Σάββατο 22 Μαΐου 2021

Βάση πίτσας για την κατάψυξη .. Πίτσα που λιώνει το στόμα !!!


Βάση πίτσας για την κατάψυξη....!!
Φτιάχνω το ζυμαράκι όπως στην παρακάτω συνταγή λαδώνω ταψάκια βάζω ζυμάρι μέσα όσο ένα μεγάλο πορτοκαλί και πιέζω με τα χέρια μου μέχρι να καλύψω όλο το ταψάκι.. Αφήνω να φουσκώσει σε κάθε ταψάκι μέσα το ζυμαράκι και τα βάζω στην κατάψυξη... Όταν παγώσουν αφαιρώ τις πίτσες από τα ταψάκια και τις τυλίγω μέσα σε ζελατίνη για να κερδίζω χώρο στο ψυγείο μου... Όταν θέλω να φτιάξω όπως είναι παγωμένο το ζυμαράκι βάζω επάνω την σάλτσα το τυράκι και τα αλλαντικά ..Ψήνω στους 220 για 25 λεπτά αντιστάσεις και αέρα....!!!! Σε αυτή τη φάση μπορείτε να ολοκληρώσετε την πίτσα με τα αλλαντικά επάνω και να τα βάλετε στην κατάψυξη εγώ δεν το έκανα αυτή τη στιγμή γιατί δεν είχα τα κατάλληλα αλλαντικά στο σπίτι ....σε άλλη περίπτωση τα ετοιμάζω από την αρχή...!!!!

.




Η ΠΙΤΣΑ ΠΟΥ ΛΙΩΝΕΙ ΣΤΟ ΣΤΌΜΑ!!!


ΥΛΙΚΑ για το ζυμαράκι της Γωγώς!!!
1 κούπα του nescafe χλιαρό νερό (300γρ)
1 φακελάκι ξερή μαγιά
2 κουταλιες της σούπας γιαούρτι
2 φλιτζανάκια του καφέ σιμιγδάλι ότι έχετε
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο ....βιτάμ με γιαούρτι βάζω..
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
500 με 550 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Για την γέμιση
2 διαφορετικά τυριά γκούντα emmental ανακατεμένα μεταξύ τους !!


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζεσταίνετε το νερό και το βάζετε μέσα σε μία λεκανίτσα διαλύετε την μαγιά μέσα,( προσοχή το νερό να μην είναι καυτό γιατί θα καεί η δύναμη της μαγιας και θα έχετε αποτυχία) στη συνέχεια ανακατεύετε το γιαούρτι και το βούτυρο το αλάτι και το αλεύρι κοσκινισμένο με το σιμιγδάλι , φτιάχνετε ένα ζυμαράκι που να μην κολλάει στα χέρια σας και το αφήνετε σε ζεστό μέρος μέχρι να φουσκώσει στη συνέχεια βάζετε μία λαδόκολλα σε ένα ταψί και ρίχνετε Λίγο αλεύρι επάνω τοποθετείτε το ζυμαράκι και το ανοίγετε με τα χέρια σας ή και με τον πλάστη αν σας βολεύει,ρίχνετε την σάλτσα τα τυριά και αλλαντικά ότι εσείς θέλετε ψήνετε σε 220 βαθμούς μέχρι να ροδίσει και να γίνει η πίτσα Καλή επιτυχία σε όσους τη φτιάξουν!!Αυτη η ποσότητα είναι για 3 πίτσες κανονικές του εμπορίου !!!Ψήνω 20 λεπτά στους 200 με 220 την κάθε μια!!! εξαρτάται και από τον δικό σας φούρνο.....η σάλτσα που χρησιμοποιώ είναι έτοιμη δική μου που φτιάχνω εγώ το καλοκαίρι... σε περίπτωση που δεν έχετε σπιτική σάλτσα διαλύστε ένα ντοματάκι κονκασέ στο μπλέντερ βάλτε το στο κατσαρολάκι ρίξτε ρίγανη λαδάκι και λίγο Βασιλικό ψήστε για 10 λεπτά και απλώστε επάνω στην πίτσα...

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κυρία   Gogo SamiouΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ