Πέμπτη 31 Μαΐου 2018

Υπέροχο γλυκό με ινδοκάρυδο!!


Υλικά

1 βιτάμ (250γρ)
1 ποτήρι γάλα
2 ποτήρια ζάχαρη
8 αυγά χωρισμένα
300γρ καρύδα απ' την οποία κρατάμε λίγο για το γαρνίρισμα
2 βανίλιες
1 φακελάκι μπέκιν πάουντερ  ή 3κουτ.γλυκού.
1 αλεύρι φαρίνα 500 γραμ.

Για το σιρόπι:
3 ποτήρια ζάχαρη
3 ποτήρια νερό
1 κ.σ. γλυκόζη

Πάμε να το φτιάξουμε:
1)Κάνουμε τ'ασπράδια μαρέγκα, χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη και το βιτάμ μέχρι ν'αφρατέψουν και ενώνουμε τα δύο μίγματα απαλά!
2)Ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά μέσα στο μείγμα αφήνοντας τελευταίο το αλεύρι (θα γίνει πυκνό σαν το μείγμα του κέικ)
3)Αδειάζουμε σε βουτυρωμένο ταψί 38εκ το μείγμα και ψήνουμε στους 180β για 1ωρα αντιστάσεις

4)Για το σιρόπι βράζουμε όλα τα υλικά 4-5' και μόλις βγει το γλυκό το σιροπιάζομαι, πασπαλίζουμε και με την καρύδα που έχουμε κρατήσει και το αφήνουμε να κρυώσει...
Το κόβουμε σε κομμάτια και το τσακίζουμε!!
Σημείωση
Οταν σιροπιάζομαι ΠΑΝΤΑ το ένα ζεστό το άλλο κρύο συνήθως το σιρόπι και πάντα λίγο λίγο με κουτάλα και προσοχή να μην βουλιάξει το γλυκό μας .

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΊΑ!!!!!!! Gianna Lachanaοι


ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ 

Ιρανικό ρύζι με μπαχαρικά & αποξηραμένα-φρούτα- λαχανικά!




Συνοδεύει το κρέας συν ότι τρώγεται και σκέτο !! Απίθανη Ανατολίτικη γεύση !!

Συνταγή ιρανικού για 4 άτομα
2 κούπες ρύζι μπασμάτι
1 κρεμμύδι λευκό ψιλοκομμένο
1 χούφτα σταφίδες
6 αποξ. βερίκοκα ψιλοκομμένα
6 αποξ. δαμάσκηνα ψιλοκομμένα
1 καρότο τριμμένο
1/4 κουτί φρέσκα μανιτάρια ψιλοκομμένα
1 μέτρια πιπεριά κόκκινη ψιλοκομμένη
1 κολοκύθι μέτριο τριμμένο μόνο το εξωτερικό μέρος (όχι η καρδιά)
1 κουταλιά της σούπας κουκουνάρι
4 κούπες ζωμό λαχανικών
1 κουταλάκι κύμινο
1/2 κουταλάκι σαφράν
1 κουταλάκι αλάτι
1/2 κουταλάκι πιπέρι


 Τι κάνουμε
Τσιγαρίζουμε όλα τα λαχανικά με ελαιόλαδο, ρίχνουμε το ρύζι, τα μπαχαρικά να τσιγαριστούν λίγο και αυτά, τα φρούτα, προσθέτουμε το ζωμό και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 10-15 λεπτά μέχρι να γίνει το ρύζι. To βάζουμε σε φόρμα .


Fegaraki monadiko
 ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Γιαουρτογλυκό τύπου Ραβανί με λευκή σοκολάτα & μαστίχα !!! Μούρλια !!!!




Υλικά Σιρόπι
μιάμιση κούπα ζάχαρη
μιάμιση κούπα νερό
χυμό μισού λεμονιού
φλούδα μισού λεμονιού
Φτιάχνομαι πρώτα το σιρόπι ..βράζομαι όλα τα υλικά μαζί περίπου 10 λεπτά να έχομε πηχτό σιροπάκι αφήνομε στην άκρη να κρυώσει

γλυκό
ένα γιαουρτάκι 200 γραμμαρίων
μιάμιση κούπα σιμιγδάλι χοντρό
1 κούπα ζάχαρη
3 μεγάλα αυγά η 4 μέτρια
λίγους κόκκους μαστίχας κοπανισμένους με ένα κουταλάκι ζάχαρη σε σκόνη
μισό κουταλάκι σόδα η ένα χαρτάκι μπαικιν παουντερ
2 κουταλάκια του γλυκού κονιάκ
100 γραμμάρια λευκή κουβερτούρα λιωμένη σε μπαιν μαρι
5 κουταλιές λιωμένο βούτυρο η μαργαρίνη
αμύγδαλο φιλέ για το πασπάλισμα στο τέλος
3 κουταλιές βούτυρο λιωμένο για επάλειψη στο τέλος



Εκτέλεση
Βάζουμε σε ένα μπολ το σιμιγδάλι,την μισή ζάχαρη,την μαστίχα κοπανισμένη το κονιάκ το μπέκιν ,το γιαούρτι και τα ανακατεύομαι καλά και τα αφήνομε μια ώρα στην άκρη να φουσκώσουν..μετά από μια ώρα χτυπάμε τα αυγά με την υπόλοιπη ζάχαρη καλά να ασπρίσουν έχομε εν τω μεταξύ λιώσει την κουβερτούρα και το βούτυρο κι τα αφήνομε να περιμένουν..όταν φουσκώσουν τα αυγά ρίχνομαι μέσα το μείγμα με το σιμιγδάλι και το γιαούρτι χτυπώντας συνέχεια..μετά ρίχνομε μέσα την λιωμένη κουβερτούρα ανακατεύοντας συνέχεια με το μίξερ και τέλος το βουτυρο.βαζομε σε ένα ταψάκι μικρο 25χ25 εκατοστά η στρογγυλή φόρμα 24 εκατοστά την οποία έχομε ντύσει με βουτυρωμένο αντικολλητικό  χαρτί πασπαλίζουμε με αμύγδαλο φιλέ.
Ψήνομαι στους 200 βαθμούς για μισή ώρα να ροδίσει καλά το γλυκό..μην περιμένετε να φούσκωση πολύ.
Οταν το βγάλουμε από τον φούρνο το περνάμε με πινέλο και  με το λιωμένο βούτυρο τις 3 κουταλιές που φυλάξαμε αφήνομε να το πιει καμιά ώρα περίπου και μετά σιγά σιγά με μια κουτάλα το περιχύνουμε με το κρύο πηχτό σιρόπι  να τραβήξει καμιά ώρα περίπου και βάζουμε σε πιατέλα και σερβίρομαι..Καλή επιτυχία!!!!
 Roula's sweet corner
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Τα Σιμίτια του πασά !!!


Πεντανόστιμα και πανεύκολα με λίγα υλικά φτιάξτετα θα τα λατρέψετε...!!!

ΥΛΙΚΑ για 16 τεμάχια
100γρ βιτάμ λιωμένο,
1κούπα χλιαρό γάλα,
1/4 κούπας λάδι ,
1/4 κούπας χλιαρό νερό,
1 αυγό,
 1φακελάκι μαγιά ,
2 κσ ζάχαρη,
1 κγ αλάτι.
αλεύρι όσο πάρει εγώ έβαλα μαλακό.


Γιά την γέμιση
 Τυρί φέτα και μαϊντανός.

Για την επάλειψη
1 κρόκο αυγού,
 καβουρδισμένο σουσάμι ,
2 κσ νερό,
1 κσ μέλι.





Εκτέλεση
Χτυπάμε το λάδι με το αυγό ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και τέλος το αλεύρι το αφήνουμε να φουσκώσει τόσο χρόνο όσο θέλουμε να ετοιμάσουμε τα υπόλοιπα υλικά για την επάλειψη.



Σε τηγάνι καβουρδίζουμε το σουσάμι, σε μπολάκι χτυπάμε το κρόκο του αυγού και σε ένα άλλο μπολάκι διαλύουμε 2 κουτ σούπας νερό με μία κουτ σούπας  μέλι μόλις τα ετοιμάσουμε παίρνουμε ζύμη τόση όσο ένα αυγό το πατάμε λίγο προς τα κάτω με το χέρι μας δεν χρειάζεται πλάστης και το γεμίζουμε  με φέτα και μαϊντανό γυρίζουμε  προς τα κάτω πατήστε ελαφρά και αλείψτε πρώτα με το νερόμυλο μετά με το αυγό και βουτάμε  στο καβουρδισμένο σουσάμι χαράζουμε  ένα σταυρό στην μέση για να ψηθεί καλά και μέσα  ψήνουμε  σε λαδόκολλα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 45 λεπτά.

 Gogo Samiou- οι χρυσοχερες-ηδες

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ  

Σουτζουκάκια με σπιτικό πουρέ πατάτας!!!


 Για τα σουτζουκάκια:

Μουσκεύομαι μια μεγάλη φρυγανιά σε μισό φλιτζάνι κρασί κόκκινο και μισό φλιτζάνι νερό.
 Σε μισό κιλό κιμά προσθέτουμε τη φρυγανιά ελαφρά στημένη ένα αυγό ένα κουταλάκι πολτό σκόρδου η δυο σκελίδες σκόρδου πολτοποιημένες ένα κουταλάκι αλάτι λίγο πιπέρι και λίγο κύμινο.
Ζυμώνουμε καλά και πλάθουμε σε σουτζουκάκια και τα τηγανίζουμε σε λίγο ελαιόλαδο και λίγο αν θέλουμε βούτυρο.
Βγάζουμε τα σουτζουκάκια και στο ίδιο τηγάνι  αδειάζουμε ένα κουτί συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας λίγο νεράκι ελάχιστο αλάτι και πιπέρι.
Αφού πάρει βράση η σάλτσα ρίχνουμε τα σουτζουκάκια και σιγοβράζουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα μας.

Για τον πουρέ:
Βράζουμε σε αλατισμένο νερό μισό κιλό πατάτες τις σουρώνουμε και τις πολτοποιούμαι.
Ζεσταίνουμε σε ένα κατσαρολάκι μισό φλιτζάνι γάλα με μια κουταλιά βούτυρο και μια πρέζα μοσχοκάρυδο.
Ρίχνουμε λίγο λίγο το γάλα στις πατάτες ανακατεύουμε κι ο πουρές μας είναι έτοιμος!Καλή όρεξη !!!!
 Eva Triantafilidou-ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Μπισκοτάκια υγιεινά με κουάκερ!!!



Υλικά
90 γρ. Βρώμη
150γρ. Αλεύρι
50γρ. Καρύδα
10γρ. Ζάχαρη
1/2 κ.γ σόδα
2 κ.σ βραστό νερό
125 γρ. Βούτυρο λιωμένο
2 κ.σ μέλι
50 γραμ .ζάχαρη.





Εκτέλεση
Ανακατεύουμε όλα τα στερεά υλικά.
Λιώνουμε το βούτυρο και προσθέτουμε το μέλι.
 Διαλύουμε τη σόδα στο βραστό νερό και το ρίχνουμε στο βούτυρο και μετά αναμιγνύουμε όλα τα υλικά.
Αφήνουμε 10-15 λεπτά σε προθερμανσμένο φούρνο στους 160° ή μέχρι να ροδίσουν!

 Aigli Malama-οι προκομένες συνταγές

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Κοτόπουλο κύβοι μαγειρικής από τα χεράκια μας !!!




Χωρίς συντηρητικά !!!


 Υλικά
1 κοτόπουλο
1 ξερό κρεμμύδι
1 φρέσκο κρεμμύδι
1 καρότο
Αλάτι
Μέσα στο πουγκάκι έχω σέλινο-δυόσμο-βασιλικό-ρίγανη-κόκους πιπέρι.




Εκτέλεση 
Βάζουμε στην κατσαρόλα το κοτόπουλο με νερό .
Μόλις πάρει βράση το ξαφρίζουμε και προσθέτουμε όλα τα παραπάνω υλικά.
Το σιγοβράζουμε για 1 ώρα +30 λεπτά.



Σουρώνουμε το ζωμό και τον αφήνουμε να κρυώσει .
Τον μοιράζουμε σε παγοθήκες και τον βάζουμε κατάψυξη,
Οταν παγώσουν τα τυλίγουμε σε μεμβράνη


Eva Triantagilidou  ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ