Τρίτη 15 Μαΐου 2018

Πατάτες ογκρατέν !!


Καταπληκτικό σε γεύση φαγητό !!!!
Υλικά
5-6 πατάτες κομμένες σε ροδέλες λεπτές
1 φλιτζάνι γάλα φρέσκο
1 κρέμα γάλακτος (200 γραμ.)
1 αυγό
κασέρι ή Gouda τριμμένο ή σε φέτες
μπέικον σε κομματάκια (έβαλα ζαμπονάκι κοτόπουλο ψιλοκομμένο)
αλάτι-πιπέρι
Εκτέλεση
Βουτυρώνουμε το ταψί μας (ν 28) και στρώνουμε τις πατάτες-ΩΜΈΣ- αφού τις έχουμε αλατοπιπερώσει. Ανάμεσα στις στρώσεις από τις πατάτες ρίχνουμε το κασέρι ή το Gouda και το Μπέικον. Ανακατεύουμε το γάλα με την κρέμα γάλακτος και το αυγό και περιχύνουμε τις πατάτες.
 Ψήνουμε στους 200 βαθμούς σκεπασμένο με αλουμινόχαρτο για 30 λεπτά και ξεσκέπαστο για άλλα 30 λεπτά.
Καλή όρεξη !!

Sofia Paulou
  ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ