Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου 2017

Τζατζίκι Πολίτικο !!!


Τζατζίκι που μπορεί να συνοδεύσει το τραπέζι σας σε πολλά γεύματα …

Για 10 ατομα

Υλικα


    5 μέτρια αγγουράκια

    1 κιλό «διυλισμένο» γιαούρτι (πηκτό)

    6 σκελίδες σκόρδο

    2 φλυτζάνια νερό

    1/2 φλυτζάνι του καφέ ελαιόλαδο

    1/2 μάτσο άνιθο

    αλάτι


Εκτελεση


Ξύνετε τα αγγουράκια και τα κόβετε κατά μήκος, σε μικρά κομμάτια.


Ανακατεύετε το γιαούρτι μέσα σε ένα βαθύ δοχείο. καθαρίζετε τις σκελίδες του σκόρδου και τις συνθλίβετε μαζί με το αλάτι και προσθέτετε στο γιαούρτι . Ανακατεύοντας συνέχεια το γιαούρτι , περιχύνετε σιγά-σιγά το νερό,


Περιχύνετε το ελαιόλαδο πάνω στο τζατζίκι και γαρνίρετε με το ψιλοκομμένο άνιθο, Καλή όρεξη!!

C.AnthoulasNewslight.
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Τσουρεκάκια !!!

Tα λόγια είναι περιττά......!!!!!!Διαχρονικοί η αξία τους...



Υλικά 20 τεμάχια

13 αυγά,

2 ποτήρια σπορέλαιο,

2 ποτήρια γάλα,

1 ποτήρι χυμό πορτοκαλιού και το ξύσμα από τα πορτοκάλια,

2 κιλά ζάχαρη και μια κούπα,

1 φακελάκι Μπέικιν,

1 κουταλάκι αλάτι,

μαχλέπι και κακουλέ για μια δόση.

3/4 μαγιά από ένα τεμάχιο, φωτογραφία από κάτω .-περίπου μισό κιλό .

και σχεδόν 5 κιλά αλεύρι.

 Την μαγιά αυτήν την αγοράζουμε από φούρνο .





Λιώνω την μαγιά με 3 ποτήρια χλιαρό νερό και μετά βάζω το αλεύρι και κάνω ένα μείγμα σαν λουκουμάδες χυλός δηλαδή  πηκτός.

Το σκεπάζω να είναι ζεστό και περιμένω μισή ώρα περίπου να φουσκώσει η μαγιά.

Σε μεγάλη λεκάνη κοσκινίζω το αλεύρι και κάνω μια λακουβΊτσα στην μέση. σε κατσαρόλα βάζω την ζάχαρη το γάλα και το μισό λάδι να ζεσταθούν καλά. αυτά τα ρίχνω στην λακουβιτσα .

Εκεί μέσα ρίχνω και τα αυγά με τον χυμό και το μαχλέπι με το κακουλέ και ότι άλλο λέει η συνταγή.

Στο τέλος ρίχνω την μαγιά και ανακατεύω καλά να ρουφήξει όλα τα υγρά.

Αφού το ζυμώσω  λίγο σκεπάζω με κουβέρτα να είναι ζεστά και περιμένω 1-2 ώρες να διπλασιαστεί η ζύμη.

Μετά πλάθω πλεξούδες και αφήνω πάλι να φουσκώσουν μισή ώρα και αμέσως μετά φουρνίζω για μισή ώρα αντιστάσεις στους 170 βαθμούς. αφού έχω βάλει αυγό από επάνω σουσάμι ,η ούτι άλλο θέλω. Καλή επιτυχία !!!


 *Η συνταγή είναι για μια δόση τσουρέκια και έγιναν 20 πλεξούδες μικρές






Anastasia Basilopoulou"ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".





ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Μακαρονάδα βίδες φούρνου σε ατομικά πήλινα !!!


Υλικά:
1 πακέτο βίδες
1 κρεμμύδι ξερό
 1 σκελίδα σκόρδο
 1 πακέτο μπέικον (κομμένο σε μικρά κομμάτια)
15 ντοματίνια
γλυκιά πάπρικα
 αλάτι πιπέρι
ελαιόλαδο
1 κ.σ. βούτυρο
2 πιπεριές Φλωρίνης( εγώ έβαλα και 4 κομμάτια ντομάτα λιαστή)
 2 πιπεριές πράσινες κέρατο
 τυρί τριμμένο (εγώ έβαλα κεφαλοτύρι και γραβιέρα από 200 γρ. το καθένα) φρυγανιά τριμμένη.



Εκτέλεση:
Βράζω τα ζυμαρικά μου αφήνοντας τα να κρατάνε λίγο γιατί θα ψηθούν στον φούρνο. Στο multi ψιλοκόβουμε όχι πολύ το κρεμμύδι και στο σκόρδο και το βάζουμε μαζί με το μπέικον σε κατσαρόλα ή σε τηγάνι με το ελαιόλαδο και με την 1 κ.σ. βούτυρο σε μέτρια φωτιά. Τα σοτάρουμε για 5-10 λεπτά μέχρι να ροδίσουν λίγο και μετά ρίχνω τα ντοματινια τα όποια τα έχουμε περάσει από το multi και αυτά, προσθέτω την πάπρικα, το αλάτι και το πιπέρι και τα αφήνω άλλα 5 λεπτά.

Παράλληλα ρίχνω και τις πιπεριές ψιλοκομμένες και αυτές στο multi καπακώνω και αφήνω να βράσουν για άλλα 5-10 λεπτά σε μέτρια φωτιά (η σάλτσα θα σας θυμίζει πολύ, μυρίζονταν την, σπετσοφάι).
 Αφού ετοιμαστεί η σάλτσα την ανακατεύω με τα μακαρόνια και το μισό τυρί και τα βάζω σε λαδωμένο πυρέξ ή ταψί από πάνω ρίχνω το υπόλοιπο τυρί και τριμμένη φρυγανιά ώστε να δημιουργηθεί κρουστά και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 και αέρα.Kαλή όρεξη !!!



Πασχαλης Νακ -Νακ
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Κριθαράκι γιουβέτσι με κιμά !!!

 Πολύ νόστιμο οικονομικό κι εύκολο φαγητό για όλη την οικογένεια !!!
Δοκιμάστε το και θα το ευχαριστηθείτε !!!

Υλικά μερίδες 6
300 γραμ μοσχαρίσιο κιμά
4 φλιτζάνια του καφέ 310 γραμ κριθαράκι χοντρό
1 κρεμμύδι ξερό ξυσμένο
2 σκελίδες σκόρδο ξυσμένο
3 ντομάτες ώριμες πολύ
1 κουταλιά σούπας πελτέ
5 κλωνιά μαϊντανό ψιλοκομμένο
αλάτι πιπέρι
1 κύβο προαιρετικά --εγώ βάζω --
4 κουταλιές τις σούπας λάδι
 τριμμένο κεφαλοτύρι

Τι κάνουμε
Βάζουμε στην κατσαρόλα το λάδι ,ρίχνουμε το κρεμμύδι τον σκόρδο ,και τον κιμά και τα τσιγαρίζουμε μέχρι να καφετίσουν ανακατεύοντας συνεχώς και σπάζοντας τον κιμά με ξύλινη κουτάλα.
Λιώνετε σε μπολ τις ντομάτες πολύ καλά με τα χέρια σας.
Διαλύεται μέσα στις ντομάτες και τον πελτέ της ντομάτες και τα αδειάζεται στην κατσαρόλα.
Προσθέτετε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και το αλατοπίπερο κι αν βάλετε και τον κύβο.
Προσθέτετε επίσης και 1 ποτήρι του νερού ζεστό νερό  σκεπάζετε την κατσαρόλα και σιγοβράζεται περίπου για 40 λεπτά.



Ξεσκεπάζεται την κατσαρόλα ρίχνετε μέσα 3 ποτήρια ζεστό νερό δυναμώνετε την φωτιά και μόλις το φαγητό αρχίσει να βράζει ρίχνετε το κριθαράκι .
Ανακατεύετε συχνά -σκεπάζετε την κατσαρόλα χαμηλώνετε την φωτιά και βράζετε 10 με 12 λεπτά περίπου.


Κοιτάζετε το φαγητό μήπως έχει πήξει πολύ κι αν χρειαστεί ρίχνετε λίγο νερό ακόμα.
Κατεβάζετε από την φωτιά την κατσαρόλα -αφήνετε το φαγητό να μείνει λίγο και σερβίρετε με τριμμένο τυρί .Καλή σας όρεξη !!!

Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2017

Μακαρόν !!!

Υλικά
235 γρ αλεύρι αμυγδάλου
350 γρ ζαχαρι άχνη
195 γρ ασπράδι αυγού ( περίπου 6 μεγάλα αυγά )
90 γρ ζαχαρι την οποία έχουμε περάσει στο μπλέντερ
μια βανιλια .

Eκτέλεση
Εκτέλεση Χτυπάμε στο μουλτη για 2-3 λεπτά το αλεύρι και τη ζαχαρι άχνη.
Το περνάμε από κόσκινο δυο φορές.
Στον κάδο του μίξερ βάζουμε τα ασπράδια με 1/4 κουταλιού κρεμόριο η αν δεν έχουμε 1/2 κουτ χυμό λεμονιού.
Χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα και όταν γίνει μαρέγκα προσθέτουμε την κρυσταλλική ζάχαρη και μόλις γίνει γυαλιστερή μαρέγκα κλείνουμε .
Προσθέτουμε το μείγμα αλεύρι ζάχαρη στην μαρέγκα σε τρεις δόσεις.
Με μια μαλακιά Μαρίζ διπλώνουμε τη ζύμη κυκλικά από κάτω πρός  τα πάνω μέχρι να ενσωματωθούν η μαρέγκα με το αλεύρι- ζάχαρη.
Αυτό δεν πρέπει να γίνε με περισσότερες από 15-20 κινήσεις .
Το τελικό αποτέλεσμα πρέπει να μοιάζει με πηχτή λάβα.
Βάζουμε τη ζύμη σε ένα κορνέ και δημιουργούμε μπαλίτσες των 3 εκατοστών σε χαρτί ψησίματος.
Η ζύμη θα αρχίσει να απλώνει και να παίρνει το σχήμα του μπισκότο- macaroon.
Αφήνουμε τα μπισκότα να στεγνώσουν για μια ώρα.
Πρέπει να τα πιάνουμε και να μην κολλάνε στα χέρια .
Ψήνουμε σε 150 βαθμούς για 12 λεπτά στη μεσαία σχάρα.
Αφήνουμε να κρυώσουν τελείως πριν τα ξεκολλήσουμε.
Για την γέμιση μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε κρέμα ζαχαροπλαστικής, ganache λευκής σοκολάτας.
Τυρί κρέμα, μασκαρπόνε, μαρμελάδα η ότι άλλο θέλουμε
Εάν θέλουνε να δώσουμε χρώμα, χρησιμοποιούμε χρώμα ζαχαροπλαστικής το οποίο το βάζουμε στο αυγό όταν γίνει μαρέγκα και πριν ενσωματώσουμε το αλεύρι με τη ζάχαρη
Ψήνουμε στους 150 ΒΑΘΜΟΥΣ για λεπτά ....12-13 ΛΕΠΤΑ.


George Chatzigiatroudakis-

Λεμονόπιτα πανεύκολη !!!



Δροσερό εύκολο γλυκάκι χωρίς πολύ κόπο !!

ΥΛΙΚΑ
40 φρυγανιές θρυμματισμένες
Βιτάμ 3 κουταλιές γεμάτες της σούπας
2 κεσεδάκια γιαούρτι στραγγιστό
μισό ζαχαρούχο γάλα
3 κουταλιές ξύσμα λεμονιού!

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Ανακατεύουμε την φρυγανιά με το Βιτάμ αφού τις θρυμματίσουμε σε κομμάτια και το στρώνουμε στο ταψάκι.
 Κάνουμε και την κρέμα --χτυπάμε γιαούρτι ζαχαρούχο ξύσμα για 10 λεπτά το ρίχνουμε πάνω στην φρυγανιά πασπαλίζουμε με ξύσμα λεμονιού και ψυγείο για 3 ώρες!Καλή επιτυχία !!!



Συνταγή από Τzeni Tsanaktsidou- Αγαπάμε Μαγειρική !!! Αγαπάμε  Ζαχαροπλαστική !!!


ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ



Κις Λορέν με λαχανικά και τυριά !!!



Μπουκιά και απογείωση !!!

Για την ζύμη
325 γρ. αλεύρι
175 γρ. βούτυρο, σε μικρά κομμάτια
1 αυγό
30 γρ. νερό κρύο
3 γρ. αλάτι
3 γρ. ζάχαρη
Την βάζω περίπου 30' στο ψυγείο μετά την ανοίγω με ένα μικρό μπλαστράκι ρολό την τοποθετώ στο ταψάκι και την τρυπάω με ένα πιρούνι.



Για την γέμιση
5-6 κολοκύθια τριμμένα στον χοντρό μέρος του τρίφτη..καλά στημένα να φύγουν τα υγρά τους.
2 πιπεριές κόκκινες κομμένες καρέ
2 πράσα μεγάλα χοντροκομμένα
4-5 κρεμμυδάκια φρέσκα
2 κρεμμύδια ξερά...1 άσπρο 1 κόκκινο
Άνηθο...δυόσμο φρέσκο ..ρίγανη φρέσκια
Τα σοτάρω στο τηγάνι να μαζέψουν τα αφήνω λίγο να κρυώσουν και τα αναμιγνύω με τα τυριά
Ανάμεικτα τυριά...
Ξυνομυζήθρα Πάρου
Ανθότυρο ...φέτα ..γραβιέρα...και διάφορα κίτρινα για από πάνω με λίγη φρυγανιά...3 αυγά 200 γρ. Κρέμα γάλακτος λίγο πιπεράκι -αλατάκι τα χτυπάω και την περιχύνω από πάνω...
Ψήνω στους 200 βαθμούς για 1ώρα 15'👌


Garyfalia Pogka"ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".

MΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ