Δευτέρα 23 Απριλίου 2018

Λικεράκι Φράουλα !!!



Θα χρειαστούν :
Φράουλες
Ζάχαρη
βότκα

Βάζουμε σε κατσαρόλα τις φράουλες ψιλοκομμένες και τις τοποθετούμε στη φωτιά να βγάλουν όλα τα υγρά τους.
 Επειτα σουρώνουμε και ξαναβάζουμε μόνο το ζουμί στην κατσαρόλα.
 Αν για παράδειγμα βγεί 1 ποτήρι ζουμί θα βάλω και  1 ποτήρι ζάχαρη, βότκα βάζω ανάλογα με το πόσο δυνατό θέλω να είναι το λικέρ μου.
Αφού περάσω από το σουρωτήρι ξαναβάζω στην κατσαρόλα και τοποθετώ την ζάχαρη να λιώσει Οταν κρυώσει τελείως βάζω και την βότκα.
Η συνταγή είναι του Ακη !

Alexandra Per‎"ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Κολοκυθοπιτα αλμυρή (από τις πιό εύκολες χωριάτικες συνταγές) !!!



Κολοκυθόπιτα με γλυκοκολοκύθα---η κολοκύθα στην 'τοπολαλιά' των Χανίων..

• Τι χρειαζόμαστε:

750 γρ. κολοκύθα ή κολοκύθια
500 γρ. τυρί φέτα κατσικίσια
1 μάτσο δυόσμο
3-4 αυγά (το ένα για το τέλος από πάνω)
1 κούπα παρθένο ελαιόλαδο
1 κούπα αλεύρι γοχ
1 κούπα τραχανά (ξυνό ή γλυκό)
Όχι αλάτι (έχει το τυρί)
1 φλυτζάνι γάλα




Διαδικασία:
• Τρίβουμε τα κολοκύθια στην χοντρή πλευρά του τρίφτη.
• Τα στραγγίζουμε πολύ καλά, βάζοντας λίγο αλάτι.
• Ζεσταίνω το γάλα και μουλιάζω τον τραχανά για 15’
• Σε μία λεκάνη χτυπώ τα αυγά, προσθέτω τη φέτα, τον ψιλοκομμένο δυόσμο, το στραγγισμένο κολοκύθι, το αλεύρι και τέλος τον τραχανά. Γίνεται ένας πολτός, όταν ανακατευτούν όλα μαζί.



• Λαδώνουμε ένα ταψί ή πάνω σε λαδόκολλα, και τοποθετούμε το μίγμα.
Χτυπάμε ένα αυγό (και μόνον τον κρόκο του) ελαφρά με λίγο νερό ή γάλα και το περιχύνουμε από πάνω στο μείγμα
• Ρίχνουμε σουσάμι στην επιφάνεια (προαιρετικά)
• Ψήνεται σε προθερμασμένο φούρνο στους 180β στη μεσαία σκάλα 30 έως 40 λεπτά μέχρι να χρυσίσει.

  Συνταγή από Ειρήνη Αναγνωστάκου  - Χανιά, Κρήτη
Χωριάτικα Σπιτικά Φαγητά - Country Home Cooking

Γλυκάκι που θα το λατρέψετε με φρυγανιές και κρέμα !! !!!


Φρυγανάτο με κρέμα! Θα το λατρέψετε!!

Τα υλικά που θα χρειαστούμε :

250 γρ. φρυγανιές
2 αυγά
150 γρ. ζάχαρη
2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
1 βανίλια
1/2 λίτρο φρέσκο γάλα
100 γρ. βούτυρο
250 γρ. φυτική σαντιγί
3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη
φιστίκια Αιγίνης ή αμύγδαλα καβουρντισμένα και χοντροκομμένα, για το γαρνίρισμα

Για το σιρόπι

2 ποτήρια νερό
1 1/2 ποτήρι ζάχαρη
χυμός 1 λεμονιού

Τα βήματα που θα ακολουθήσουμε για την εκτέλεση :

Ετοιμάζουμε το σιρόπι βράζοντας το νερό, τη ζάχαρη και το χυμό του λεμονιού για 6’-7’. Στρώνουμε σε ορθογώνια φόρμα τις μισές φρυγανιές και τις περιχύνουμε με το ζεστό σιρόπι.

Ετοιμάζουμε την κρέμα: ανακατεύουμε σε μπολ με το σύρμα τα αυγά, τη ζάχαρη, το αλεύρι και τη βανίλια. Ρίχνουμε αυτό το μείγμα μέσα στο γάλα, το ανακατεύουμε και το βάζουμε πάνω στη φωτιά να πάρει βράση. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και βράζουμε την κρέμα για λίγη ώρα, ανακατεύοντάς τη συνέχεια μέχρι να δέσει.

Αποσύρουμε από τη φωτιά και όταν η κρέμα κρυώσει λίγο, ρίχνετε το βούτυρο. Χτυπάμε στο μίξερ τη φυτική σαντιγί και προσθέτουμε την άχνη, συνεχίζοντας το χτύπημα για 2’-3’ ακόμη.

Στη φόρμα με τις σιροπιασμένες φρυγανιές ρίχνουμε τη μισή κρέμα. Συμπληρώνουμε άλλη μία στρώση με φρυγανιές σιροπιασμένες και βάζουμε την υπόλοιπη κρέμα.

Καλύπτουμε την επιφάνεια με σαντιγί και πασπαλίζουμε με καβουρντισμένους ξηρούς καρπούς. Τοποθετούμε στο ψυγείο για μερικές ώρες προτού το σερβίρουμε.

syntagokosmos

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Ατομικά γλυκάκια στα γρήγορα !!!



Ενα γλυκάκι σκέτη ...γλύκα του λεπτού !!!

Υλικά
Παντεσπάνι τούρτας έτοιμο
1 κρέμα στιγμής σοκολάτα Γιώτης
Garni Γιώτης -- είναι η σαντιγί--
τριμμένα φουντούκια

Σιρόπι
2 φλιτζάνια ζάχαρη
1 φλιτζάνι νερό
λίγη φλούδα από λεμόνι ή 1 ξυλάκι κανέλας

Ετοιμασία
Τα βράζουμε για 10 λεπτά όλα μαζί και το αφήνουμε να κρυώσει λίγο.

 Ετοιμασία γλυκού στο ποτήρι
Κόβουμε το παντεσπάνι με τα μπολάκια ανάποδα για να είναι όλα ίδιο μέγεθος.
Τα τοποθετούμε μέσα σαν βάση στο ποτήρι.
Τα σιροπιάζομαι όλα.
Χτυπάμε στο μίξερ την στιγμιαία κρέμα σοκολάτας Γιώτης και βάζουμε μία στρώση περίπου 2 με 3 δάχτυλα στο ποτήρι.
Χτυπάμε την Garni -Σαντιγί και γαρνίρομαι με σχεδιάκια με την βοήθεια του ειδικού εργαλείου.
Τελειώνουμε γαρνίροντας με τριμμένα φουντούκια και στολίζοντας με πουράκια ή κερασάκια ή ότι άλλο αρέσει.
Η δοσολογία είναι ανάλογα πόσα θέλετε να ετοιμάσετε ..αν θέλετε πολλά διπλασιάστε τα υλικά.
Καλή απόλαυση γιατί πραγματικά είναι τέλειο και πανεύκολο !!
Τα βάζουμε ψυγείο να παγώσουν και να διατηρηθούν !!!

Η συνταγή είναι από Giorgos Georgia Papakyritsis


ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Προφιτερόλ με κρέμα,Μπισκότα ολικής,καρύδια & μπανάνα!!!



Προφιτερόλ με κρέμα,Μπισκότα ολικής,καρύδια & μπανάνα-Απλά φτιάξτε το!!

Υλικά
1250 ml γάλα
1/2 κιλού ζάχαρη
70 γραμ κακάο
70 γραμ αλεύρι
1 βανίλια
2 αυγά
80 γραμ σοκολάτα κουβερτούρα
μπισκότα πτι μπερ ολικής αλέσεως
μπανάνες κομένες σε λεπτές ροδέλες
καρύδια ψιλοκομμένα




-Εκτέλεση:
Ετοιμάζουμε την κρέμα για προφιτερολ,ζεσταίνουμε σε κατσαρόλα το γάλα.τα
Σε ένα μπολ αναμιγνύουμε και τα χτυπάμε όλα μαζί την ζάχαρη,το κακάο, το αλεύρι,μια βανίλια και  δυο αυγά .
Τα ανακατεύουμε και όταν το γάλα μας πάρει βράσει παίρνουμε λίγο λίγο και αρχίζουμε να το ρίχνουμε στο μπολ με τα υλικά αυγών.
Μόλις ομογενοποιηθεί το επιστρέφουμε μέσα στην κατσαρόλα με το υπόλοιπο γάλα και συνεχίζουμε μέχρι να πήξει η κρέμα,συμπληρώνουμε και 80 γρ κουβερτούρα και έτοιμη η κρέμα μας προφιτερολ.
Αρχίζουμε το  στρώσιμο στο ταψί χρησιμοποιώντας μπτι μπερ Ολικής πρώτα ,μετά μείγμα προφιτερόλ πασπαλίζουμε με λίγα καρύδια ,μετά μπανάνες ψιλοκομμένες,καρύδια με την σειρά το ένα πάνω από το άλλο μέχρι να τελειώσουν τα υλικά .
Ξανά μια σειρά μπισκότα τέλος ,την υπόλοιπη κρέμα και φυσικά τελειώνουμε με καρύδια.
Το γλυκάκι μας διατηρείται στο ψυγείο.Καλή όρεξη!!!

Συνταγή
Μαρία Χατζηφωτίου


ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Εύκολο και δροσερό γλυκό ψυγείου !!




Υλικά
1 κιλό στραγγιστό γιαούρτι
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
1 λεμόνι το χυμό του
ξύσμα από 2 λεμόνια
Μπισκότα με γέμιση λεμονιού η και σκέτα με γεύση λεμονιού

Εκτέλεση
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το γιαούρτι με το γάλα το χυμό λεμονιού και το ξύσμα.
Το βάζουμε στο ψυγείο να σταθεροποιηθεί.
Σερβίρουμε σε ποτήρι βάζοντας στον πάτο του [ποτηριού λίγο από το γλυκό μας προσθέτουμε λίγα σπασμένα μπισκότα γεμιστά με γεύση λεμονιού ξανά γλυκό και ξανά λίγα μπισκότα και λίγο ξύσμα από πάνω .Καλή απόλαυση !!!!

Από την φίλη μου
Eva Triantafilidou
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Το απόλυτο γλυκό ψυγείου με πλούσια κρέμα και φράουλες !!!



Υλικά:

* 1 φάκελο κρέμα ζαχαροπλαστικής ΓΙΩΤΗΣ

-*½ φλιτζάνι χυμό φράουλας η γάλα

*1 Κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

*12 – 16 Μπισκότα Σαβαγιάρ

*1 κουτάκι σαντιγί ΜΟΡΦΑΤ

*ζάχαρη άχνη -την χτυπάμε με την σαντιγί ποσότητα όσο γλυκό το θέλουμε

*1 Κιλό φράουλες φρέσκιες καθαρισμένες και κομμένες στα 4


Εκτέλεση :
Φτιάχνουμε ξεχωριστά την κρέμα ΓΙΩΤΗΣ και την σαντιγί ΜΟΡΦΑΤ ακολουθώντας τις οδηγίες από τις συσκευασίες.

Στήν κρέμα ρίχνουμε τα 2/3 από τις φράουλες και ανακατέυουμε με κουτάλι.

Εντωμεταξύ , βουτάμε τα σαβαγιάρ σε χυμό φράουλας η γάλα , και τα στρώνουμε σε μακρόστενο τάπερ η πυρέξ.

Από πάνω απλώνουμε την κρέμα ομοιόμορφα .
Τέλος απλώνουμε και την υπόλοιπη σαντιγί , στρώνουμε με σπάτουλα και ρίχνουμε τα τελευταία κομμάτια φράουλας.

Αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες πριν από το σερβίρισμα.

 Από
http://mygreekitchen.gr
                                        My Greekitchen -