Το μυστικό για να είναι ζουμερές οι μπριζόλες όταν ψήνονται είναι η υγρασία. Να ψήνονται με υγρά, νερό δε βάζω ποτέ.
Ταμπονάρω με χαρτί κουζίνας τις χοιρινές μπριζόλες λαιμού, αλείφω με μουστάρδα, λάδι, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη κ χυμό πορτοκάλι κ από τις δύο πλευρές.
Κόβω σε μπολ τις πατάτες, ρίχνω λάδι ,λεμόνι, χυμό πορτοκάλι, ρίγανη ,θυμάρι , σκόρδο λιωμένο .
Τις βάζω στο ταψί κ ενδιάμεσα οι μπριζόλες μαζί με μια δυο σκελίδες σκόρδο..
Ψήνω στους 180 πάνω κάτω μέχρι να ψηθούν ομοιόμορφα.
Η μουστάρδα μαζί με το πορτοκάλι γλασάρει το φαγητό κ παίρνει ωραίο χρώμα.
Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ. Μαίρη Ηλιοπούλου