Υλικά
7 αυγά
1 ποτήρι ζάχαρη
1/2 φλιτζάνι φαρίνα απ
2 κουταλιές γιαούρτι
1/2 φλιτζάνι σιμιγδάλι ψιλό
4 κουταλιές σούπας κακάο
1/2 σακουλάκι σταγόνες σοκολάτας
3 βανίλιες
1 κουταλιά κοφτή μπέκιν
Χτυπάω τα αυγά με την ζάχαρη 5 λεπτά στην δυνατή ταχύτητα
Και προσθέτω το γιαούρτι χτυπώντας στην πιο χαμηλή ταχύτητα και τα υπόλοιπα υλικά ένα ένα κοσκινίζοντας το κακάο και το αλεύρι στο τέλος ρίχνω τις σταγόνες σοκολάτας
Βάζω σε στρογγυλό ταψάκι 26 εκ με λαδόκολλα και βουτυρωμένο στα πλαϊνά και ψήνω 190 βαθμούς 35 λεπτά περίπου το βγάζω και το αφήνω να κρυώσει
Σιρόπι
2 ποτήρια ζάχαρη
1 1/2 νερό
1 κουταλιά σούπας λεμόνι
Τα βράζω 6 λεπτά και στο τελευταίο λεπτό ρίχνω 1 κουταλιά της σούπας κακάο οταν το βγάλω από τη φωτιά ρίχνω και 2 κουταλιές βούτυρο και σιροπιάζω το γλυκό
Κρύο γλυκό ζεστό σιρόπι
Επικάλυψη
Χτυπάω μια κρέμα γάλακτος μικρή με μισό κουτί καραμελωμένο γάλα
Έλιωσα μισή κουβερτούρα και έκανα τα σχέδια με οδοντογλυφίδα στην επιφάνεια
Άφησα στο ψυγείο 1 βράδυ για να ενσωματωθούν τα υλικά!
Elenfly Helenz-οι χρυσοχερες-ηδες
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ