ΣΠΈΣΙΑΛ ΚΩΚ ΤΑΨΙΟΥ!!!!
ΣΥΝΤΑΓΗ Παντεσπάνι Υλικά και Εκτέλεση:
5 αυγά,125 γρ ζάχαρη,
155 γρ αλεύρι Φαριναπ,
1 βανίλια!!
Χτυπάμε αυγα-βανιλια-ζαχαρη!!
Σταματάμε το μίξερ και ρίχνουμε σε δόσεις κοσκινισμένο το αλεύρι ανακατεύουμε απαλά με μαριζ!
Βάζουμε λαδόκολλα στο ταψί ρίχνουμε το μείγμα απαλά και το ψήνουμε στους 180 β προθ για 25 με 30 λεπτά ανάλογα τον φούρνο!
Το βγάζουμε και το αφήνουμε να κρυώσει!
Και στην συνέχεια το κόβουμε στη μέση !
ΚΡΈΜΑ
Υλικά και Εκτέλεση::
1 λίτρο γάλα,
5 κ.σ.ζαχαρη,
4 κ.σ.γεμ κορν φλαουρ,
2 κ.σ.γεμ.αλευρι,
1 βανίλια,
50 γρ βούτυρο!!!
.
Ζεσταίνουμε το γάλα με την ζάχαρη ..
Σε λίγο γάλα αραιώνουμε κορν φλάουρ με αλεύρι και το ρίχνουμε μέσα στο γάλα με την ζάχαρη ανακατεύοντας μέχει να πήξει προσθέτοντας συγχρόνως κ την βανίλια .
Μόλις πήξει αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο ανακατεύοντας .
Το στρώνουμε αφού κρυώσει λίγο ανάμεσα στα δύο παντεσπάνια .
ΓΛΑΣΟ
180 γρ. σοκολάτα (60% κακάο) ψιλοκομμένη
80 γρ. βούτυρο σε κομματάκια
1 κ.σ μέλι
Για το γλάσο σοκολάτας, θα χρησιμοποιήσουμε μπεν μαρί. Ψιλοκόβουμε τη σοκολάτα με ένα μαχαίρι στο ξύλο κοπής και βάζουμε την κατσαρόλα για το μπεν μαρί στη φωτιά.
Σε ένα πυρίμαχο μπολ βάζουμε τη σοκολάτα, το μαλακό βούτυρο και το μέλι.
Τα ακουμπάμε στο μπεν μαρί.
Σε χαμηλή φωτιά αφήνουμε τα υλικά για το γλάσο σοκολάτας να λιώσουν σιγά σιγά μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Ανακατεύουμε το γλάσο τακτικά με μία μαλακή σπάτουλα.
Αποσύρουμε το γλάσο σοκολάτας από τη φωτιά μόλις ομογενοποιηθεί, γυαλίσει και γίνει λείο σαν μετάξι.
Με κουτάλι περιχύνουμε με το γλάσο σοκολάτας, πάντα ξεκινώντας από το κέντρο του γλυκού που φτιάχνουμε και το απλώνουμε.
Εκτέλεση φωτό συνταγή από κυρία Tzeni TsanaktsidouΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!