Τους αγαπάμε όλοι !!!!
Υλικά
3 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3 φλιτζάνια χλιαρό νερό
30 γραμ νωπή μαγιά
λάδι για το τηγάνισμα [καλαμποκέλαιο]
1 κοφτό κουτ του γλυκού αλάτι
Σοκολάτα
Μερέντα αραιωμένη 1 κουτί 350 γραμ
5 κουτ σούπας γάλα
1/2φλιτζ τσαγιού νερό
λίγο καρύδι τριμμένο για πασπάλισμα από πάνω
Οδηγίες
Σε λίγο χλιαρό νερό μέσα σε μπολάκι διαλύουμε την μαγιά καλά.
Ρίχνουμε 3 κουταλιές σούπας από το αλεύρι το ανακατεύουμε και το αφήνουμε να φουσκώσει περίπου 20 λεπτά.
Σε άλλο μπολ ρίχνουμε το υπόλοιπο νερό το αλάτι δουλεύουμε να διαυθεί και προσθέτουμε το υπόλοιπο αλεύρι.
Προσθέτουμε και το πρώτο μείγμα με την μαγιά και τα ανακατεύουμε πολύ καλά όλα μαζί.
Θέλουμε να γίνει ένας ωραίος λίγο παχύρευστος χυλός.
Σε βαθύ τηγάνι ή κατσαρολάκι βάζουμε μπόλικο λάδι να κάψει.
Παίρνουμε με την χούφτα μας χυλό την κλείνουμε κι όπως την πιέζουμε βγαίνει στο επάνω μέρος της χούφτας χυλός.
Τον παίρνουμε με ένα κουτάλι βρεγμένο μεγάλο της σούπας και το ρίχνουμε μέσα στο καυτό λάδι .
Την ίδια διαδικασία ακολουθουμε συνέχεια βρέχοντας κάθε φορά το κουτάλι για να μην κολλήσει ο χυλός μέχρι να τελειώσει όλο το μείγμα μας .
Μόλις τους δούμε να χρυσαφίσουν με τρυπητή κουτάλα τους βγάζουμε και τους τοποθετούμε για λίγο σε απορροφητικό χαρτί να φύγει το περιττό λάδι.
Μετά τους τοποθετούμε σε πιατέλα.
Ετοιμάζουμε και την σαλτσα σοκολάτας.Σε μπεν μαρί βαζουμε την μερέντα το γάλα το νερό και ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά μας όλα και να δούμε μία ωραία ρευστή σοκολάτα.
Περιχύνουμε τους λουκουμάδες ρίχνουμε από πάνω και λίγο καρυδάκι και ορμάμε!!!
Σημείωση
Σερβίρουμε και σκέτοι με κανελίτσα και μέλι ,η και με μερέντα χωρίς να αραιώσουμε !
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Υλικά
3 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3 φλιτζάνια χλιαρό νερό
30 γραμ νωπή μαγιά
λάδι για το τηγάνισμα [καλαμποκέλαιο]
1 κοφτό κουτ του γλυκού αλάτι
Σοκολάτα
Μερέντα αραιωμένη 1 κουτί 350 γραμ
5 κουτ σούπας γάλα
1/2φλιτζ τσαγιού νερό
λίγο καρύδι τριμμένο για πασπάλισμα από πάνω
Οδηγίες
Σε λίγο χλιαρό νερό μέσα σε μπολάκι διαλύουμε την μαγιά καλά.
Ρίχνουμε 3 κουταλιές σούπας από το αλεύρι το ανακατεύουμε και το αφήνουμε να φουσκώσει περίπου 20 λεπτά.
Σε άλλο μπολ ρίχνουμε το υπόλοιπο νερό το αλάτι δουλεύουμε να διαυθεί και προσθέτουμε το υπόλοιπο αλεύρι.
Προσθέτουμε και το πρώτο μείγμα με την μαγιά και τα ανακατεύουμε πολύ καλά όλα μαζί.
Θέλουμε να γίνει ένας ωραίος λίγο παχύρευστος χυλός.
Σε βαθύ τηγάνι ή κατσαρολάκι βάζουμε μπόλικο λάδι να κάψει.
Παίρνουμε με την χούφτα μας χυλό την κλείνουμε κι όπως την πιέζουμε βγαίνει στο επάνω μέρος της χούφτας χυλός.
Τον παίρνουμε με ένα κουτάλι βρεγμένο μεγάλο της σούπας και το ρίχνουμε μέσα στο καυτό λάδι .
Την ίδια διαδικασία ακολουθουμε συνέχεια βρέχοντας κάθε φορά το κουτάλι για να μην κολλήσει ο χυλός μέχρι να τελειώσει όλο το μείγμα μας .
Μόλις τους δούμε να χρυσαφίσουν με τρυπητή κουτάλα τους βγάζουμε και τους τοποθετούμε για λίγο σε απορροφητικό χαρτί να φύγει το περιττό λάδι.
Μετά τους τοποθετούμε σε πιατέλα.
Ετοιμάζουμε και την σαλτσα σοκολάτας.Σε μπεν μαρί βαζουμε την μερέντα το γάλα το νερό και ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά μας όλα και να δούμε μία ωραία ρευστή σοκολάτα.
Περιχύνουμε τους λουκουμάδες ρίχνουμε από πάνω και λίγο καρυδάκι και ορμάμε!!!
Σημείωση
Σερβίρουμε και σκέτοι με κανελίτσα και μέλι ,η και με μερέντα χωρίς να αραιώσουμε !
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ