Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2022

Τυροψωμάκια !!!



 Ανακατέψτε αλεύρι με γιαούρτι και θα εκπλαγείτε από το αποτέλεσμα! Αυτά τα τυροψωμάκια είναι πανεύκολα και γίνονται με ό,τι γέμιση μας αρέσει!!!

 Τυροπιτάκια – Τυροψωμάκια

Συνταγή για εύκολα και αφράτα τυροψωμάκια-τυροπιτάκια! Τα γεμίζουμε με τυρί, ζαμπόν-κασέρι ακόμα και λουκάνικα! Απίστευτη συνταγή!


Συστατικά

    150 γρ. χλιαρό νερό
    7 γρ. μαγιά στιγμής
    2 & 1/2 κ.γ. ζάχαρη
    135 γρ. ηλιέλαιο
    150 γρ. στραγγιστό γιαούρτι ΟΛΥΜΠΟΣ 2%
    1 αυγό, μικρό
    500 γρ. αλεύρι γ.ο.χ
    1 & 1/2 κ.γ. αλάτι
    200 γρ. φέτα ΟΛΥΜΠΟΣ
    1 αυγό για το άλειμμα

 Δείτε τη συνταγή αναλυτικά εδώ 👉 https://youtu.be/C0VSEcPDfCg

Πιπεριές Φλωρίνης Τουρσί !!!


ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΦΛΩΡΙΝΗΣ ΤΟΥΡΣΙ!!

ΥΛΙΚΑ
2 κιλά πιπεριές
7 - 8 σκελίδες σκόρδο
Μερικά κλωναρακια μαϊντανό
1 ποτηράκι κρασιού ελαιόλαδο
1 ποτηράκι κρασιού ξύδι
Αλάτι

.



ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλενουμε τις πιπεριές και τις βάζουμε σε ταψί με χαρτί ψησίματος .
Έχουμε προθερμάνει το φούρνο στους 250 βαθμούς Κελσιου και ψήνουμε 20 λεπτά απο τη μια πλευρά  και τις γυρίζουμε  άλλα 10 λεπτά από την άλλη .
Τις βάζουμε σε μια κατσαρόλα σκεπάζουμε με το καπάκι και τις αφήνουμε να ιδρώσουν περίπου 45 λεπτά ,κατόπιν βγάζουμε τη φλούδα βγαίνει εύκολα.
Τις κόβουμε στη μέση αφαιρούμε τα σπόρια  και τις τοποθετουμε σε μπολ με σειρά ,βάζουμε σκόρδο κομμένο σε φετάκια, μαϊντανό ,αλάτι, ξύδι και λάδι ,το κρατάμε στο ψυγειο .
Οταν θελουμε να σερβίρουμε το βγάζουμε 20 λεπτά νωρίτερα επειδή το ελαιόλαδο παγώνει στο ψυγειο  .
Αν θελουμε βάζουμε σπορέλαιο ή μισό μισό ,εγώ προτιμώ το ελαιόλαδο.


Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.   Litsa Kokkoni ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ

Ιμαμ Μπαιλντί !!!



ΙΜΑΜ  ΜΠΑΙΛΝΤΙ !!!


ΥΛΙΚΑ!!
1 κιλο και 200 γρ Μελιτζάνες
5 - 6 Ντομάτες
6 Κρεμμύδια
6 σκελίδες σκόρδο
2 φυλλα δάφνης
3 κόκκους μπαχάρι
Λίγο μαϊντανό
Αλάτι
Πιπέρι
Ελαιόλαδο


.


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένω τις μελιτζάνες κόβω στην άκρη το κοτσάνι και βγαζω λίγο τη φλούδα σε λωρίδες  .
Κάνω μια σχισμή τις βάζω σε λεκάνη με νερό και αλάτι  και τις αφήνω μια ώρα περίπου αλλάζοντας το νερό δύο τρεις φορές.
Τις βγάζω στο σουρωτήρι να στραγγίσουν, τις πιέζω ελαφρά να βγει το νεράκι που ρούφηξαν, τις αλατίζω και τις τηγανίζω σε ελαιόλαδο σε χαμηλή θερμοκρασία.
Σωτάρω τα κρεμμύδια  κομμένα  σε φετάκια με το λάδι να μαραθουν και να γυαλίσουν , ρίχνω το σκόρδο, το μπαχάρι  και τις ντομάτες κομμένες σε κυβάκια, αλάτι, πιπέρι, τη Δάφνη και αφήνω να σιγοβράσει και να πιει τα υγρά.Μόλις το κατέβασα εριξα ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Με δυο πιρούνια άνοιξα  τις μελιτζάνες και τις γέμισα  με τα κρεμμυδάκια ,η γέμιση που περίσσεψε την έβαλα ανάμεσα,  επάνω εβαλα  λεπτό κομμένες φετούλες ντομάτας και έψησα  στους 230 βαθμούς μέχρι να μελώσει .
Έγινε γλυκισμα 😋😋

ΕΚΤΈΛΕΣΗ ΦΩΤΌ ΣΥΝΤΑΓΉ ΑΠΌ Κ. Litsa KokkoniΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
 

Ρεβανί Θεικό !!!


ΡΕΒΑΝΙ  Η  ΡΑΒΑΝΙ !!!


ΥΛΙΚΑ
4  μεγάλα αυγά ή 5 μέτρια
1 ποτήρι νερού ζάχαρη
1 ποτήρι νερού ηλιέλαιο
1 ποτήρι νερού γιαούρτι
1 ποτήρι νερού τριμμένο ινδοκαρυδο
1 ποτήρι νερού σιμιγδάλι ψιλό
1 ποτήρι νερού σιμιγδάλι χοντρό
2  βανίλιες
2 κουταλάκια γλ. μπέικιν παουντερ
1 κοφτό κουταλάκι του γλυκού σόδα μαζί με ένα κουταλάκι χυμό λεμονιού
1 κουταλιά κονιάκ
Ξύσμα από 1  πορτοκάλι και 1 λεμόνι


ΣΙΡΟΠΙ
3 μιση Ποτήρια ζάχαρη
3 μιση  ποτήρια νερό
Μία φέτα λεμόνι  
Βράσιμο 12  λεπτά από το σημείο  βρασμού
Όταν αποσύρουμε το σιρόπι από τη φωτιά ρίχνουμε μέσα 2 κουταλιές βούτυρο.

 
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανακατεύουμε τα στερεά υλικά.
Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη να αφρατεψουν, ρίχνουμε το ηλιέλαιο και συνεχίζουμε το χτύπημα προσθέτουμε το γιαούρτι, τις βανίλιες, το ξύσμα, τη σόδα με το χυμό λεμονιού και σιγά σιγά τα στερεά υλικά, ρίχνουμε σε λαδωμένο ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο στις αντιστάσεις στους 180 βαθμούς Κελσίου για 40 λεπτά.
Σιροπιαζουμε με χλιαρό  σιρόπι και χλιαρό γλυκό.
Το ποτήρι νερού είναι χωρητικότητας 240 γρ.

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ. Litsa KokkoniΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
 

Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2022

Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2022

θεικοί Λουκουμάδες!!!


 Λουκουμάδες!!


Συνταγη
500 γρ. αλευρι γοχ

2 ποτηρια νερό χλιαρό  

1 φακελακι μαγιά

1 κγ ζαχαρη μια τσιμπια αλατι!    

Σκεπάζω την ζύμη για 1.ωρα!!!
Τηγανιζω σε καυτο καλαμποκελαιο επανω μελι και κανελλα!🌺🌸⚘

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ. Tzeni Tsanaktsidou -Γλυκα Απο Την Τζενη

Σουσαμένια κουλούρια !!!


 
ΣΟΥΣΑΜΕΝΙΑ ΚΟΥΛΟΥΡΙΑ..!!!

Σε ένα μπολ βάζουμε 1 κύβο μαγιά νωπή  ή 2 φακελάκια ξηρή.

Προσθέτουμε 300γρ νερό χλιαρό και ανακατεύουμε να λιώσει η μαγιά.

Στη συνέχεια προσθέτουμε μισό κουταλάκι του γλυκού αλάτι, 2 κουταλιές σούπας ζάχαρη και τέλος 500γρ αλεύρι.

Φτιάχνουμε μια μαλάκια ζύμη και αφήνουμε να φουσκώσει.

Όταν είναι έτοιμη παίρνουμε μικρά μπαλάκια και με το κάθε ένα ανοίγουμε ένα κορδόνι.

Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε 2-3 κουταλιές ζάχαρη και 300γρ νερό και φτιάχνουμε ζαχαρονερο.

Βουτάμε ένα ένα τα κουλούρια πρώτα από το ζαχαρονερο και μετά από σουσάμι.

Τοποθετούμε πάνω σε λαδόκολλα τα κουλούρια αφήνουμε να φουσκώσουν και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180βαθμούς περίπου 20 λεπτά.!

.   Έφτιαξα 10 κομμάτια! Σας συνιστώ να τα φτιάξετε! Καλή επιτυχία!!!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ. Tzeni TsanaktsidouΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!