Τρίτη 17 Μαΐου 2022

Γιουβετσάκι !!!



Γιουβέτσι το φαγητό μας σήμερα !!!! Με Μοσχαρίσια Στηθοπλευρά!!!
Έγινε ΠΕΝΤΑΝΌΣΤΙΜΟ

ΥΛΙΚΑ
Ενάμιση κιλό κρέας σε μερίδες
Λίγο λάδι στην χύτρα να κάψει
Βάζω τίς μερίδες να θωρακιστουν και από τίς δύο πλευρές.
Ρίχνω λίγο αλάτι πιπέρι ντομάτα 🍅 δικιά μου -αν δεν έχετε βάλτε του εμπορίου-και ζεστό νερό.
Βράζω για 40 λεπτά με κλειστή χύτρα.
Ανοίγω τη χύτρα βγάζω το κρέας στο ταψί και  το ζουμακι.
Το βάζω στο φούρνο και μόλις πάρει βράσει ρίχνω το κριθαράκι.
Σκεπάζω με λαδόκολλα το ταψί και βράζω για 15 λεπτά.
Βγάζω την λαδόκολλα και ψήνω μέχρι να μείνει με το λαδακι του και να πάρει χρυσαφένιο χρώμα το κρέας.

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.   Βουλα ΠολυζουΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ