Τζατζίκι που μπορεί να συνοδεύσει το τραπέζι σας σε πολλά γεύματα …
Για 10 ατομα
Υλικα
5 μέτρια αγγουράκια
1 κιλό «διυλισμένο» γιαούρτι (πηκτό)
6 σκελίδες σκόρδο
2 φλυτζάνια νερό
1/2 φλυτζάνι του καφέ ελαιόλαδο
1/2 μάτσο άνιθο
αλάτι
Εκτελεση
Ξύνετε τα αγγουράκια και τα κόβετε κατά μήκος, σε μικρά κομμάτια.
Ανακατεύετε το γιαούρτι μέσα σε ένα βαθύ δοχείο. καθαρίζετε τις σκελίδες του σκόρδου και τις συνθλίβετε μαζί με το αλάτι και προσθέτετε στο γιαούρτι . Ανακατεύοντας συνέχεια το γιαούρτι , περιχύνετε σιγά-σιγά το νερό,
Περιχύνετε το ελαιόλαδο πάνω στο τζατζίκι και γαρνίρετε με το ψιλοκομμένο άνιθο, Καλή όρεξη!!
C.AnthoulasNewslight.
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ