Κυριακή 17 Ιουνίου 2018

Ρεβιθοκεφτέδες!!!


Δοκιμάστε όλοι αυτή την παραδοσιακή συνταγή από Σάμο και σε πολλά νησιά . και δεν θα πιστεύετε τη νοστιμιά της !!!
Τα ρεβίθια δεν θέλουν βράσιμο ..!

Υλικά:
2 κούπες ρεβίθια
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
3 κουτ. σούπας δυόσμο
2 κουτ. σούπας άνηθο
2 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
μισό κουτ.γλ. κύμινο
αλάτι-πιπέρι
μισό κουτ.γλ. μπέικιν πάουντερ
λίγο ελαιόλαδο

Εκτέλεση:
Μουλιάζεται τα ρεβίθια από το προηγούμενο βράδυ σε νερό.
Τα στραγγίζετε και τα πολτοποιείτε σε μπλέντερ.
Τα βάζετε σε ένα μπολ με τα μυρωδικά και όλα τα υπόλοιπα υλικά (εκτός από το ελαιόλαδο).
Αφήνετε το μείγμα στο ψυγείο να δέσει για τουλάχιστον 1-2 ώρες.
Πλάθεται τους ρεβιθοκεφτέδες και τους βάζετε σε λαδωμένο ταψί.
Ψήνετε στους 180-190 βαθμούς για 10 λεπτά, τους γυρίζετε και αφήνετε μέχρι να ροδίσουν. Εναλλακτικά μπορείτε να τους τηγανίσετε.
  laconialive


ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ