Σάββατο 9 Ιουνίου 2018

Τούρτα Σαρλότ με σαβαγιάρ !!!



ΚΡΕΜΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ:
350 γραμμάρια κουβερτούρα,
300 γραμμάρια κρέμα γάλακτος ,
400 γραμμάρια χτυπημένης σαντιγί

Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος,την ρίχνουμε στην κουβερτούρα στο μπολ και ενσωματώσουμε απαλά και την σαντιγί που την έχουμε χτυπήσει .

ΚΡΕΜΑ ΒΑΝΙΛΙΑΣ:
200 γραμμάρια γάλα,
250 γραμμάρια κρέμα γάλακτος,
9 γραμμάρια ζελατίνη,1 βανίλια

Βάζουμε στην κατσαρόλα το γάλα,την κρέμα.και την βανίλια.
Ανακατεύουμε.
Ρίχνουμε και τις ζελατίνες αφού τις έχουμε μουλιάσει.
Οπότε αυτή την κρέμα στο ψυγείο για 2 ώρες.

ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ:
Σε ένα μπολ βάζουμε σιρόπι σύκου βουτάμε το σαβαγιάρ το τοποθετούμε κάτω και πλαγιά στο σκεύος,μετά κρέμα βανίλια,σαβαγιάρ,κρέμα σοκολάτας σαβαγιάρ,κρέμα βανίλια.
 Διακόσμηση σύκο γλυκό!

Tzeni Tsanaktsidou‎"ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ"

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ