλιά κοφτή πελτέ λίγο νεράκι να αραιώσει λίγο βασιλικό ξερό λίγο λάδι και αλάτι ανακατεύω καλά παίρνει μια δυο βράσεις αφήνω κρυώνει λίγο στρώνω πάνω από την πίτα και συνεχίζω βάζοντας ότι υπάρχει πχ μπέικον μανιτάρια ψιλοκομμένα κτλ είναι τέλειες και δεν έχουν να ζηλέψουν απολύτως τίποτα από ατομικές πίτσες να τις φτιάξετε !!!
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Κρεατόπιτα κοτσίδα !!!



Φανταστική νόστιμη λαχταριστή πίτα !!! Δοκιμάστε την !!!

ΥΛΙΚΑ:
250 γραμ ποντίκι βρασμένο
1  μεγάλη πατάτα βρασμένη και κομμένη σε χοντρές φέτες
1 μικρή κονσέρβα μανιτάρια
150 γραμ φέτα κομματιασμένη
λίγο σουσάμι
 Σε ένα μπολάκι ανακατεύω 3-4 κουταλιές σούπας  κρέμα γάλακτος και 1 με 2 κουταλιές σούπας μουστάρδας.



 Βάζω σε λαδόχαρτο την σφολιάτα και απλώνω την μισή κρέμα γάλακτος με την μουστάρδα στο κέντρο του φύλλου.
Στρώνω μία στρώση πατάτες αλατίζω ελαφρά και μετά βάζω τα μανιτάρια σε μία στρώση και αμέσως μετά μία στρώση κρέατος που προηγουμένως το έχω λιανίσει με το πιρούνι να ανοίξουν οι ίνες του.



Από πάνω προσθέτω την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος με την μουστάρδα και τέλος βάζω την φέτα .
Κόβω το φύλλο της σφολιάτας που περισσεύουν στα πλαϊνά ---πέρα από το κέντρο που έχω τα υλικά ---σε λοξές γραμμές με χαρακιές ,λοξές διαγώνιες φάσες περίπου 2 πόντους φάρδος .



Τέλος κλείνω μία μία τις φάσεις εναλλάξ δεξιά -αριστερά μέχρι να τελειώσουν όλες.
Αλείφω με αυγό από πάνω αφού το χτυπήσω λίγο πρώτα και ρίχνω λίγο σουσάμι.
Ψήνω για 40 λεπτά περίπου στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει !!!



ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Αθηνα Γκουτζιδου "ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".

Ηπειρώτικη κολοκυθόπιτα χωρίς φύλλο εύκολη & νόστιμη!!



Υλικά
3 νεροπότηρα τριμμένο και καλά στιμμένο κολοκύθι
2 νεροπότηρα φέτα τριμμένη
λίγο δυόσμο
λίγο πιπέρι
1 νεροπότηρο γάλα
1 νεροπότηρο αλεύρι
1/2 νεροπότηρο λάδι
4 αυγά

Εκτέλεση
Τα ανακατεύουμε όλα μαζί και τα ρίχνουμε σε ένα αλευροβουτυρωμένο ταψί (όχι πολύ μεγάλο) και ψήνουμε σε μέτριο φούρνο (170-180 περίπου) μέχρι να ροδίσει (30-40 λεπτά περίπου).

Tips
1.Με λιγότερη φέτα  έχεις πιο πολύ τη γεύση από το κολοκύθι (οπότε αλατίστε λίγο τα κολοκυθάκια, θα βοηθήσει να φύγουν και τα πολλά υγρά από το κολοκύθια) και αντί για δυόσμο μπορείς να βάλεις μαϊντανό και άνηθο ή το ένα από τα δύο. Αν νομίζετε ότι χρειάζεται λίγο αλεύρι βάλτε με μέτρο για να μην σας σφίξει
2.Μαζί με τα κολοκυθάκια μπορείτε να τρίψετε και καρότα!
3.Άφησε για το τέλος το γάλα για να βάλεις όσο τραβάει το μείγμα , να μην είναι ούτε σφιχτό, ούτε υδαρές.

 stroumfaki.gr


ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ


Φακές χυλωμένες απίθανες !!!


Φτιάξτε τες ακριβώς έτσι και δεν θα σταματήσετε στο ένα πιάτο με τίποτα !!!
Οι  πολτοποιημένες πατάτες μαζί με τα πολτοποιημένα καρότα που  δεν τα καταλαβαίνει κανείς και αυτό το ελάχιστο μυρωδάτο κύμινο δίνουν απίστευτη γεύση !!

Υλικά
500 γραμ.φακές
3 ώριμες ντομάτες τριμμένες
2 κρεμμύδια μέτρια πολτοποιημένα
4 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένα
1 κύβο κνορ ότι γεύση θέλετε- και αν θέλετε -
αλάτι πιπέρι
1 κοφτή κουταλιά πελτέ ντομάτες
3-4 φύλλα δάφνη
3 καρότα μέτρια πολτοποιημένα
1 πατάτα μέτρια πολτοποιημένη
1/2 κούπας τσαγιού ελαιόλαδο
1 τσιμπιά κίμινο ---ναι κύμινο -απίστευτη γεύση!!
καλό μηλόξυδο για το σερβίρισμα


Τι κάνουμε
Πλένουμε καλά τις φακές και τις βάζουμε στην κατσαρόλα με νερό να τις σκεπάζει αρκετά.
Προσθέτουμε όλα τα υλικά μαζί εκτός από το λάδι όπως κύβο,δάφνη,ντομάτες τριμμένες,πελτέ,κύμινο,πελτές ,καρότα,πατάτες,κρεμμύδια και σκόρδα.






Μαγειρεύουμε σε  μέτρια φωτιά για 30 λεπτά προσθέτουμε και το λάδι και συνεχίζουμε για λίγο ακόμα το μαγείρεμα με ανοιχτό καπάκι να δέσουν οι φακές μην βγούν νερουλές,Αν χρησιμοποιήσετε καλές φακές σε 35 λεπτά θα είναι έτοιμες .



Σερβίρουμε με μηλόξυδο και ειλικρινά δεν υπάρχει η γεύση τους θα με θυμηθείτε !! Καλή σας όρεξη !!
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ