Πέμπτη 17 Ιουνίου 2021

Γαύρος και βλήτα !!!!



Σήμερα είχαμε βλήτα κολοκυθάκια και πατατούλα βραστά με γαύρο τηγανιτό... Το απόλυτο καλοκαιρινό φαγητό, που είναι απαραίτητο έστω μία φορά τη βδομάδα στο τραπέζι μας 👌😋💯
Η διαδικασία απλή και εύκολη...
Καθαρίζουμε τα βλήτα τα πλένουμε πολύ καλά και τα αφήνουμε να στραγγίσουν... Σε κατσαρόλα βάζουμε αρκετό νερό ρίχνουμε μία κουταλιά αλάτι και αφήνουμε να πάρει βράση... Προσθέτουμε πρώτα τα κολοκυθάκια κατόπιν τις πατάτες και αφήνουμε να βράσουν να ψηθούν... Τα τραβάμε και προσθέτουμε τα βλήτα... Τα πατάμε συνεχώς με τρυπητή κουτάλα επειδή βγαίνουν στην επιφάνεια για να μη μαυρίσουν και να γίνουν πράσινα..✓✓
Τα ψαράκι τα καθαρίζουμε τα πλένουμε πολύ καλά,τα αλατίζουμε,  τα αλευρώνουμε και τα τηγανίζουμε σε αρκετό ελαιόλαδο... Τα  βάζουμε πάνω σε χαρτί απορροφητικό να τραβήξει τα λάδια και το σερβίρουμε με μπόλικο λεμονάκι.✓✓✓✓

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κυρία   Marina HatzidakiΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ