Τετάρτη 31 Μαρτίου 2021

Ψαρονέφρι με μπέικον με σάλτσα μουστάρδας ..κ πουρέ καρότου !!!


 
ΨΑΡΟΝΕΦΡΙ ΜΕ ΜΠΕΙΚΟΝ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑΣ ΚΑΙ ΠΟΥΡΕ ΚΑΡΟΤΟΥ ..!!

ΥΛΙΚΑ

1Ψαρονεφρι
12-15 φετες μπεικον
2 κουταλιες σουπας πικαντικη μουσταρδα
2κουτ σουπας ελαιολαδο
1 ποτηρι λευκο κρασι
1 κουτ σουπας τριμμενο θυμαρι
200 γρ κρεμα γαλακτος..1 κουτ μικρο
χυμο απο ενα λεμονι
αλατι,πιπερι.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Κοψτε τα ψαρονεφρι σε χοντρα κομματια παχους 3-4 εκ
τα χτυπατε ελαφρα να πλατυνουν και τα τυλιγετε το καθενα περιμετρικα με μια φετα μπεικον τα οποια στερεωνετε με οδοντογλυφιδα
Ζεσταινετε το λαδι σε ενα τηγανι και σοταρετε το κρεας απ ολες τις πλευρες
σβηνετε με το κρασι προσθετετε το θυμαρι το αλατι το πιπερι,
μολις εξατμιστει ολο το κρασι ριχνετε το λεμονι ..τελος την μουσταρδα που εχετε ανακατεψει μεσα στην κρεμα γαλακτος..αφηστε να παρει μια καλη βραση η κρεμα και κατεβαστε το τηγανι απο την φωτια .....

ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΥΡΕ ΚΑΡΟΤΟΥ

3 μεγαλα καροτα
1 μετρια πατατα
2 κουτ σουπας φρεσκο βουτυρο
1 κρασοποτηρο κρεμα γαλακτος
1/2 κουταλια σπασμενο κολινδρο
1/2 κουταλια σπορους κυμινο
αλατι

Βραστε τα καροτα και την πατατα...κοψτε κομματακια και πολτοποιειστε στο μπλεντερ ...Σε μια κατσαρολα βαλτε το βουτυρο ριξτε τον κολιανδρο και το κυμινο να τσιγαριστη λιγακι ριξτε μεσα τον πουρε και ανακατεξτε σε χαμηλη φωτια μεχρι να απορροφησει το βουτυρο..προσθεστε την κρεμα γαλακτος κ το αλατι..ανακατεψτε και σερβιρετε ζεστο!! 

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.  Gogo Samiou Οι Χρυσοχέρες-ηδες !!!

Ρολάκια μελιτζάνας με κιμά !!!



ΡΟΛΑΚΙΑ ΜΕΛΙΤΖΑΝΑΣ ΜΕ ΜΟΣΧΑΡΙΣΙΟ ΚΙΜΑ !! 


Κόβω ένα κιλό μελιτζάνες σε φέτες τις βάζω σε νερό και αλάτι για μισή ώρα,τις στραγγίζω και τις βάζω σε λαδόκολλα και τις ψήνω στο γκριλ του φούρνου...!!
Σε ένα τηγάνι τσιγαρίζω 2 κρεμμύδια μεγάλα μαζί με 700 γρ κιμά και 2 κ σουπας μπελτέ... αλάτι, πιπέρι, μισή κουτ πολτό σκόρδου, ρίχνω 1 ποτ νερό και και αφήνω για 20 λεπτά!!.

.






Μόλις απορρόφηση τα υγρά του γεμίζω με μια κουτ του γλυκού από το κιμά και βάζω και μια κουτ του γλυκού τυρί γκούντα η ένα κομματάκι.
Κάνω ρολακια και τα βάζω σε ταψί!!
Ρίχνω σάλτσα αραιωμένη με νεράκι μέχρι την μέση του ταψιού λίγο λαδάκι από πάνω και τυράκι.!!
Ψήνω στους 200 μέχρι να ροδίσουν να κάνουν κρούστα από τυρί επάνω και να απορροφηθεί το νερό τους..!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.  Gogo Samiou Οι Χρυσοχέρες-ηδες !!!


Αγκινάρες πεντανόστιμο φαγητό Νηστίσιμο !!!


 

Αγκινάρες κατανόστιμο φαγητό Νηστίσιμο και όχι μόνο τρώγεται όλο το χρόνο !!!

ΥΛΙΚΑ
500 γρ.αγκιναρες
4 πατάτες μέτριες
250 γρ.αρακα
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο ξηρό
2 κρεμμυδάκια φρέσκα
1 χούφτα άνηθο
1 κουταλιά μαϊντανό
1 μεγάλο 🥕 καρότο κυβακια
1 κύβο λαχανικών
αλάτι πιπέρι κουρκουμά
1 λεμόνι 🍋 στημένο
1 κουταλάκι κορν φλαουρ

βράζουμε σε απλή κατσαρόλα 1 ώρα σκεπασμένο
σε χύτρα θέλουν 10 λεπτά βράσιμο.

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΓΗ ΕΔΩ --> https://m.youtube.com/watch?v=tvfp_C6FNfQ&feature=share



Κασερόπιτα σε 5 ' !!!

Φτιάξτε την πιο ωραία ΚΑΣΕΡΟΠΙΤΑ  σε 5 ' !!!

ΥΛΙΚΆ
8 φύλλα κρούστας
3 αυγά
400 γρ.μαλακα τυριά η μιξ τυριών
200 κρέμα γάλακτος
400 γάλα συμπυκνωμένο Νουνού (όχι αραιωμένο)
3 κουταλιές ελαιόλαδο για το μίγμα
λίγο αλάτι αν τα τυριά σας δεν είναι αλμυρά
και λίγο λάδι για τα φύλλα
ταψακι 30αρι

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΕΔΩ --> https://m.youtube.com/watch?v=dulG-3VCSZc&feature=share

Κέικ με κακάο χωρίς μίξερ με υλικά που έχουμε όλοι σπίτι μας.. Νηστίσιμο!!!


 .


Το πιο εύκολο Κέικ με κακάο χωρίς μίξερ με υλικά που έχουμε όλοι σπίτι μας.. Νηστίσιμο!!!

Υλικά
500 γρ.φαρινα ΜΑΝΝΑ ΚΕΡΑΜΑΡΗ
120 γρ.ηλιελαιο η καλαμποκελαιο
170 γρ.ζαχαρη άχνη
30 γρ.κακαο
215 γρ.νερο
220 χυμό φυσικό πορτοκάλι 🍊
2 κουταλάκια ξύδι
ξύσμα πορτοκαλιού
1 κουταλάκι σόδα
1 κουταλάκι λικέρ προαιρετικά
τρούφα προαιρετικά

για το γλάσο λιωστε 150 γρ.κουβερτουρα με λίγες σταγόνες ηλιέλαιο

ψήσιμο 1 ώρα στους 170 βαθμούς κελσίου εστία πάνω κάτω


ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΕΔΩ --> https://m.youtube.com/watch?v=xHHEqACx_WY&feature=share

Σοκολατόπιτα μπανάνας εξαιρετική !!!



ΠΑΡΑ ΜΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΗ ΓΕΥΣΤΙΚΗ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΣΟΚΟΛΑΤΟΠΙΤΑ ΜΠΑΝΑΝΑΣ!!! 

.ΣΥΝΤΑΓΗ ΥΛΙΚΑ ΣΟΚΟΛΑΤΟΠΙΤΑΣ::

300 γρ αλευρι Φαριναπ,

300 γρ ζαχαρη,

300 γρ γαλα φρεσκο,

50 γρ κακαο,

50 γρ βουτυρο λιωμενο,

50 γρ σπορελαιο, 

4 αυγα,

1 κ.γ μπεικιν,

1 κ γ σοδα,

1 κ γ σκονη βανιλια,

1 κ.γ κονιακ,

50 γρ κουβερτουρα λιωμενη ,

4 μπανανες!! 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ::

Βαζουμε στο μπολ το αλευρι,την ζαχαρη,το κακαο και τα ανακατευουμε! 

Ριχνουμε τα αυγα,την βανιλια,το μπεικιν,την σοδα και τα ανακατευουμε!!! 

Τελος ριχνουμε σπορελαιο, το βουτυρο και ανακατευουμε!!! 

Στην συνεχεια τα χτυπαμε στο μιξερ 3 λεπτα!

Ριχνουμε το κονιακ και την λιωμενη κουβερτουρα και ανακατευουμε με μαριζ!!

Βαζουμε λαδοκολα σε τσερκι (26ν) !

Κοβουμε τις μπανανες!

Την καθε μπανανα σε 3 κομματια!

Τα βαζουμε ορθια πανω στην λαδοκολα!

Ριχνουμε το μείγμα πανω στης μπανανες με προσοχη !

Και το ψηνουμε στους 180 β προθ αντισ.μεσαια σχαρα για 1 ωρα και 15 λεπτα! 

Οταν την βγαζουμε την τρυπαμε με ξυλακι απο σουβλακι!!

ΓΛΑΣΣΟ:::

250 γρ κουβερτουρα, 230 γρ κρεμα γαλακτος,50 γρ βιταμ!

Βαζουμε την κρεμα να ζεσταθει και ριχνουμε την σπασμενη κουβερτουρα! 

Ανακατευουμε και μολις δεσει την κατεβαζουμε ριχνουμε το βιταμ και ανακατευουμε διαρκως μεχρι να χλιαρυνει!

Τελος το ριχνουμε πανω στην κρυα ΣΟΚΟΛΑΤΟΠΙΤΑ!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.   Tzeni Tsanaktsidou ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΉ !!!!

Τρίτη 30 Μαρτίου 2021

Σπανακόπιτα !!!


ΣΠΑΝΑΚΟΠΙΤΑ..!!


Από χόρτα έχω σπανάκι άγριομαρουλα και λίγα ζοχιά
Από μυρωδικά έχω βάλει
καυκαλήθρες που βρήκα στο κτήμα μας μυρώνια αγριοκαρότο μάραθο άνηθο μαϊντανό φρέσκα κρεμμυδάκια και 2 ξερά κρεμμύδια αλάτι και πιπέρι..!!

Εκτέλεση
πλένουμε καλά το σπανάκι και το κόβουμε σε κομμάτια όπως κάνουμε την σπανακόπιτα επίσης κόβουμε και τα υπόλοιπα χόρτα, τα τοποθετούμε σε μία λεκάνη ρίχνουμε αλατάκι και ζυμώνουμε αυτά... Σε μία λεκάνη έχουμε ψιλοκόψει όλα τα παραπάνω μυρωδικά...Σε βαθυ τηγάνι ρίχνουμε πρώτα ελαιόλαδο και τα φρέσκα κρεμμυδάκια μαζί με το πράσινο τους, τα ξερά κρεμμύδια και τσιγαρίζουμε καλά...στην συνέχεια ρίχνουμε τα μυρωδικά και μόλις μαραθούν τσιγαριστούν τα ριχνουμε στα χορτα και ανακατεύουμε καλά.

.



Για το φύλλο
Τέσσερις κούπες στο νες καφέ αλεύρι σταρένιο (αλεύρι για πίτες)
1 φλυτζανάκι του καφέ ξύδι
1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
1 φακελάκι μαγια
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Χλιαρό νεράκι όσο πάρει

.



Σε μία λεκάνη βάζουμε το αλεύρι κάνουμε μία μικρή λακουβίτσα στη μέση και ρίχνουμε τη μαγιά και την ζάχαρη με λίγο χλιαρό νεράκι ανακατεύουμε και σκεπάζουμε..ρίχνουμε το λάδι ξύδι αλάτι και νεράκι όσο πάρει και ζυμώνουμε ένα ζυμαράκι μαλακό... αφήνουμε σκεπασμένο να ξεκουραστεί και να φουσκώσει... ανοίγουμε Όσσα φύλλα θέλουμε και ψήνουμε σε αντιστάσεις στους 180 μέχρι να ροδίσει..50 λεπτά σίγουρα..εγώ την κάνω λεπτή την πίτα μας με δύο φύλλα μόνο γιατί μας αρέσει περισσότερο.!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.  Gogo Samiou Οι Χρυσοχερες-ηδες !!!