Σάββατο 17 Μαρτίου 2018

Δίχρωμος Σιμιγδαλένιος χαλβάς με πορτοκάλι και σοκολατα !!!



Υλικά

1 ποτήρι σπορέλαιο
1 ποτήρι σιμιγδάλι ψιλό
1 ποτήρι σιμιγδάλι χοντρό

Για το σιρόπι
3 ποτήρια ζάχαρη
3 ποτήρια νερό
1 ποτήρι χυμό πορτοκαλιού
1 ξύλο κανέλας ή 1 κ.γ. κοφτό κανέλα σε σκόνη
ξύσμα από 1 πορτοκάλι μεγάλο

Βάζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι σε ένα κατσαρολάκι και τα βράζουμε για 5 λεπτά.
Τσιγαρίζουμε το σιμιγδάλι στο λάδι μέχρι να αρχίσει να παίρνει χρώμα (προσοχή να μην καεί)
Ρίχνουμε με προσοχή το σιρόπι στον χαλβά και ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πήξει. Βγάζουμε περίπου την μισή ποσότητα χαλβά από την κατσαρόλα και τον βάζουμε σε μια φόρμα, στον υπόλοιπο χαλβά μέσα στην κατσαρόλα ρίχνουμε κομμάτια κουβερτούρας περίπου 100 γρ. Και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει και ο χαλβάς μας να γίνει Σοκολατένιος. Τον στρώνουνε πάνω από τον χαλβά που έχουμε βάλει ήδη στην φόρμα και τον αφήνουμε να κρυώσει.

Eleni Tsoutsoudaki-Bassalou-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ-ΗΔΕΣ

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Παρασκευή 16 Μαρτίου 2018

Τυροπιτάκια αφράτα !!!


Τυροπιτάκια αφράτα

 Υλικά για ζυμάρι

1 κεσεδάκι γιαούρτι (250γρ.)
1 βιτάμ (λιωμένο)
1 αβγό
1 φαρίνα
1 πρέζα Αλάτι
Και 50γρ.γάλα (εβαπορέ)

Σε ένα μπολ τα υλικά ,ανακατεύουμε με το χέρι μέχρι να γίνει μια ομοιόμορφη ζύμη.

Για την γέμιση

Τυρί φέτα 500γρ.
Ανθότυρο 400γρ.
1 πρέζα αλάτι
1 πρέζα πιπέρι
2 αβγά
Σε ένα μπολ ομοιογενοποιούμε όλα τα υλικά ,ανοίγουμε σε φύλλο και με κουπάτ στρογγυλό κόβουμε και γεμίζουμε τα τυροπιτάκια κλείνουμε με την βοήθεια ενός πιρουνιού και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 15 'με 20' λεπτά.!!

Nomiki Kout- ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ-

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Ψωμάκι -Μπομπότα !!!



 Έφτιαξα ψωμί με αλέυρι από καλαμπόκι, την λεγόμενη Μπομπότα!

Υλικά:
1 κιλό αλέυρι από καλαμπόκι
1 κουτάκι  σόδα αναψυκτικό
1 ποτήρι τσαγιού νερό
2 κ.σ ελαιόλαδο/
1 φακελάκι μαγιά ξηρή
1κ.γ αλάτι


Εκτέλεση:
Βάζουμε σε ένα μπολ το αλέυρι και με τα υπόλοιπα υλικά το ζυμώνουμε, και το αφήνουμε για 45 λεπτά να φουσκώσει.


 Ύστερα βάζουμε λίγο λαδάκι στο ταψί και λίγο από πάνω και το βάζουμε στο φούρνο στους 200 βαθμούς για μία ώρα!

Βασιλης Γρεντζελος-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ-ΗΔΕΣ

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΗ

Πουτίγκα με τσουρέκι!!


Σας περίσσεψε τσουρέκι? Σας έχω τη λύση.. .!!! Ωραιότατο γρήγορο γλυκάκι!!



Υλικά:

1 τσουρεκι (περίπου 16 φέτες)
Βούτυρο για άλειμμα
700 ml γάλα
100 ml κρέμα γάλακτος
3 αυγά
50 γρ ζάχαρη
2 σακουλάκια σταγόνες σοκολάτας
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
Λίγη κανέλα (προαιρετικά)

Εκτέλεση:

Κόβετε το τσουρέκι σε φέτες.
Τις αλείφεται από τη μια πλευρά με βούτυρο και τις τοποθετείτε σε βουτυρωμένο πυρέξ (30x23cm αυτές οι διαστάσεις είναι το πυρέξ που το έφτιαξα) με τη πλευρά με το βούτυρο από πάνω.


Βάζετε μια σειρά από βουτυρωμένο τσουρέκι, πασπαλίζετε με κομμάτια σοκολάτας και λίγη κανέλα αν θέλετε.
Βάζετε άλλη μια στρώση τσουρέκι πασπαλίζετε πάλι με σοκολάτα.
Σε κατσαρολάκι ζεσταίνετε το γάλα με τη κρέμα γάλακτος, χώρος όμως να βράσει.
Σε ένα μπολ ρίχνετε τα αυγά με 3/4 της ζάχαρης και τα χτυπάτε ελαφρά.
Μέσα στα αυγά ρίχνετε το ζεστό γάλα με τη κρέμα γάλακτος και ανακατεύετε.
Προσθέτετε και το ξύσμα και περιχύνετε προσεχτικά το τσουρέκι στο πυρέξ.



Το αφήνετε να σταθεί για 30 λεπτά.
Πασπαλίζετε με την υπόλοιπη ζάχαρη και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου 40 λεπτά ή μέχρι να έχει πάρει ωραίο χρώμα.
Εγώ το σερβίρω με κρέμα βανίλια (custard).
Μπορείτε αντί για σοκολάτα να χρησιμοποιήσετε σταφίδες Σουλτάνα.

Elena Psillia-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ-ΗΔΕΣ

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Τούρτα με κορμό λευκής σοκολάτας !!!


Για τον κορμό

400 γρ. ζαχαρούχο γάλα
100 γρ. βούτυρο
2 κ.σ. κονιάκ
360 γρ. κουβερτούρα λευκή
180 γρ. καρύδια ψίχα
1 πρέζα αλάτι
1,5 πακ. Πτι μπερ

Σε ένα κατσαρολάκι προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα, το βούτυρο και τα βάζουμε σε χαμηλή φωτιά για 3-4 λεπτά μέχρι να λιώσει το βούτυρο αλλά να μην καεί το γάλα.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το κονιάκ και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει τελείως το βούτυρο.
Σπάμε την κουβερτούρα σε κομματάκια και την προσθέτουμε στο κατσαρολάκι μαζί με το αλάτι.
Ανακατεύουμε με μία μαρίζ μέχρι να λιώσει η λευκή κουβερτούρα και να ομογενοποιηθούν τα υλικά μας.
Αδειάζουμε το μείγμα σένα μπολ και Προσθέτουμε τα καρύδια . Σπάμε τα πτι-μπερ με τα χέρια μας και τα ρίχνουμε μέσα στο μπολ.
Ανακατεύουμε με μία μαρίζ μέχρι να έχουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα. Αδειάζουμε σε ένα μεγάλο τσέρκι και το βγάζουμε στο ψυγείο.

Για την κρέμα

2 φακ. Garni
400 ml γάλα φρέσκο

Χτυπάμε την Garni με το γάλα μέχρι να γίνει μια σφιχτή σαντιγί.
Βγάζουμε το τσέρκι από το ψυγείο και απλώνουμε από πάνω την κρέμα γαρνίρομαι με νιφάδες σοκολάτας και κεράσια ή βύσσινο.
Την βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες πριν την σερβίρουμε.


Eleni Tsoutsoudaki-Bassalou‎"ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".

MAΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Σπέσιαλ εκμέκ με κρέμα και επικάλυψη γλάσο !!!


ΤΙ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ:
1 πακέτο κανταιφι
250 γραμμάρια βούτυρο λιωμένο
Ανοίγουμε πολύ καλά το κανταιφι σε ενα ταψί και το περιχυνουμε με το λιωμένο βούτυρο το ανακατεύουμε παρα πολύ καλά να παει παντού το βούτυρο και το ψήνουμε μέχρι να ροδοκοκκινισει στους 189 βαθμούς
Το αφήνουμε να κρυώσει καλά

ΣΙΡΟΠΙ:
2 φλυντζανια τσαγιού ζάχαρη,
2 φλυντζανια τσαγιού νερό,
μισο χυμό χυμό.λεμονιού φρέσκο
Βράσιμο.4 λεπτα

ΚΡΕΜΑ:
1 κιλό γάλα,
8 κουταλιές της σούπας ζάχαρη,
4 κουταλιές της σούπας κορν φλαουρ,
2 κουταλιές της σούπας αλεύρι,
3 κρόκους αυγών,
4 κουταλιές της σούπας βούτυρο,
1 βανίλια

Ζεσταινουμε γάλα ζάχαρη,ρίχνουμε το διαλυμένο κορν φλαουρ με το αλεύρι μόλις πήξει κατεβάζουμε.
Ρίχνουμε κρόκους,βούτυρο βανίλια.

ΓΛΑΣΣΟ:
2 φλυντζανια άχνη ζάχαρη με λίγο νερό

ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ:
Βάζουμε.το μισο κανταιφι στο ταψί και το σιροπιαζουμε με το μισο σιρόπι βάζουμε πανω την κρέμα,πανω στην κρέμα ξανά κανταιφι και το σιρόπι βάζουμε παρα πολύ απαλά κουτάλια κουτάλια τελειωνουμε με λίγη κρέμα και απάνω γλάσο και καρύδια,αμύγδαλα!!

Tzeni Tsanaktsidou-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ-ΗΔΕΣ

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Πέμπτη 15 Μαρτίου 2018

Κουλουράκια με λάδι & πορτοκάλι !!!


 Φανταστικά και πολύ γευστικά!!

Υλικά για 100 περίπου κουλουράκια

Για την ζύμη
1 φλιτζ 250 ml ελαιόλαδο
1 φλιτζ 250 γραμ ζάχαρη
200 με 250 ml χυμό πορτοκάλι
3 κουτ σούπας κονιάκ
2 κουτ γλυκού σόδα
 1 κουτ γλυκού κανελα
1/2 κουτ γλυκού γαρίφαλο
730 με 750 γραμ αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Για την επιφάνεια

1 φλυτζ περίπου σουσάμι άσπρο μαύρο ή και από τα δύο
5 με 6 κουταλιές σούπας ζάχαρη κρυσταλλική άσπρη ή καστανή ή περισσότερη αν βάλετε σε όλα.

Εκτέλεση
Ετοιμάζετε την ζύμη με ελαιόλαδο .
Σε μπολ ανακατεύετε όλα τα υλικά εκτός από το αλεύρι .
Την σόδα μπορείτε να την διαλύεστε σε λίγο χυμό πορτοκάλι .
Τώρα προσθέτουμε λίγο λίγο το αλεύρι ανακατεύοντας με κουτάλα μέχρι να έχετε μία μαλακή ζύμη να μην κολλάει αλλά όχι και στεγνή μάλλον κάπως υγρή και αρκετά λαδερή .
Την τυλίγουμε σε μεμβράνη διάφανη και την αφήνουμε στο ψυγείο τουλάχιστον 30 με 40 λεπτά.
Μπορείτε να την αφήσετε και πολύ περισσότερο πχ όλο το βράδυ.
 Βγάλτε την και αφήστε την 15 με 30 λεπτά να έρθει κάπως σε θερμοκρασία δωματίου αλλιώς δεν θα πλάθεται και θα διαλύεται .
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς κόψτε κομματάκια βάρους 13 με 20 γραμ και πλάστε μπαστουνάκια πάχους περίπου 1 εκατοστό.
Κυλήστε τα επάνω σε επιφάνεια που έχετε πασπαλίσει με σουσάμι ή ζάχαρη ή και τα δύο.
κλείστε τα σε κουλουράκια και βάλτε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα .
Ραντίστε με κονιάκ ή κουαντρό με το χέρι και ψήστε τα για 14 με 15 λεπτά .

Συνταγή Manos Tzirakis-

Σπυριδούλα Καρακώστα‎"ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ