Αμπελόφυλλα αποθήκευση..!!!
Τρόποι για τη φύλαξη υπάρχουν πολύ.. ο δικός μου ο τρόπος είναι αυτός....!
Μαζεύω φύλλα τα πιο τρυφερά από το αμπέλι και όπως είναι στεγνά χωρίς να έχουν ούτε μία σταγόνα νερό επάνω γιατί μετά θα χαλάσουν κάνω μασουράκια ανά 10 γεμίζω τα βάζα, πιέζω να πάρει αρκετά και να γεμίσουν τα βάζα ..
Παίρνει περίπου 110 φύλλα μέσα το καθε βαζο ...
Τα βάζα να είναι στεγνά πρέπει..κλείνω το καπάκι καλά (δεν χρειάζεται αποστείρωση στα βάζα..)και τα αφήνω στο ντουλάπι....
Διατηρούνται για χρόνια όπως τα βάζω...
Τα βαζω πράσινα μαλακά και φρεσκα και έτσι τα βγάζω μετά από πολύ καιρό και χρόνια...
Το χρώμα αλλάζει λίγο,γίνεται σαν χακί γιατί απλά δεν έχει οξυγόνο το βάζο...
Αφού τα βγάλω λοιπόν από τα βάζα τότε θα πλύνω και θα τα ζεματίσω.....
Δεν χρειάζονται ούτε κατάψυξη ούτε να κάνω άλμη...
.
Και προσοχή γιατί όταν τα κόβουμε και τα βάζουμε μέσα στις σακούλες ιδρώνουν.. όταν θα πάμε στο σπίτι τα αραδιάζουμε να στεγνώσουν καλά.....
Με τον ίδιο τρόπο μπορούμε να φυλάξουμε σε πλαστικά μπουκάλια νερού βάζουμε μέσα όσα φύλλα θέλουμε με σφιχτά τα καπάκια και τα κρατάμε στο ντουλάπι...
Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.Gogo SamiouΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ