Τρίτη 28 Ιουνίου 2022

Πουτίγκα αφρός!!!


Πουτίγκα αφρός!!!!!Τέλεια Πουτίγκα Κοζάνης!!!                                       

ΣΥΝΤΑΓΉ:

Υλικά καρυδόπιτας:

6 αυγά,

100 γρ ζάχαρη,

155 γρ αλεύρι,

1 φάκελ. μπέικιν.

2 κ γ κανέλα,

μισο κ γ γαρύφαλλο,

125 γρ καρύδια ψιλοκομμένα.

ΣΙΡΌΠΙ:

3 ποτήρια νερό,

3 ποτήρια ζάχαρη,

1 κ σ μέλι

μισό λεμόνι

βράσιμο 5 λεπτά!   

 ΕΚΤΈΛΕΣΗ Καρυδόπιτας:

 Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη!

Ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά σιγά -σιγα!

Σταματάμε το μίξερ και ρίχνουμε τα καρύδια και ανακατεύουμε με μαριζ!      

Λαδωνουμε το ταψί (28ν) ρίχνουμε το μείγμα και το ψήνουμε στους 180 β.προθ.αντιστασεις για 35 λεπτά !

Σιροπιαζουμε κρύο γλυκο-ζεστο σιρόπι!     

ΚΡΕΜΑ Υλικά:

1 λίτρο γάλα,

5 κ σ ζαχαρη,

4 κ.σ γεμάτες κορν φλαουρ,

2 κ.σ.γεματες αλεύρι,

1 βανίλια,

50 γρ βούτυρο,

200,ml κρέμα γάλακτος πλήρες χτυπημένη σε σαντιγί.   

Εκτέλεση:

Βάζουμε σε ένα μπολακι λίγο γάλα από το κρύο και ρίχνουμε μέσα το αλεύρι και το κορν!

Βάζουμε το υπόλοιπο γάλα με την ζάχαρη να ζεσταθεί!

Ρίχνουμε το μείγμα και ανακατεύουμε με σύρμα μέχρι να πήξει!

Την κατεβάζουμε και ρίχνουμε μέσα το βούτυρο και την βανίλια!

Την μεταφέρουμε σε ένα μπολ και την σκεπάζουμε με διάφανη μεμβράνη!

Όταν κρυώσει τελείως την αφρατευουμε με το μίξερ!

Και τέλος ρίχνουμε την σαντιγί και ανακατεύουμε απαλά με μαριζ!  

 Την βάζουμε πάνω στο κρύο γλυκό!

Ρίχνουμε και πάνω της κανελα-καρυδια και το βάζουμε στο ψυγείο!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ. Tzeni Tsanaktsidou ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!!ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!!
 

Δευτέρα 27 Ιουνίου 2022

Το καλύτερο και πιο δροσιστικό γλυκό ψυγείου που μπορείτε να φτιάξετε!!!

Το καλύτερο και πιο δροσιστικό γλυκό ψυγείου που μπορείτε να φτιάξετε!!!


Υλικά :
1 πακέτο μπισκότα πτι μπερ
400 γρ γιαούρτι στραγγιστό
400 γρ ζαχαρούχο γάλα
Γλυκό του κουταλιού κεράσι

Δείτε τον τρόπο εκτέλεσης εδώ...👉 https://youtu.be/VQsJVGWnuDc
 

Κέικ με μόνο 3 Υλικά (Χωρίς Μίξερ)!!!!

Ανακατέψτε Γιαούρτι, Πραλίνα & Αλεύρι με εκπληκτικό αποτέλεσμα - Κέικ με μόνο 3 Υλικά (Χωρίς Μίξερ)!!!!

ΥΛΙΚΑ
🔪250 γρ αλεύρι που φουσκώνει ή αλεύρι γ.ο.χ με 10 γρ μπέικεν
🔪400 γρ πραλίνα σοκολάτας κλασική ή με στέβια
🔪300 γρ γιαούρτι
-------------------------------------
🔪ηλιέλαιο + κακάο σκόνη
-------------------------------------
🔪Προαιρετικά
🔪Νιφάδες κουβερτούρας
🔪Πραλίνα σοκολάτας κλασική ή με στέβια
---------------------------------------
🔪Φόρμα 28χ12 εκ.

 Δείτε την συνταγή εδώ: https://youtu.be/hb4tuBkzDL4
 

Κυριακή 26 Ιουνίου 2022

Μελιτζάνες ρολάκια με κεφτεδάκια !!!


Κεφτεδάκια τυλιγμένα σε φέτες μελιτζάνας με σάλτσα ντομάτας !!! Τέλειο λαχταριστό πιάτο !!!
 

ΥΛΙΚΑ


5 μελιτζάνες φλάσκες
αλάτι
ελαιόλαδο 


ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ 


500 γρ. μοσχαρίσιο κιμά


1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι


1-2 σκελίδες σκόρδο


3 φέτες μπαγιάτικο ψωμί, μουλιασμένο σε νερό και καλά στυμμένο


1/2 ματσάκι φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο

 φρέσκα φύλλα δυόσμου

3 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. ξύδι
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 

3κουτ σούπας ούζο (προαιρετικά)


ΣΑΛΤΣΑ

 
4 μεγάλες, ώριμες ζουμερές ντομάτες
1 κ.σ. πελτές ντομάτας
1 κοφτο κουτ γλυκού ζάχαρη

 βασιλικό
1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
λίγο αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ
 Κόβετε τη κόρα από το ψωμί, μουλιάζετε καλά τη ψίχα σε νερό, τη στύβετε με τα χέρια σας και τη βάζετε σε ένα μπολ. 

Κόβετε το κρεμμύδι σε μεγάλα κομμάτια, το ρίχνετε στο μούλτι, προσθέτετε το μαϊντανό, το δυόσμο και το σκόρδο και τα χτυπάτε μέχρι να έχετε ένα  μείγμα. 

Το ρίχνετε και αυτό στο μπολ με το μουλιασμένο ψωμί.
Προσθέτετε στο μπολ και όλα τα υπόλοιπα υλικά για το μείγμα κιμά και τα ζυμώνετε πολύ καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και έχετε ένα αφράτο μείγμα. 

Αν θέλετε προσθέστε κ 1 αυγό δεν είναι απαραίρητο/

 Καλύψτε το μπολ με μεμβράνη και αφήστε το στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα. 

.


ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ

Πλένετε τις μελιτζάνες και τις κόβετε μέτριες φέτες στο μήκος. 

Τις τοποθετείτε σε ένα σουρωτήρι τις πασπαλίζετε με μπόλικο χοντρό αλάτι και τις αφήνετε για τουλάχιστον 45 λ να “ιδρώσουν” και ξεπικρίσουν.
Στη συνέχεια τις πλένετε πολύ καλά με μπόλικο νερό και τις ταμπονάρετε  με χαρτί κουζίνας να στεγνώσουν.

Προθερμαίνετε το φούρνο σας στους 180 βαθμούς  στρώνετε με χαρτί ψησίματος το ταψί του φούρνου.
Στρώνετε τις φέτες μελιτζάνας στο ταψί και με ένα πινέλο τις αλείφετε με ελαιόλαδο. 

Τις πασπαλίζετε με ελάχιστο αλάτι και τις ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 30 λ ή μέχρι να πάρουν ένα καστανό χρώμα και από τις 2 πλευρές. 

Στο μέσον του ψησίματος τις γυρίζετε με σπάτουλα και από την άλλη πλευρά. 

ΣΑΛΤΣΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ

 Σε ένα μπλέντερ ρίχνετε τις ντομάτες, το πελτέ ντομάτας τη ζάχαρη και το βασιλικό και τα χτυπάτε μέχρι να πολτοποιηθούν τα υλικά.
Αδειάζετε το μείγμα στο ταψί που θα ψήσετε μετά τις γεμιστές μελιτζάνες, το αλατοπιπερώνετε ελαφρώς, ρίχνετε το ελαιόλαδο και λίγο νερό, ανακατεύετε και το απλώνετε σε όλη τη βάση του ταψιού. 

Το αφήνετε στην άκρη. 

.

ΤΕΛΕΙΩΜΑ

Πλάθετε το μείγμα κιμά σε κεφτεδάκια μακρόστενα (σαν σουτζουκάκια). 


Ποσότητα σα κεφτεδάκια οσες είναι κ οι μελιτζάνες.

Τυλίγετε το κάθε ένα σε μια φέτα μελιτζάνας και το τοποθετείτε στο ταψί, πάνω στη σάλτσα ντομάτας, το ένα δίπλα στο άλλο, φροντίζοντας η αρχή κ το τέλος του τυλίγματος να είναι προς τα κάτω στο ταψί.
Τα ψήνετε σε προθερμασμένο στους 180 βαθμούς φούρνο για περίπου 45 λ. 

Αν δεν έχει ψηθεί ο κιμάς και οι μελιτζάνες έχουν αρχίσει να μαυρίζουν καλύπτετε το ταψί με αλουμινόχαρτο και συνεχίζετε το ψήσιμο για άλλα 15 λ 

 Κατά τη διάρκεια του ψησίματος, αν χρειάζεται , προσθέτετε λίγο ακόμα ζεστό νερό. 

Σερβίρετε ζεστό το φαγητό !!! Καλή σας όρεξη!

Εκτέλεση φωτό από κ Vasso Spanou-Margiolaki  ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ 

Σάββατο 25 Ιουνίου 2022

Σοκολατόπιτα α λα κρεμ Λαχταριστή !!!



Μια υπέροχη καλοκαιρινή Σοκολατόπιτα Αφράτη και Ζουμερή που γίνετε πανεύκολα, συνοδεύετε με φανταστική βελούδινη κρέμα Βαυαρίας και Σαντιγί. Ενα Λαχταριστό Γλυκό Ψυγείου  πολύ ελαφρύ και ανάλαφρο. Δοκιμάστε αυτή την νέα εκδοχή Σοκολατόπιτας και Σίγουρα θα σας ενθουσιάσει!!




Σοκολατόπιτα a la Creme

Για την Σοκολατόπιτα
3 Αυγά
250 γρ ζάχαρη κρυσταλλική
250 γρ γάλα πλήρες
200 γρ ηλιέλαιο
2 βανίλιες
200 γρ αλεύρι
50 γρ κακάο
20 γρ Μπεικιν παουντερ
5 γρ χυμό λεμόνι

Για το Γλάσο Σοκολάτας
170 γρ ηλιέλαιο
150 γρ ζάχαρη κρυσταλλική
200 γρ γάλα πλήρες
200 γρ νερό
70 γρ κακάο Σκόνη

.




Για την Κρέμα Ζαχαροπλαστικής
3 κρόκοι Αυγών
100 γρ ζάχαρη κρυσταλλική
35 γρ Κορν Φλάουερ
325 γρ γάλα
3 βανίλιες
30 γρ βούτυρο αγελάδος
Για Διακόσμηση
200 γρ Σαντιγί και Φλούδες Σοκολάτας 


ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΕΔΩ --> https://youtu.be/KiybF_gVHyk

Παρασκευή 24 Ιουνίου 2022

Κερασόπιτα η επιτυχημένη !!!


 
Κερασόπιτα η επιτυχημένη !!!  Ζύμη αφρός θα ξετρελαθείτε ...Πανεύκολη οικονομική γρήγορη!!!🍒 Σε  5' λεπτά έτοιμη για φούρνο !!!!


ΥΛΙΚΑ
800 γρ.περιπου κερασια χωρίς κουκούτσι
150 γρ.ζαχαρη
2 κουταλιές βούτυρο η βιταμ
1 βανίλια
1 κουταλάκι κονιάκ ή λικέρ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΥΜΗ ΚΕΙΚ
150 γρ.βουτυρο τύπου Lupak η βιταμ
150 γρ ζάχαρη
150 γρ αλεύρι κοσκινισμένο για όλες τις χρήσεις ΜΑΝΝΑ ΚΕΡΑΜΑΡΗ
3 αυγά  σε θερμοκρασία δωματίου
2 κουταλάκια μπεικιν
1 βανίλια
1)2 κουταλάκι ξύσμα πορτοκαλιού

ψήσιμο στους 175 βαθμούς εστία πάνω κάτω στο κάτω ράφι του φούρνου για περίπου 30 λεπτά.

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΕΔΩ --> https://m.youtube.com/watch?v=lE9dTXLwToU&feature=share

Ζουμερά αφράτα κεφτεδάκια !!!


Ζουμερά αφράτα κεφτεδάκια ..πατατούλες... σαλατούλα 😋

Υλικά εκτέλεση
750 γρ κιμάς μοσχαρίσιος 

2 φέτες ψωμί μουλιασμενο κ τριμμένο,

2 κρεμμύδια τριμμένα, 

σκόρδο 

μαϊντανό ψιλοκομμένο 

δυόσμο

 αλάτι πιπέρι ρίγανη,

 λάδι, ούζο 

Ζυμώνω καλά βάζω ψυγείο για μία ώρα. Πλάθω αλευρώνω τηγανίζω κ ορμάμε!!! 😋

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.   Σούλα ΛεβέντηΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ