ΨΗΤΟ ΦΟΥΡΝΟΥ ΜΕ ΚΟΝΙΑΚ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΔΑΜΑΣΚΗΝΑ ΚΑΙ ΒΕΡΙΚΟΚΑ
Υλικά!!
1 Ρολό χοιρινό από σπάλα 2 κιλά
1 κούπα κονιάκ
1/2 κούπα ελαιόλαδο
1 κούπα πορτοκάλι χυμό
2 κούπες νερό
200 γρ ξερά δαμάσκηνα
200 γρ ξερά βερίκοκα
2 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ για το δέσιμο της σάλτσας
Λίγο δενδρολίβανο
Λίγο θυμάρι
Αλάτι κ πιπέρι.
Εκτέλεση
Σε κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι και τσιγαρίζουμε το κρέας καλά απ όλες τις πλευρές σβήνουμε με το κονιάκ κ σε λίγο με τον χυμό,ρίχνουμε το νερό και τα μυρωδικά μας!!
Βάζουμε το κρέας στην γάστρα η στο πυρέξ, σκεπάζουμε και ψήνουμε για δυο ώρες στους 180!! Παίρνουμε το ζουμί και το βάζουμε σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε τα δαμάσκηνα κ τα βερίκοκα και τα βράζουμε για 5 λεπτά.
Τα βγάζουμε και τα βάζουμε δεξιά κ αριστερά στην πιατέλα με το κρέας που έχουμε κόψει σε φέτες.
Διαλύουμε με λίγο κρύο νεράκι το κορν φλάουρ κ το ρίχνουμε μέσα στο ζουμί..
Ανακατεύουμε να δέσει η σάλτσα και περιχύνουμε το κρέας ..!!
Εκτέλεση συνταγή φωτό από Gogo Samiou ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ-ΗΔΕΣ