Tα λόγια είναι περιττά......!!!!!!Διαχρονική η αξία τους...
Υλικά 20 τεμάχια
13 αυγά,
2 ποτήρια σπορέλαιο,
2 ποτήρια γάλα,
1 ποτήρι χυμό πορτοκαλιού και το ξύσμα από τα πορτοκάλια,
2 κιλά ζάχαρη και μια κούπα,
1 φακελάκι Μπέικιν,
1 κουταλάκι αλάτι,
μαχλέπι και κακουλέ για μια δόση.
3/4 μαγιά από το καλούπι περίπου 500 γραμ --Δείτε φωτογραφία τι εννοώ καλούπι παρακάτω --
και σχεδόν 5 κιλά αλεύρι.
Την μαγιά την πουλάνε στους φούρνους.
Λιώνω την μαγιά με 3 ποτήρια χλιαρό νερό και μετά βάζω το αλεύρι και κάνω ένα μείγμα σαν λουκουμάδες χυλός δηλαδή πηκτός.
Το σκεπάζω να είναι ζεστό και περιμένω μισή ώρα περίπου να φουσκώσει η μαγιά.
Σε μεγάλη λεκάνη κοσκινίζω το αλεύρι και κάνω μια λακουβΊτσα στην μέση. σε κατσαρόλα βάζω την ζάχαρη το γάλα και το μισό λάδι να ζεσταθούν καλά. αυτά τα ρίχνω στην λακουβιτσα .
Εκεί μέσα ρίχνω και τα αυγά με τον χυμό και το μαχλέπι με το κακουλέ και ότι άλλο λέει η συνταγή.
Στο τέλος ρίχνω την μαγιά και ανακατεύω καλά να ρουφήξει όλα τα υγρά.
Αφού το ζυμώσω λίγο σκεπάζω με κουβέρτα να είναι ζεστά και περιμένω 1-2 ώρες να διπλασιαστεί η ζύμη.
Μετά πλάθω πλεξούδες και αφήνω πάλι να φουσκώσουν μισή ώρα και αμέσως μετά φουρνίζω για μισή ώρα αντιστάσεις στους 170 βαθμούς. αφού έχω βάλει αυγό από επάνω σουσάμι ,η ούτι άλλο θέλω. Καλή επιτυχία !!!
*Η συνταγή είναι για μια δόση τσουρέκια και έγιναν 20 πλεξούδες μικρές
Anastasia Basilopoulou"ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ