Τετάρτη 28 Ιουλίου 2021

Σοκολατάκια Bounty !!!


Bounty !!!


1 κουτί ζαχαρουχο γάλα
260 γρ καρύδα ξερή
2κσ λάδι καρύδας  η 2 κσ βούτυρο λιωμένο
100 γρ κρέμα γάλακτος
Επικάλυψη
350 γρ κουβερτουρα γάλακτος
Λίγη λευκή σοκολάτα για στόλισμα
Σε μπολ βάζουμε το ζαχαρουχο την καρύδα το λάδι την κρέμα και ανακατεύουμε καλά πλάθουμε το σχήμα που θέλουμε και βάζουμε μισή ώρα στην κατάψυξη
Λιώνουμε την σοκολάτα τα βουτάμε και στολίζουμε με λίγη λευκή σοκολάτα αν θέλουμε
Με την κρέμα γάλακτος και το βούτυρο γίνονται ποιο ζουμερα μέσα  αν σας δυσκολέψει στο πλασιμο βάλτε το μείγμα λίγο στο ψυγείο.

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κυρία   Βικη ΑναματερουΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!

Σοκολατάκια FERRERO ROCHER !!!



FERRERO ROCHER  σοκολατάκια !!!


Για το μειγμα !!
Θρυμματισα σε μουλτι 4 σοκοφρετες με μια κουπα καβουρδισμενα φουντουκια επισης κομμενα στο μουλτι τα ανακατεψα με ενα κουτι μερεντα 360γρ.. αν θέλετε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αντί σοκοφρέτες ένα κουτί πουράκια caprice
Tα αφησα 10 λεπτα στην καταψυξη και τα επλασα σε μπαλακια!!


Για την επικάλυψη!!
Ελιωσα 2 σoκολατες γαλακτος κουβερτουρα 125 γρ η καθε μια σε μπεν μαρι, εριξα μεσα μιση κουπα τριμμενα φουντουκια 3 κουταλιες λαδι ελαφρυ !!!
Τα εβαζα ενα ενα μεσα στην σοκολατα και μετα τα εβαλα στο ψυγειο να παγωσουν..!!Επισης αντι για σοκοφρετες μπορειτε να θρυμματισετε ενα μικρο κουτι πουρακια Caprice.!!!Τα φουντουκια τα καβουρδισα για 5 λεπτα στο γκριλ του φουρνου !! Θα φυλάξω στην κατάψυξη και θα βγάζω 5 λεπτά πριν σερβίρω..!!!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κυρία   Gogo SamiouΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ

Δροσερή υπέροχη μακαρονοσαλάτα με τόνο !!!


 Δροσερή υπέροχη μακαρονοσαλάτα με τόνο!!!

Υλικά:
- 250 γρ. βίδες βρασμένες

- 200 γρ. τόνο σε νερό

- 1 μέτρια ντομάτα

- 1 πιπεριά πράσινη

- 1 πιπεριά κόκκινη

- 1/2 κρεμμύδι μέτριο

- 3 κ.σ. καλαμπόκι

- 1 κ.γ. κάπαρη

- 1 χούφτα μαϊντανό


Η συνταγή εδώ: https://youtu.be/biSFrGNUbTo

Λιαστες με ντοματίνι βελανίδι !!!



Λιαστες με ντοματίνι βελανίδι... φοβερή νοστιμιά... !!!Γίνονται  μέσα σε μιάμιση μέρα....❤️🔥


Πλένουμε καλά τα ντοματίνια τα κόβουμε στη μέση και πριν τα τοποθετήσουμε επάνω σε ταψί που ενώ από κάτω έχουμε βάλει χαρτί κουζίνας για να απορροφηθούν τα υγρά.. 

Τα πιέζουμε με το δάχτυλό μας να φύγουν τα πολλά υγρά τους στη συνέχεια ρίχνουμε αλάτι....

 Όχι πολύ... τόσο όσο τρώμε σε μία σαλάτα και τα σκεπάζουμε με διπλό τούλι... 

.

Την επόμενη ημέρα που θα τα μαζέψουμε λιώνουμε μία σκελίδα μεγάλη σκόρδο βάζουμε 1 δαφνόφυλλο 3-4 μπαχάρια ψιλοκόβουμε λίγο βασιλικό και δυόσμο θυμάρι και θρούμπι και ρίχνουμε μία κουταλιά του γλυκού κοφτή ζάχαρη και τρεις-τέσσερις βόλτες ξύδι... μπορείτε να βάλετε και κάπαρη και ότι άλλο εσείς έχετε... ανακατεύετε όλα μαζί σε ένα μπολ τα βάζετε σε ένα βαζάκι και το γεμίζετε με λάδι ...τα τοποθετείτε στο ψυγείο...!!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κυρία   Gogo SamiouΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ

Τρίτη 27 Ιουλίου 2021

Γαύρος μαρινάτος !!!

.


ΓΑΥΡΟΣ ΜΑΡΙΝΑΤΟΣ...!!


Υλικά
1 κιλό γαύρο( φρεσκότατο)
1 ποτήρι του νερού ξύδι
Μπόλικο αλάτι (θα δούμε με το μάτι)
1 φλιτζάνι του τσαγιού λάδι ελαφρύ
1 κουταλιά της σούπας καλά γεμάτη κόλιανδρο
Κόκκινη και πράσινη πιπεριά σε κυβους(πιπεριά κέρατο) σε τουρσί(υπολογίστε 100 γρ)
2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες.
2 κουταλιές σούπας πιπέρι στρογγυλό διάφορα.

ΕΚΤΈΛΕΣΗ

Βάζουμε τον γαύρο σε ένα σουρωτήρι και το ξεπλένουμε πολύ καλά με άφθονο νερό
Κόβουμε τα κεφάλια και βγάζουμε τα εντόσθια από τα γαυράκια και τα κόκκαλα.
Ρίχνουμε μπόλικο και άφθονο νερό να φύγουν τα αίματα.
Με την βοήθεια του χεριού μας και ελαφρά πιέζουμε επάνω στη ραχοκοκαλιά και ανοίγουμε τα φιλετάκια.. ξεπλένουμε πάλι με άφθονο νερό.
Τοποθετούμε τα φιλετάκια μέσα σε ένα μεγάλο μπολ.. ρίχνουμε μπόλικο αλάτι και το ξύδι.. 

Αφήνουμε τα φιλετάκια 4 ώρες εξω απ το ψυγείο να τα ψήσει το ξύδι και το αλατι...η ένδειξη ότι είναι έτοιμα θα πρέπει να ασπρίσουν τα φιλετάκια από κόκκινο χρώμα που είναι να γίνουν άσπρα... Ξεπλένουμε τα φιλετάκια με άφθονο νερό να φύγει το ξύδι και το αλάτι... 

Τοποθετούμε σε ένα μπολ και κόβουμε σε κύβους τις πιπεριές τουρσί ..

Ρίχνουμε το σκόρδο πολτοποιημένο, το κόλιανδρο και τα πιπέρια και σκεπάζουμε με το λάδι... 

Φυλάμε στο ψυγείο και σερβίρουμε με λίγο έξτρα ελαιόλαδο στο πιάτο μας...

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κυρία   Gogo Samiou ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ-ΗΔΕΣ !!!

Σπιτικές μαρμελάδες ...εξαιρετικά φτιαγμένες!!!!


 

·
Σπιτικές μαρμελάδες ...εξαιρετικά φτιαγμένες με πολύ μυρωδάτα φρούτα από το κτήμα μας και πολύ αγάπη.... Είναι έτοιμες να υποδεχτούν αγαπημένους φίλους μας...❤️💄


Η συνταγή μου είναι ότι φρούτα και να βάλω πολτοποιώ στο μπλέντερ και μετράω ένα ποτήρι  φρούτο ένα ζάχαρη... 

Στη σημερινή προσπάθεια μου τα φρούτα ήταν πολύ γλυκά με αποτέλεσμα να βάζω πέντε ποτήρια φρούτο και τρεισήμισι ζάχαρη.... 

Τέλος βράζω την μαρμελάδα σε σιγανή φωτιά και ξαφρίζω και όταν δέσει σβήνω με τρεις κουταλιές της σούπας χυμό λεμόνι... 

.


Τοποθετώ καυτή μαρμελάδα σε καυτά αποστειρωμένα βάζα και καπάκια... 

Κλείνω δυνατά γυρίζω τούμπα περίπου δύο ώρες και μετά τοποθετώ στο ντουλάπι μου.... 

Σε μέρος σκιερό... Και του χρόνου να είμαστε καλά... Έχω φτιάξει βερίκοκο ροδάκινο και φράουλα...!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κυρία Gogo SamiouΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ

Κολοκυθοκεφτέδες !!!


ΚΟΛΟΚΥΘΟΚΕΦΤΕΔΕΣ..!!!

ΥΛΙΚΑ

5 λεπτά κολοκυθάκια τριμμένα στο χοντρό του τρίφτη και στυμμένα καλά
Μία ντομάτα μεσαία κομμένη κυβάκια και στημένη καλά
1 μεγάλο κρεμμύδι η δυο μέτρια τριμμένα στο τρίφτη
100 γρ τυρί κεφαλοτύρι
Ενα μικρό κομμάτι φέτα
1 αυγό
άνηθο μαϊντανό,δυόσμο ,ρίγανη αλάτι και
4 με 5 κουτ σούπας αλεύρι κίτρινο
Μία κουταλιά της σούπας κοφτη μπέικιν πάουντερ
Λίγο ελαιόλαδο.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Τρίβω στο χοντρό τρίφτη τα κολοκυθάκια και τα στύβω καλά κόβω την ντομάτα με το χέρι μου σε κύβους και τη στίβω καλά τρίβω το κρεμμύδι από το χοντρό τρίφτη βάζω τα παραπάνω υλικά και ανακατεύω όλα μαζί ....τηγανίζω σε βαθύ σκεύος και σε καυτό λάδι ρίχνοντας μέσα το μείγμα με δυο κουτάλια της σούπας...!!!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κυρία  Gogo Samiou ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ-ΗΔΕΣ