Τρίτη 3 Αυγούστου 2021

Παγωτίνια εξαιρετικά !!!


 Να σας κεράσω παγωτίνια;;;

Χτύπησα μια κρέμα γάλακτος καλά έτριψα μέσα δυο πακέτα πτι μπερ σοκολάτας ,δυο κουταλιές άχνη ,δυο κουταλιές κακάο και τα έκανα μπαστούνι ..

Το εβαλα κατάψυξη και την άλλη μέρα κόβω και βουτάω σε κουβερτούρα!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κυρία  Παλμιρα Αριστου

Καλοκαιρινό νόστιμο φαγητό !!!!


Εμείς σήμερα το ποιο νόστιμο φαγητό του καλοκαιριού (Πιπεριές,μελιτζάνες,κολοκυθάκια,σάλτσα ντομάτας,σκορδακι.,λαδακι αλατακι και φυσικά τυράκι)!!!!!

Και η ΣΥΝΤΑΓΉ μου::

Τηγανίσα τις μελιτζάνες,τα κολοκυθάκια,τις πιπεριές!!!! 

Μέσα σε λίγο ελαιόλαδο στο τηγάνι ετριψα 3 σκελίδες σκόρδο το αχνισα και έριξα 6 ντομάτες ώριμες τριμμένες και αλάτι!

Έριξα μέσα τις μελιτζάνες πιπεριές κολοκυθάκια και στο χαμηλό τα άφησα να βράσουν να.δεσει η σάλτσα!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κυρία   Tzeni Tsanaktsidou ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!

Κεφτέδες από φάβα νηστίσιμοι !!!


Κεφτέδες από φάβα νηστίσιμοι ..Αν δεν τους φτιάξετε χάνετε !!!!

Υλικά
2 κούπες φάβα βρασμένη
1 μεγάλο κρεμμύδι
3κουταλιές της σούπας αλεύρι
2 κουταλιές της σούπας φρέσκο δυόσμο
Ελαιόλαδο αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση
Βράστε την φάβα από την πρώτη ημέρα και βάλτε τις στο ψυγείο για να σφίξει.
Την επομένη κόβουμε μέσα 1 μεγάλο κρεμμύδι δυο-τρεις κουταλιές της σούπας αλεύρι δυόσμο φρέσκο,λίγο ελαιόλαδο ,αλάτι ,πιπέρι φτιάχνετε κεφτέδες αλευρώνετε και τηγανίζετε σε μπόλικο καυτό αραβοσιτέλαιο. 

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κυρία  Gogo Samiou ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ-ΗΔΕΣ

Δευτέρα 2 Αυγούστου 2021

Αφράτα Πιροσκί με φέτα !!!


Αφράτα Πιροσκί με φέτα. Απλά τέλεια !!!.

Το τέλειο βραδινό, και όχι μόνο, σνάκ που λατρεύουν μικροί και μεγάλοι.
Τα πιροσκί τρώγονται και κρύα αλλά συνήθως τα βάζω για λίγο στην τοστιέρα και μπούμ….τέλεια.Καλή όρεξη.!


Υλικά:

Για τη ζύμη
* 1 κούπα χλιαρό νερό
* 1 κούπα χλιαρό γάλα
* 1 φακελάκι ξηρή μαγιά
* 1 κουτ. γλ. ζάχαρη
* 1 κουτ. γλ. αλάτι
* 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
* 750 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

* 2 1/2 κούπες τυρί φέτα, τριμμένο
* 1 1/2 κουτ. γλ. ρίγανη
* 1 αυγό
* 1/2 κουτ. γλ. πιπέρι
* Λάδι για το τηγάνισμα

.





Εκτέλεση :

Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το νερό, τη μαγιά, τη ζάχαρη , ανακατέυουμε με κουτάλι, και αφήνουμε για λίγα λεπτά .

Στη συνέχεια, συνδέουμε τον γάντζο, και προσθέτουμε το γάλα και το ελαιόλαδο. Χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα και προσθέτουμε το αλεύρι και το αλάτι.
Χτυπάμε για 5-7 λεπτά, μέχρι να έχουμε μια εύπλαστη ζύμη, αφράτη και ελαστική.

.



Σκεπάζουμε το μπολ με μια καθαρή πετσέτα και το αφήνουμε για περίπου 40 λεπτά, μέχρι η ζύμη να διπλασιαστεί σε μέγεθος.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το τυρί φέτα, αυγό, τη ρίγανη και το πιπέρι.

Χωρίζουμε τη ζύμη σε μικρά μπαλάκια. Ανοίγουμε με τον πλάστη, η με το χέρι κάθε μπάλα σε κύκλο.

Τοποθετούμε μια κουταλιά της σούπας απο τη γέμιση και κλείνουμε σε μισοφέγγαρο , πιέζοντας ελαφρώς με τα δάκτυλά μας τις άκρες .

Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι και τηγανίζουμε τα πιροσκί και από τις δύο πλευρές, μέχρι να ροδίσουν.
Τοποθετούμε τα πιροσκί σε χαρτί κουζίνας για να φύγει το επιπλέον λάδι και σερβίρουμε .

Από My Greekitchen  http://mygreekitchen.gr

Το απόλυτο γλυκό ψυγείου με πλούσια κρέμα και φράουλες!!!


 Το απόλυτο γλυκό ψυγείου με πλούσια κρέμα και φράουλες!!!


Υλικά:

* 1 φάκελο κρέμα ζαχαροπλαστικής ΓΙΩΤΗΣ

-*½ φλιτζάνι χυμό φράουλας η γάλα

*1 Κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

*12 – 16 Μπισκότα Σαβαγιάρ

*1 κουτάκι σαντιγί ΜΟΡΦΑΤ

*ζάχαρη άχνη -την χτυπάμε με την σαντιγί ποσότητα όσο γλυκό το θέλουμε

*1 Κιλό φράουλες φρέσκιες καθαρισμένες και κομμένες στα 4


Εκτέλεση :
Φτιάχνουμε ξεχωριστά την κρέμα ΓΙΩΤΗΣ και την σαντιγί ΜΟΡΦΑΤ ακολουθώντας τις οδηγίες από τις συσκευασίες.

Στήν κρέμα ρίχνουμε τα 2/3 από τις φράουλες και ανακατέυουμε με κουτάλι.

Εντωμεταξύ , βουτάμε τα σαβαγιάρ σε χυμό φράουλας η γάλα , και τα στρώνουμε σε μακρόστενο τάπερ η πυρέξ.

Από πάνω απλώνουμε την κρέμα ομοιόμορφα .
Τέλος απλώνουμε και την υπόλοιπη σαντιγί , στρώνουμε με σπάτουλα και ρίχνουμε τα τελευταία κομμάτια φράουλας.

Αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες πριν από το σερβίρισμα.

 Από
http://mygreekitchen.gr
                                        My Greekitchen - 

Κυριακή 1 Αυγούστου 2021

Πλατσέντα η Πλατζεντα!!! Παραδοσιακό γλυκό Μυτιλήνης



Πλατσέντα  η Πλατζεντα!!! Ένα παραδοσιακό γλυκό από το νησί της μαμάς μου την Μυτιλήνη που το φτιάχνουν τα Χριστούγεννα  σε γιορτές και σε νηστείες!!!!! Φτιάχνετε  με χειροποίητα φύλλα καρύδια και μέλι!!


Υλικά για το φύλλο.
2 κούπες αλέυρι γ.οχ
1/2 Κ.γ αλάτι
2 κ.σ ξύδι
5 Κ σ λάδι
1/2 κούπα περίπου χλιαρό νερό
Για το ζεματισμα
1 κούπα ελαιόλαδο
Κορν φλάουερ για το άνοιγμα των φύλλων
Λίγο ανθονερο
Για την γέμιση
300 γρ καρύδι τριμμένο ανακατεμένο μαζί με
3 κ.σ φρυγανιά τριμμένη
Για το σιρόπι
1.5 κούπα νερό
1 κούπα ζάχαρη
1 κούπα μέλι
1 ξύλο κανέλας
1 φλούδα λεμονιού
Τα βράζουμε 7-8 λεπτά από το σημείο βρασμού και αφήνουμε να κρυώσει!


Εκτέλεση
Βάζουμε το αλεύρι  μαζί με το αλάτι σε ένα λεκανακι με   το λάδι το ξύδι και το τρίβουμε να γίνει σαν ψίχουλα μετά προσθέτουμε σιγά σιγά το νερό και ζυμώνουμε να γίνει μια σφιχτή ζύμη.

Σκεπαζουμε με μια πετσέτα και αφήνουμε στην άκρη μια ώρα να ξεκουράστεί.
Χωρίζουμε την ζύμη σε 6 μπαλάκια.

Παιρνουμε ένα μπαλάκι  ζύμης πασπαλίζουμε με κορν φλάουερ και με τον ψιλό πλαστή ανοίγουμε ένα φύλλο όσο πιο λεπτό γίνεται. 

Πασπαλίζουμε με την γέμιση τυλίγουμε ρολο και το βάζουμε σε λαδωμένο ταψάκι ξεκινώντας από την μέση.Ετσι κάνουμε για όλα τα φύλλα.

Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το λάδι να κάψει και όπως  είναι το γλυκό  το ρίχνουμε από πάνω.

Το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 170 περίπου μια ώρα μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα. 

Μόλις βγει το ψεκάζουμε με λίγο ανθόνερο κοβουμε και σιροπιαζουμε με το κρύο σιρόπι.

Πασπαλίζουμε  και από επάνω λίγο τριμμένο καρύδι. 

Το ταψάκι που χρησιμοποίησα  είναι 30 εκ και η κούπα 200ml. Καλη επιτυχία !!!!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κυρία   Αλεξάνδρα ΚυριάκηΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ

Πολύ πολύ νόστιμες Καριόκες!!!

Πολύ πολύ νόστιμες Καριόκες!!!!

ΣΥΝΤΑΓΗ 

Υλικά:

250 γρ μπισκότα πτι Μπερ,

100 γρ βούτυρο λιωμένο,

100 γρ καρύδια ψιλοκομμένα,

20 γρ κακάο κοσκινισμένο,

20 ml κονιάκ,

μισό κ.γ.κανέλα,

500 γρ λιωμένη κουβερτουρα,

καρύδια για ντεκόρ!.

Εκτέλεση::

Βάζουμε όλα τα υλικά εκτός την κουβερτουρα σε μπολ και τα ζυμώνουμε πολύ καλά!

Βάζουμε λαδόκολλα στον πάγκο μας ρίχνουμε το μείγμα το κλείνουμε καλά και προσπαθούμε να του δώσουμε σχήμα στρογγυλό !!

Και στην συνέχεια το βάζουμε κατάψυξη!   

Την επόμενη μέρα το βγάζουμε από την  κατάψυξη και κόβουμε σε κομμάτια ίσα!

Και τέλος βουτάμε το καθένα στην λιωμένη κουβερτουρα τα τοποθετούμε σε λαδόκολλα βάζουμε πάνω τους καρύδι και τα βάζουμε στο ψυγείο!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κυρία   Tzeni TsanaktsidouΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!