Τρίτη 13 Φεβρουαρίου 2018

Γαλακτομπούρεκο!!!



Υλικά:
5 ποτήρια νερού φρέσκο Γάλα
1 ποτήρι νερού Σιμιγδάλι Ψιλό
5 Αυγά
1 ποτήρι νερού Ζάχαρη
1/2 πακετάκι Μαργαρίνη
2 Βανίλιες Ξύσμα Λεμονιού
1 πακέτο Φύλλο Κρούστας

Εκτέλεση:
Βουτυρώνουμε ένα μεγάλο πυρέξ.Στρώνουμε το φύλλο και βουτυρώνουμε.Τοποθετούμε τα μισά φύλλα από κάτω και τα υπόλοιπα από πάνω, όλα βουτυρωμένα.Βάζουμε το γάλα σε κατσαρόλα να ζεσταθεί μαζί με τη ζάχαρη και το ξύσμα λεμονιού. Μόλις αρχίσει να βράζει, ρίχνουμε το σιμιγδάλι, το βούτυρο και τη βανίλια. Μόλις πήξει το κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφού κρυώσει λίγο προσθέτουμε τα χτυπημένα αυγά σε μαρέγκα.Στρώνουμε 5 βουτυρωμένα φύλλα, προσθέτουμε την κρέμα και από πάνω τα υπόλοιπα φύλλα και αυτά βουτυρωμένα. Χαράζουμε ελαφρά σε μερίδες και ραντίζουμε με λίγο νερό. Το ψήνουμε στους 180C για περίπου 40 - 50 λεπτά. Θα καταλάβουμε ότι το γλυκό ψήθηκε, όταν φουσκώσει και ξεκολλάει γύρω γύρω από το ταψί.

Υλικά για το σιρόπι:
2 ποτήρια Νερό
3 ποτήρια Ζάχαρη
1 Βανίλια
1 Ξυλάκι κανέλα
Βράζουμε όλα τα υλικά για 5 λεπτά και περιχύνουμε το γαλακτομπούρεκο σιγά-σιγά μόλις το βγάλουμε από το φούρνο.

Καλή επιτυχία 👌
 Dimitra Boufi-OI ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ-ΗΔΕΣ

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ  ΣΥΝΤΑΓΕΣ
👍