Πέμπτη 17 Ιουνίου 2021

Κεράσι γλυκό κουταλιού !!!!

Γλυκό κεράσι!!!
Μια και ειναι η εποχη τους και τα δεντρα γεματα ειπα να μαζεψω και να κανω το γλυκακι μου.🍒🍒🍒🍒🍒🍒.
Υλικα:2 κιλα κερασια🍒
2 κιλα ζαχαρη.
Χυμο απο ενα λεμονι🍋.
Πλενω και βγαζω απο τα κερασακια μου τα κουκουτσια.
Τα τοποθετω στην κατσαρολα μου ανα στρωσεις.Κερασια- ζαχαρη-κερασια.
Τα αφηνω ολο το βραδυ να κατεβασουν τα υγρα τους.
Την επομενη μερα τα βραζω σε μετρια φωτια εαν χρειαστει ξαφριζω.Τα βραζω περιπου 3 τεταρτα της ωρας μεχρι να δω εαν εχει δεσει το συροπι.Κατεβαζω απο την φωτια ριχνω το χυμο απο το λεμονι και αφηνω να κρυωσει.
Τοποθετω στα βαζα και απολαμβανουμε με ενα ποτηρι δροσερο νερο η πανω απο παγωτο.

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κυρία   Μαρινα Μισαηλιδου ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ-ΗΔΕΣ

Γαύρος και βλήτα !!!!



Σήμερα είχαμε βλήτα κολοκυθάκια και πατατούλα βραστά με γαύρο τηγανιτό... Το απόλυτο καλοκαιρινό φαγητό, που είναι απαραίτητο έστω μία φορά τη βδομάδα στο τραπέζι μας 👌😋💯
Η διαδικασία απλή και εύκολη...
Καθαρίζουμε τα βλήτα τα πλένουμε πολύ καλά και τα αφήνουμε να στραγγίσουν... Σε κατσαρόλα βάζουμε αρκετό νερό ρίχνουμε μία κουταλιά αλάτι και αφήνουμε να πάρει βράση... Προσθέτουμε πρώτα τα κολοκυθάκια κατόπιν τις πατάτες και αφήνουμε να βράσουν να ψηθούν... Τα τραβάμε και προσθέτουμε τα βλήτα... Τα πατάμε συνεχώς με τρυπητή κουτάλα επειδή βγαίνουν στην επιφάνεια για να μη μαυρίσουν και να γίνουν πράσινα..✓✓
Τα ψαράκι τα καθαρίζουμε τα πλένουμε πολύ καλά,τα αλατίζουμε,  τα αλευρώνουμε και τα τηγανίζουμε σε αρκετό ελαιόλαδο... Τα  βάζουμε πάνω σε χαρτί απορροφητικό να τραβήξει τα λάδια και το σερβίρουμε με μπόλικο λεμονάκι.✓✓✓✓

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κυρία   Marina HatzidakiΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ

Μιλφέιγ !!!!


 


Μιλφέιγ κανείς????????? Πολύ εύκολο!!!

Χρειαζόμαστε Σφολιατινια,κρέμα,σαντιγί!!!!!!!

 Υλικά Κρέμας:

1 λίτρο γάλα φρέσκο αγελαδινό,

5 κ.σ.ζαχαρη,

4 κ.σ γεμάτες κορν φλαουρ,

2 κ.σ.γεματες αλεύρι,

1 βανίλια,

50 γρ βούτυρο σε κομματάκια,

2 κρόκους αυγών! 

Εκτέλεση::

Βάζουμε λίγο κρύο γάλα σε ένα μπολακι και διαλύουμε μέσα το κορν-αλευρι!

Βάζουμε το υπόλοιπο γάλα με την ζάχαρη να ζεσταθεί!

 Ρίχνουμε το μείγμα ανακατεύουμε και όταν πήξει την κατεβάζουμε!

Ρίχνουμε τους κρόκους,την βανίλια και τέλος το βούτυρο! 

Και ξεκινάμε:

Βάζουμε μια στρώση Σφολιατινια στο τάπερ η ταψί η και πυρέξ!

Ρίχνουμε την μισή κρέμα!

Βάζουμε πάνω στην κρέμα μια στρώση σφολιάτα!

Ξανά κρέμα και κλείνουμε με Σφολιατινια! 

Χτυπάμε και μια ΣΑΝΤΙΓΊ:

Χτυπάμε 2 φακελάκια σκόνη γκαρνι όπως αναγράφει η συσκευασία!

Βάζουμε πάνω στο γλυκό!

Και τελειώνουμε διακόσμηση με τριμμένα Σφολιατινια! 

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κυρία Tzeni Tsanaktsidou ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!!ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!!

Κολοκυθάκια γεμιστά με κιμά αυγολέμονο !!!


 



Κολοκυθάκια γεμιστά με κιμά αυγολέμονο έχουμε σήμερα και έγιναν λουκουμάκι 😋 σκέτη γλύκα 👌👌

Υλικά

12 κολοκύθια
600 gr κιμά μοσχαρίσιο
1 ποτήρι νερού ρύζι γλασέ
2 ξερά κρεμμύδια τριμμένα
4 πράσινα κρεμμυδάκια
1 ντομάτα τριμμένη
Μαϊντανό ψιλοκομμένο
Άνηθο ψιλοκομμένο
4 κλαράκια δυόσμο ψιλοκομμένο
1 κούπα ελαιόλαδο
Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

Ανοίγουμε τα κολοκυθάκια, και ετοιμάζουμε τη γέμιση..
Σε μπολ ανακατεύουμε όλα τα παραπάνω υλικά πολύ καλά... γεμίζουμε τα κολοκυθάκια και τα βάζουμε στο ταψί.. ρίχνουμε δύο ποτήρια νερό, λίγο αλάτι, ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο, (έκοψα και δύο καροτάκια σε φετάκια που τα έριξα ανάμεσα) σκεπάζουμε με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στους 220 βαθμούς για 1 ώρα... ανοίγουμε να ελέγξουμε αν χρειαστεί νεράκι και προσθέτουμε... πρέπει να έχει ζουμάκια για να φτιάξουμε το αυγολέμονο... συνεχίζουμε το ψήσιμο για 20 λεπτά περίπου...✓✓

Αυγολέμονο

Σουρώνουμε με προσοχή τα ζουμάκια από το ταψί σε μικρή κατσαρόλα... χτυπάμε 2 αυγά πολύ καλά... στύβουμε 2 λεμόνια και διαλύουμε στο χυμό 2 κ.γ. κορν φλάουρ... προσθέτουμε μέσα στα χτυπημένα αυγά, αναμιγνύουμε και ρίχνουμε στη κατσαρόλα με το ζωμό... βάζουμε πάνω στην εστία και ανακατεύουμε μέχρι να δέσει..✓
Δοκιμάζουμε αν χρειάζεται αλάτι...

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κυρία Marina Hatzidaki ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ-ΗΔΕΣ

Muffins Nutellas τα καλύτερα !!!!



Τα καλύτερα Muffins Nutellas μόλις έφτιαξα!!!!!!!Αφράτα,γευστικά μα πάνω από όλα με 3 ΥΛΙΚΑ!!!!!!!!!!! 

Υλικά:

3 αυγά,

200 γρ Nutella,

9 κ.σ.αλευρι Φαριναπ!!!!! 

Εκτέλεση::

Χτυπάμε τα αυγά και εάν θέλουμε ρίχνουμε 1 βανίλια!!!

Ρίχνουμε 4 κ αλεύρι και χτυπάμε!

Ρίχνουμε την μισή Μερέντα και χτυπάμε!

Τελειώνουμε ρίχνοντας το υπόλοιπο αλεύρι και την Μερέντα!!

Εάν δυσκολευόμαστε να χτυπηθεί το μείγμα ρίχνουμε ένα φλυντζ του ελληνικού καφέ γάλα!!!!!

Βουτυρωνουμε πολύ καλά τα φορμακια μας ρίχνουμε μείγμα στο καθένα έως την μέση!!!

Τα ψήνουμε στους 180 β.προθ αντισ μεσαία σχάρα για 15 λεπτά φυσικά τον φούρνο!!!! 

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κυρία  Tzeni Tsanaktsidou ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!!

Φιλέτο κοτόπουλο με μαρινάδα γιαουρτιού !!!!


 Φτιάξτε το πιο απλό & Πεντανόστιμο Γεύμα!! Φιλέτο κοτόπουλο με Μαρινάδα γιαουρτιού και λαχανικά στον φούρνο!!😊👌 Τα απλά είναι τα καλύτερα !!!
Υλικά
700 γρ (3 κομμάτια)φιλέτο στήθος κοτόπουλο)
100 γρ στραγγιστό γιαούρτι
1 κτσ ελαιόλαδο
1 κτγ αλάτι
1/2 κτγ πάπρικα γλυκιά
1/2 κτγ κουρκουμά
1/4 κτγ πιπέρι
1 σκελίδα σκόρδου
-------------------------------------------

2 πατάτες
1 μελιτζάνα
1 μέτριο κρεμμύδι
2 πράσινες πιπεριές
1 κόκκινη πιπεριά
1 κολοκυθάκι
2 ντομάτες
70 γρ ελαιόλαδο
1/2 κτγ θυμάρι
1/2 κτγ ρίγανη
1 κτσ μουστάρδα
1,5 κτγ αλάτι
1/2 κτγ πιπέρι
1/2 κτγ πάπρικα γλυκιά
-----------------------------------
35x43

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΕΔΩ --> https://youtu.be/BATimBqk3Ro

Σοκολατόπιτα της στιγμής !!!


 

ΕΥΚΟΛΗ ΣΟΚΟΛΑΤΟΠΙΤΑ ΣΤΙΓΜΗΣ...❤️
250 γραμμάρια βούτυρο
 4 αυγά
 2 βανίλιες
 1,1/2 φλιτζάνια  του τσαγιού ζάχαρη
 3/4 του φλιτζανιού κακάο
 ½ φλιτζάνι του καφέ αμαρετο η κονιακ  
1,1/2 φλιτζάνι αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
 1 μεγάλη κουταλιά της σούπας baking powder
1 χούφτα ξηρούς καρπούς αν θέλετε
 1 φλιτζάνι του τσαγιού ζεστό νερό
 Σε μία κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο με τη ζάχαρη σε πολύ χαμηλή φωτιά, στη συνέχεια προσθέτουμε το κακάο και ανακατεύουμε καλά..παίρνουμε ένα φλιτζάνι του τσαγιού από αυτό το μείγμα και το φυλάμε στην άκρη , θα το ρίξουμε στο τέλος επάνω στην σοκολατόπιτα......προσθέτουμε το  ζεστό νερό και ανακατεύουμε καλά... σε ένα πιάτο χτυπάμε τα αυγά με τη βανίλια και τα προσθέτουμε στο μείγμα της κατσαρόλας καί στο τέλος ρίχνουμε το αλεύρι  το μπεικιν κ το ποτό μας... Ανκατεύουμε καλά και βάζουμε σε ένα μικρό πυρέξ 20χ20και ψήνουμε μόνο για 20 λεπτά στους 180,όχι παραπάνω για να είναι μαλακή μέσα...Όταν την ψήσουμε προσθέτουμε στο μείγμα τους που είχαμε κρατήσει νωρίτερα τους καβουρδισμενους καρπούς ψιλοκομμένους εάν θέλουμε... και το ρίχνουμε επάνω στην σοκολατοπιτα!!!! Σερβίρουμε με παγωτό...!!!!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κυρία Gogo SamiouΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ