Παρασκευή 25 Μαΐου 2018

Μελιτζάνες τηγανιτές με τυρί-Θαυμάσιο ορεκτικό μεζεδάκι !!


Υλικά
μελιτζάνες φλάσκες
τυρί φέτα
2 αυγά
πιπέρι
αλεύρι
λάδι για τηγάνισμα


Οδηγίες

Πλένουμε,καθαρίζουμε και κόβουμε σε χοντρές ροδέλες τις μελιτζάνες μας
τις αλατίζουμε λίγο και τις αφήνουμε στην άκρη
Ετοιμάζουμε το τυράκι μας,το χοντροκόβουμε,βάζουμε 2 αβγουλάκια μέσα,λίγο πιπεράκι και ανακατεύουμε το μείγμα μας
Σε μια πιατελίτσα βάζουμε αλευράκι
Τώρα,στίβουμε ελαφρά τις μελιτζάνες να φύγουν τα υγρά τους,ζεσταίνουμε το λάδι στο τηγάνι μας και
Αλευρώνουμε την κάθε μελιτζάνα,την τηγανίζουμε από την μια μεριά και όταν την γυρίσουμε βάζουμε επάνω μια κουταλιά από το μείγμα τυριού
Ανασηκώνουμε λίγο το τηγάνι μας και με ένα κουτάλι παίρνουμε λίγο από το καυτό λάδι και ρίχνουμε πάνω στο τυράκι μας για να ψηθεί καλά
με αυτόν τον τρόπο τελειώνουμε τις μελιτζάνες και το τυράκι μας
Πόσες μελιτζάνες και πόσο τυράκι χρειάζεται δεν σας λέω,όσο θέλετε εσείς κάνετε.
Είναι φανταστικός μεζές,αλλά και πεντανόστιμος και ευπαρουσίαστος!!!
Αν δείτε ότι καίγεται το λάδι σας,να το αλλάξετε,να βάλετε άλλο,γιατί θα μαυρίσουν και οι μελιτζάνες σας.
 Zoi Athanasiadou  ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Αφράτα τυρο-κασερο-πιπερο-μπισκοτομπαλάκια !!




ΥΛΙΚΑ

1 φαρίν-απ
1 κεσεδάκι γιαούρτι
1-2 χούφτες τριμμένο τυρί
1 κεσεδάκι σπορέλαιο
1 αυγό για τη ζύμη
στη μύτη του κουταλιού αλάτι και ελάχιστη ζάχαρη
400-500γρ.φέτα θρυμματισμένη
10-15 μικρά λουκανικάκια Φρανκφούρτης ψιλοκομμένα
1 αυγό για το άλειμμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανακατεύουμε σε μπολ το φαρίν-απ,το γιαούρτι,το σπορέλαιο,το τυρί,το αυγό και τη ζάχαρη με το αλάτι και ζυμώνουμε
Προσθέτουμε τη φέτα και τα λουκανικάκια και ξαναζυμώνομαι ελαφρά
Πλάθουμε μπαλάκια,(περίπου όσο το μέγεθος από ένα κεφτεδάκι) και τα βάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα
Αλείφουμε με αυγό και ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν
Μπορείτε ακόμα να βάλετε μέσα μανιτάρι,πιπερίτσες,μέχρι και παστουρμά για πικάντικα γούστα!!

Συνταγή Zoi Anastasiadou  -MAΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Γαλακτομπούρεκο Δέν υπάρχει η γεύση του !!!!!



Υλικά
200 ΓΡ.στακοβούτυρο[στα Κρητικά προιόντα] η απλό βούτυρο γάλακτος
...5 αυγά
100 γρ σιμιγδάλι ψιλό   [είναι η δόση σχεδόν ένα ποτήρι του νερού λίγο λιγότερο ]
2 βανίλιες
φλούδα λεμονιού
1 λίτρο γάλα
μισό ποτήρι ζάχαρη

ΣΙΡΟΠΙ
1 και μισό ποτήρι νερό
500 γρ ζάχαρη  [1 πακέτο ολόκληρο είναι η δόση]
φλούδα από 1 λεμόνι
1 ξυλάκι  κανέλα

ΦΥΛΛΟ ΚΡΟΥΣΤΑΣ
το πολύ λεπτό 6 φύλλα κάτω και τα υπόλοιπα επάνω.




Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι,  ανακατεύουμε καλά να λιώσει η ζάχαρη και μετά δεν το ξαναπειράζουμε ,Από την στιγμή που θα αρχίσει να βράζει σε 10 λεπτά το κλείνουμε.το αφήνουμε στην άκρη οταν θα έρθει η στιγμή να σιροπιάσουμε αφαιρούμε την κανέλα κ τη λεμονόφλουδα.
.Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε και τα 200 γρ βούτυρο να λιώσει και το κρατάμε για το να περάσουμε τα φύλλα  με ένα πινελάκι.




ΚΡΕΜΑ
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το γάλα, μισό ποτήρι ζάχαρη και 1 κουταλιά σούπας βούτυρο, ανακατεύουμε καλά  και αφήνουμε να σιγοβράσει .
Σε ένα μπολ  σπάμε τα αυγά βάζουμε 2 βανίλιες και το σιμιγδάλι  και ανακατεύουμε ρίχνουμε όλο αυτό το υλικό μέσα στο γάλα ανακατεύουμε μέχρι να πήξει .
Σε ένα βουτυρωμένο ταψί βάζουμε φύλλο και βουτύρωμα με το πινέλο  φύλλο και βουτύρωμα 6 φύλλα με τέτοιο τρόπο ώστε να περισσεύουν  για να μπορούμε να το κλείσουμε βάζουμε την κρέμα  και βάζουμε πάλι τα υπόλοιπα φύλλα ,μην ξεχνάτε να βουτυρώνετε κάθε φορά[ το μυστικό της νοστιμιάς].το κλείνουμε με μια σπατουλίτσα γύρω γύρω τα φύλλα στο ταψάκι να μπουν μέσα μ ένα κοφτερό μαχαίρι το χαράσσουμε όχι μέχρι κάτω το χάραγμα .



Αλείφουμε πάλι το τελευταίο φύλλο με βούτυρο με το πινελάκι πάντα για να είναι λίγη η ποσότητα ,Βρέχουμε το χέρι μας και το ραντίζουμε μια φορά για  να μην σηκωθούν τα φύλλα και το ψήνουμε, όχι στον αέρα ..στους 180 βαθμούς.Αν έχει κρυώσει το σιρόπι εντελώς το περιχύνουμε ..το ένα πρέπει ζεστό και το  άλλο κρύο .. τέλειοο!! Καλή επιτυχία!!

Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ



Πεινιρλί με υπέροχη γεύση !!


Πανεύκολα και πεντανόστιμα !!!

Υλικά  για την ζύμη
500 γραμ,αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φακελάκι μαγιά ξερή η 20 γραμ.νωπή
1 κοφτό κουταλάκι του γλυκού αλάτι
λίγο βούτυρο λιωμένο
νερό χλιαρό
1 κοφτό κουταλάκι γλυκού μπέκιν πάουντερ

Οδηγίες
Όλα τα υλικά τα στερεά σε μπολ .
Ρίχνουμε το χλιαρό νερό και συγχρόνως ζυμώνουμε να γίνει ελαστική η ζύμη και να πλάθεται.
Ψυγείο για 30 λεπτά'
Ανοίγουμε φύλλο με τον πλάστη λίγο παχύ ,κόβουμε σε λωρίδες τόσης απόστασης όσο μεγάλα θέλουμε τα πεινιρλί.
 Τα περνάμε με πινέλο με το λιωμένο βούτυρο
Γεμίζουμε κατά μήκος  με ότι μας αρέσει
Σχηματίζουμε βαρκούλες με ενισχυμένα σε ύψος τα πλαϊνά τοιχώματα να σταθεί η γέμιση  και τα φουρνίζουμε για τόσο χρόνο να λιώσουν τα υλικά που επιλέξαμε,αλλά να ψηθεί και η ζύμη
Αν θέλετε σχηματίστε βαρκούλες αλοίψτε με βούτυρο ψήστε για 15 λεπτά  γεμίστε τα και ξαναφουρνίστε . '
Τα γεμίζουμε με ότι υλικό μας αρέσει
Εδω χρησιμοποιήσαμε φέτα τυρί τριμμένο ανακατεμμένο με λίγο γκούντα  και ψιλοκομμένο άνηθο για πιό απλα ,εσείς μπορείτε να προσθέσετε φετούλες μπέικον κομμένες σε λωρίδες με  τυρί που να λιώνει η λουκανικάκια με τυρί και νταματούλα σε ροδέλες η ότι  ΄αλλο σας αρέσει !! Αυτοσχεδιάστε το αποτέλεσμα θα είναι πολύ ωραίο !!

Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Μωσαικό το διαφορετικό σοκολατένιο με Θεική γεύση !!!



 Διαφορετική γεύση και εμφάνιση για το  γνωστό μας μωσαικό ψυγείου .
Για  γενέθλια  για την γιορτή μας για δωράκι για τα παιδάκια !!
Δοκιμάστε το κι έτσι θα ενθουσιαστείτε από το γευστικό του αποτέλεσμα !!

 Υλικά
1πακέτο μπισκότα πτι μπέρ
3  κουταλιές σούπας τις σούπας  κακάο
1 κούπα τσαγιού βούτυρο μαλακό σε θερμοκρασία δωματίου
1 κούπα τσαγιού χοντροκομμένα καρύδια  [προαιρετικά ]
1 κούπα τσαγιού  κρέμα γάλακτος
2 φακελάκια νιφάδες κουβερτούρα Γιώτης ,η 1 σοκολάτα κουβερτούρα 250 γραμμαρίων [διαλέξτε η το ένα η το άλλο ]
3 κουταλιές τις σούπας ζάχαρη άχνη




Για στόλισμα
Λίγα πτι μπέρ ολόκληρα
3 καραμέλες χρωματιστές μαλακές σαν σφουγγαράκι που είναι [στα σούπερ μάρκετ ]

Οδηγίες
Ζεσταίνουμε σε κατσαρόλα την κρέμα γάλακτος και λιώνουμε μέσα η τις νιφάδες ,η την κουβερτούρα ανάλογα τι θα επιλέξετε,και αφού λιώσει και το ανακατέψουμε το αφήνουμε στην άκρη,
Στο μίξερ χτυπάμε το βούτυρο ,την άχνη και το κακάο να γίνει πολύ αφράτο.
Περνάμε τα καρύδια [αν βάλετε ] στο μίξερ η μούλτι να λιώσουν ελαφρώς και τα βάζουμε σε ένα μπολ.




Τα ανακατεύουμε μαζί με τα σπασμένα σε κομματάκια μπισκότα.
Ενώνουμε το μείγμα σοκολάτας με το μείγμα βουτύρου και τα ρίχνουμε μέσα στα μπισκότα -καρύδια.
Ανακατεύουμε πολύ καλά και αδειάζουμε το μείγμα σε καλά βουτυρωμένη φόρμα [καλύτερα είναι να έχουμε από αυτές που ανοίγουν αλλά βγαίνει εύκολα κι έτσι ]
 Τοποθετούμε το γλυκό στο ψυγείο για 3 ώρες να το δείτε να έχει σταθεροποιηθεί καλά,και το ξεφορμάρεται για να ρίξουμε το γλάσο.





Γλάσο υλικά
400 γραμ. καλής ποιότητας μαύρη σοκολάτα, ψιλοκομμένη [η 4 κουβερτούρες ]
2 1/3 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος
1/4 φλιτζάνι μέλι

 Εκτέλεση:
Τοποθετούμε τη σοκολάτα σε ένα μεγάλο πυρίμαχο μπολ.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε την κρέμα γάλακτος και το μέλι, τα
ζεσταίνουμε σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία και ανακατεύουμε
συνεχώς. Αποσύρουμε από τη φωτιά πριν το μείγμα βράσει, και το
προσθέτουμε στη σοκολάτα. Αφήνουμε το μπολ στην άκρη χωρίς
να ανακατεύουμε, ώσπου η σοκολάτα να αρχίζει να λιώνει.
Αρχίζουμε τότε να ανακατεύουμε, ξεκινώντας από το κέντρο προς
τα έξω, ώσπου να αναμιχθούν όλα τα υλικά.
Βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο και το ανακατεύουμε ελαφρά κάθε 5
λεπτά, ώσπου το μείγμα να παγώσει ελαφρώς, και να αποκτήσει ένα
πιο ανοικτό χρώμα.
Μία φανταστική σοκολατένια κρέμα που μπορούμε να την φάμε σκέτη,
ή να την χρησιμοποιήσουμε σε τάρτες, κέικ, ή για επικάλυψη τούρτας.
Στολίστε το γλυκό με τις καραμελίτσες κι ότι άλλο σας αρέσει ,βουτήχτε και στρογγυλές καραμέλες στρογγυλές στο γλάσο η φουντούκια αφήστε να κρυώσουν και βάλτε επάνω είναι υπέροχο !!! Καλή επιτυχία!!!!

Σημείωση
Μπορείτε να κάνετε και αυτό το γλάσο με λιγότερα υλικά το οποίο το χρησιμοποιούμε για όλα τα γλυκά μας
Υλικά
 200 γρ.κουβερτούρα γάλακτος εδώ  τεμαχισμένη σε μικρά κομμάτια
200 γρ.κρέμα γάλακτος 35-36%λιπαρά
1 κ.κ μέλι
Οδηγίες
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε την κρέμα γάλακτος,το μέλι και την τοποθετούμε στη φωτιά.
Όταν πάρει βράση,την αδειάζουμε πάνω από την τεμαχισμένη κουβερτούρα και με μία σπάτουλα σιλικόνης  ομοιογενοποιούμε πολύ καλά.
Γλασάρομαι αμέσως την τούρτα μας ή το κέικ μας 'η οτι γλυκό .
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ






Ομελετο-πίτσα φουρνιστή !!



Υλικά
8 αυγά
1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
1 μεγάλο λουκάνικο χωριάτικο ή 2 μικρότερα, κομμένα σε ροδέλες.
8 φέτες bacon
2 πιπεριές πράσινες
250 γρ, τυρί Milner ή αντίστοιχο κομμένο σε μπαστουνάκια
250 γρ μοτσαρέλα (αυτήν στο σακουλάκι μέσα σε ζουμί)
200 ml κρέμα γάλακτος
πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση
Σε αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε ελαφρά το κρεμμύδι και τις πιπεριές κομμένες σε κομμάτια. Προσθέτουμε το bacon και σοτάρουμε για λίγο ακόμη. Τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα, βάζουμε στο τηγάνι τα λουκάνικα και τ’ αφήνουμε 2-3 λεπτά, γυρίζοντας τα συνεχώς. Βουτυρώνουμε κουμπωτή φόρμα με έλασμα. Στρώνουμε στον πάτο τα λουκάνικα. Από πάνω τις πιπεριές και τα κρεμμύδια.

Προσθέτουμε το Milner σε μπαστουνάκια και πάνω από αυτό τη μοτσαρελα σε φέτες. Χτυπάμε σε βαθύ μπωλ τα αυγά με την κρέμα γάλακτος και περιχύνουμε τα υλικά στη φόρμα. Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 35-40’. Αφήνουμε 10΄ να κρυώσει και τοποθετούμε την φόρμα σε πιατέλα. Προσεκτικά ξεφορμάρουμε.

Tips συνταγής:
1.Τα τυριά είναι αυτά που κάνουν την διαφορά στην ομελέτα. Και κυρίως η φρέσκια μοτσαρέλα η οποία λιώνει όμορφα και «μαστιχωτά».
2. Κάτω από την κουμπωτή φόρμα τοποθετείστε ένα ταψάκι για να αποφύγετε τυχόν διαρροές στην αρχή αν δεν έχει κουμπωθεί σωστά η φόρμα.

 reset gatou.
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Γρήγορο γλυκό ψυγείου !!!!


Γλυκό ψυγείου στο πι και φι!!


ΥΛΙΚΑ
2 πακέτα μπισκότα petits beurre
500 γρ. φυτική κρέμα γάλακτος
4-5 ροδάκινα, ούτε πολύ ώριμα αλλά ούτε και άγουρα
1 κουτί ζελέ ανανά
1 φλ.τσ. λευκό, γλυκό κρασί, μοσχάτο Λήμνου (ή κονιάκ)


ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Αδειάζουμε το φακελάκι με το ζελέ σε ένα μπολ και προσθέτουμε 1 ποτήρι βραστό νερό, ανακατεύοντας έως ότου λιώσει.
Προσθέτουμε 1 ποτήρι παγωμένο νερό, ανακατεύουμε και αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσουμε το γλυκό.



Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σφιχτή σαντιγί.
Κόβουμε τα ροδάκινα, τα ραντίζουμε με το χυμό ενός πορτοκαλιού και τα τοποθετούμε επάνω σε μια σχάρα αφήνοντας να στραγγίσουν καλά από τα υγρά τους.
Απλώνουμε τα μισά μπισκότα σε ταψάκι πυρέξ ή ένα μπολ ψυγείου.
Ραντίζουμε με λίγο κρασί και απλώνουμε τη μισή σαντιγί.
Ύστερα, τοποθετούμε τα υπόλοιπα μπισκότα και αφού τα ραντίσουμε, και πάλι, με γλυκό κρασί, απλώνουμε και την υπόλοιπη σαντιγί.
Διορθώνουμε, με μια σπάτουλα, κάθε ανωμαλία που υπάρχει στην επιφάνεια της κρέμας και έπειτα καλύπτουμε τη σαντιγί με τις φέτες ροδάκινου.
Στρώνουμε επάνω στα ροδάκινα το ζελέ και βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο για 2-3 ώρες ή μέχρι να σφίξει καλά το ζελέ.

Συνταγή
-http://tantekiki.blogspot.gr-