Κυριακή 27 Μαΐου 2018

Σοκολατόπιτα σπέσιαλ !!!!



ΖΟΥΜΕΡΗ ΑΦΡΑΤΗ ΣΠΕΣΙΑΛ ΣΟΚΟΛΑΤΟΠΙΤΑ::
4 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου,
350 γραμμάρια.ζάχαρη,
1 βανίλια,
115 γραμμάρια βούτυρο λιωμένο,
240.ml γάλα,
270 γραμμάρια αλεύρι φαρίν απ (Παρέλειψα το κακάο μέσα για κάποιους λόγους)μπορείτε να.βάλετε 30 γραμμάρια

Χτυπάμε τα αυγά να αφρατέψουν,προσθέτουμε την ζάχαρη,ρίχνουμε την βανίλια,το γάλα,το βουτυρι και  τέλος απαλά το αλεύρι
Τοποθετούμε στο κατάλληλο ταψί,τσερκι,28 με 30 εκατοστά και το ψήνουμε στους 180 βαθμούς προθερμασμενο φούρνο για 45 με 50 λεπτα

ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΙΑ ΣΩΣ:
500/,γραμμάρια κρέμα.γάλακτος ,
300 γραμμάρια.κουβερτούρα

Ζεσταίνουμε το γάλα ρίχνουμε την κουβερτούρα ανακατεύουμε τρυπάμε την σοκολατόπιτα παντού και σε κάθε τρύπα ρίχνουμε με το κουτάλι λίγη λίγη σως θέλει υπομονή ώσπου να το πιει το αφήνουμε.περίπου δυο ώρες.
Κάνουμε και ένα γλάσο  με 200 γραμμάρια κουβερτούρα και 200 γραμμάρια κρέμα γάλακτος και μια κουτάλια της σούπας λάδι.
Ρίχνουμε το γλάσο  αφού έχει παγώσει!
Διακόσμουμε με.παγωτό!!!


Tzeni Tsanaktsidou‎"ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Σάββατο 26 Μαΐου 2018

Κιχιά -τυρόπιτες !!!



ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ,ΑΠΙΘΑΝΑ,ΓΕΥΣΤΙΚΑ,ΤΡΑΓΑΝΑ!!!

ΑΠΛΑ.ΠΡΑΓΜΑΤΑ:
Βάζουμε στην λεκάνη μας 1 κιλό αλεύρι,2 νεροπότηρα χλιαρό νερό,1 κουταλάκι γλυκού αλάτι,4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο,4 κουταλιές της σούπας ξύδι και τα ζυμώνουμε.
Τοποθετούμε την ζύμη σε ζελατίνη και στο ψυγείο για 1 ώρα.






Στην συνέχεια την βγάζουμε και την ανοίγουμε σε μπαλάκια τα οποία ανοίγουμε ένα μπαλάκι σε φυλλαράκι,λαδώνουμε και τοποθετούμε πάνω του άλλο ένα φυλλαράκι οπότε αυτά τα ανοίγουμε ένα φύλλο το οποίο το λαδώνουμε τοποθετούμε στην άκρη φέτα(τυρί) ρολάρουμε και το στρίβουμε.
Κάνουμε την ίδια διαδικασία για όλα τα τοποθετούμε σε.λαδωμένο ταψί και τα ψήνουμε για 15 λεπτά στους 180 με 200 βαθμούς προθερμασμένο φούρνο(ανάλογα τον φούρνο μας φυσικά)!!!
Η διαδικασία στις φωτογραφίες !!

Tzeni Tsanaktsidou‎"ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Σπέσιαλ λουκουμάδες χωρίς μαγιά !!!

ΥΛΙΚΑ ΖΥΜΗΣ:
60 γραμμάρια ψιλό σιμιγδάλι,
120 γραμμάρια αλεύρι,
110 γραμμάρια βούτυρο,
230ml νερό,
5 αυγά,
λίγο αλάτι,
1 κουτάλια της σούπας ζάχαρη,
1 βανίλια

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε την ζάχαρη το νερό αλάτι βούτυρο ανακατεύουμε να λιώσει το βούτυρο,ρίχνουμε αλεύρι,σιμιγδάλι,βανίλια ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα μόλις ξεκολλήσει η ζύμη και έρθει γύρω γύρω από την κουτάλα είναι έτοιμη.
Την βάζουμε σε μπολ να κρυώσει 7 λεπτά.
Ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά.
Ανακατεύουμε μέχρι να γίνει μια αφράτη ζύμη ,στην αρχή είναι μαστιχωτή.
Αφήνουμε να κρυώσει και στην συνέχεια παίρνουμε με το κουτάλι και ρίχνουμε σε καυτό λάδι προσπαθώντας να γίνουν στρογγυλά.

ΣΙΡΟΠΙ:
600 γραμμάρια ζάχαρη
300 ml νερό
2 κουταλιές της σούπας μέλι
1 κουταλιά χυμό λεμονιού.

Όταν αρχίσει να βράζει το κατεβάζουμε λογικά 2 λεπτά βράσιμο.

ΚΡΕΜΑ:
1 κιλό γάλα
1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
4 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ
2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
2 κρόκους αυγών
4 κουταλιές βούτυρο
1βανιλια
 \
Ζεσταίνουμε το γάλα με την ζάχαρη ,-αραιώνουμε σε λίγο γάλα το κορν  φλάουρ και το αλεύρι το προσθέτουμε ανακατεύοντας  ,έχουμε χτυπήσει τους κρόκους τους προσθέτουμε ανακατεύοντας συνεχώς και τέλος το βούτυρο.
Οπότε κρυώνει η κρέμα την κάνουμε σαν φωλίτσα σιροπιάζομαι τους λουκουμάδες και τους βάζουμε να κάτσουν και τρώμε ένα σπέσιαλ γλυκό γλυκό!!


Tzeni Tsanaktsidou‎"ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Μαρμελάδα Βερίκοκο !!!


Υλικά
2 κιλά ώριμα βερίκοκα
2 κιλά ζάχαρη
χυμό από μισό λεμόνι

Πλένουμε τα βερίκοκα και τα χωρίζουμε
μ' ένα μαχαιράκι στην μέση.
Αφαιρούμε το κουκούτσι.
Στη συνέχεια βάζουμε στην κατσαρόλα μια στρώση βερίκοκα, μια στρώση ζάχαρη εναλλάξ, την σκεπάζουμε και την αφήνουμε 8-10 ώρες περίπου.
Έπειτα την βάζουμε να βράσει και ξαφρίζουμε με μια τρυπητή κουτάλα.
Μόλις ξαφρίσουμε καλά βάζουμε τα βερίκοκα στο μπλέντερ για να τα λιώσουμε , όχι τελείως να έχει μικρά κομματάκια.
Τα Ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα και βράζουμε σε μέτρια φωτιά , ρίχνουμε το χυμό από το λεμόνι.
Σε 30 λεπτά περίπου είναι έτοιμη.
Αποστειρώνουμε βάζα και όταν ετοιμαστεί η μαρμελάδα όπως είναι καυτή την ρίχνουμε μέσα στα ζεστά βάζα.
Κλείνουμε τα καπάκια και γυρίζουμε ανάποδα μέχρι να κρυώσουν.
Φυλάσσονται στα ντουλάπια και όταν ανοιχτούν θέλουν ψυγείο.


Eleni Tsoutsoudaki-Bassalou‎"ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".

MAΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Βερίκοκο γλυκό !!!!


Καθαρίζω τα βερίκοκα και τα βάζω 2 ώρες σε μια χούφτα άσβεστη διαλυμένο καλά με νερό ( ανακατεύω κάθε λίγο).
Τα ξεπλύνω πολύ καλά.
Μετά βγάζω τα κουκούτσια σπρώχνοντας τα από το κοτσάνι προς τα κάτω.
Τα βάζω στην κατσαρόλα με την ζάχαρη κάθε 30 κομμάτια 1 κιλό ζάχαρη.
Τα αφήνω όλο το βράδυ να βγάλω τα νερά του.
Στη συνέχεια το βράζω και δένω το γλυκό τέλος βάζω μια κουταλιά χυμό λεμόνι και βανίλια .
Το βάζω σε αποστειρωμένα βάζα όταν κρυώσει!!!!
Καλή επιτυχία!!!!

ελενη γιακαλη‎"ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Κοτόπιτα !!!



"Θεϊκή κοτόπιτα σπέσιαλ με σπιτικό φύλλο"


Υλικά:2 μεγάλα κομμάτια στήθος κοτόπουλο
2 κρεμμυδάκια
1 κόκκινη πιπεριά
1 κίτρινη πιπερια
1 πράσινη πιπεριά
1 καρότο
Μία κρέμα γάλακτος(μικρή)
100gr κεφαλοτύρι
2 αυγά
Αλάτι
Πιπέρι

Για την ζύμη:3 κούπες αλεύρι γ.ο.χ
1 κούπα νερό χλιαρό
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κουταλιά της σούπας ξίδι
3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
ολα μαζί ζύμωμα
Αφήνω 30 λεπτά να ξεκουραστεί
Ανοίγω με νεσεστέ τα φύλλα ανοίγουν καλύτερα από το αλεύρι.




Εκτέλεση:
Βράζω το κοτόπουλο ρίχνω νερό μέχρι να σκεπάσω το κοτόπουλο με λίγο ελαιόλ.αλάτι,πιπέρι και 1 κρεμμύδι χοντροκομμένα.
Περιμένω περίπου 30 λεπτά.Έπειτα περιμένω να κρυώσει ανοίγω καλά το κοτόπουλο με τα χέρια,παίρνω ένα βαθύ τηγάνι τσιγαρίζω κρεμμύδι με τις πιπεριές και το καρότο σε δυνατή φωτιά μέχρι μαλακώσουν προσθέτω το ζωμό κοτόπουλο που έμεινε και αφήνω να βράσει μόλις πιεί το νερό προσθέτω κρέμα γάλακτος και τα κασέρια μετά βγάζω από την φωτιά και ρίχνω τα αυγά ανακατεύω γρήγορα και είναι έτοιμο.
Μετά λαδώνω 4 φύλλα βάζω γέμιση μετά άλλα 3 φύλλα βάζω γέμιση και άλλα 2 επάνω,κόβω,λαδώνω μουσκεύω λίγο νερό με τα χέρια και ραντίζω το φύλλο.
Ψήνω στους 200 αντιστάσεις για 50 λεπτά.Καλή επιτυχία !!

Marina Pappa-οι χρυσοχέρες-ηδες

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ



Ζαμπονοτυρόπιτα !!!!



Οταν θέλετε να φτιάξετε μια ζαμπονοκασερόπιτα γρήγορη και ταυτόχρονα πεντανόστιμη τότε δείτε εδώ ...Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να εκτελέσετε βήμα βήμα την συνταγή!!! Καλή σας επιτυχία!!!

Τα υλικά για την ζαμπονοκασερόπιτα
3 αυγά-3 eggs
250 γρ γάλα-250 gr milk
150 γρ γιαούρτι-150 gr yoghurt
λίγο πιπέρι-a little of pepper
300 γρ γκούντα-300 gr Gouda
300 γρ ζαμπόν-300 gr ham
300 γρ μοτσαρέλα-300 gr mozzarella
200 γρ τυρί φέτα-200 gr Greek feta cheese
100 γρ βούτυρο-100 gr butter
500 γρ φύλλο κρούστας για πίτες-500 gr phyllo dough for pies

ΔΕΙΤΕ την εκτέλεση βήμα βήμα πατώντας ΕΔΩ -->  https://www.youtube.com/watch?v=GE4ZxVOLIl4




ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ