Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2022

Μια Ζύμη αφράτη Για ΟΛΑ Γλυκά η Αλμυρά -!!!


  Μια Ζύμη αφράτη Για ΟΛΑ Γλυκά η Αλμυρά - Εύκολη Αφράτη Ζύμη για Όλες τις Χρήσεις που Θα σας Λύσει τα Χέρια !!!

Είναι πανεύκολη και πολύ γρήγορη στην παρασκευή της και μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε για κάθε σας Δημιουργία Αλμυρή η γλυκιά.

ΥΛΙΚΑ
------
- Γάλα - Φρέσκο Χλιαρό 200ml
- Νερό Χλιαρό - 200ml
- Καλαμποκέλαιο - 200ml
- Ασπράδι Αβγού - απο 1 αβγό
- Μαγιά Νωπή - 50γρ (ή/ ξηρή μαγιά 18γρ)
- Ζάχαρη - 2 κουτ. γλυκού
- Αλεύρι για όλες τις Χρήσεις - 900-1000γρ
- Βούτυρο Φυτικό - 80γρ

Για το Αλλείμα
--------------
- Κρόκο Αβγού - απο 1 αβγό
- Γάλα Φρέσκο - 4 κουτ. Σούπας
- Σουσάμι Προαιρετικά

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΕΔΩ -->  https://youtu.be/DbvCmpwEFfI

Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2022

Λουκουμαδάκια εξπρές χωρίς μαγιά ΜΟΝΟ με 2 υλικά!!!


Κοπιάστε για ΛΟΥΚΟΥΜΑΔΑΚΙΑ ΣΤΙΓΜΗΣ ΧΩΡΙΣ ΜΑΓΙΑ ΜΟΝΟ ΜΕ 2 ΥΛΙΚΑ !!!

300 γρ.γιαουρτι απλό σε θερμοκρασία δωματίου
250 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις ΜΑΝΝΑ ΚΕΡΑΜΑΡΗ
1 κουταλάκι γεμάτο μπεικιν
μια τσιμπια αλάτι
ΑΝ ΧΡΕΙΑΣΤΕΊ ΒΑΛΤΕ ΛΙΓΟ ΝΕΡΟ

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΕΔΩ --> https://youtu.be/ve4As-Qyb4w
 

·Φτιάξτε αυτά τα τυροπιτάκια όνειρο με ζύμη μοναδική !!!




 ·Φτιάξτε αυτά τα τυροπιτάκια όνειρο με ζύμη μοναδική 😮 και σχήμα απίθανο 😍
Υλικά :
Για τη ζύμη :
120 γρ γιαούρτι στραγγιστό
60 ml νερό
50 ml ηλιέλαιο
1 ασπράδι αυγού
15 ml χυμός λεμόνι
1 κ.γ. αλάτι
20 γρ ζάχαρη
5 γρ μπέικιν πάουντερ
350 γρ αλεύρι γ.ο.χ.
25 γρ βούτυρο
Για τη γέμιση :
120 γρ τυρί φέτα
20 γρ μαιντανός
100 γρ τυρί τσένταρ ή όποιο άλλο τυρί θέλετε

Δείτε τον εύκολο τρόπο εκτέλεσης εδώ...👉https://youtu.be/sCAskamirKg


 
 

Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2022

Προφιτερόλ ..Ενα Διαχρονικό αγαπημένο γλυκό !!!

 Προφιτερόλ Εύκολα, Οικονομικά, Πεντανόστιμα!!!
Ενα Διαχρονικό αγαπημένο γλυκό όπως είναι το προφιτερόλ στην πιο εύκολη, σοκολατένια και γρήγορη εκδοχή χωρίς αυγά, χωρίς φούρνους και ώρες αναμονής!! Φτιάξτε τα και σίγουρα θα σας λύσει τα χέρια 100%

Προφιτερόλ Εξπρές Όνειρο (20 Κυπελάκια)

1 Πακέτο Brioche ή Κρουασανάκια

Για την Κρέμα Σοκολάτας
1280 γρ Γάλα Πλήρες 3,5 %
300 γρ Ζάχαρη κρυσταλλική
180 γρ κορν φλαουερ
60 γρ Κακάο Σκόνη
3 βανίλιες
240 γρ Κουβερτούρα Σοκολάτα
1 Σφηνάκι κονιάκ (Προαιρετικά)

Για την Σαντιγί
250 γρ Φυτική Σαντιγί

Για Διακόσμηση
Έτοιμο Σιρόπι Σοκολάτας που παγώνει
 ή Γκανάζ Σοκολάτας
Κεράσια Μαρασκίνο

Εκτέλεση φωτό συνταγή από  https://youtu.be/IedcLMe2PcI
 

Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2022

Κλασσικό Κέικ Πορτοκαλιού !!!


 Κλασσικό Κέικ Πορτοκαλιού..Φτιαγμένο με αλεύρι ολικής άλεσης και διαφορετική διαχείριση
στο πορτοκάλι, το αποτέλεσμα είναι πραγματικά εντυπωσιακό στη γεύση και Απειρα Υγιεινό.
Φτιαξτε το για τα παιδάκια σας στο σχολείο ή απλά για τον καφέ σας.Η γευση του? Πιό πορτοκαλένια δε γινεται!!!


ΥΛΙΚΑ
------
- Αβγά - 4 τεμ. σε θερμοκρασία δωματίου
- Καλαμποκέλαιο - 200 ml
- Ζάχαρη - 350 γρ
- Πορτοκάλια - Ολόκληρα βιολογικά
  ακέρωτα πολτοποιημένα, 2 μέτρια
- Βανίλιες - 2 Καψουλάκια
- Αλεύρι Ολικής Φαρίνα - 500 γρ
- Γιαούρτι - 200 γρ
- Αλάτι - 2 Τσιμπιές

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΕΔΩ --> https://youtu.be/6jaI2WIpZrY

Ρεβανί Με Υλικό έκπληξη !!!

 

Σήμερα έφτιαξα εκπληκτικό Ρεβανί Με Υλικό έκπληξη που θα δώσει Σώμα στο γλυκό και δεν θα τρίβεται!! Με σωστό σιρόπιασμα από κάτω μέχρι πάνω!


ΥΛΙΚΑ
🔪150 γρ αλεύρι γ.ο.χ
🔪200 γρ κρέμα τυρί
🔪4 μέτρια αυγά
🔪200 γρ ζάχαρη άχνη
🔪200 γρ σιμιγδάλι χοντρό
🔪100 γρ ελαιόλαδο
🔪1/2 κτγ αλάτι
🔪10 γρ μπέικεν πάουντερ
🔪1 κτσ υγρή βανίλια
--------------------------------------------
🔪700 γρ νερό
🔪800 γρ ζάχαρη
🔪φλούδες από 1 πορτοκάλι
🔪1 κτσ χυμό λεμόνι
----------------------------------------------
🔪25χ35 εκ.

Δείτε την συνταγή εδώ: https://youtu.be/8VAIGj3DPek

Μεντόκ-Medovic Η γνωστή Ρωσική τούρτα με μέλι και ζαχαρούχο!!!


  ·   ·
Μεντόκ-Medovic
Η γνωστή Ρωσική τούρτα με μέλι και ζαχαρούχο!Αγαπημένη💗.   

Και η ΣΥΝΤΑΓΉ:

Υλικά ζύμη φυλλων_

3 αυγά,

50 γρ ζάχαρη,

100 γρ βούτυρο,

4 κ.σ.γεματες μέλι,

450 γρ αλεύρι,

1 κ.γ.μπεικιν!     

Υλικά γέμισης:

500 γρ κρέμα γάλακτος φυτική,

200 γρ καραμελωμενο ζαχαρουχο!    

Εκτέλεση :

Βάζουμε την ζάχαρη και τα αυγά στο σκεύος και τα ανακατεύουμε!

Ρίχνουμε το μαλακό βούτυρο και το μέλι και βάζουμε το σκεύος μας πάνω από μια κατσαρόλα με νερό που βράζει και ανακατεύουμε συνέχεια !

Ρίχνουμε και το μπέικιν ανακατεύουμε και το κατεβάζουμε!

Τελειώνουμε ρίχνοντας σιγα-σιγα το αλεύρι και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα !

Θέλουμε ζύμη αφρατη να μην κολλάει!

Αλευρωνουμε τον πάγκο μας, βάζουμε την ζύμη πάνω του και την ζυμωνουμε ελαφρώς!

Την κόβουμε σε 8 ίσα κομμάτια!

Αυτά τα κομμάτια τα ανοίγουμε φυλλαράκια η στρογγυλά η τετράγωνα!

Τα βάζουμε ανά 2 στο ταψί    τα τρυπάμε με πιρούνι και τα ψήνουμε στους 180β προθ για 7 λεπτά!  

     Γέμιση:

Χτυπάμε την κρέμα και ρίχνουμε σιγα-σιγα το καραμελομένο γάλα!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.
 ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! Tzeni Tsanaktsidou  ·ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!