Κυριακή 17 Ιουνίου 2018

Ρεβιθοκεφτέδες όνειρο !!!



Δοκιμάστε όλοι αυτή την παραδοσιακή συνταγή από Σάμο και σε πολλά νησιά . και δεν θα πιστεύετε τη νοστιμιά της !!!
Aπίθανοι -φανταστικοί -τέλειοι !!! Δεν σταματάς να τρώς !! Ρεβίθια ΧΩΡΙΣ  να τα βράσουμε !!! ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΤΟΥΣ !!!

Υλικά
ρεβίθια 250 γραμ.
3 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα με το χέρι
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
8 κλωνιά άνηθο ψιλοκομμένο
8 κλωνιά μαϊντανός ψιλοκομμένο
2 κουταλιές κοφτές σούπας δυόσμος -αν υπάρχει φρέσκος ακόμα καλύτερα
1 κουταλιά σούπας μπέικιν πάουντερ
αλάτι-πιπέρι
2 κουταλιές σούπας λάδι
1 ποτήρι νερού νερό
αλεύρι για όλες τις χρήσεις όσο πάρει
Καλαμποκέλαιο για το τηγάνι





Τι κάνουμε
Από το βράδυ ξεπλένουμε τα ρεβίθια και τα αφήνουμε όλη την νύχτα στο νερό να είναι σκεπασμένα η ποσότητα νερού.
Τα στραγγίζουμε το πρωί και τα βάζουμε στο μούλτι φέρνοντας δυό τρείς στροφές -αυτό το κάνουμε σε δύο δόσεις και τα βάζουμε σε μεγάλο μπολ .
Προσθέτουμε και όλα τα υπόλοιπα μυρωδικά όλα ψιλοκομμένα και με το χέρι κομμένο το κρεμμύδι δίνει άλλη γεύση .
Προσθέτουμε και το αλατοπίπερο το μπέικιν και 2 κουταλιές σούπας λάδι και τα ανακατεύουμε πολύ καλά με ένα κουτάλι.



 Αμέσως μετά προσθέτουμε το 1 ποτήρι νερό ανακατεύουμε και αρχίζουμε ανακατεύοντας το μείγμα να προσθέτουμε το αλεύρι -περίπου 2 φλυτζάνια τσαγιού-θέλουμε το μείγμα να στέκεται καλά επάνω στο κουτάλι να είναι πηχτό.




 Βάζουμε το τηγάνι με το λάδι να ζεσταθεί και παίρνουμε κουταλιές και τηγανίζουμε πρώτα από την μία πλευρά να ψηθούν μετά από την άλλη πλευρά και τέλος τους ξαναγυρνάμε τηγανίζοντας δυό τρεις φορές ακόμα να ψηθούν και να πάρουν ωραίο χρώμα.




Οταν τους βγάζουμε από το τηγάνι τους ακουμπάμε για λίγο σε χαρτί κουζίνας και από το λάδι για την δεύτερη τηγανιά βγάζουμε με ένα πιρούνι τα τυχόν καμμένα κι αν χρειαστεί προσθέτουμε και λάδι κάθε φορά -πρέπει το λάδι πάντα μέσα στο τηγάνι να είναι καθαρό χωρίς καμμένα για να βγούν ομοιόμορφοι .




Μετά τους βάζουμε σε πιατέλα και ... εξαφανίζονται !!! Πολύ ωραίοι κι ακόμα πιο ωραίοι ζεστοί !!! Καλή όρεξη !!!
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ




Ρεβιθοκεφτέδες!!!


Δοκιμάστε όλοι αυτή την παραδοσιακή συνταγή από Σάμο και σε πολλά νησιά . και δεν θα πιστεύετε τη νοστιμιά της !!!
Τα ρεβίθια δεν θέλουν βράσιμο ..!

Υλικά:
2 κούπες ρεβίθια
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
3 κουτ. σούπας δυόσμο
2 κουτ. σούπας άνηθο
2 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
μισό κουτ.γλ. κύμινο
αλάτι-πιπέρι
μισό κουτ.γλ. μπέικιν πάουντερ
λίγο ελαιόλαδο

Εκτέλεση:
Μουλιάζεται τα ρεβίθια από το προηγούμενο βράδυ σε νερό.
Τα στραγγίζετε και τα πολτοποιείτε σε μπλέντερ.
Τα βάζετε σε ένα μπολ με τα μυρωδικά και όλα τα υπόλοιπα υλικά (εκτός από το ελαιόλαδο).
Αφήνετε το μείγμα στο ψυγείο να δέσει για τουλάχιστον 1-2 ώρες.
Πλάθεται τους ρεβιθοκεφτέδες και τους βάζετε σε λαδωμένο ταψί.
Ψήνετε στους 180-190 βαθμούς για 10 λεπτά, τους γυρίζετε και αφήνετε μέχρι να ροδίσουν. Εναλλακτικά μπορείτε να τους τηγανίσετε.
  laconialive


ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Σάββατο 16 Ιουνίου 2018

Τυρόψωμο η αλμυρό κέικ!!!


Υλικά
300 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
250γρ. φυτικό λάδι ή μισό μισό
500γρ. ανάμεικτα τυριά (γκούντα γραβιέρα φέτα τυρί κρέμα)
3 αυγά
500γρ φαρίνα απ
1 πρέζα αλάτι πιπέρι-πάπρικα-ρίγανη



Σε ένα μπολ ανακατεύουμε με ένα πιρούνι όλα τα υλικά και τέλος ρίχνουμε το αλεύρι και τα τυριά.
Βάζουμε το μείγμα σε μια λαδωμένη φόρμα κέικ και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου 50'.Καλή επιτυχία!!!

Helen Makrodimitri

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Φανταστικό λεμονογλυκό με γιαούρτι και μπισκότα!



Υλικά
400 γρ μπισκότα τύπου digestive

150 γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

1 κιλό γιαούρτι στραγγιστό

1 γάλα ζαχαρούχο

χυμό ενός λεμονιού

Ξύσμα λεμονιού

Τρίβουμε τα μπισκότα στο μούλτι και τα ανακατεύουμε με το βούτυρο μέχρι να γίνουν μια μάζα

Τα στρώνουμε ομοιόμορφα σε ένα μέτριο ταψάκι και τα πατάμε καλά με τα χέρια μας

Χτυπάμε για 1-2 λεπτά στο μίξερ το γιαούρτι με το ζαχαρούχο και το χυμό λεμονιού και στρώνουμε την κρέμα πάνω από τα μπισκότα

Πασπαλίζουμε με ξύσμα λεμονιού και βάζουμε στο ψυγείο για 3-4 ώρες πριν σερβίρουμε

olasimera

Κέικ βουτύρου δίχρωμο !!


Ένα καταπληκτικό,μοσχοβολιστό κέικ βουτύρου δίχρωμο!!!Μαλακό και ''γεμάτο'' σε γεύση και άρωμα,με τέλεια υφή σκέτη απόλαυση!!!

ΚΕΙΚ ΒΟΥΤΥΡΟΥ ΔΙΧΡΩΜΟ ΜΕ ΜΕΡΕΝΤΑ!!!
ΥΛΙΚΑ
500γρ.αλεύρι για όλες τις χρήσεις
250 γρ.φρέσκο αγελαδινό βούτυρο σε θερμ.δωμ.
2 κούπες ζάχαρη
1 κούπα γάλα
4 αυγά
ξύσμα 1 πορτοκαλιού
1 πρέζα αλάτι
1 φακελάκι μπεικιν
2 βανίλιες
2 κ.σ σοκολάτα ρόφημα σκόνη
1 κ.σ κακάο σκόνη
200 γρ.μερέντα για το γέμισμα



ΕΚΤΕΛΕΣΗ
-Χτυπάω το βούτυρο με τη ζάχαρη να αφρατέψει καλά και να γίνει κρέμα.
-Προσθέτω 1-1 τα αυγά,βανίλιες,ξύσμα,χαμηλώνω την ταχύτητα του μίξερ και ρίχνω εναλλάξ το γάλα με το αλεύρι που το έχω κοσκινίσει με το μπέικιν.
-Σε ένα μπολ ρίχνω το 1/3 του μείγματος,προσθέτω τη σοκολάτα ρόφημα σκόνη και το κακάο και λίγο γαλατάκι έξτρα να αραιώσει και ανακατεύω καλά.




-Σε φόρμα βουτυρωμένη αδειάζω εναλλάξ κουταλιές από το λευκό μείγμα με το σοκολατένιο.
Πριν την τελευταία στρώση ρίχνω και μερικές κουταλιές μερέντα.
-Ψήνω στους 180 πάνω κάτω για 45-50 λεπτά.
Περιμένω να γίνει χλιαρό και ξεφορμάρω!!!
Το γλάσο από πάνω που βλέπετε είναι λιωμένη βανίλια(γλυκό υποβρύχιο) και λιωμένη Μερέντα!!!
 Οι Λιχουδιές της Σόφης.

Αυθεντικό Παραδοσιακό Καζάν Ντιπί !!!


Αυθεντικό Παραδοσιακό Καζάν Ντιπί με βουβαλίσιο γάλα

  Η ιστορία της μοναδικής αυτής Πολίτικης κρέμας χάνεται στα βάθη των αιώνων, όταν ο Σουλτάνος ζήτησε από των υπηρέτη του Ιμάμης, να του φτιάξει ένα γλυκό. Για κακή του τύχη έκαψε το βουβαλινό γάλα και για να δικαιολογηθεί στο Σουλτάνο το αποκάλεσε ¨Καζάν Ντιπί¨ δηλαδή ο πάτος του καζανιού. Έτσι έσωσε των αποκεφαλισμό ο Ιμάμης και ως σήμερα συνεχίζετε η παράδοση αυτού του γλυκού.


Πίσω λοιπόν να ξεκινήσουμε τη Συνταγή μας

 Υλικά:
1) 3 λίτρα Βουβαλινό Φρέσκο γάλα πλήρες ¨Φάρμα Ξανθόπουλος¨
2) 1 κουταλιά σούπας Βούτυρο Βουβαλινό  ¨Φάρμα Ξανθόπουλος¨
3) 600γρ. Ζάχαρη
4) 300γρ. Άμυλο Νισεστέ ή Ρυζάλευρο

Εκτέλεση:
Σε ένα ταψί βουτυρώνουμε καλά την επιφάνεια και ρίχνουμε την ζάχαρη να απλωθεί παντού να κολλήσει με το βούτυρο.
 Την υπόλοιπη ζάχαρη την ξανά ρίχνουμε στο σκεύος για την κρέμα μας.
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα σε χαμηλή φωτιά ρίχνοντας την ζάχαρη και το νισεστέ.
Με ένα θερμόμετρο ελέγχουμε την θερμοκρασία να φτάσει τους 75 βαθμούς Κελσίου ανακατεύοντας συνέχεια το μείγμα.
Όταν φτάσει στην επιθυμητή θερμοκρασία η κρέμα μας θα πάρει μια ελαστική μορφή.
Τοποθετώντας μια βρεγμένη πετσέτα στο πάγκο μας τοποθετούμε το ταψί και με μια κουτάλα ρίχνουμε μια μικρή ποσότητα από την κρέμα ώστε να κάνει μια λεπτή στρώσει καλύπτοντας την ζάχαρη.
Δυναμώνουμε την εστία τις φωτιάς και τοποθετούμε το ταψί για να κάψουμε την κρέμα.
Όταν τελειώσουμε και έχουμε κάψει όλη την επιφάνεια σου ταψιού την τοποθετούμε ξανά στην υπάρχουσα βρεγμένη πετσέτα.
 Έπειτα ρίχνουμε και την υπόλοιπη κρέμα και το αφήνουμε να πέσει σε θερμοκρασία δωματίου χωρίς να το σκεπάσουμε.
Σε 1-2 ώρες μπορούμε να το βάλουμε στο ψυγείο σκεπάζοντας το με μια μεμβράνη.
Μετά από 12 ώρες περίπου είναι έτοιμο να το σερβίρουμε και να απολαύσουμε ένα αυθεντικό παραδοσιακό Καζάν Ντιπί από τα χεράκια μας.

Mπορούμε και με πρόβειο γάλα .

http://topikaboubaliaserron.


ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ



Μπισκοτάκια βουτύρου !!!



 Τι κάνουμε
Βάζουμε στο μπολ 400 γραμμάρια αλεύρι,
150 γραμμάρια ζάχαρη,και λίγο αλάτι
Προσθέτουμε σε κομματάκια παγωμένο 200 γραμμάρια βούτυρο αγελαδινό ανακατεύουμε να γίνει ψίχουλα
Οπότε προσθέτουμε τους 6 κρόκους ανακατεύουμε
Τέλος 2 βανίλιες.
Βάζουμε την ζύμη σε ζελατίνα και στο ψυγείο για 30 λεπτά.
Στην συνέχεια πλάθουμε όπως θέλουμε.και τα.ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 180 βαθμούς για 10 με 12 λεπτά φυσικά ανάλογα τον φούρνο.
Διακόσμηση προτίμησης μας!


Tzeni Tsanaktsidou‎"ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ