Τετάρτη 18 Μαΐου 2022

Πατατοκεφτέδες !!!


Πατατοκεφτέδες !!!

Υλικά -Εκτέλεση
3 πατάτες βρασμένες κρύες κ τις τρίβω στο τρίφτη
Σε τηγάνι σοτάρω δύο κρεμμύδια βάζω κ μια κουταλιά βούτυρο ανακατεύω κ ρίχνω το τριμμένο τυρί ( έβαλα γραβιέρα Κρήτης)

Ανακατεύω καλά κ το ρίχνω στις τριμμένες πατάτες αλάτι,πιπέρι, μαϊντανό,λίγο δυόσμο ανακατεύω κ προσθέτω 4-5 κουταλιές αλεύρι.
Πλάθω κεφτέδες κ τους βουτάω σε αυγό και μετά σε φρυγανιά κ τηγανίζω .

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ. Σούλα Λεβέντη ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ !!
 

Μοσχαράκι στιφάδο στον φούρνο !!!


ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΣΤΙΦΑΔΟ  ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ!!!


ΥΛΙΚΑ
1 Κιλό μοσχαράκι από ελιά
1 Κιλό  κρεμμύδια
1 Μεγάλο κρεμμύδι για το σοτάρισμα
1 Κουτ της σούπας πελτέ συμπυκνωμένο
Μερικές κουταλιές σάλτσα
Μπαχάρι και 2 δαφνόφυλλα η κανέλα
Αλάτι κ πιπέρι, λάδι για το τσιγάρισμα!
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε πρώτα σκέτο το κρέας στην κατσαρόλα κ μόλις  απορροφήσει τα υγρά του το σβήνουμε με λίγο ξίδι και μετά το τσιγαρίζουμε καλά με ένα μεγάλο κρεμμύδι και λίγο ελαιόλαδο.!!
Ρίχνουμε το μπαχάρι ,τα δαφνόφυλλα,το αλάτι το πιπέρι και την σάλτσα και σκεπάζουμε μέχρι να γίνει το φαγητό.....Έχω καθαρίσει τα κρεμμυδάκια και τα έχω τσιγαρίσει με λίγο αραβοσιτελαιο στο τηγάνι ... Σε ένα ταψί βάζω τα κρεμμυδάκια και το μοσχαράκι με το ζουμάκι του καυτό όπως είναι από την κατσαρόλα και ψήνω στους 220 μέχρι να ροδίσει και να δέσει η σάλτσα του!!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.  Gogo SamiouΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ

Μπανόφι – Banoffee !!!


Μπανόφι – Banoffee  !!!


Υλικά
1 κουτί καραμελωμένο γάλα ζαχαρούχο
80 gr. βούτυρο
180 gr. μπισκότα degestive
300 ml. κρέμα γάλακτος πλήρες
3 μπανάνες
50 gr. σοκολάτα κουβερτούρα.
Εκτέλεση
Τρίβουμε τα μπισκότα στο multi, προσθέτουμε το βούτυρο λιωμένο και ανακατεύουμε.
Σε ένα μέτριο τσέρκι "χτίζουμε" τα πλαινά και την βάση δημιουργώντας μια τάρτα
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε μεταλλικό κάδο μέχρι να σφίξει και κατόπιν τοποθετούμε στο ψυγείο μέχρι να την χρησιμοποιήσουμε.
Τοποθετούμε την βάση σε μια πιατέλα.
Στρώνουμε το καραμελωμένο ζαχαρούχο.
Κόβουμε τις μπανάνες σε λεπτές φέτες κατά μήκος και τις τοποθετούμε σε όλη την επιφάνεια.
Καλύπτουμε με την σαντιγί. Τρίβουμε την σοκολάτα και πασπαλίζουμε την επιφάνεια.
Βάζουμε στο ψυγείο 3 με 4 ώρες και σερβίρουμε.

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.  Gogo SamiouΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ

Μανιτάρια πλευρώτους σκέτη απόλαυση !!!!


 
Μανιτάρια πλευρώτους στο τηγάνι!!!

ΥΛΙΚΑ
500γρ μανιτάρια πλευρωτους
4.5 σκελίδες σκόρδο
1 κρεμμύδι κομμένο σε μισοφέγγαρα
Ελαιόλαδο
1 σφηνάκι λευκό κρασί
2 κ.σ μαϊντανό
Χυμό από 1 ζουμερό λεμόνι
Αλάτι και πιπέρι.
Κόβω με  ένα μαχαίρι τα κοτσάνια από τα μανιτάρια. Στην περίπτωση που θέλετε να καθαρίσετε τα μανιτάρια χρησιμοποιήστε μία πετσέτα ή μία μαλακή βούρτσα και σε καμία περίπτωση νερό. Τα μανιτάρια τα απορροφήσουν όλο το νερό και δεν θα μαγειρευτούν σωστά και δεν θα βγει καλό το αποτέλεσμα.
Αν τα μανιτάρια είναι πολύ μεγάλα μπορείτε να τα κόψετε σε πιο μικρά κομμάτια στα δύο ή στα τρία.
Κόψτε το σκόρδο σε φέτες και το μαϊντανό χοντροκομμένο( εγώ ξέχασα να βάλω )
Βάζουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι πάνω στο μάτι και αφήνουμε να κάψει καλά μαζί με λίγο ελαιόλαδο. Βάζετε τα μανιτάρια και αφήνετε να τσιγαριστούν 4 με 5 λεπτά από κάθε μεριά. ( η ώσπου  να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα) . 1  λεπτό πριν τα βγάλετε προσθέστε και το σκόρδο και το κρεμμύδι ίσα για να μαραθούν.
Σε ένα μπολάκι ανακατεύω το κρασί με το λεμόνι λίγο ελαιόλαδο και ρίγανη. Μόλις βγάλω τα μανιτάρια από το τηγάνι αλατίζω και περιχύνω με το λεμόνι και τα υπόλοιπα. Και από πάνω βάζουμε το χοντροκομμένο μαϊντανό. ( εγώ το ξέχασα) Απλά σας γράφω ακριβώς πώς είναι η συνταγή.

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ. Αννα ΚασσανδρειαΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ

Μελιτζάνες θεϊκές στο φούρνο με τυριά κ η νοστιμιά τους δε λέγεται !!!



Τι να πω τώρα για αυτό το φαγητό πρώτον έπρεπε να είχα ζυμώσει εγώ ψωμί κ να είχα κ ένα τενεκέ φέτα 😂 κ ένα γερανό μετά 😂
Μελιτζάνες θεϊκές στο φούρνο με τυριά κ η νοστιμιά τους δε λέγεται !!! 😋

Συνταγή: 

5 μελιτζάνες τις κόβω τις αλατίζω και η τις τηγανίζω η τις ψήνω στο φούρνο  αφού πρώτα τις έχω αλείψει με ένα μείγμα από λάδι,ρίγανη , σκόρδο πολτοποιημένο.
Σε ένα βαθύ κατσαρολάκι σωτάρω κρεμμύδι, σκόρδο πιπεριά Φλωρίνης σβήνω με κρασί κ προσθέτω ντομάτες περασμένες από το μουλτι αλάτι πιπέρι ρίγανη λιγο μπούκοβο κ σιγοβράζω μέχρι να δέσει η σάλτσα μου.
Σε ένα ταψί μικρό η πυρέξ στρώνω σάλτσα, μελιτζάνες, παρμεζάνα τριμμένη, φέτες γκούντα κ ξανά μελιτζάνες, σάλτσα, παρμεζάνα , γκούντα.
Στη τελευταία σειρά το γκούντα το κόβω μικρά κομμάτια να φαίνεται λίγο κ η μελιτζάνα ψήνω περίπου 40 λεπτά στους 180 αντιστάσεις!!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.   Σούλα ΛεβέντηΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ

Τρίτη 17 Μαΐου 2022

Κοτόπουλο με πατάτες φούρνου !!!


ΚΟΤΌΠΟΥΛΟ Με Πατάτες στο φούρνο το φαγητό μας σήμερα !!!!! Έγινε ΠΕΝΤΑΝΌΣΤΙΜΟ!!!


Καθάρισα τις πατάτες τις έκοψα σε κομμάτια έριξα αλάτι πιπέρι λάδι και τις ανακάτεψε να πάνε παντού τα υλικά.
Σε ένα ταψακι βάζω το κοτόπουλο ρίχνω αλάτι πιπέρι λίγο λάδι και το κάνω μασάζ.
Βάζω στο ταψί το κοτόπουλο ρίχνω λίγο λάδι
Λιώνω έναν κύβο κότας σε λίγο ζεστό νερό και συμπληρώνω κρύο. Όλο μαζί μία κούπα του νες.
Σκεπάζω με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο  Ψήνω στους 230 βαθμούς αντιστάσεις προθερμασμενω φούρνο για μιάμιση ώρα.
Βγάζω την λαδόκολλα και το αλουμινόχαρτο
Στίβο ένα λεμόνι  και το ρίχνω παντού Ψηνω μέχρι να μείνει με το λαδακι του και να πάρει χρυσαφένιο χρώμα το φαγητό μου .

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.  Βουλα ΠολυζουΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ

Γιουβετσάκι !!!



Γιουβέτσι το φαγητό μας σήμερα !!!! Με Μοσχαρίσια Στηθοπλευρά!!!
Έγινε ΠΕΝΤΑΝΌΣΤΙΜΟ

ΥΛΙΚΑ
Ενάμιση κιλό κρέας σε μερίδες
Λίγο λάδι στην χύτρα να κάψει
Βάζω τίς μερίδες να θωρακιστουν και από τίς δύο πλευρές.
Ρίχνω λίγο αλάτι πιπέρι ντομάτα 🍅 δικιά μου -αν δεν έχετε βάλτε του εμπορίου-και ζεστό νερό.
Βράζω για 40 λεπτά με κλειστή χύτρα.
Ανοίγω τη χύτρα βγάζω το κρέας στο ταψί και  το ζουμακι.
Το βάζω στο φούρνο και μόλις πάρει βράσει ρίχνω το κριθαράκι.
Σκεπάζω με λαδόκολλα το ταψί και βράζω για 15 λεπτά.
Βγάζω την λαδόκολλα και ψήνω μέχρι να μείνει με το λαδακι του και να πάρει χρυσαφένιο χρώμα το κρέας.

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.   Βουλα ΠολυζουΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ