Πέμπτη 24 Μαΐου 2018

Πορτοκαλόπιτα τύπου κέικ με απίθανη γεύση !!



ΥΛΙΚΑ
1 ποτήρι του νερού λάδι καλαμποκέλαιο
1 ποτήρι του νερού ζάχαρη
1 πορτοκάλι ολόκληρο πλυμένο καλά και περασμένο στο μούλτι πολτοποιημένο
2 αυγά
1 και 1/2 ποτήρι του νερού αλεύρι Αλατίνη η για όλες τις χρήσεις ΄
2 κουταλάκια του γλυκού κοφτά μπέκιν πάουντερ
2 βανίλιες
ζάχαρη άχνη
λίγο βιτάμ για την φόρμα






ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε σε μπολ βαθύ το λάδι με την ζάχαρη ,χτυπάμε μέχρι να ασπρίσει με το μιξεράκι χειρός .
Προσθέτουμε το πολτοποιημένο ολόκληρο πορτοκάλι ,τις βανίλιες και τα αυγά και ξαναχτυπάμε ,Τέλος προσθέτουμε το αλεύρι με το μπέκιν πάουντερ και χτυπάμε στην πολύ μικρή ταχύτητα ίσα ίσα να ανακατευτεί το μείγμα

.Ανάβουμε εντωμεταξύ το φούρνο στους 170 με 180 ανάλογα το φούρνο να προθερμανθεί .Βουτυρώνουμε την φόρμα την πασπαλίζουμε και με λίγο αλεύρι την τινάζουμε να φύγει το περιττό αλεύρι ,αδειάζουμε το υλικό και το τοποθετούμε στην μεσαία σχάρα να ροδίσει και να ψηθεί καλά δοκιμάζοντας με το κλασικό γνωστό τρόπο βυθίζουμε το μαχαιράκι κι αν είναι στεγνό είναι έτοιμο ,θέλει περίπου 1 ώρα !
Πολύ νόστιμο για όλους για τα παιδάκια μας αλλά και για το καφεδάκι μας !!!

Αν θέλετε το  σιροπιάζεται ζεστό το ένα κρύο το άλλο .

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Μπουγάτσα με πολύ ωραία αρωματική κρέμα !!



Υλικά συνταγής

    1 πακέτο φύλλα Κρούστας
    1½ λίτρο φρέσκο γάλα
    200 γραμμ. (1 φλ. & 2 κ.σ γεμάτες) σιμιγδάλι ψιλό
    2 κ.σ. βούτυρο
    1 φλ. ζάχαρη
    2 βανίλιες
1/2 κουτ.γλυκού μαστίχα  κοπανισμένη
    1 πρέζα αλάτι
    βούτυρο λιωμένο για τα φύλλα
    κανέλα
    ζάχαρη για επικάλυψη.



Εκτέλεση

Σε κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, το σιμιγδάλι, τη ζάχαρη, τις βανίλιες, την μαστίχα ,το αλάτι.
Τα αφήνουμε να βράσουν σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να γίνει μια λεία κρέμα. Αποσύρουμε και προσθέτουμε το βούτυρο.
 Ανακατεύουμε και αφήνουμε να κρυώσει. Σε ταψάκι στρώνουμε 4 φύλλα βουτυρωμένα κάτω και ρίχνουμε την γέμιση.
Από πάνω βάζουμε 4 φύλλα ακόμη βουτυρωμένα.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 30'-40' στον αέρα, στην μεσαία σχάρα ή στην προτελευταία. Σερβίρουμε με ζάχαρη άχνη και κανέλλα.
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Κρεατόπιτα με γιαούρτι!!!








Υλικά συνταγής:
1 κιλό μοσχαρίσιο κιμά
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
1/2 φλιτζάνι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
1 1/2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι
1/2 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο μαύρο πιπέρι
1/4 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
1/2 κιλό φύλλο κρούστας 250 γραμμάρια
1 φλιτζάνι γιαούρτι
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 αυγό

Εκτέλεση:
Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά.
Προσθέστε το κρεμμύδι και σοτάρετε, ανακατεύοντας κατά διαστήματα μέχρι να μαλακώσει για περίπου 3 λεπτά.
Ανακατεύετε το σκόρδο και μαγειρέψτε για 30 δευτερόλεπτα.
Προσθέστε τον κιμά, και ανακατεύετε σπάζοντας τον με μια ξύλινη σπάτουλα, μαγειρεύετε μέχρι να ροδίσει.
Προσθέστε το μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι και πάπρικα.
Μαγειρέψτε ανακατεύοντας για 2 λεπτά ακόμα.
Αφαιρέστε από την εστία.
Σε ένα μπολ , χτυπήστε ελαφρά μαζί το γιαούρτι , το ελαιόλαδο, και το αυγό .
Αλείψτε μια λεπτή στρώση στο πάτο του πυρέξ με το μείγμα.
Προθερμάνετε το φούρνο σε 180 βαθμούς και τοποθετήστε τη σχάρα στη μέση του φούρνου.
Τοποθετείτε ένα - ένα τα φύλλα {λίγα περισσότερα από τα μισά} στο πυρέξ αλείφοντας τα με το μείγμα γιαουρτιού ένα - ένα εναλλάξ.
Απλώστε πάνω από τα φύλλα το μείγμα κιμά και καλύψτε τον κιμά με το μείγμα γιαουρτιού.
Τελειώνουμε με τα υπόλοιπα φύλλα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 40 λεπτά.
Αφήνετε να κρυώσει καλά για 10 λεπτά και σερβίρετε.
Καλή σας όρεξη!
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ


Φιλαδέλφεια τυρί κρέμα σπιτική !!!!



Πως να φτιάξετε Κρέμα Τυρί (τύπου Philadelphia) με 2 ΜΟΝΟ υλικά !!!

Υλικά (Ingredients):
-1 λίτρο γάλα (1 liter milk)
-3 κ.σ. χυμό λεμονιού ή 3 κ.σ. ξίδι λευκό (3 tbsp. lemon juice or white vinegar)

ΔΕΙΤΕ την εκτέλεση σε βίντεο πατώντας ΕΔΩ --> https://www.youtube.com/watch?v=mtQtEkC5RIc

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ


Κολοκυθοκεφτέδες !!!!



Φτιάξτε και εσείς υπέροχους λαχταριστούς Κολοκυθοκεφτέδες με φρέσκα υλικά που θα τους λατρέψουν μικροί και μεγάλοι!!!

Υλικά
500 γρ κολοκυθάκια-500 gr green courgettes
3 κρεμμυδάκια φρέσκα-3 green onions
200 γρ φέτα τυρί-200 gr Greek feta cheese
5 φύλλα δυόσμου-5 spearmint leaves
λίγο μαιντανό-a little of parsley
1/2 κτγ χοντρό αλάτι-1/2 tsp thick salt
2 αυγά-2 eggs
λίγο σκόρδο-a little of garlic powder
100 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του-100 gr self raising flour
80 γρ φρυγανιά τριμμένη-80 gr bread crumbs
1/2 λίτρο ηλιέλαιο-1/2 litre of sunflower oil

ΔΕΙΤΕ την εκτέλεση σε βίντεο πατώντας ΕΔΩ --> https://www.youtube.com/watch?v=nhHvYsRovjI&feature=youtu.be


ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Γαλοπούλα- Λαχανικά μπιφτέκια στον φούρνο!!!!




Υλικά
 2 1/2 φλιτζάνια  βρασμένη  γαλοπούλα
    2 μέτρια καρότα, ξεφλουδισμένα
    2 πατάτες,  ξεφλουδισμένες
    3 αυγά
    2 ή 3 σκελίδες σκόρδο
    2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
    2 ή 3 κουταλιές της σούπας φρέσκο ​​μαϊντανό, ψιλοκομμένο
    1/2 φλιτζάνι τριμμένη φρυγανιά
    αλάτι  και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
    1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο να ραντίσουμε κατά το ψήσιμο





Οδηγίες

    Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς.Στρώνουμε στο ταψί χαρτί  ψησίματος και το περνάμε με λάδι.
    Προσθέτουμε αν έχει  απομείνει μαγειρεμένη γαλοπούλα η βράζουμε νέα  και την βάζουμε  στο μπολ του μίξερ , χτυπάμε για λίγα δευτερόλεπτα μέχρι να λιώσει σχεδόν, όχι εντελώς .Την  αδειάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ. Τρίβουμε  τα καρότα και τις πατάτες στις  μεγάλες τρύπες του τρίφτη ή στο μίξερ. Τα προσθέτουμε πάνω από την γαλοπούλα στο μπολ.



    Προσθέτουμε το  ψιλοκομμένο σκόρδο, μαϊντανό, τα αυγά, το λάδι και τριμμένη φρυγανιά. Προσθέτουμε και αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε καλά..
Αν δεν πλάθονται προσθέτουμε λίγη λίγη φρυγανιά δοκιμάζοντας μέχρι να πλάθονται.

 
 Τα πλάθουμε  μπάλες και τα πατάμε λίγο με τα χέρια μας και τα τοποθετούμε  στο έτοιμο λαδωμένο χαρτί ψησίματος.
   Περιχύνουμε με λίγο λάδι πάνω από τα κεφτεδάκια και τα ψήνουμε για 15 έως 20 λεπτά από τη μία πλευρά και 15 - 20 λεπτά από την άλλη πλευρά.
  
    Σερβίρετε ζεστά μαζί με την αγαπημένη μας σάλτσα και γαρνιτούρα, όπως το ρύζι, τα ζυμαρικά, οι πατάτες.

MAΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Τετάρτη 23 Μαΐου 2018

Πεινιρλάκια !!!




Υλικά
Ζύμη
500 ml γάλα
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
120 ml ελαιόλαδο
120 ml σπορέλαιο
1 κουτ.γλυκού αλάτι
περίπου 1  κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις -μέχρι η ζύμη να μην κολλάει στα χέρια.



 Σε ΄λίγο χλιαρό γάλα διαλύουμε την μαγιά.
Ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά και τελευταίο το αλεύρι .
Φτιάχνουμε μία ζύμη ελαστική να πλάθεται .

Υλικά γέμισης
Ζαμπόν ψιλοκομμένο
μπέικον ψιλοκομμένο
κασέρι τριμμένο
τυρί Φιλαδέλφεια
αυγό για επάλειψη


Κόβουμε κομμάτια από την ζύμη σχηματίζουμε βαρκούλες βάζουμε Φιλαδέλφεια  ζαμπόν μπέικον και τελευταίο πάνω πάνω το τυρί .
Αλείφουμε με αυγό τον κρόκο μόνο αραιωμένο ή σε λίγο λάδι και ψήνουμε λαδωμένο το ταψί  ή στρωμένο με χαρτί ψησίματος 200 βαθμούς να πάρουν χρώμα .Καλή επιτυχία !!!!


 Μαρίνα -Αλέξης -οι χρυσοχέρες


ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ