Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2019

Νερατζάκι γλυκό κουταλιού !!!


 Διαχρονικό αγαπημένο και αρωματικό νερατζάκι !!!

Για το νερατζακι
700 γρ. Φλούδα νεράντζι
1 κιλό ζάχαρη
2 μισή φλ.νερό
2 κ.σ γλυκόζη
2κ.σ χυμό λεμονιού

Εκτέλεση
Πλένουμε καλά τα νεράντζια και ξύνω στον πολύ ψιλό τρίφτη χωρίς να φάω πολύ τη φλούδα τους. Κόβω στα 4-5 κομμάτια το φρούτο αναλόγως το μέγεθος του και τις ξεπλένω καλά με μπόλικο νεράκι.
Κάνω σφιχτά ρολάκια καρφώνοντας τα με οδοντογλυφίδες.
Κάνω 3 ξεπίκρισματα αρχικά δηλαδή 3 βρασίματα των 5 λεπτών από τη στιγμή του βρασμού.
Βράζω κάθε φορά με καθαρό νερό.
Μετά το τρίτο βράσιμο βάζω το νερατζακι σε λεκανίτσα με μπόλικο κρύο νερό.
Αλλάζω το νερό πολύ συχνά ώστε να ξεπικρίσει σωστά.


Αυτή η διαδικασία θα διαρκέσει 3 περίπου 24ωρα(αναλόγως πόσο πικρό το προτιμά ο καθένας).Το δοκιμάζουμε να δούμε πόσο έχει ξεπικρισει.
Στη συνέχεια αφαιρούμε τις οδοντογλυφίδες και στραγγίζουμε όσο μπορούμε με τα χέρια μια μια φλουδίτσα.
Σε μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε τα υλικά για το σιρόπι(εκτός από γλυκόζη και χυμό λεμονιού)και βράζουμε για 3-4 λεπτά.
Προσθέτουμε τις φλούδες και βράζουμε μέχρι να δέσει το σιροπάκι.
Αφήνουμε ένα 24ωρο να αφήσει  τα υγρά του και δένουμε πάλι το σιρόπι προσθέτοντας τη γλυκόζη και το χυμό λεμονιού!!!! Καλή επιτυχία!!!

Συνταγή από Tzela Antonopoulou-οι χρυσοχερες-ηδες



ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ