Τετάρτη, 31 Μαρτίου 2021

Ψαρονέφρι με μπέικον με σάλτσα μουστάρδας ..κ πουρέ καρότου !!!


 
ΨΑΡΟΝΕΦΡΙ ΜΕ ΜΠΕΙΚΟΝ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑΣ ΚΑΙ ΠΟΥΡΕ ΚΑΡΟΤΟΥ ..!!

ΥΛΙΚΑ

1Ψαρονεφρι
12-15 φετες μπεικον
2 κουταλιες σουπας πικαντικη μουσταρδα
2κουτ σουπας ελαιολαδο
1 ποτηρι λευκο κρασι
1 κουτ σουπας τριμμενο θυμαρι
200 γρ κρεμα γαλακτος..1 κουτ μικρο
χυμο απο ενα λεμονι
αλατι,πιπερι.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Κοψτε τα ψαρονεφρι σε χοντρα κομματια παχους 3-4 εκ
τα χτυπατε ελαφρα να πλατυνουν και τα τυλιγετε το καθενα περιμετρικα με μια φετα μπεικον τα οποια στερεωνετε με οδοντογλυφιδα
Ζεσταινετε το λαδι σε ενα τηγανι και σοταρετε το κρεας απ ολες τις πλευρες
σβηνετε με το κρασι προσθετετε το θυμαρι το αλατι το πιπερι,
μολις εξατμιστει ολο το κρασι ριχνετε το λεμονι ..τελος την μουσταρδα που εχετε ανακατεψει μεσα στην κρεμα γαλακτος..αφηστε να παρει μια καλη βραση η κρεμα και κατεβαστε το τηγανι απο την φωτια .....

ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΥΡΕ ΚΑΡΟΤΟΥ

3 μεγαλα καροτα
1 μετρια πατατα
2 κουτ σουπας φρεσκο βουτυρο
1 κρασοποτηρο κρεμα γαλακτος
1/2 κουταλια σπασμενο κολινδρο
1/2 κουταλια σπορους κυμινο
αλατι

Βραστε τα καροτα και την πατατα...κοψτε κομματακια και πολτοποιειστε στο μπλεντερ ...Σε μια κατσαρολα βαλτε το βουτυρο ριξτε τον κολιανδρο και το κυμινο να τσιγαριστη λιγακι ριξτε μεσα τον πουρε και ανακατεξτε σε χαμηλη φωτια μεχρι να απορροφησει το βουτυρο..προσθεστε την κρεμα γαλακτος κ το αλατι..ανακατεψτε και σερβιρετε ζεστο!! 

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.  Gogo Samiou Οι Χρυσοχέρες-ηδες !!!