Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2017

Μακαρόν !!!

Υλικά
235 γρ αλεύρι αμυγδάλου
350 γρ ζαχαρι άχνη
195 γρ ασπράδι αυγού ( περίπου 6 μεγάλα αυγά )
90 γρ ζαχαρι την οποία έχουμε περάσει στο μπλέντερ
μια βανιλια .

Eκτέλεση
Εκτέλεση Χτυπάμε στο μουλτη για 2-3 λεπτά το αλεύρι και τη ζαχαρι άχνη.
Το περνάμε από κόσκινο δυο φορές.
Στον κάδο του μίξερ βάζουμε τα ασπράδια με 1/4 κουταλιού κρεμόριο η αν δεν έχουμε 1/2 κουτ χυμό λεμονιού.
Χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα και όταν γίνει μαρέγκα προσθέτουμε την κρυσταλλική ζάχαρη και μόλις γίνει γυαλιστερή μαρέγκα κλείνουμε .
Προσθέτουμε το μείγμα αλεύρι ζάχαρη στην μαρέγκα σε τρεις δόσεις.
Με μια μαλακιά Μαρίζ διπλώνουμε τη ζύμη κυκλικά από κάτω πρός  τα πάνω μέχρι να ενσωματωθούν η μαρέγκα με το αλεύρι- ζάχαρη.
Αυτό δεν πρέπει να γίνε με περισσότερες από 15-20 κινήσεις .
Το τελικό αποτέλεσμα πρέπει να μοιάζει με πηχτή λάβα.
Βάζουμε τη ζύμη σε ένα κορνέ και δημιουργούμε μπαλίτσες των 3 εκατοστών σε χαρτί ψησίματος.
Η ζύμη θα αρχίσει να απλώνει και να παίρνει το σχήμα του μπισκότο- macaroon.
Αφήνουμε τα μπισκότα να στεγνώσουν για μια ώρα.
Πρέπει να τα πιάνουμε και να μην κολλάνε στα χέρια .
Ψήνουμε σε 150 βαθμούς για 12 λεπτά στη μεσαία σχάρα.
Αφήνουμε να κρυώσουν τελείως πριν τα ξεκολλήσουμε.
Για την γέμιση μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε κρέμα ζαχαροπλαστικής, ganache λευκής σοκολάτας.
Τυρί κρέμα, μασκαρπόνε, μαρμελάδα η ότι άλλο θέλουμε
Εάν θέλουνε να δώσουμε χρώμα, χρησιμοποιούμε χρώμα ζαχαροπλαστικής το οποίο το βάζουμε στο αυγό όταν γίνει μαρέγκα και πριν ενσωματώσουμε το αλεύρι με τη ζάχαρη
Ψήνουμε στους 150 ΒΑΘΜΟΥΣ για λεπτά ....12-13 ΛΕΠΤΑ.


George Chatzigiatroudakis-

Λεμονόπιτα πανεύκολη !!!



Δροσερό εύκολο γλυκάκι χωρίς πολύ κόπο !!

ΥΛΙΚΑ
40 φρυγανιές θρυμματισμένες
Βιτάμ 3 κουταλιές γεμάτες της σούπας
2 κεσεδάκια γιαούρτι στραγγιστό
μισό ζαχαρούχο γάλα
3 κουταλιές ξύσμα λεμονιού!

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Ανακατεύουμε την φρυγανιά με το Βιτάμ αφού τις θρυμματίσουμε σε κομμάτια και το στρώνουμε στο ταψάκι.
 Κάνουμε και την κρέμα --χτυπάμε γιαούρτι ζαχαρούχο ξύσμα για 10 λεπτά το ρίχνουμε πάνω στην φρυγανιά πασπαλίζουμε με ξύσμα λεμονιού και ψυγείο για 3 ώρες!Καλή επιτυχία !!!



Συνταγή από Τzeni Tsanaktsidou- Αγαπάμε Μαγειρική !!! Αγαπάμε  Ζαχαροπλαστική !!!


ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ



Κις Λορέν με λαχανικά και τυριά !!!



Μπουκιά και απογείωση !!!

Για την ζύμη
325 γρ. αλεύρι
175 γρ. βούτυρο, σε μικρά κομμάτια
1 αυγό
30 γρ. νερό κρύο
3 γρ. αλάτι
3 γρ. ζάχαρη
Την βάζω περίπου 30' στο ψυγείο μετά την ανοίγω με ένα μικρό μπλαστράκι ρολό την τοποθετώ στο ταψάκι και την τρυπάω με ένα πιρούνι.



Για την γέμιση
5-6 κολοκύθια τριμμένα στον χοντρό μέρος του τρίφτη..καλά στημένα να φύγουν τα υγρά τους.
2 πιπεριές κόκκινες κομμένες καρέ
2 πράσα μεγάλα χοντροκομμένα
4-5 κρεμμυδάκια φρέσκα
2 κρεμμύδια ξερά...1 άσπρο 1 κόκκινο
Άνηθο...δυόσμο φρέσκο ..ρίγανη φρέσκια
Τα σοτάρω στο τηγάνι να μαζέψουν τα αφήνω λίγο να κρυώσουν και τα αναμιγνύω με τα τυριά
Ανάμεικτα τυριά...
Ξυνομυζήθρα Πάρου
Ανθότυρο ...φέτα ..γραβιέρα...και διάφορα κίτρινα για από πάνω με λίγη φρυγανιά...3 αυγά 200 γρ. Κρέμα γάλακτος λίγο πιπεράκι -αλατάκι τα χτυπάω και την περιχύνω από πάνω...
Ψήνω στους 200 βαθμούς για 1ώρα 15'👌


Garyfalia Pogka"ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".

MΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Σαρδέλες στον φούρνο !!!


Το πιο ταπεινό ψαράκι με τις πολύ ευεργετικές ιδιότητες !!!

Υλικά μερίδες 3 με 4
1 κιλό σαρδέλες
1 πράσινη πιπεριά
1 ξερό κρεμμύδι
3 σκελίδες σκόρδο
1/2 ντομάτα
ελαιόλαδο
λίγο ούζο η τσίπουρο
αλάτι-πιπέρι-ρίγανη
λεμόνι χυμό

 Κόβουμε τα κεφάλια πλένουμε καλά και στραγγίζουμε τις σαρδέλες.
Τις βάζουμε με την σειρά σε ένα σκεύος και ρίχνουμε από πάνω ούζο ή τσίπουρο τις αφήνουμε 2 λεπτά και τις στραγγίζουμε .
Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε και την ρίγανη .


Τις στρώνουμε ομοιόμορφα στο ταψάκι και βάζουμε από πάνω την πιπεριά κομμένη σε λεπτές ροδέλες,το κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές ροδέλες ,το σκόρδο κομμένο σε λεπτά φετάκια,την ντομάτα κομμένη σε λεπτές φετούλες.
Σε ένα σέικερ βάζουμε τον χυμό λεμονιού.λίγο νερό κι το λάδι το χτυπάμε για λίγο και περιχύνουμε τα ψαράκια μας..



Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο περίπου για 20 λεπτα στους 180 αέρα. .Καλή όρεξη !!

*Μυστικό
Το ούζο σπάει την μυρωδιά της ψαρίλας και δίνει και πολύ ωραία γεύση να το δοκιμάσετε κι εσείς!!!

 Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ 

Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου 2017

Πάστα Φλώρα με λάδι !!!


Πάστα Φλώρα με λάδι (νηστίσιμη), με δική μου μαρμελάδα φρούτων που έκανα εχθές!!
Συνταγή της Αργυρώς Μπαρμπαριγου.

Yλικά
4 φλ. (500 γρ.) αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 πρέζα αλάτι
1 φάκελο (20 γρ.) μπέικιν πάουντερ
1 φλ. ηλιέλαιο (200 γρ.)
1/2 φλ. ζάχαρη (110 γρ.)
7 κ.σ. κονιάκ (100 γρ.)
7 κ.σ. χυμό πορτοκάλι ( 100 γρ.)
ξύσμα λεμόνι ή πορτοκάλι
1½ φλ. μαρμελάδα
άχνη ζάχαρη



Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το αλάτι και το μπέικιν πάουντερ και τα βάζουμε στον κάδο του μίξερ. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνουμε να ενωθούν σε μπάλα. Στρώνουμε τα 3/4 ζύμης σε μεγάλη ταρτιέρα ή σε δύο μικρές. Βάζουμε τη μαρμελάδα και καλύπτουμε με τα φιτίλια ζύμης. Ψήνουμε στις αντιστάσεις στους 170ºC για περίπου 50′.





  Προς το τέλος ψήνουμε για 5′ στην κάτω αντίσταση και αχνίζουμε.

Vana Zouka


ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Κέικ σοκολάτας ονειρεμένο !!!


Η αποθέωση της σοκολάτας !!! Αφράτο ζουμερό Θεικό κέικ !!!

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΙΚ
2 κούπες ζάχαρη (400 γρ) ..
1 κούπα βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου ( όχι λιωμένο ) 225γρ.
2.5 κούπες αλεύρι (350 γρ)
3 μεγάλα αυγά..
1.5 κουταλάκι βανίλια( υγρή αληθινή βανίλια, όχι την ψεύτικη σκόνη )
1 κούπα ( 100 γρ) κακάο ..
2 κουταλάκια σόδα φαγητού σκονη,
1/2 κουταλάκι αλάτι
80 γρ μείγμα για chocolate pudding ( κρέμα σοκολάτας άνθος αραβόσιτου) ,
2.5 κούπες (500 γρ ) ξινόγαλα,, 100 γρ σταγόνες σοκολάτας.

ΓΙΑ ΤΟ CHOCOLATE PUDDING
80 γρ νισεστές
150 γρ άχνη ζάχαρη
100 γρ σκόνη κακάο
150 γάλα σκόνη

ΓΛΑΣΣΟ
400 γρ άχνη ,, 80 γρ κακάο .. 100 γρ νερό ,,110 γρ βούτυρο ,,1 βανίλια ,,Πρέζα αλάτι,,
2-3 κουταλιές κρέμα γάλακτος ( εάν χρειαστεί )

ΨΗΝΟΥΜΕ ΜΕ ΑΕΡΑ 165 ΒΑΘΜΟΥΣ ΓΙΑ 50-60 ΛΕΠΤΑ ΣΕ ΦΟΡΜΑ ΜΕ ΤΡΥΠΑ ΣΤΗΝ ΜΕΣΗ ..


ΕΚΤΕΛΕΣΗ ...
Χτυπάμε βούτυρο ζάχαρη για 20 λεπτά Προσθέτουμε τα αυγά ένα ένα Αναμειγνύουμε τα στερεά υλικά σε μια λεκανιτσα . Ρίχνουμε με δώσεις τα στερεά υλικά στο μείγμα βούτυρο ζάχαρη αυγά και προσθέτουμε ξινόγαλα αλάτι με μια Μαρίζ ενσωματώσουμε τα μείγματα μέχρι να γίνει μια λεία.

ΚΡΕΜΑ.
Βάζουμε στη φόρμα βούτυρο και κακάο .
Ρίχνουμε το μείγμα και ψήνουμε
50-60 λεπτά σε 165 βαθμούς
Δοκιμάζουμε με οδοντογλυφίδα να δούμε αν έχει ψηθεί.


ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΟ
Βράζουμε το νερό με το βούτυρο και κακάο. Μόλις βράσει κατεβάζουμε και προσθέτουμε την άχνη, βανίλια αλάτι
Αν βγει πολύ πηχτό αραιώνουμε με την κρέμα γάλακτος
Κρύο κέικ / ζεστό ( όχι καυτό ) γλάσο. Ξεκινάμε από το κέντρο του κέικ. Γεμίζουμε την τρύπα ολόκληρη και αφήνουμε το υπόλοιπο τα τρέξει στα πλάγια
Για το γλάσο μπορεί να χρησιμοποιήσετε και  λευκή σοκολάτα.

George Chatzigiatroudakis‎ Συνταγή Marina Beleri Dhima "ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".

Πάστες σπιτικές με παντεσπάνι !!!



Απλό λαχταριστό γλυκάκι σε παστάκια  για όλες τις περιστάσεις !!!

 Υλικά
1-1|2 φλυντζανι τσαγιού αλεύρι.
3 κουταλιές σούπας κακάο
1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
μισό κουταλάκι του γλυκού σόδα
1 βανίλια
μισό κουταλάκι του γλυκού ξύδι
5 κουταλιές της σούπας σπορέλαιο
1 φλιτζάνι του τσαγιού νερό!

Εκτέλεση
Δεν χρειάζεται μίξερ παίρνουμε ένα λαδωμένο ταψί ρίχνουμε μέσα το αλεύρι κακάο ζάχαρη σόδα βανίλια!
Κάνουμε δυό λακκούβες στο μείγμα με το δάχτυλο μας!
Στην μια ρίχνουμε το σπορέλαιο στην άλλη το ξύδι!
Προσθέτουμε το νερό και τα ανακατεύουμε!
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά!
Το αφήνουμε να κρυώσει!

Κρέμα
1 κιλό γάλα
3με 4 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ
2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
1 βανίλια
4 κουταλιές Βιτάμ
1  κρίκο αυγού:

Εκτέλεση
Βάζουμε το γάλα και τη ζάχαρη να.ζεσταθεί αφού προηγουμένως έχουμε βγάλει 1 φλιτζάνι τσαγιού που διυλίσαμε κορν φλάουρ με.αλεύρι!
Το.ρίχνουμε.στο γάλα και μόλις.πήξει κατεβάζουμε και ρίχνουμε Βιτάμ βανίλια!
Το αφήνουμε να κρυώσει!
Χτυπάμε και την Γκαρνί!

Συναρμολόγηση
Κόβουμε το παντεσπάνι και κάνουμε κομμάτια τετράγωνα παίρνουμε ένα πάτο από το καθένα βάζουμε την κρέμα και τοποθετούμε από πάνω άλλο έναν πάτο βάζουμε και γκαρνί και διάκοσμου με με κεράσι και φράουλες!

Συνταγη από Tzeni Tsanaktsidou- Αγαπάμε Μαγειρική !!! Αγαπάμε Ζαχαροπλαστική !!!!





ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ