Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2022

Τραγανά ρολάκια με γέμιση πατάτας με 1 φύλλο σφολιάτας !!!


 Τραγανά ρολάκια με γέμιση πατάτας με 1 φύλλο σφολιάτας !!!

- 1 φύλλο σφολιάτας

- 1 κιλό πατάτες βρασμένες (κρύες)

- 100γρ. τυρί κρέμα

- 5 φέτες μπέικον

- 1 κρεμμύδι μέτριο

- 1 πιπεριά πράσινη

- 1 αυγό μεσαίο

- 1 κ.γ. ρίγανη

- 1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά

- 1 σκ. σκόρδο μικρή

- ελαιόλαδο

- σουσάμι (προαιρετικά)


Η συνταγή εδώ: https://youtu.be/O7iRB1st_0A

Τραγανές Σουσομομπουκίτσες !!!



 Αξεπέραστες σε Άρωμα και Νοστιμιά Τραγανές Σουσομομπουκίτσες ιδανικές για να συνοδέψουν τον πρωινό η τον απογευματινό καφέ σας και όχι μόνο, καθώς τρώγονται όλες τις ώρες.Αυτά τα μίνι παξιμαδάκια είναι Τραγανά στο δάγκωμα και αφράτα κατά το μάσημα, αλλα ΠΡΟΣΟΧΗ: είναι επικίνδυνα εθιστηκά καθώς είναι αδύνατον να σταματήσετε στο ένα κομμάτι.
Καλή Επιτυχία!!!

ΥΛΙΚΑ
------
- Ελαιόλαδο ελαφρύ (1 1/4 φλ. τσαγιού ) 240 ml
- κονιάκ (1/2 φλ. τσαγιού ) 100 ml
- Φρέσκο χυμό πορτοκάλι (1/4 φλ. τσαγιού ) 70 ml
- Ζάχαρη κρυσταλλική (3/4 φλ. τσαγιού) 145 γρ.
- Σουσάμι καβουρντισμένο (1/4 φλ. τσαγιού) 30 γρ.
- Κανέλα τριμμένη 2 κ.γλ. γεμάτα
- Γαρύφαλο τριμμένο 1/2 κ.γλ.
- Μπέικιν πάουντερ 2 κ.γλ.
- Αλεύρι για ολες τις χρήσεις κοσκινισμένο 450 γρ.

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΕΔΩ --> https://youtu.be/TN_11vIllIg



Κολυβόζμος Παραδοσιακή Συνταγή!!!!



 Κολυβόζμος Παραδοσιακή Συνταγή!!!!
Μια Σούπερ, οικονομική, Εύκολη και θρεπτική κρέμα, Παραδοσιακή απο την Λέσβο. Κολυβόζμος όπως τον λέμε με υπέροχα Αρώματα και Γεύση!!!

Κολυβόζμος Παραδοσιακή Συνταγή

1530 γρ Ζωμό απο Βρασμένο Σιτάρι
150 γρ Αλεύρι Ψημένο
40 γρ Κορν φλαουερ
250 γρ Ζάχαρη κρυσταλλική
1/2 κουτ γλυκού κανέλα σκόνη
1 Δάκρυ Μαστίχας Χίου

Για Διακόσμηση
Τριμμένο Καρύδι και Σκόνη Κανέλας

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΕΔΩ --> https://youtu.be/fq0yVqa8f28



Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2022

Kέικ της γιαγιάς με μαρμελάδα !!!


 Πεθυμήσατε μήπως εκείνο το Κέικ της γιαγιάς με μαρμελάδα που μοσχοβολούσε η κουζίνα?

 ΥΛΙΚΑ

3 αυγά φρέσκα
1 βανιλετα
150 γρ.ζαχαρη
120 γρ.ηλιελαιο
150 γρ.γιαουρτι
250 γρ.αλευρι για όλες τις χρήσεις ΜΑΝΑ ΚΕΡΑΜΑΡΗ
1 κουταλιά γεμάτη μπεικιν
ξύσμα πορτοκαλιού

Γέμιση:

150 -200 γρ. μαρμελάδα φράουλα 🍓 η ότι σας αρέσει
Ψήσιμο στους 170 βαθμούς κελσίου εστία πάνω κάτω για 30 λεπτά περίπου.

 Επικάλυψη με άχνη

Δείτε την συνταγή στο παρακάτω link  https://youtu.be/iAH1wv70jMo

Γεμιστές πιπεριές με τυριά κ κρέμα γάλακτος !!!


 ΓΕΜΙΣΤΕΣ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΜΕ ΤΥΡΙΑ ΚΑΙ ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ !!!


ΥΛΙΚΑ
10 πράσινες πιπεριές κέρατο
1 κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
10 φέτες σαλάμι αέρος υφαντής το απλό.
100 γραμμάρια φέτα ηπείρου σε κύβους
100 γραμμάρια γραβιέρα Μυτιλήνης
100 γραμμάρια τριμμένο τυρί Γκούντα
10 τοματινια
200 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
1 κουταλιά της σούπας άνηθο
1 κουταλιά της σούπας μαϊντανό
Ελαιόλαδο, πιπέρι και πολύ λίγο αλάτι


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένετε τις πιπεριές...

Κάτω από τα κοτσάνια τους κάνετε ένα σταυρό με το μαχαίρι σας και απαλά τραβάτε τα σπόρια τους, στη συνέχεια τις βράζετε για περίπου 10 λεπτά σε αλατισμένο νερό τις στραγγίζετε και τις αφήνετε στην άκρη.
Σε ένα τηγάνι βάζετε λίγο ελαιόλαδο και τσιγαρίζετε ψιλοκομμένο το κρεμμύδι με το σκόρδο, το σαλάμι σε κυβάκια μικρά και τα ντοματίνια σε μικρά κυβάκια, μόλις μαραθούν αποσύρετε το τηγάνι από την φωτιά και ρίχνετε μέσα τον μαϊντανό και τον άνηθο, τα τυριά σε κύβους εκτός από το γκούντα που θα είναι τριμμένο και την μισή κρέμα γάλακτος,το αλάτι και το πιπέρι, ανακατεύετε όλα μαζί και γεμίζετε τις πιπεριές…!!
Τοποθετείτε τις πιπεριές σε ένα πυρέξ και ρίχνετε από πάνω την υπόλοιπη μισή κρέμα, έχετε προθερμάνει το φούρνο σας στους 220 βαθμούς και ψήνεται στους 200 μέχρι να απορροφηθεί όλη η κρέμα τους και να κάνουν ωραίο χρώμα από πάνω...

Σερβίρετε ζεστές.. Καλή επιτυχία.!!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ. Gogo Samiou ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ-ΗΔΕΣ

Χαλβάς Φαρσάλων Θεικός !!!


Χαλβάς Φαρσάλων !!!Μόλις βγήκε ζεστό, ζεστό το υπέροχο αυτό γλυκό με τα ελάχιστα υλικά !!!

Υλικά :

1 ποτήρι νισεστε (250 γρ να είναι) ,

3 ποτήρια νερό,

μισό ποτήρι ζάχαρη και μισό μέλι,

100γρ βούτυρο(άλλη  γεύση με το βούτυρο, δοκιμάστε και θα με θυμηθείτε).


Εκτέλεση.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ζάχαρη, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι η ζάχαρη να λιώσει και να πάρει ένα σκούρο χρώμα.
Ανακατεύουμε το νισεστέ, με το νερό καλά με ένα σύρμα.
Μόλις η καραμέλα είναι έτοιμη προσθέτουμε το βούτυρο, ρίχνουμε το μείγμα με το νισεστέ στην κατσαρόλα και ανακατεύετε συνεχώς μέχρι να πήξει και να απορροφηθούν τα υγρά.
Προσθέτουμε τα αμύγδαλα και το μέλι στο τέλος, ανακατεύουμε.
Αδειάζουμε το χαλβά σε ένα πυρέξ ή ταψί, πασπαλίζουμε με λίγο ζάχαρη, ανάβουμε το φούρνο στο γκριλ και ψήνουμε στην πάνω σχάρα μέχρι να κάνει την κρούστα που θέλετε.
Σερβίρουμε χλιαρό, εμάς μας αρέσει ζεστό με λίγο κανέλα.

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.   Pellumbesha LumiΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
 

Ένα υπέροχο αφράτο κέικ με μήλα για το καφεδάκι μας και όχι μόνο!!!


 

Κέικ με μήλα!!Ένα υπέροχο αφράτο κέικ για το καφεδάκι μας και όχι μόνο!!!

ΥΛΙΚΑ
160 μλ ηλιέλαιο
180 γρ ζάχαρη
3 αυγά
240 αλέυρι που φουσκώνει μόνο του
1/2 κ.γ αλάτι
100 μλ γάλα εβαπορέ αδιάλυτο
1 κ γ κανέλα
1/2 κ γ γαρύφαλλο
6 μηλα
1 βανίλια
Ξυσμα απο ενα λεμόνι
4 κ.σ ζάχαρη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βουτυρώνω καλά και στα πλαινα  μια φόρμα με αποσπώμενο πάτο 22 εκ .

Χτυπάω το  λάδι με την ζάχαρη να αφρατέψει.

Προσθέτω και τα αυγά ένα ένα με μια κουταλιά αλέυρι.

Μετα προσθέτω το αλάτι την βανίλια το ξύσμα την κανέλα το γαρύφαλλο και στο τέλος το γάλα εναλλάξ με το αλεύρι.

Βάζω το μισο μείγμα στην φόρμα κοβω τα 2 μήλα σε καρεδακια  και τα ριχνω στην φόρμα σκεπάζω με το υπόλοιπο μείγμα απο πάνω βάζω τα υπόλοιπα μήλα που τα έχω κόψει σε τέταρτα!

Πασπαλίζω με την ζάχαρη και λίγη κανέλα και ψήνω σε προθερμασμενο φούρνο στους 170 βαθμούς περίπου 1 ωρα  ανάλογα τον φούρνο η μέχρι να δοκιμάσω με ένα μαχαίρικαι να βγει στεγνο!!

Αφήνω να κρυώσει καλά!

Πασπαλιζω με αχνη ζάχαρη!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ. Αλεξάνδρα ΚυριάκηΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ